İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
Advertisements

1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
Bu Program Avrupa Birliği Tarafından Finanse Edilmektedir. Programın Yararlanıcısı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’dir. Bu programın sözleşme makamı.
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
YERELDE AB SÜRECİ.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
ARPAÇSAKARLAR ORTAOKULU
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
ULU ÖNDER ATATÜRK ’DEN GÜNÜMÜZE EĞİTİM
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015.
TC İZMİR VALİLİĞİ Cumhuriyet İlkokulu BRİFİNG DOSYASI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK.
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
ŞEMDİNLİ Yavuz Sultan Selim’in 1514 yılında Çaldıran Zaferinden sonra Osmanlı egemenliğine girdiği ve tarih boyunca bir çok kavimlere belde olduğu görülmüştür.
VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
BİNA –ARSA ve DONANIM BİLGİLERİ
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
Bu proje Avrupa Birliği ve Tu ̈ rkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İLKÖĞRETİM KURUMLARINA DEVAM ORANLARININ ARTIRILMASI PROJESİ (TR2010/ /001.
MEBGEP / CBMoNE GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği 2006 Programı Hibesi 3.7 MİLYON EURO PROJENİN BÜTÇESİ.
GÖREVNORMMEVCUTİHTİYAÇ Müdür Müdür Baş Yardımcısı Müdür Yardımcısı Öğretmen VHKİ – Memur Teknisyen Yardımcı Personel (Hizmetli) TOPLAM.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Bilgilendirme Toplantısı
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
ROSAMSUN ROMANİAN TURKİSH TOURİSM AGENCY. SCOALA CU CLASELE I-VIII VASİLE ALECSANDRİ.
ROSAMSUN ROMANİAN TURKİSH TOURİSM AGENCY. BASINDA OKULUMUZ.
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği.
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! AB DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
SARUHANLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 14/01/2016BRİFİNG.
GÖREVNORMMEVCUTİHTİYAÇ Müdür Müdür Baş Yardımcısı Müdür Yardımcısı Öğretmen VHKİ – Memur Teknisyen Yardımcı Personel (Hizmetli) TOPLAM.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. TRH2.1.IAREFG-II/P03/616 Sözleşme numaralı KIZ ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATINA.
Brifing Dosyası Öğretim Yılı. PERSONEL BİLGİLERİ YÖNETİM OKUL MÜDÜRÜ Avni ŞENGÜL (Hizmet yılı : 14 ) MÜDÜR YARDIMCISI Nurullah YEŞİLMEN (Hizmet.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
Ölüm Nedeni İstatistikleri. Ölüm Nedenleri İstatistiklerinin KULLANIMI 1.Ölümlülük modellerini yer ve zaman ayrımında açıklar, 2.Nüfus projeksiyonlarının.
ARALIK Kurum Sayısı WebTelefon / FaxAdres Sanayi Cad. No1 Azdavay.
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
Kağıtsız Hastane Uygulamalarında Mevcut Durum ve Gelecek
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
GENEL TANITICI BİLGİLER
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Sunum transkripti:

İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! AB DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK !

CANİK 100. YIL İLKOKULU

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! SAMSUN’ UN SİMGESİ ATATÜRK HEYKELİ

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ!

OKULUMUZ İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER OKULUN TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI : 1503 ÖĞRETMEN SAYISI : Bayan Öğretmen Sayısı : 45 Erkek Öğretmen Sayısı : 35 TOPLAM : 80 İdareci Sayısı : 4 Hizmetli Sayısı : 8 TOPLAM PERSONEL SAYISI : 92

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi “ Açılış Toplantısı 12 Nisan 2012 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER’ in de katıldığı toplantıda Ankara’ da yapıldı.

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK !

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK !

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! PİLOT İLLER Projede İstanbul, Edirne, Sakarya, Manisa, Konya, Mersin , Yozgat, Elazığ ve Mardin ‘in de yer aldığı 10 pilot il arasında ilimiz SAMSUN ‘ da yer almaktadır.

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! 12 Nisan 2012 tarihinde“Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi “ Açılış Toplantısında ilimizi dönemin Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa CORA, Projede Pilot okul olan Canik 100. Yıl İlkokulu Müdürü Yıldıran YILMAZ ve Garip- Zeycan Yıldırım Fen Lisesi Müdürü Ahmet ÖZDEMİR ‘ den oluşan bir ekip temsil etti.

