1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin Korunması
E-MEVZUAT GRUBU ÇALIŞMALARI
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
INTERNET VE HUKUK Zeynep Derman Hukuk Müşaviri SUPERONLINE A.Ş.
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
AB Müktesebatı dahilinde Şirketler Kesimi Muhasebe ve Denetimi
Ayhan TOZER Telekomünikasyon Uzmanı Telekomünikasyon Sektöründe Hizmet Seviyesi Taahhütleri; AB ve Türkiye Uygulamaları Habtekus 2008, Yıldız Teknik Üniversitesi,
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
MUHASEBE EĞİTİMİ.
DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI
UZLAŞMAZLIKLAR ve ÇÖZÜM YAKLAŞIMLARI
Ürün Güvenliği Sistemi ve İthalat Denetimleri
Kamuda e-Belge Çalışmaları
Mükelleflerin İzahat Talepleri
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Türkiye Telekomünikasyon Sektöründeki Gelişmeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 9 Nisan 2009, İstanbul Galip ZEREY Kurul II. Başkanı.
Evrensel Hizmet Kavramı ve Politikalarının Değerlendirilmesi
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
3. YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK DENETİM VE TASDİK SEMPOZYUMU
KDEP Kapsamında Tamamlanan ve Planlanan Çalışmalarımız Dr. Faruk CÖMERT Kurul II. Başkanı.
1 BİLİŞİM SUÇLARI YASA TASARISI VE DÜZENLEYİCİ YAKLAŞIMLAR 10 Şubat 2007 İstanbul Meltem ERGÜN.
5’nolu Kamu Alımları Faslı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.
Telekomünikasyon Sektöründe Serbestleşme (Düzenleme ve Yetkilendirmeler) Dr. Tayfun ACARER Kurul Başkanı Telekomünikasyon Kurumu.
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü YÖNETİCİLİK FORMASYONU (BİÇİMLENME) KAZANDIRMA EĞİTİMİ.
Ayhan TÖZER Bilişim Baş Uzmanı, BTK
LOGO EJDER ORUÇ Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Dairesi Başkanı.
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ
2014 YILI SEKTÖR DÜZENLEMELERİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER TELKODER
Başlıca e-Devlet Uygulamaları ve e-Dönüşüm Türkiye Projesi
TİCARETTE TEKNİK ENGELLER Şubat 2013 ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ (ÜGD) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
DOLAYSIZ VERGİLER OTOKONTROL ARAÇLARI 07 HAZİRAN HAZİRAN 2003.
Mustafa ÖZÜNLÜ Kamu Yönetimi Bilim Uzmanı Mart 2015 Ürgüp/NEVŞEHİR
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ARAŞTIRMALARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
SUNUM PLANI YASAL YAPILANMA KURUMSAL YAPILANMA ANAYASA
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
1 İhale Usulleri Arasından Çıkarılan Doğrudan Temin Yönteminin Usulsüzlük ve Yolsuzluk Riskine Etkisi Danışman : Başbakanlık Başmüfettişi R. Bülent TARHAN.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI MALLARIN SERBEST DOLAŞIMI - Genel Ürün Güvenliği 02 Mayıs 2016, Lefkoşa.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
FEN DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATILIM İYİLEŞTİRME TAKIMI.
NİSAN 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Levent ÖZGÜMÜ Ş Strateji Geli ş tirme Daire Ba ş kanı NİSAN 2016.
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
25/01/2017 tarihli değişiklikler
Projeye ilişkin Regülasyon değerlendirmesi: İlk Bulgular
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
“Gizlilik, Bireysel Haklar, Kişisel Verilerin Korunması”
Ceyhun yılmaz 1 ceyhun yılmaz soru ve talep için.
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
Sunum transkripti:

1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA AB MÜKTESEBATINA UYUM ÇALIŞMALARI

2 BİRİNCİL MEVZUAT BAKIMINDAN ÖNEMLİ GELİŞMELER 29 Ocak 2000 tarihli ve 4502 sayılı Kanun 23 Mayıs 2001 tarihli ve 4673 sayılı Kanun Elektronik Haberleşme Kanunu Tasarısı Taslağı

