YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Do you know who I am? Kim olduğumu biliyor musun?.
Advertisements

Food & drink ● Possession
“Sen ne iş yapıyorsun?” Professions talebe U4  .
Everyday objects ● Possession
Introducing yourself ● Numbers ● Greeting
“Ben çay içmek istiyorum.” Asking for things ● Offering things ● Plans
BİLGİ KÜLTÜR YARIŞMASI
B İ LG İ KÜLTÜR YARIŞMASI BAŞÇAKMAK ORTAOKULU 8.SINIF 2.GRUPLAR B İ LG İ KÜLTÜR YARIŞMASINA HOŞ GELD İ N İ Z.
READING AND WRITING IN FOREIGN LANGUAGE
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
Introducing other people ● Family members
Past tense ● Time expressions
UNIT FIFTEEN Health and Sports
VOTED THE BEST OF THIS YEAR (Rivayete göre 2009 yılının en iyi e- postası seçilmiş)
INQUIRY FROM A B2B SITE Dear Sir/Madam We are writing to enquire about your sunflower oil. Please send us your product specification and price. Best Regards.
İntihal / Aşırma / Çalma / Kopyalama
Dinleyenlerde derin izler bırakan İnsanın içini titreten Aynı zamanda Gençlere aktardığı yaşam felsefesi ile Düşündüren Orson Welles’in I know what.
EXPRESSING OPINIONS ( fikirleri belirtme)
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 7. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….
NOUN CLAUSES (İSİM CÜMLECİKLERİ).
UNIT 1 IN THE CLASSROOM.
YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI
YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8A – 8D
Do you know who I am? Kim olduğumu biliyor musun?.
BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ T.C. İNKILAP TARİHİ Atatürk’ün çocukluğunun geçtiği Selanik, çok uluslu yapıya sahip olduğu için; I. Zengin bir kültürel.
EXPRESSING AGREEMENT AND DISAGREEMENT
SIMPLE PAST TENSE - QUESTION FORM
Birthday party. birthday party new year's party new year's party New Year's Party.
8-A 4.GRUP----8-B 4.GRUP BAŞÇAKMAK ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI BAŞARILAR DİLERİM.
 Let’s go for a walk. ( Hadi yürüyüşe çıkalım.)  Let’s drink coffee. (Hadi kahve içelim.)
YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI YARI FİNAL 8C(GRUP 1. Sİ ) – 8A( GRUP 3. SÜ)
Upturn in English 1st Week
2.DÖNEM BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ. BAŞARILAR DİLERİM.
PAST SIMPLE TENSE GEÇMİŞ ZAMAN.
1. Aşağıdaki altı çizili fiillerden hangisi geniş zamanın olumsuzu ve 2.tekil kişi ile çekimlenmiştir? A) Eminim, bu filmi kaçırmazsın B) Umarım hata.
21/02/2016 A Place In My Heart Nana Mouskouri « Istanbul « (A Different Adaptation)
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 6.
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 7.
5. Sınıf Unit 7 Party Time (Ünite 7 Parti Zamanı)
MUSIC FOR COMENIUS BROTHER HOOD NEVER ENDS BROTHERHOOD NEVER ENDS…. *We are not going to give up yet *It's time for us to make our move *We fed up with.
SIK kullanılan CÜMLELER
Eternal Lover In Thy Heart While creating the galaxies And defining the endless time.. And covering the unknown, with the known I dreamt of you. What.
What is lost in translation?
LITERARY TRANSLATION 2 Week 5. In-class translation workshop.
Ali Akpınar © 2009 Dem Publishing & Language Service  Introducing yourself Numbers Greeting Beginner Turkish Lessons 1“Merhaba!”
Practice your writing skills
HAPPY EASTER! MUTLU PASKALYALAR ! Hepinizin Paskalya Bayramını kutluyoruz. Paskalya bizim kültürümüzde kutlanan bir bayram değil ama aynı dönemde bizim.
First Conditional Sentences. LOOK AT THE EXAMPLES If the weather is fine, we’ll play tenis If I have enough money, I’ll buy the car If it rains, we’ll.
ZEKAT FITIR SADAKASI SADAKA HÜKMÜ FARZ ŞARTI VACİP SÜNNET NİSAP MİKTARI MALA SAHİP OLMAK VE ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMİŞ OLMASILAZIM NİSAP MİKTARI MALA.
Grade 8 Unit 7 Bilginbakterim.com.
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
CHAPTER 1 uzm. Psk. Özlem ataoğlu
YDI101 YABANCI DIL 1 HAFTA 1. We use subject pronouns when the pronoun is the subject of the sentence. When the subject appears the second time, we don’t.
8th grade english lesson friendship topic presentation. -8
German shepherd dog. These dogs are said to be intelligent before they say.
W O R D A M G E U FOR N I T 1.
Would you like a different color?
I’m sorry Michael but I have to go now.My friends are waiting for me.
PUANLAMA ÖNERİSİ *Öğrenciler iki gruba ayrılır. Her iki gruba da baştan 1000’er puan verilir. *Birinci grup yarışırken “GAME 1“ açılır. Öğrenciler her.
UNIT 5 TELEVISION PAGE 28 PAGE 29 PAGE 30 PAGE 31 PAGE 112 PAGE 123.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. THE LIFE OF MUSTAFA KEMAL.
Future: I will/shall & I am going to. Structure: Subject+will/shall+verb(base form)+object.
Birthday party. birthday party new year's party new year's party New Year's Party.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
5. Sınıf Unit 7 Party Time (Ünite 7 Parti Zamanı)
5. Sınıf Unit 7 Party Time (Ünite 7 Parti Zamanı)
“Differentiation for making a positive Difference!!!!”
8. SINIF 1. ÜNİTE söz kalıpları
People with an entrepreneurial mindset are always brave.
PASSİVE VOİCE Edilgen çatI.
Sunum transkripti:

