 THE 2. The, evrende tek olan ve dolayısıyla belirli olan şeylerle kullanılır: 1. The, daha önce sözü edilen ya da karşı tarafça zaten bilinen kişi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
P OEMS ABOUT THE ENVIRONMENT Basogretmen Primary school Ordu TURKEY Comenius Project
Advertisements

FORM 3 USE OF THE PRESENT CONTINUOUS TENSE • a)Bu tense ile temel olarak içinde bulunduğumuz anda yapmakta olduğumuz eylemleri anlatırız. Zamanı.
Everyday objects ● Possession
Aşırı, çok fazla & Yeterli, kâfi, yeterince
ARTICLES A – an The.
EXPRESSIONS of QUANTITY
QUANTIFIERS 10.
Sıfatlar Görev ve Anlamlarına Göre Sıfatlar Niteleme Sıfatları
ZAMİR NEDİR? İsmin yerini tutabilen,isim gibi kullanılabilen,isim soylu kelimelerle bazı eklere zamir denir. Ahmet’ten öğrendim. > Ondan öğrendim. Kitabı.
Atama ve eşleme (eşleştirme) problemleri (Matching and Assignment problems)
THE PRESENT PERFECT TENsE
UNIT 10 R E F R E S H M E N T S “Yiyecek içecek şeyler” SYNONYMS “eş anlam” (=) and ANTONYMS “karşıt anlam” (X)
RELATIVE CLAUSES YASEMİN TURAN ( B ) ELT 1.
Introducing other people ● Family members
IMPERATIVES (EMİR CÜMLELERİ)
COMPARATIVES.
THE SİMPLE PRESENT TESNSE
Hazırlayan: Tayfun Yavaşca
SIMPLE PRESENT TENSE SPELLING RULES
1 Kelime Uygulama Sunumu - 76 Bu sunumdaki kelimeler… Gesture To gift To gild To give To gibbet

Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Reach customers with Mobile Search Network.
SÜMEYYE KARABOYUN İÖP-1
Yabancı Dil- II Bölüm - 4.
NOUN CLAUSES (İSİM CÜMLECİKLERİ).
PRESENTED BY GÜLSÜN ÖZYURT
COMPANY Veritabanı Örneği (Gereksinimler)
POSSESSIVE PRONOUNS.
COSTUMES KILIKLAR (KOSTÜMLER)
Kelime Türleri İsim soylu sözcükler de yediye ayrılır:
İNGİLİZCE MANY / MUCH / A LOT OF
Expressing Daily Routines
Quantifiers (miktar belirteçleri)
MUSIC FOR COMENIUS BROTHER HOOD NEVER ENDS BROTHERHOOD NEVER ENDS…. *We are not going to give up yet *It's time for us to make our move *We fed up with.
ENGLISH GRAMMAR İNGİLİZCE DİLBİLGİSİ
SUPERLATIVE FORMS OF ADJECTIVES
Ali Akpınar © 2009 Dem Publishing & Language Service  Introducing yourself Numbers Greeting Beginner Turkish Lessons 1“Merhaba!”
Practice your writing skills
First Conditional Sentences. LOOK AT THE EXAMPLES If the weather is fine, we’ll play tenis If I have enough money, I’ll buy the car If it rains, we’ll.
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
COMPARATIVE ADJECTIVES.
Mesleki Yabancı Dil Hazırlayan ve Sunan:
YDI101 YABANCI DIL 1 HAFTA 1. We use subject pronouns when the pronoun is the subject of the sentence. When the subject appears the second time, we don’t.
ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI
İNGİLİZCE 6. SINIF 2. ÜNİTE YUMMY BREAKFAST
YUMMY BREAKFAST.
Articles The / A - An.
Would you like a different color?
I understand. Anlıyorum. 121.
Sıfatlar Görev ve Anlamlarına Göre Sıfatlar Niteleme Sıfatları
THE OUANTIFIERS.
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
ADJECTIVES. Adjectives (sıfatlar): isimleri niteleyen, özelliklerini belirten kelimelerdir. Sıfatlar, ismin rengini, büyüklüğünü, yaşını, miktarını, kalitesini.
Pronouns. Zamirler, nesnelerin ve kavramların gerçek adları yerine geçici olarak kullanılan kelimelerdir. Zamirlerin anlamları yoktur. Bir zamir tek başına.
HEALTH.
Döngüler ve Shift Register
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
Yaratıcılık Ne Kadar?....
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DREAMHOUSE TY TLG DREAM HOUSE TY TLG DREAM……… YOU CAN TOUCH, IF YOU DREAM………
İNGİLİZCE GRAMER THERE IS /THERE ARE (SAHİP OLMA) KALIPLARI
AS AS NOT AS AS COMPARISONS.
THERE IS There is There isn’t There is an apple.
WHAT İS THİS? Select the shape next to the correct word.
SOME-ANY.
Where’s the post office? 1. Where is the post office? Where is the post office? It’s next to the bank. It’s next to the bank. Is there a bank next to.
Yabancı Dil I Dersi.
Sunum transkripti:

 THE 2. The, evrende tek olan ve dolayısıyla belirli olan şeylerle kullanılır: 1. The, daha önce sözü edilen ya da karşı tarafça zaten bilinen kişi ya da şeyleri anlatırken kullanılır.Genellikle ‘hangisini/hangilerini kastettiğimi biliyorsun’ anlamına gelir: 3. The, tekil bir ismin önüne gelerek o ismin ait olduğu grupla ilgili genelleme yapmak için kullanılır: 4. The, vücudumuzla ya da organlarımızla ilgili ifadelerde kullanılır: 5. The, ‘hospital, church, school, college, university, prison’ gibi isimlerden önce kullanılırsa, ‘bina’ kastedilir ve bu yerlere asıl amaç dışında gidildiği anlaşılır. Ancak bu yerlere asıl amaçları için gidildiğini anlatmak istiyorsak, bu isimlerden önce the kullanmamalıyız: 7. The, deniz, okyanus, nehir, çöl, ada, takımada, sıradağ, kanal, otel, sinema, tiyatro, müze ve sanat galerisi isimleriyle kullanılır: 6. The, tarihlerle ve belli zaman dilimleriyle kullanılır: 8. Gazete isimleri genellikle the ile kullanılır : 9. The, sıfatların enüstünlük (superlative) halleri ile ‘first, second, next, last, only, same’ gibi sözcüklerin önünde kullanılır: 10. The, belli sıfatların önüne gelerek onlara çoğul anlam katar:

 Hangi sözcüğün önüne a, hangisine an gelmesi gerektiği, doğrudan doğruya seslere dayanır. Yani söz konusu sözcüğün ilk sesinin ünlü ya da ünsüz harf olmasına bağlıdır.  I want to buy a book. Bir kitap almak istiyorum.  Book sözcüğünün okunuşunun ilk sesi ‘b’dir ve ‘b’ sessiz bir harftir. Bu yüzden a kullanılmıştır.  Can I have an orange, please? Bir portakal alabilir miyim, lütfen?

 1. “Hepsi, tamamı, tüm, tümü” gibi anlamlara gelen all, hem sayılabilen çoğul adlar (plural countable nouns) hem de sayılamayan adlarla (uncountable nouns) kullanılır:  2. All sözcüğü aynı zamanda bir zamir (pronoun) olduğu için all of ve all the biçimlerinde de kullanılır:  3. Bir addan ya da zamirden sonra da gelebilir:

 Possessive Adjectives:  my, your, his, her, its, our, their, whose my, your, his, her, its, our, their, whose  Other determiners:  each, every each, every  either, neither  some, any, no some, any,  much, many; more, most  little, less, least  few, fewer, fewest  what, whatever; which, whichever  both, half, all  several  enough