COST Ağlarının Ufuk 2020 Projesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
Advertisements

GREEN TOUCH PROJECT Bu Proje TOBB ve Eurochambres Koordinasyonunda Yürütülmektedir.Bu Proje Avrupa Birliği Tarafından Finanse Edilmektedir.
Prof. Dr. Mahmut D. MAT Melik ş ah Üniveritesi Avrupa Birliği FP7 Projelerinde Hakemlik Deneyimleri.
Comenius Okul Ortaklıkları
KURULUŞUNUZUN ADI ---[LOGO]--- Who we are Kuruluşun kısa tanıtımı. 50 kelimeyi aşmayacak şekilde.
BİLİMSEL POLİTİKALARA DESTEK (8. Öncelik). Amaçlar  AB politikalarının tanımı ve uygulanması  Aşağıdaki özelliklere sahip projelere bilimsel destek.
LOGO Tüm Detaylarıyla HORIZON2020 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Proje Koordinasyon Ofisi Birimi Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
TÜBİTAK Ulusal Program’ın 17. bölümü olan “Bilim ve Araştırma” başlığı altında, “Hükümetimiz AB çerçevesinde başlatılan ve yürütülmekte olan E-Avrupa girişimini.
AVRUPA BİRLİĞİ 6. ÇERÇEVE PROGRAMI (FP6)
NMP-Başarı Öyküleri-6.ÇP İmalat sektöründe “sanal kurum” kavramını yaygınlaştırarak, şirketlerin daha esnek ve etkin bir hale gelmesi amaçlanmaktadır.
ALTINCI ÇERÇEVE PROGRAMI (FP6) 1 Thematic Area 3 Nanotechnologies and nanosciences, knowledge-based multifunctional materials, and new production processes.
Restricted Elective Course: Energy Conversion Systems ME-405
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Building Mutual Trust Between the Labour Market and Education Panel Session.
AKŞİT, “Bilim ve Toplum”, Bilgi Günü, 24 Nisan 2003, İstanbul ALTINCI ÇERÇEVE PROGRAMI (FP6)
KOBİ’ler İçin Araştırma Oğuz YAPAR TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi KOBİ Yararına Araştırma Ulusal İrtibat Noktası.
Bu Proje Avrupa Birliği ve T ü rkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir ” CIVIL SOCIETY DIALOGUE EU – TURKEY CHAMBERS PARTNERSHIP GRANT.
AKTS ve DE Etiketleri Müracaatları için Program Bazında Yapılacak Çalışmalar Hazırlayanlar:Dr. Ali Osman KURT Dr. Nesrin KENAR Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü.
ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
Insurance investment regarding technical, financial and population movements in the fields of probability and statistics envisioning, creating tables.
Türkiye ve Dünyada Mühendislik Yönelimleri
Tedarik zincirinde karar aşamaları
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi Improving.
BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
> > < < GAZÜ KAYSERİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, 2000 EŞ ZAMANLI MÜHENDİSLİK KARA HARP OKULU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Dr. Türkay DERELİ.
Introduction to Business Process
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
TÜBİTAK Ufuk 2020 Enerji Verimli Binalar ve Sürdürülebilir İşlem Endüstrileri Konu Başlıkları Merve AKKUŞ Bilimsel Programlar Uzmanı Nanoteknoloji,
Chapter 5: Threads (İş Parçacıkları)
ENERGY EFFICIENCY WORKING GROUP ENERGY EFFICIENCY WORKING GROUP Dr. Mehmet BULUT.
-İlki 1984 yılında başlayan -Dünyanın en büyük bütçeli sivil araştırma programı -Avrupa’nın bilim ve teknoloji politika ve uygulamalarının birbirine yakınlaştırılması.
19 yy. Büyükşehirleri (London urban poor)
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
Muammer Benzeş MVP (IIS) Bulut Bilişim /muammerbenzes.
Elke HOFFMANN & Engin YILMAZ Hessenkolleg- Wetzlar / Almanya İzmir Özel Fatih Koleji / Türkiye Grup Çalışması ve e-Twinning: Metodlar ve Sonuçları / Grup.
YENİ DÖNEM PROGRAMLAR HERKES İÇİN ERASMUS ‘ERASMUS for ALL ’ 6 Mayıs Ege Üniversitesi, İZMİR.
Determination of uncertainties in energy and exergy analysis of a power plant Prof. Dr. H. Mehmet Şahin Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği.
Mobil Devletten Ne Anlamaliyiz?. Mobil Devlet mGCI hakkinda mDevlet Kim icindir ve eDevlet Iliskisi? Vatandas icin mDevlet Kamu Sektoru Icin mDevlet Stratejik.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
GRUNDTVIG LEARNING PARTNERSHIPS A Project Bringing Generations Together: “ Inclusive Intergenerational Family Learning as a Tool For Lifelong.