YENİFAKILI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASI 8C – 8A 03.04.2015

Verilen bilgiye göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez? SORU 1 2014 Ramazanı bir kişilik fitre ücretinin 10 TL olduğunu öğrenen Türkçe öğretmeni Selim Bey, Ramazan Bayramı’na kavuştukları gerekçesiyle bayram sabahı kendisi, eşi ve 2 yaşındaki çocuğu için bir fakire 30 TL fitre ücreti vermiştir. Verilen bilgiye göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Fitrenin bir diğer adı, sadaka-i fıtrdır. B) 2 yaşındaki çocuğu buluğ çağına girmediğinden onun için fitre vermesi gerekmezdi. C) Selim Bey’in göstermiş olduğu bu davranış, zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görmüştür. D) Selim Bey fitresini ödeyerek farz ibadetini yerine getirmiştir.

CEVAP B

SORU 2 I- “Dürüst ve güvenilir tüccar, ahirette peygamberler, sıddıklar ve şehitlerle beraber olacaktır.” II- “Müslüman, elinden ve dilinden herkesin emin olduğu kimsedir.” III- “Yapacağı fenalıklardan yakınları güven içinde olmayan kimse cennete giremez.” IV- "İlim öğrenmek her Müslüman’a farzdır." Buna göre, aşağıdakilerden hangisi verilen hadislerden birine örnek sayılmaz? A) Mehmet Bakkal, mahallemizin tartıda hile yapmayan tek esnafıdır. B) Komşumuz Ali Bey, öylesine iyi kalpli biri ki ona evimi teslim eder giderim. C) Haksızlıklar karşısında susmamayı ondan öğrendim. D) Benim tanıdığım Osman hırsızlık yapmaz, kötü söz (dedikodu, yalan, iftira, gıybet vb.) söylemez

