2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
Advertisements

2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
2010 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ÖSYS Birinci Aşama Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS Puan TürüTürkçeSosyal Bilimler Temel Matematik Fen.
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
2014 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. Edebiyat Fakültesi Eğitim Fakültesi Tıp Fakültesi Teknoloji Fakültesi.
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
ÖZEL YÖNELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YETKİN LEVENT ÖZEL YENİ SINAV SİSTEMİ YGS-LYS.
Okan Üniversitesi – İstanbul, 20 Şubat 2009 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
ÖZEL SEYMEN ANADOLU LİSESİ ÖSYS 30.YILI GURURLA KARŞILIYORUZ.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı yerine Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya,..gibi.
Yerleştirme Sistemindeki
ÖSS Portalınız - # Gelecek Rehberiniz, 20 Şubat 2009 Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri.
YGS LYS BAŞVURULARI. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 2-15 Ocak 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi :
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
2015 ÖSYS YGS - LYS.
Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
“Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur.” Albert Einstein
YGS - LYS. UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PINAR ATAKUL 2012 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
YGS-LYS SUNUMU.
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 29 Ağustos 2009 Üniversiteye Girişte İki Aşamalı Yeni Sistem.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
YGS - LYS. 2015’DE UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
YGS YÜKSEKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
YGS VE LYS FAT İ H SULTAN MEHMET ANADOLU L İ SES İ PS İ KOLOJ İ K DANIŞMA VE REHBERL İ K SERV İ S İ.
Yusuf URHAN-Uzm.Psikolojik Danışman
YGS-LYS REHBERLİK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
2012 YGS-LYS SINAV SİSTEMİ AKHİSAR ZEYNEP GÜLİN ÖNGÖR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
YGS & LYS Yükseköğretime Geçiş SınavıLisans Yerleştirme Sınavı ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( 2013 )
YGS-LYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. HOŞ GELDİNİZ.
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 1.
Öğrencilere İDEALİNİZ NEDİR? diye sormuşlar.. “Önce şıkları görelim.” DİYE CEVAP VERMİŞLER.
2016 – ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı 13 Mart 2016 YGS Sınavı Başvurular Ocak 2016 tarihleri arası Başvuru Ücreti 55TL tarihleri.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
2016 – YGS ve LYS. GENEL BİLGİLER  YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda.
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
RSYK SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
YGS ve LYS.
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS2018). TEMEL YETERLİLİK TESTİ (ZORUNLU) ALAN YETERLİLİK TESTİ.
Sunum transkripti:

2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ

2013- ÖSYS Birinci Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : Ocak 2013 Sınav Tarihi : 24 Mart 2013 Saat:10:00 Testler ve Soru Sayıları Türkçe testi : 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru Fen Bilimleri Testi : 40 Soru TOPLAM : 160 Soru Sınav Süresi : 160 dakika Testlerin Niteliği : Ortak müfredata dayalı testler Soru Kitapçığı : Tek Soru Kitapçığı Cevap Kağıdı : Tek Cevap Kağıdı

2013- ÖSYS Birinci Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) YGS PUAN TÜRLERİ Puan Türü Testlerin A ğ ırlıkları (%) TürkçeSosyal Bilimler Temel Matematik Fen Bilimleri YGS YGS YGS YGS YGS YGS

2013- ÖSYS Birinci Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) YGS’deki Testler ve Kapsamları TestTestin KapsamıSoru Sayısı Türkçe TestiTürkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular 40 Sosyal Bilimler Testi Sosyal Bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular Tarih Coğrafya Felsefe Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Temel Matematik TestiMatematiksel ilişkilerden yararlanma gücü ile ilgili sorular 40 Fen Bilimleri Testi Fen Bilimlerindeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular Fizik Kimya Biyoloji 14 13

2013- ÖSYS Birinci Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Yükseköğretim Programlarına Başvurmak için en az kaç puan almak gerekir? Yükseköğretim Programının Türüİlgili Puan TürleriPuan Koşulu Meslek Yüksekokulu ön lisans programlarını tercih edebilmek için (Sınavsız Geçişten boş kalan kontenjanlar dahil) İlgili YGS Puan TüründeEn az 140 puan Açık öğretim ön lisans ve lisans programlarını tercih edebilmek için İlgili YGS Puan TüründeEn az 140 puan Özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için YGS Puan TüründeEn az 140 puan Yerleştirmede meslek lisesi çıkışlı adaylara ek puan verilen lisans programları ile Teknoloji, Sanat ve Tasarım, Turizm Fakülteleri lisans programlarının M.T.O.K. kontenjanlarım tercih edebilmek için İlgili YGS/LYS Puan Türünde En az 180 puan Yerleştirmede meslek lisesi çıkışlı adaylara ek puan verilen programlar dışındaki lisans programlarını tercih edebilmek için İlgili LYS Puan TüründeEn az 180 puan

2013- ÖSYS İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS-1) Matematik Sınavı Sınav Tarihi : , 10:00 ◦ Matematik testi : 50 Soru ◦ Geometri testi : 30 Soru ◦ TOPLAM : 80 Soru dakika Notlar: 1) Matematik ve Geometri testleri için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır. 2) Cevap Kağıdı iki test için ortak olacaktır. 3) Geometri testindeki sorularının 8 tanesi Analitik Geometri sorusu olacaktır.