BOĞAZLAYAN HALK EĞİTİM MERKEZİ INSTITUTUL POSTLICAL PHOENIX htttp:// NEWHAM COLLEGE OF FURTHER.
Improvement to Rankine cycle
Kosta Sandalci, Chief Executive Officer, Balnak Logistics AS and President of Association of International Freight Forwarders (tbc) Right Market Positioning.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
AB H2020 GENEL BILGILENDIRME ONUR YOLAY. TEŞEKKÜR EDERIZ.
CHILD PORNOGRAPHY IŞIK ÜNİVERSİTESİ
2 ND INTERNATIONAL THERMAL HEALTHCARE TRAVEL SUMMIT SEPTEMBER 2017 PAMUKKALE UNIVERSITY CONGRESS & CULTURE CENTER PATRONAGE: MINISTRY OF ECONOMY.
In addition to this our company includes expert doctors and professors as advisors and researches high technology and new devices in the field of medicine.
FULYA KARAYAZI.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Celtic-Plus Proposers Day 22 September 2016, Istanbul
Celtic-Plus Proposers Day 23 November 2016, Leuven
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 24: UFRS’lerin Bankacılık Sektöründe Kabul Edilmesi (Bölüm II) 2. Denetçi Perspektifi Reinhard Klemmer,
KM452 DESIGN PRODUCTION OF OLEFINS FROM METHANOL
TÜBİTAK | MARMARA RESEARCH CENTER
SUPERB OPPORTUNıTY FOR YOU ıN TURKıYE ıT ıS TıME TO ıNVEST ıN TURKEY! GRANTS CONSULTANCY THROUGH THE USTA CONSULTANCY SERVICES We provide application and.
ETwinning Nedir?. Türkiye’de 81 ilin katılımıyla yürütülen 1.Projemiz.
IBM Bulut Servisleri ile Yeni Çözümler Oluşturun L
We are pleased to welcome you to the opening ceremony of
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
AIR QUALITY ASSESSMENT IN TURKEY
PRODUCTION. CONTENT  WHAT IS PRODUCTION  BENEFITS OF PRODUCTION  ELEMENTS THAT CHARACTERIZE THE PRODUCTION PROCESS  CLASSIFICATION OF PRODUCTION SYSTEMS.
Studies for Improvement and Development of Vocational Education
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Türkçe Haber Yazılarında Sosyal Ağların İncelenmesi
Partnerships for Development. Objectives To share vision on strategic partnerships To briefly introduce the Strategic Partnerships.
Sunum transkripti:

COST Ağlarının Ufuk 2020 Projesi Oluşturmak için Kullanılması Prof. Dr. Mustafa Ersoz Selcuk University Faculty of Sciences, Department of Chemistry Konya, 42075, TURKEY e-mail:mersoz@selcuk.edu.tr TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP genel değerlendirme 19.12.2014

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 COST nedir? AB araştırmacılar arasında işbirliğini desteklemek için 1971 de kurulmuş, Türkiye (35 üye) kurucular arasındadır. EU ötesi, (Horizon2020 ‘Cooperation’); Uluslararsı organizasyonlar, Ar-Ge Merkezleri, non-COST ülkeleri (i.e. USA, Rusya, Avustralya, Hindistan vb.) ‘’COST actions’’ (=projects), >340 devam eden, 4 yıl networking, her yıl ortalama 60 yeni aksiyon 45.000 araştırmacı (18.000 ESRs) COST aktivitelerine katılımı 2550 kısa dönem (STSM) ziyareti 4000 genç araştırmacının eğitimi (Training schools) 8600 araştırmacı 2014-1 çağrı dönemine katılımı (845 proje, 40 projenin desteklenmesi) COST, ulusal olarak desteklenen araştırma projelerinin (1001, 3501, diğer TÜBİTAK, AB, BAP vb) yürütücülerinin, COST a katılımı COST’un ülkemizdeki bilimsel koordinatörlüğü, TÜBİTAK tarafından yapılmaktadır. TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

Araştırmacılar için Niçin COST? Yeni, yenilikçi ve disiplinler arası bilimsel işbirliği ağları Bilimsel ve Teknolojik gelişmelere, yeni kavram ve sonuçları tetikleme Bütün araştırmacılara açık ‘’Bootom-up’’ prensibi, esnek İşbirliği ağı içerisinde Araştırma için Katma değeri ~2 milyar € / yıllık COST AB Araştırma Alanı (ERA) ve Stratejik öncelikli konularını oluşturma COST çalışmaları AB (HORIZON) programlarına dönüşmekte ve temel altyapısını oluşturma TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

MC ve Core grup Toplantıları COST AKTİVİTELERİ MC ve Core grup Toplantıları WG toplantıları Çalıştay & Konferans Yayılım Faaliyetleri Eğitim faaliyetleri STSM H2020 toplantı, proje fikri? TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 COST İLKELERİ Mükemmeliyet & Kapsayıcılık Genç araştırmacılar Coğrafik dağılım Cinsiyet Uluslararası işbirliği COST aksiyon SME & Sanayi işbirliği TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 H2020 WP için 7 yıl 300 milyon Euro Değişen Dünyada Avrupa Birliği- Kapsayıcı, yenilikçi, Etkileşimci toplum Mükemmeliyetin yayınımı Geniş katılım Hedef Ar-Ge ve bilimsel yetkinliği düşük AB ülkelerinden araştırmacıların daha çok katılımı ve COST aksiyonlarında görev alması Araştırma altyapıları, bütçe ve kaynak dağılımının dengelenmesi AB de farklı bölgelerden bilim ve teknolojide mükemmeliyetin sağlanması TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 COST MP1106 Smart and green interfaces - from single bubbles and drops to industrial, environmental and biomedical applications (SGI)) Cluster (küme) yaklaşımı Horizon 2020 programı kapsamında Bilgi ve yenilikçi