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI - ANKARA

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK !

6.1 MİLYON AVRO DOĞRUDAN HİBE ANLAŞMASINI VE DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! PROJE BÜTÇESİ 9,1 MİLYON AVRO 6.1 MİLYON AVRO DOĞRUDAN HİBE ANLAŞMASINI VE 3 MİLYON AVRO HİBE PROGRAMINI KAPSAMAKTADIR

PROJENİN AMAÇLARI NELERDİR ? DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! PROJENİN AMAÇLARI NELERDİR ?

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! 1 Haziran 2011 ‘ de başlayan ve üç yıl sürecek olan , Finansmanı Avrupa Birliği (AB), Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Konseyi (AK) tarafından karşılanan ; 9,1 milyon Avro bütçeli projenin amaçları ;

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! Demokratik Vatandaşlık Eğitimi ve İnsan Hakları Eğitimi ile ilgili mevzuat ve ders programlarının gözden geçirilerek geliştirilmesi

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! ve ortaöğretim programındaki seçmeli Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi dersinin yeniden tasarlanması, eğitim materyallerinin hazırlanması, Milli Eğitim Bakanlığı personelinin kapasitesinin güçlendirilmesi, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimle ilgili toplulukların

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi alanındaki farkındalık düzeyinin artırılması ve okulöncesi eğitimden başlayarak ortaöğretim sonuna kadar okullarda demokratik okul kültürünün yerleştirilmesi ve demokratik okul yeterlilik çerçevesinin hazırlanması olarak özetlenebilir.

OKUL DÖNÜŞÜMLERİ YAPILMIŞ VE BU KAPSAMDA OKULUMUZ ( 1-4 ) Müstakil DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! 6287 SAYILI KANUN İLE OKUL DÖNÜŞÜMLERİ YAPILMIŞ VE BU KAPSAMDA OKULUMUZ ( 1-4 ) Müstakil İLKOKUL OLMUŞTUR

PROJE İLE İLGİLİ OLARAK OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! PROJE İLE İLGİLİ OLARAK OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! 1- Okulumuz “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi “ nde pilot okul olarak seçildi. 2-Okul Dönüşümleri sonucu okulumuzun ilkokul olması neticesinde proje Canik Fatih Ortaokuluna devredildi. 3- 2014 yılında Okulumuz “ Gönüllü Okul “ statüsü ile projeye yeniden dahil edildi.

ANKARA - ÇALIŞTAY

GARİP ZEYCAN FEN LİSESİ STANDI-ANKARA

ÇALIŞTAY - ANKARA

SAMSUN EKİBİ-ANKARA

SAMSUN EKİBİ-ÇALIŞTAY

SAMSUN EKİBİ- ÇALIŞTAY - AİLE FOTOĞRAFI

PROJE EKİBİMİZ Hakan KESKİN Projeden Sor. Müd. Yard. Yıldıran YILMAZ Okul Müdürü DEMOKRASİ MASASI EKİBİ BARIŞ GÜVERCİNLERİ EKİBİ GELENEKSEL SOKAK OYUNLARI EKİBİ BENİM ÖĞRETMENİM BENİM OKULUM EKİBİ OKULUMU GÜZELLEŞTİRİYORUM EKİBİ CANIM OKULUM EKİBİ

OKULUMUZDA SEÇİLEN ETKİNLİKLER 1- DEMOKRASİ MASASI 2- BARIŞ GÜVERCİNLERİ 3- GELENEKSEL SOKAK OYUNLARI 4- OKULUMU GÜZELLEŞTİRİYORUM 5- CANIM OKULUM 6- BENİM ÖĞRETMENİM, BENİM DERSİM

“DEMOKRASİ MASASI” ETKİNLİKLERİ DEMOKRASİYİ YAŞAMAK ! “DEMOKRASİ MASASI” ETKİNLİKLERİ

“DEMOKRASİ MASASI“ KOORDİNATÖR ÖĞRETMEN İLKNUR SARAÇ YARDIMCI ÖĞRETMENLER 1- SİBEL GÜNEŞ 2- EYYÜP BALOĞLU

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK !

DEMOKRASİYİ YAŞAMAK !