2013- ÖSYS İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS-2) Fen Bilimleri Sınavı Sınav Tarihi : , 10:00 ◦ Fizik testi : 30 Soru ◦ Kimya testi : 30 Soru ◦ Biyoloji testi : 30 Soru TOPLAM : 90 Soru dakika Notlar: 1) Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır 2) Cevap Kağıdı üç test için ortak olacaktır.

2013- ÖSYS İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS-3) Edebiyat Coğrafya Sınavı Sınav Tarihi : , 10:00 ◦ Türk Dili ve Edebiyatı testi : 56 Soru ◦ Coğrafya-1 testi : 24 Soru ◦ TOPLAM : 80 Soru -120 dakika Notlar: 1) Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır. 2) Cevap Kağıdı iki test için ortak olacaktır. 3) Edebiyat-Coğrafya sınavındaki Coğrafya-1 soruları, genel liselerin Türkçe-Matematik alanında okutulan Coğrafya dersinin konularıyla sınırlı olacaktır.

2013- ÖSYS İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS-4) Sosyal Bilimler Sınavı Sınav Tarihi : , 10:00 ◦ Tarih testi (ÇTDT dahil): 44 Soru ◦ Co ğ rafya-2 testi : 14 Soru ◦ Felsefe Grubu testi : 32 Soru ◦ TOPLAM : 90 Soru dakika Notlar: 1) Tarih, Co ğ rafya-2 ve Felsefe Grubu testleri için ayrı Soru Kitapçıkları kullanılacaktır. 2) Cevap Ka ğ ıdı üç test için ortak olacaktır. 3) Felsefe Grubu testinde 8 Psikoloji, 8 Sosyoloji, 8 Mantık, 8 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusu yer alacaktır.

2013- ÖSYS İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS-5) 5. Yabancı Dil Sınavı Sınav Tarihi : , 14:30 Kelime ve Dil bilgisi: 20 Çeviri:12 Okuduğunu Anlama:48 Toplam : 80 Soru dakika Notlar: 1)Yabancı Dil testi İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde hazırlanacaktır. 2) Yabancı Dil testi için tek Soru Kitapçığı ve tek Cevap Kağıdı kullanılacaktır.

2013- ÖSYS İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) İ kinci Aşama (LYS) Puan Türleri-MF Puan Türü Testlerin Ağırlıkları (%) YGSLYS TürkçeSosyal Bil. Temel Mat. Fen Bil.Mat.Geo.FizikKimyaBiyoloji MF MF MF MF MF-1 puan türü Matematik A ğ ırlıklı Temel Bilim Programları için, MF-2 puan türü Fen A ğ ırlıklı Temel Bilim programları için, MF-3 puan türü Sa ğ lık Bilimleri programları için, MF-4 puan türü ise Mühendislik ve Teknik Programlar için kullanılacaktır

2013- ÖSYS İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) İ kinci Aşama (LYS) Puan Türleri-TM Puan Türü Testlerin Ağırlıkları (%) YGSLYS TürkçeSosyal Bil. Temel Mat. Fen Bil.Mat.Geo.T. Dili ve Ed. Coğ-1 TM TM TM TM-1 puan türü az da olsa Matematik a ğ ırlıklıdır. TM-3 puan türü az da olsa Türkçe-Edebiyat a ğ ırlıklıdır. TM-2 puan türünde Matematik ile Türkçe-Edebiyat eşit a ğ ırlıklıdır.

2013- ÖSYS İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) İ kinci Aşama (LYS) Puan Türleri-TS Puan TürüTestlerin Ağırlıkları (%) YGSLYS TürkçeSosyal Bil. Temel Mat. Fen Bil. T. Dili ve Ed. Coğr-1TarihCoğ.-2Felsef e Gr. TS TS TS-1 puan türü sosyal programlar için, TS-2 puan türü dil (Türkçe, edebiyat) ve tarih programları için kullanılacaktır.

2013- ÖSYS İkinci Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) İ kinci Aşama (LYS) Puan Türleri-D İ L Puan Türü Testlerin Ağırlıkları (%) YGSLYS TürkçeSosyal Bilimler Temel Mat. Fen Bilimleri Yabancı Dil DİL DİL DİL

2013- ÖSYS Yerleştirmede kullanılacak puanlar hesaplanırken AOBP’nin çarpılacağı katsayılar AOBP’nin Çarpılacağı Katsayı: 0,12 Meslek Liseleri Ek Puan:0,06

LİSANS PROGRAMLARISÜREPUAN TÜRÜ İnsan Kaynakları Yönetimi 4YGS-6 Sağlık Kurumları Yöneticiliği 4YGS-6 Sağlık Yönetimi 4YGS-6

ÖNLİSANS PROGRAMLARISÜREPUAN TÜRÜ Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2YGS-4 İnsan Kaynakları Yönetimi2YGS-6 İşletme Yönetimi2YGS-6 Ağız ve Diş Sağlığı2YGS-2 Odyometri2YGS-1 Sağlık Kurumları İşletmeciliği2YGS-6 Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 2YGS-3 Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama2YGS-6