topluluklar (Knowledge and Innovation Communities ) http://eit.europa.eu/kics/ Avrupa yenilikçi ortaklıklar (European Innovation Partnerships) http://ec.europa.eu/research/innovation-union Uygulama odaklı (Application focused) TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 COST MP1106, Core grup olarak, COST amaç ve hedefleri kapsamında, Bilgi ve yenilikçi topluluklar (Knowledge and Innovation Communities (KIC) ve Avrupa yenilikçi Ortaklıklar (European Innovation Partnerships (EIP) vb, girişimler ile ilgili bilgilendirme HORIZON 2020 programı konusunda bilgilendirme; 2012, Round Tables (RT) toplantıları: 1) Gıda, Biyoteknoloji ve Biyomedikal 2) Enerji ve Çevre 3) Nanoteknoloji ve Nanobilim RTs, 3 ana grup altında, alt çalışma grupları seçmek amacıyla, Moderatorler, akademi (1) ve sanayi (1) den seçildi Sanayi ve akademinin çalışma ilgi alanlarının belirlenmesi Çalışma alanları akademik koordinatörler tarafından raporlandırıldı MC üyeleri arasında, her bir MC üyesi ve katılımcılar arasında gruplar oluşturuldu TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 COST MP1106 Smart and green interfaces - from single bubbles and drops to industrial, environmental and biomedical applications (SGI)) COST MP1106, MC toplantısında; EC, DG Research den, bir uzman, Horizon 2020 programı konusunda geniş bir bilgilendirme Tema koordinatörleri tarafından, çalışma alanlarının revize edilmesi TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 COST MP1106 Smart and green interfaces - from single bubbles and drops to industrial, environmental and biomedical applications (SGI)) Koordinatörlerin görevleri; Horizon 2020 çağrıları konusunda, grup üyelerini sürekli bilgilendirmek; Cluster alanına göre, ilgili çağrı konularını (Scopes, Expected impacts vb) tespit etmek MC toplantılarında, her bir Cluster için toplantı yapıp, proje fikirlerinin tartışılması Grup üyeleri arasında çağrı konusu hakkında bilgi toplamak Role Contribution Resources to be committed Propose industrial partner Colloboration/identification Bütçe (Toplantı organizasyonu, 20-25, k€) Konsorsiyum oluşturma amacıyla toplantı organize etmek Çağrı konusunda proje fikri olan kişileri toplantıya davet etmek Toplantıda Proje fikirlerinin tartışılması, TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 COST MP1106 Smart and green interfaces - from single bubbles and drops to industrial, environmental and biomedical applications (SGI)) Idea Products TRLs Current knowledge Innovation (S&T) Industrial partner Leader/contact points Topics addressed in the calls Proposal objectives Partners Proje türlerine göre koordinatör; IA, industry, RIA and CSA, Üniversites TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 Öneriler; COST taki Cluster benzer yapıyı ülkemize uygulamak TÜBİTAK NMP tarafından koordine edilmesi Çağrı yayınlanınca (2016-2017), akademi ve sanayi den katılımcılar ile birlikte proje fikirleri tartışılması Konsorsiyumları oluşturulması İkili ( Almanya, Hollanda, Belçika vb) işbirlikleri, çalıştayları, proje pazarları Üniversitelerde araştırmacıların bilgilendirilmesi, NMP Challenges kapsamında 4 iletişim grubu oluşturulması,   Bridging the gap between nanotechnology research and markets    Nanotechnology and Advanced Materials as enablers of applications in Health    Nanotechnology and Advanced Materials for low carbon energy technologies and Energy Efficiency    Manufacturing and Sustainable Process Industries TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 COST MP1106 Smart and green interfaces - from single bubbles and drops to industrial, environmental and biomedical applications (SGI)) COST hakkında Öneriler; COST a katılım süresi COST Kick-off toplantısına Türk katılımcılarının katılımı Türk araştırmacıların COST projeleri hakkında bilgilendirilmesi Inclusiveness Targets, değerlendirilmeli Türk araştırmacıların Core (WG chair, STSM, Grant holder vb.) görev alması TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 TEŞEKKÜRLER TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 Relation to ‘’Nanomaterials and Nanotechnologies’’ NMBP 01-2016: Novel hybrid materials for heterogeneous catalysis hybrid materials design for heterogeneous catalysis, surface functionalisation, synthesis, the formation of a robust structure based on covalent bonds between organic and inorganic components accessibility of the catalysis-active moiety by tailoring the morphology and the polarity of the resulting materials, according to the targeted conditions and application such as condensations and asymmetric reactions. to tune the cross-linking degree of the obtained hybrid materials by changing the synthetic parameters and synthesis route, to achieve different microstructures. scalable and adjustable for industrial scale, LCA analysis. Expected to focus on TRL 3 to 5 TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 NMBP 03-2016: