YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8B – 8C 10.04.2015.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
P OEMS ABOUT THE ENVIRONMENT Basogretmen Primary school Ordu TURKEY Comenius Project
Advertisements

VOTED THE BEST OF THIS YEAR
FORM 3 USE OF THE PRESENT CONTINUOUS TENSE • a)Bu tense ile temel olarak içinde bulunduğumuz anda yapmakta olduğumuz eylemleri anlatırız. Zamanı.
A GAP YEAR PLAN Bir ara / boş YIL PLANI
İngilizce Performans Ödevi
THE PRESENT PERFECT TENSE
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
(OLMAK FİİLİNİN GEÇMİŞ ZAMANI)
Past tense ● Time expressions
YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI
Modals (Kipler) By Yunus Özüberk.
VOTED THE BEST OF THIS YEAR (Rivayete göre 2009 yılının en iyi e- postası seçilmiş)
Soru sorma Geniş zaman “DO – DOES”
Ayşe Müzeyyen Tozluoğlu İlköğretim Okulu
My Family Tree & Immigrations
NOUN CLAUSES (İSİM CÜMLECİKLERİ).
BAŞÇAKMAK ORTAOKULU 5.SINIFLAR 2.GRUP
SORU CÜMLESİ (?) (QUESTIONS)
YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8A – 8D
 Title  Table of Contents  Introduction  Born  Childhood  Education  Establishment  Secret  Extra Info.  Death  Sources  The End.
YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8C – 8D
TURKISH CHILDREN STORY
BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….
İNGİLİZCE WANT, WOULD LIKE
SIMPLE PAST TENSE - QUESTION FORM
YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI YARI FİNAL 8C(GRUP 1. Sİ ) – 8A( GRUP 3. SÜ)
2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı 8.Sınıflar Aralık Ayı Bilgi Yarışmasına Hoş Geldiniz.
İNGİLİZCE-4.
1. Aşağıdaki altı çizili fiillerden hangisi geniş zamanın olumsuzu ve 2.tekil kişi ile çekimlenmiştir? A) Eminim, bu filmi kaçırmazsın B) Umarım hata.
Çalışma soruları 4. ders. Aşağıdakilerden hangisi hukukta laikleşmenin gerekçelerinden değildir? A. Mecelle’nin yetersiz olması B. Dinsel hukukun gayrimüslimlere.
 The water is cold.  Everything became clear.
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 7.
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 5.
©2016 be ©2016 ingilizcebankasi.com.
SIK kullanılan CÜMLELER
Practice your writing skills
Must ©2016 ingilizcebankasi.com.
Neil Armstrong
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI (24 TEMMUZ 1923)
CHAPTER 1 uzm. Psk. Özlem ataoğlu
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
YDI101 YABANCI DIL 1 HAFTA 1. We use subject pronouns when the pronoun is the subject of the sentence. When the subject appears the second time, we don’t.
Soldiers Who Died In Canakkale
Present Perfect & Simple Past I love to travel. I have been to more than 10 countries.
IF CLAUSE TYPE 2 Conditionals.
1- I _____ A STUDENT. A. AM B. IS C. ARE D. A
German shepherd dog. These dogs are said to be intelligent before they say.
PRESENT PERFECT TENSE Yakın Geçmiş Zaman. WHERE DO WE USE PRESENT PERFECT TENSE ????
David’s father has worked as a policeman ……………… he was 25. since for since.
W O R D A M G E U FOR N I T 1.
Would you like a different color?
ENGLISH QUESTIONS By: Sude Babur.
THE CANTERVILLE GHOST by Oscar WILDE CHARACTERS.
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
PUANLAMA ÖNERİSİ *Öğrenciler iki gruba ayrılır. Her iki gruba da baştan 1000’er puan verilir. *Birinci grup yarışırken “GAME 1“ açılır. Öğrenciler her.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. THE LIFE OF MUSTAFA KEMAL.
Marie Curie 7 November 1867 – 4 July 1934) was a Polish and naturalized Frenchphysicist and chemist who conducted pioneering research on radioactivity.
Present Continuous Tense
CONDITIONALS TYPE
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BİLL GATES Şule Eslem ÖZTÜRK NUN OKULLARI Prep-A.
Before the Battle of Çanakkale. Why a Front in Çanakkale was Opened? In the summer of 1914, the war continued in Europe with all its intensity, and by.
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
THE MYSTERIOUS ISLAND JULES VERNE. INFORMATION ABOUT THE BOOK  Name of the book: The Mysterious Island  Author: Jules Verne  Type: Adventure  Number.
CONDITIONALS TYPE
HAVE TO - MUST.
ISLAM JUDAISM CHRISTIAN MEHD İ AND MES İ H. WHO IS MEHDİ ? Mehdi, means the are who got quided by himselb in the dickmary. There is nothing related to.
SUBJECT NAME Prepeared by Write the names of group members here
Should / Shouldn’t Prepared by Salih Hoca.
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
Sunum transkripti:

YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8B – 8C

SORU 1

CEVAP C

SORU 2

CEVAP B

SORU 3 Genel terimi 3n – 2 olan bir sayı dizisinin 5. Terimi kaç olur? A)9 B) 11 C) 13 D) 15

