9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Daha önce ALAN SEÇİMİ şeklinde olan uygulama kaldırılmış yerini DERS SEÇİMİ uygulaması almıştır.
Advertisements

İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MEZUNLARIMIZ 1 ÖĞRENCİMİZ TIP FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ HUKUK FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ MİMARLIK 1 ÖĞRENCİMİZ İNŞAAT MÜHENDİSLİK.
2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
DERS SEÇİMİ NE ZAMAN? NASIL? NEDEN? HABİRE YAHŞİ ANADOLU LİSESİ
9. SINIFI BİTİRDİĞİMDE HANGİ DERSLERİ SEÇECEĞİM?
YGS- LYS NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
VKV KOÇ ÖZEL LİSESİ 2010 – SINIFLAR DERS SEÇİM SÜRECİ HAKKINDA
ÖZEL ŞEFKAT EĞİTİM KURUMLARI
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl.
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
SEYREK VİLLAKENT ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ
MEB HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
İZMİR ANADOLU LİSESİ 9. SINIFLAR DERS SEÇİMİ.
ORTAÖĞRETİMDE DERS SEÇİMİ.
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
 SINAV.  YGS’ de 6 çeşit puan türü vardır. YGS-1 ve YGS-2 eski sistemdeki Sayısal YANİ MF puan türleridir.  YGS-3 ve YGS-4 eski sistemdeki Sözel.
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
SULUOVA FEN (ANADOLU ÖĞRETMEN ) LİSESİ
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ.
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
2014 SINAV SİSTEMİ.
DERS SEÇİMİ BETÜL KAYA REHBER ÖĞRT.
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PINAR ATAKUL 2012 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ.
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
LYS - YGS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2010 yılında kapsamlı olarak değiştirilen üniversiteye giriş sınavları;
YGS-LYS SUNUMU.
H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
YGS - LYS. 2015’DE UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
"Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur." Albert Einstein ADIYAMAN MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ.
ALAN SEÇİMİ TM TS MF DİL TAŞOVA ANADOLU LİSESİ Gökhan GÜNAY.
1. İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden önce önemli bir.
DERS SEÇİMİ VE ÖNEMİ VELİ SUNUMU
Liseden Üniversiteye Geçiş Sistemi YGS/LYS – 2018 YGS/LYS – 2019
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
DERS SEÇ İ M İ. NEDEN NASIL NE ZAMAN  Ders seçimi 9. sınıfın sonunda ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar.
30/05/12 Özlem ÇAVUŞOĞLU & Neşe ATASELİM Ali Akkanat Anadolu Lisesi Rehber Öğretmenleri.
İZMİR ATATÜRK LİSESİ Rehberlik Servisi
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 1.
ÖSYS BİLGİLENDİRME YGS LYS OÖBP.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
2016 ÖSYS TERCİH DANIŞMANLIĞI YGS-LYS
Öğrencilere İDEALİNİZ NEDİR? diye sormuşlar.. “Önce şıkları görelim.” DİYE CEVAP VERMİŞLER.
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
ALAN SEÇİMİ ÇALIŞMALARI Öğretmen görüşlerinin alınması Öğrenci sınav notlarının değerlendirilmesi Öğrencinin ilgilerinin göz önünde bulundurulması 10.Sınıf.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
11. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
ALAN – DERS SEÇİMİ.
TERCİH.
DERS SEÇİMİ.
9. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
YGS ve LYS.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı olmadığından istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan tercih edebilecek…

Ders seçimi 9. sınıfın sonunda ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar yapılacaktır. Haziran 2013 Cuma Yani bu sene için 28 Haziran 2013 Cuma tarihinde son bulacaktır.

 Ders seçimi için sizlere “DERS SEÇİM FORMU” dağıtılacak.  Bu formda istenilen derslere işaretler koyacaksınız.  Öğrenci ve Veli imza atarak formu okul yönetimine teslim edecek.

10. Sınıftaki dersleri ◦ Ortak Dersler, ◦ 1.Grup Seçmeli Dersler, ◦ 2. Grup Seçmeli Dersler olarak sınıflandırabiliriz. Şimdi bunları görelim…

SIRADERSLER HAFTALIK DERS SAATİ 1 DİL VE ANLATIM2 2 TÜRK EDEBİYATI3 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ1 4 TARİH2 5 COĞRAFYA2 6 YABANCI DİL4 7 İKİNCİ YABANCI DİL2 8 BEDEN EĞİTİMİ2 9 GÖRSEL SANATLAR /MÜZİK1 10 REHBERLİK1 TOPLAM 20

SIRADERSLER HAFTALIK DERS SAATİ 1 Dil ve Anlatım(2) 2 Türk Edebiyatı(1) 3 Matematik(2)(4) 4 Geometri(1)(2) 5 Fizik(2)(3) 6 Kimya(2)(3) 7 Biyoloji(2)(3) 8 Tarih(2) 9 Coğrafya(2) 10 Psikoloji(2) 11 Yabancı Dil(4)(6) 12 İkinci Yabancı Dil(2)(4) Toplam 12