Innovative and sustainable materials solutions for the substitution of critical raw materials in the electric power system innovative, sustainable and cost effective materials solutions for the substitution of (i) heavy rare earth elements used in permanent magnets (ii) CRM used in energy storage applications (iii) CRM used in catalysts for applications to generate electricity (iv) CRM in materials used in photovoltaic cells. Substitution of CRM in electronics including lighting applications is out of scope of this call topic. the cost effectiveness and commercial exploitation potential of the proposed solutions compared to state-of-the-art solutions currently available on the market should be convincingly assessed in the proposal. The sustainability of the materials solutions should be analysed through a life-cycle assessment. Recycling/reuse TRL; 3 to 5. The 2014 revision of the list of critical raw materials for the EU can be found at http://ec.europa.eu/growth/sectors/raw-materials/specific-interest/critical/index_en.htm TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 NMBP 04-2017: Architectured/Advanced material concepts for intelligent bulk material structures Address specific industrial needs and facilitate the implementation of smart materials for applications in transport, consumer goods and ICT. Extension of these applications to other industrial sectors such as e.g. Oil & Gas and Petrochemicals Development, processing and integration of smart materials with new functionalities, as e.g. for: advanced sensors (nanosensor technologies), damage detection, self-repair, self-actuation, self-sensing morphing, magnetic functionality (for non-magnetic materials), optical functionality, sound and vibration damping, thermal management in ICT applications. Bio-inspired solutions Modelling of the properties of relevance to manufacturing Lightweight advanced composites from different material classes, (like multiferroics, polymeric, ceramic, glass or metal matrix composites, organic fibrous materials). Development of nanomaterial based intelligent components. Demonstrate, feasibility of such technologies, in terms of cost, production and processing methodologies and reliability. Industrial and/or additional experimental partners. TRLs; 4 to 6 TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 NMBP 05-2017: advanced materials and innovative design for improved functionality and aesthetics in high added value consumer goods Development of innovative advanced material solutions (e.g. superhydrophobic nanomaterials and nanoscale systems, self-cleaning and self-healing systems, smart textile fabrics and papers, biomimetic, shape change materials, self-assembling systems, energy harvesters) Creative industry sectors, more sustainable, more comfortable, more secure and more functional. Creativity, cultural and societal values and the material innovation (e.g. increased performance, lightness, safety, sustainability, improved lifetime) to add value to products through the use of new intangible material functionalities (e.g. creative design, artistic expression, trend translation, enhanced sensations, cultural values). Proof of concept in terms of product and/or process (in compliance with EC Communication 2006/C323/01), but convincingly demonstrating scalability towards industrial needs. Improvement and commercial potential of the innovative technologies compared to state-of-the-art solutions currently available on the market convincingly assessed Life cycle of the final products The active participation of designers, artists, societal stakeholders, material scientists, materials suppliers, manufacturers and end users of the resulting products represents an added value. TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015 NMBP 07-2017: Systems of materials characterisation for model, product and process optimisation In the triangle of "manufacturing", "modelling", and "experimentation" Develop an open innovation environment for the optimisation of materials, materials behaviour and/or nano-device manufacturing processes, validation of materials models based on experimental characterisation. Characterisation tools and expertise Validation and measurement protocols protocols for the interpretation of raw experimental data and document reliable models agree standards for interpretation protocols. Meta data to describe all protocols wide spread participation. Representative number of players from public and industrial nanoscale characterisation laboratories, from manufacturers, and from the academic and industrial materials modelling communities. a credible business plan European Materials Modelling Council or the Characterisation cluster. Clustering activities. TRLs, 4 to 6 TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015

TÜBİTAK-HORIZON 2020, NMP Alanı İstişare Toplantısı 15.09.2015