London Kuvveti.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Her bir kimyasal element, atom çekirdeği içerisindeki proton sayıları veya atom numarası (Z) ile karakterize edilir. Verilen bir elementin tüm atomlarında.
Advertisements

ZAYIF ETKİLEŞİMLER Neşe ŞAHİN.
Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
Kimyasal ve Fiziksel Bağlar
Kimyasal türler arasindaki etkilesimler
Bölüm 13: Sıvılar, Katılar ve Moleküller Arası Kuvvetler
Moleküller arasındaki çekim kuvvetleri genel olarak zayıf etkileşimlerdir. Bu etkileşimler, molekül yapılı maddeler ile asal gazların fiziksel hâllerini.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir.
MADDENİN YAPISI VE ATOM
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI.
ORGANİK KİMYA VE BİYOKİMYAYA GİRİŞ, LABORATUVAR ARAÇ-GEREÇLERİ II
Değerlik Bağı Kuramı Valence Bond Theory
KIMYA BIR SANATTIR.
KİMYASAL BAĞLAR.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey.
2. İYONİK BİLEŞİKLER.
Kimyasal bağlar Aynı ya da farklı cins atomları bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağlar denir. Pek çok madde farklı element atomlarının birleşmesiyle.
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYA KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞLAR İyonik Bağlı Bileşiklerde Kristal Yapı İyonik bağlı bileşiklerde iyonlar birbirini en kuvvetli şekilde çekecek bir düzen içinde.
KİMYASAL BAĞLAR.
Kimyasal Bağ.
KİMYASAL BAĞLAR
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞ.
KİMYASAL BAĞLAR.
HATİCE AKKOYUNLU. Katılarda atomlar arası kuvvetler, atomları üç boyutlu bir sırada veya örgü yapısında düzenler. Bunun bir sonucu olarak; katılar hem.
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞLAR.
Bağlar.
Atomun Yapısı.
London Kuvvetleri.
Atomlar ve Moleküller Her atom, elektrik yükü taşıyan eşit sayıda proton ve elektron ile belli sayıda yüksüz nötron içerir. Proton ve nötronlar.
ZAYIF ETKİLEŞİMLER.
MADDE Madde kütlesi hacmi  ve eylemsizliği olan her şeydir.
İYONLAŞMA ENERJİSİ NEDİR?
KİMYASAL  BAĞLAR.
NaCl’de, Na bir elektron vererek Na+ katyonunu oluşturur ve bu elektron  Cl tarafından alınır ve Cl- anyonunu oluşturur. Böylelikle.
Esen yayınları kimya konu anlatımlı
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞLAR VE HÜCRESEL REAKSİYONLAR
KİMYASAL BAĞLAR Moleküllerde atomları birarada tutan kuvvettir.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE MADDENİN HALLERİNİN TANECİKLİ YAPISI.
UYARILMIŞ HAL, KÜRESEL SİMETRİ VE İZOELEKTRONİK. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar.
1 Moleküller Arası Kuvvetler Sıvılar ve Katılar. 2 Moleküllerarası Kuvvetler Moleküller arası kuvvetler molekülleri bir arada tutan çekim kuvvetleridir.
Moleküller Arası Kuvvetler
1 Kimyasal Bağlar Aynı ya da farklı cins atomları bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağlar denir. Pek çok madde farklı element atomlarının birleşmesiyle.
ZAYIF ÇEKİM KUVVETLERİ
MEDİKAL KİMYA Atom ve Molekül
Kimya hakkinda nezeriyye
Maddenin Halleri.
Bağlar Molekül içi bağlar Moleküller arası bağlar Kovalent bağ
KİMYASAL BAĞLAR.
İyonik Bağ ve Kovalent Bağ Türü
KİMYASAL BAĞLAR Kimyasal bağ, moleküllerde atomları birarada tutan kuvvettir. Bir bağın oluşabilmesi için atomlar tek başına bulundukları zamankinden daha.
Kimyasal ve Fiziksel Bağlar
KİMYASAL BAĞLAR Bir molekül, molekülü oluşturan atomların birbirlerine kimyasal bağlar ile tutturulması sonucu oluşur. Atomların kendilerinden bir sonra.
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
Moleküller Arası Etkileşimler
KİMYASAL BAĞLAR KOVALENT BAĞ İYONİK BAĞ
ATOM VE YAPISI.
7.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KİMYA KONULARI
ECH 112 Bölüm 1 Doç. Dr. Yasemin G. İŞGÖR
ATOMUN YAPISI Nötronlar Atom küre şeklindedir.
Sunum transkripti:

London Kuvveti

Apolar moleküllerde dipol – dipol kuvvetlerinden söz edemeyiz Apolar moleküllerde dipol – dipol kuvvetlerinden söz edemeyiz. Ancak London kuvveti (1930’da Fritz London isimli bilim adamı tarafından bulunmuştur) apolar olan moleküllerdeki atomların kısa bir süre için hatta anlık olarak polarize olması ile oluşur. Atom çekirdeği etrafında dönen elektronlar bir anlık ta olsa, çekirdeğin belirli bir bölümünde daha fazla bulunur. Böylece atom kendi içinde kısmen polarize olur.

Bu atoma komşu olan atomun ise, bu durumdan dolayı kendi elektronlarının dağılımı değişir ve o da polarize olur. Bu durum zincirleme halinde bütün molekülü etkiler. Böylece atomlar arsındaki etkileşmeden doğan bir çekim kuvveti meydana gelir. 

İşte moleküller arasında, atomların elektronlarının anlık pozisyon değişimlerine bağlı olarak oluşan çekime London kuvveti diyoruz. London kuvveti, moleküler ağırlığı fazla olan moleküllerde daha fazla hissedilir. Çünkü bu moleküller daha fazla elektrona sahiptir. Fazla elektron da, olası pozisyon değişiklikleri ihtimalini artırır.