CEVAP C

SORU 4 “…Ey peygamber! İşlerinde onlarla istişare et.” (Âl-i İmran suresi, 159. ayet) Buna göre yukarıdaki ayetten, I- İstişare etmek, ağız dalaşı yapmak demektir. II- Bilmediğimiz konularda bilenlerle fikir alışverişinde bulunmalıyız. III- Bin bilsek de bir bilene sormalıyız; ki doğru bilgiye ulaşabilelim. IV- Hz. Muhammed (s.a.v.) bütün dinî ve dünyevî kararları tek başına almıştır. Sonuçlarından hangileri çıkarılabilir? A) I ve IIB) II ve III C) II ve IVD) I, II ve III

CEVAP B

DavranışTaklit iman Gerçek iman IÖmer’in Kur’an’ı doğru okuyup uygulaması √ IINecla’nın anne babası gibi iman etmesi√ IIIAli’nin kendisine “Ben niçin yaratıldım?” sorusunu sorması √ IVKaan’ın evrendeki varlıklar üzerine düşünmesi ve araştırma yapması √ SORU 5 Aile ve çevreden öğrenildiği kadarıyla, delilsiz bir şekilde kabul edilmesiyle elde edilen zayıf iman türüne taklit iman, delillere ve araştırmalara dayanıp özümsenerek elde edilen sağlam iman türüne ise gerçek iman denir. Buna göre yukarıdakilerden hangisi yanlıştır? A)Yalnız IB) I ve II B)C) III ve IVD) I, III ve IV III

CEVAP B

SORU 6 I- Eline geçen bu bilgi ile ilgili araştırma yapmalıdır. II- Farklı bilgi kaynaklarına başvurmalı ve doğruluğunu kontrol etmelidir. III- Sevdiği ve değer verdiği kişilerin sözlerine her zaman itibar etmelidir. Cinayet Masası polisi Engin Bey kendisine iletilen asılsız bir cinayet ihbarına körü körüne inanıp (taassup) zanlıyı bir gün gözaltında tutmuştur. Sizce Engin Bey doğru bilgiye ulaşabilmesi için yukarıdaki davranışlardan hangisini yaparsa kurallara göre hareket etmiş olur? A)Yalnız IB) Yalnız III B)C) I ve IID) I, II ve III

CEVAP C

SORU 7 At the end of the story, the doctor had a bad news for the king.Because the queen had died. This story has ………….ending. A) happy B) scary C) sad D) romantic

CEVAP C

SORU 8 John: I really care about my family and friends but I think environment and mankind aren’t important areas. Can: ………………... because real success is winning in all areas A) You should have some self-discipline B) You should meet your friends more often C) You shouldn’t give up D) You shouldn’t ignore any of areas.

CEVAP D

SORU 9 The English writer of the “Lord of the Rings” Tolkien was born in He worked as a professor of English Language and Literature from 1945 to He died in After Tolkien’s death, his son published his novels and they have been famous all over the world. Tolkien wrote many books. Yukarıdaki metinde aşağıdaki soruların hangisinin cevabı yoktur? a- What nationality is Tolkien? b- How many books did he write? c- When did he die? d- What is the theme of the “Lord of the Rings”?

CEVAP D

SORU 10 Aşağıdaki cümlelerden hangisi yalnızca özne ve yüklemden oluşmuştur? A) Gözlerinden süzülen yaşların soğuduğunu hissederek karanlık dağları seyretmek için başını kaldırdı. B) Dokuzu on geçe Ankara garına giren tren ikinci peronda yavaşlayarak büyük bir gürültüyle durdu. C) İnsanoğlunun hayatına ışık tutan, yaşama serüvenini anlamlı kılan okumak, aklı besleyen Önemli gıdalardan biridir. D) Kırklarında bir kadın, elinde armağan paketi yapılmış bir şişeyle Ahmet'in tam karşısında duruyordu.

CEVAP C

SORU 11 Hangisinde altı çizili sözcük sıfat- fiil (ortaç) değildir? A) Çalışkan insanları ben de severim. B) Boşa harcanan zamana acırım. C) Onarılmış bir araba almışları. D) Onulmaz bir derde düşmüştü.

CEVAP A

SORU 12 Bir ulusu geçmişten günümüze taşıyan en önemli öğe konuştuğu dildir. Dil sayesinde toplumun değerleri, düşünceleri ve yaşantıları geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe taşınır. Parçada dilin hangi özelliği üzerinde durulmuştur? A) Kaynağı B) İşlevi C) Gücü D) Kalıcılığı

CEVAP B

SORU 13 Aşağıdaki ülkelerden hangisinin nüfusu daha fazladır? A) Japonya B) Türkiye C) Çin D) Suriye

CEVAP C

SORU 14 Dünyanın ilk kadın savaş pilotu olan Türk kimdir? A) Sabiha Gökçen B) Safiye Soyman C) Nimet Çubukçu D) Nene Hatun

CEVAP A

soru 15 - Kapitülasyonların Kaldırılması - Boğazların başkanı Türk olan bir komisyona devredilmesi -Musul Meselesi -Yabancı Okulların M.E.B ‘e bağlanması Yukarıda verilen ve Lozan Konferasında görüşülen konulardan kaç tanesi Türkiye’nin istediği şekilde çözümlenmesi ile sonuçlanmıştır? a) 1b)2c)3d)4

CEVAP B

Soru 16 Aşağıda verilen inkılaplardan hangisi hem halkçılık hem de laiklik ile alakalıdır? a)Hafta tatilinin Pazar gününe alınması b)Kadınlara seçme seçilme hakkı verilmesi c)Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması d)Medreselerin kapatılması

CEVAP C

Soru 17

CEVAP A

Soru SBS

CEVAP D

Soru TEOG2

CEVAP B

Soru SBS

CEVAP B

SORU Yedek

CEVAP C

SORU Yedek 2

CEVAP B