SIRADERSLER HAFTALIK DERS SAATİ 1 Bilgi Kuramı(1–2) 2 Demokrasi ve İnsan Hakları(1) 3 Sosyal Etkinlik(1) 4 Proje Hazırlama(1) 5 Bilgi ve İletişim Teknolojisi(1–2) 6 İşletme(2) 7 Ekonomi(2) 8 Girişimcilik (1) 9 Astronomi ve Uzay Bilimleri(1–2) 10 Uluslararası İlişkiler(2) 11 Yönetim Bilimi(2) 12 Diksiyon ve Hitabet(1) 13 Sanat Tarihi(2) 14 Alman Edebiyatı(1–2) 15 İngiliz Edebiyatı (1–2) Toplam 3

1. ORTAK DERSLERDEN 20 SAAAT GRUP SEÇMELİ DERSLERDEN 12 SAAT GRUP SEÇMELİ DERSLERDEN 3 SAAT TOPLAM : 35 SAAT DERS GÖRECEKLERDİR.

 İstenilen mesleğe ve eğitimini alabileceğiniz üniversite bölümüne uygun LYS sınavlarına göre ders seçilmeli

 Ailem istiyor  Arkadaşım o dersleri seçti  O meslek çok popüler,  Çok para kazanılan mesleği seçmek, 11

 Öğretmenimin uygun gördüğü meslekleri seçmek,  TM’ yi tembeller seçer.  Üniversiteye girmeyi kolaylaştıran, düşük puanla yerleşilen meslekleri seçmek 12

13

PUAN TÜRLERİ Matematik-Fen (MF) MF-1 MF-2 MF-3 MF-4 Türkçe- Matematik (TM) TM-1 TM-2 TM-3 Türkçe-Sosyal (TS) TS-1 TS-2 Yabancı Dil (DİL) DİL-1 DİL-2

MesleklerGEREKEN PUAN TÜRÜGirilmesi Gereken Sınavlar Aktüerya Astronomi ve Uzay Bilimleri İç Mimarlık İlköğretim Matematik Öğrt.MF-1 YGS LYS-1 (Mat-Geo) LYS-2 (Fen Bil) Fen Bilgisi Öğretmenliği Kimya Mühendisliği Orman Mühendisliği Peyzaj MimarlığıMF-2 YGS LYS-1 (Mat-Geo) LYS-2 (Fen Bil) Beslenme ve Diyetetik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Diş Hekimliği Eczacılık Genetik ve Biyomühendislik Gıda Mühendisliği Tıp VeterinerlikMF-3 YGS LYS-1 (Mat-Geo) LYS-2 (Fen Bil) Bilgisayar Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh. İnşaat Mühendisliği Makine Mühendisliği Mekatronik Mühendisliği Mimarlık Otomotiv Mühendisliği Uçak Mühendisliği Yazılım MühendisliğiMF-4 YGS LYS-1 (Mat-Geo) LYS-2 (Fen Bil)

Meslekler GEREKEN PUAN TÜRÜ Girilmesi Gereken Sınavlar Bankacılık ve Finans Gümrük İşletme İktisat İşletme Muhasebe Maliye Uluslararası İşletme Uluslararası TicaretTM-1 YGS LYS-1 (Mat-Geo) LYS-3 (Edb-Coğ) Avrupa Birliği İlişkileri Hukuk Kamu Yönetimi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Sınıf Öğretmenliği Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Turizm ve Otelcilik Uluslararası İlişkilerTM-2 YGS LYS-1 (Mat-Geo) LYS-3 (Edb-Coğ) Çocuk Gelişimi Okul Öncesi Öğretmenliği Psikoloji Rehberlik ve Psikolojik DanışmanlıkTM-3 YGS LYS-1 (Mat-Geo) LYS-3 (Edb-Coğ)

Meslekler GEREKEN PUAN TÜRÜ Girilmesi Gereken Sınavlar Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği Din Kültürü Öğrt. Gastronomi Basın ve Yayın Halkla İlişkiler Radyo, Sinema ve TV İletişim Reklamcılık Sosyal Bilgiler ÖğretmenliğiTS-1 YGS LYS-3 (Edb-Coğ) LYS-4 (Sos Bil) Sanat Tarihi Tarih Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği Edebiyat ÖğretmenliğiTS-2 YGS LYS-3 (Edb-Coğ) LYS-4 (Sos Bil)

Meslekler GEREKEN PUAN TÜRÜ Girilmesi Gereken Sınavlar Almanca Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği Tercümanlık Turist Rehberliği İngiliz Dili ve EdebiyatıDİL-1YGS LYS-5 (Yab.Di Arapça Öğretmenliği Çin Dili ve Edebiyatı Japon Dili ve Edebiyatı Rus Dili ve EdebiyatıDİL-2YGS LYS-5 (Yab.Dil) ve daha onlarca meslek… (mbs.meb.gov.tr adresinden araştırınız.)

MF-1 MF-4 MF-2 MF-3

TM-1TM-2 TM-3

TS-1 TS-2

DİL-1