3 KURUMCA YAPILAN DÜZENLEMELER  Telekomünikasyon Hizmet ve Altyapılarına Yönelik Yetkilendirme Yönetmeliği  Tarife Yönetmeliği  Tavan Fiyat Tebliği  Numaralandırma Yönetmeliği  Ulusal Dolaşım Anlaşması Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik  00’ın Tek Bir Uluslararası Erişim Kodu Olarak Tahsisine İlişkin Karar  112’nin Acil Durumlar İçin İlgili Servislere Telekomünikasyon Şebekelerinden Tek Numarayla Erişim Kodu Olarak Tahsisine ilişkin Karar

4 KURUMCA YAPILAN DÜZENLEMELER  GSM Telefon Aboneliğine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik  Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği  Hakim Konumda Bulunan İşletmecilerin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ  Etkin Piyasa Gücüne Sahip İşletmecilerin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ  Ortak Yerleşim ve Tesis Paylaşımı Usûl ve Esaslarına İlişkin Tebliğ  Telekomünikasyon Sektöründe Kişisel Bilgilerin İşlenmesi ve Gizliliğin Korunması Hakkında Yönetmelik

5 KURUMCA YAPILAN DÜZENLEMELER  Hesap Ayrımı ve Maliyet Muhasebesi Kapsam ve İlkelerinin Belirlenmesi Konusunda Kurul Kararı  Milli Frekans Tablosuna ilişkin Kurul Kararı  Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları Yönetmeliği  Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelik  Onaylanmış Kuruluşlara Dair Yönetmelik

6 KURUMCA YAPILAN DÜZENLEMELER  Kurum tarafından oluşturulan ikincil mevzuat, mevcut Kanunlarımıza dayanmaktadır.  Bu düzenlemeler, Kanunlarımızın çizdiği sınırlar çerçevesinde ve Kanunlarımızın elverdiği ölçüde, AB müktesebatına uyumlu olarak yapılmıştır.  Düzenlemelerimiz bakımından AB müktesebatına tam olarak uyumun temini için esas çözüm, söz konusu müktesebata uyumlu bir Kanunun yürürlüğe konmasıdır.  Bu çerçevede, halihazırda yürütülmekte olan Elektronik Haberleşme Kanunu Tasarısı Taslağı hazırlık çalışmalarında, Kanun metni AB müktesebatıyla uyumlu olacak şekilde kaleme alınmaktadır.

7 ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNU  Başbakanlığın 30 Kasım 2002 tarih ve 2002/55 sayılı Genelgesi ile başlatılan Acil Eylem Planında; “Telekomünikasyon alanında değişik kanunlarla düzenlenen mevzuatın toparlanması, dağınıklığın giderilmesi, sektörde liberalleşmenin hızlandırılması ve AB müktesebatına uyumlu lisans, arabağlantı, evrensel hizmet ve numaralandırma düzenlemelerini gerçekleştirmek amacıyla, sektörü bütünüyle düzenleyen tek bir kanun çıkarılması”na ilişkin bir talimat yer almıştır.  Bu çerçevede başlatılan Elektronik Haberleşme Kanunu Tasarısı Taslağı hazırlık çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülmektedir.

8 ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNU  AB müktesebatı ile uyumluluğun sağlanması suretiyle, telekomünikasyon sektöründeki rekabetin ve hizmetlere erişilebilirliğin arttırılması, kaynakların etkin kullanılmasının temini, yeni elektronik haberleşme hizmetlerinin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

9 ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNU Taslakta esas itibariyle aşağıdaki konulara yer verilmiştir :  Elektronik Haberleşme Sektöründeki Mercilerin Görev ve Yetkileri  Yetkilendirme  Tarifeler  Erişim  Geçiş Hakkı  Numaralandırma ve İnternet Alan Adları

10 ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNU  Evrensel Hizmet  Spektrum  Kullanıcı ve Tüketici Hakları  Piyasa Gözetimi ve Denetimi  Denetim, İdari ve Cezai Hükümler

11 ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNU  Kanun Tasarısı Taslağının hazırlanmasında AB müktesebatı (2002 tarihli Direktifler) esas alınmış, taslak metin söz konusu Direktiflerle birebir uyumlu olacak şekilde kaleme alınmıştır.  Taslak üzerinde görüş alınması aşaması tamamlanmış olup, görüşlerin değerlendirilmesini müteakip yürürlüğe girmesi öngörülmektedir.

12 TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TEŞEKKÜRLER.