CEVAP C

SORU 3 I- Selma Hemşire: Bugün itibariyle ihtiyaçlarım dışında 80,18 gr altınım olduğu için bu miktarın 1/20’sini fakirlere vermem gerekiyor. II- Fabrikatör Nuri Bey: “Fakir olan torunuma zekât verebilirim.” III- Emekli Polis Cafer Bey: “Fakir olan erkek kardeşime zekât verebilirim.” IV- Gülay Hanım: “Geçenlerde bir otomobil aldım. Bugün de zekâtını verdim.” Yukarıdaki isimler zekât ile ilgili bilgiler vermişlerdir. Bunlardan yalnız bir tanesi doğru bilgi vermiştir. Üzerinde doğru bilginin olduğu lambayı yakmak istersek hangisini yakmalıyız? A) I B) II C) III D) IV

CEVAP C

SORU 4 Kenar uzunlukları sırasıyla verilen ABC üçgenlerinden hangisi çizilemez.   A) a=6, b=6, c=11 B) a=2, b=3, c=4 C) a=5, b=6, c=4 D) a=7, b=5, c=13

CEVAP D

SORU 5

CEVAP C

SORU 6

CEVAP A

SORU 7 2n=60 kromozomlu bir ineğin bir hücresi ardı ardına üç mitoz ve 1 Mayoz bölünme geçirdiğine göre sonuçta oluşan hücre sayısı ve kromozom sayısı nedir? A) 32 hücre, 30 kromozom B) 16 hücre, 60 kromozom C) 32 hücre, 60 kromozom D) 16 hücre, 30 kromozom

CEVAP A

Buharlaşma Isısı(J/g) Su 2257 Aseton 854 Alkol 520 Eter 296 SORU 8 Madde Buharlaşma Isısı(J/g) Su 2257 Aseton 854 Alkol 520 Eter 296 Özel ayarlı bir ısıtıcı ile eşit miktarda ısı bu sıvıların bulunduğu kaba verilirse en önce hangisi tamamen buharlaşır?   A) Eter B) Aseton C) Alkol D) Su

CEVAP A

SORU 9 Ceyda, Nisa, Arda ve Yusuf fotosentez olayını şekildeki gibi denklem ile göstermek istiyorlar. Hangi iki öğrenci yer değiştirir ise fotosentez denklemi doğru ifade edilmiş olur? A) Ceyda – Yusuf B) Nisa – Arda C) Ceyda – Arda D) Nisa – Yusuf

CEVAP A

SORU 10 When you come to Ankara, you must see Atakule and Atatürk’s Mausoleum because they are important……………. of Ankara.   A) landmarks B) resorts C) underground cities D) ruins

CEVAP A

SORU 11 Detective : ……………………………………?   The gatekeeper : Sure, I left the building last. I locked all the doors but I forgot to set the alarm system. When I came to the building in the morning, I couldn’t see any of the jewelries. The doors were opened. a- Can you give me some information about the robbery b- What happens if someone moves a piece of jewelry. c- Who was with you that night d- What kind of security precautions did you take

CEVAP A

SORU 12 Jesica : I can‟t stand doing errand. I don‟t like spending my whole time doing these things. I think they are all nonsense.   Ann : ………………………….. I can give a simple example. If you clean your house vigorously, your anxiety,distress or depression may decrease.I mean they are helpful for our health. A) I think so. B) Really ? Great idea. C) You are wrong. D) I completely agree with you.

CEVAP C

SORU 13

C

Soru 14

B

Soru 15

A

Soru 16

CEVAP D

Soru 17 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A) Serkan Bey ki burada hepimizden deneyimlidir. B) TBMM’nin açılışı olan 23 Nisan, çocuk bayramı olarak kutlanır. C) Babam haftalığıma on beş lira zam yaptı. D) Cumhuriyet bayramında biz de yürüyüşe katıldık.

CEVAP D

Soru 18 “İnsanların en çok korktukları rüzgârlar, sakla­dıkları yerlerini açan rüzgârlardır.” Bu cümlede anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisi­dir? A)İnsanlar en çok gizledikleri şeyleri ortaya çıkaran olaylardan korkarlar. B)İnsanlar sırlarının açığa çıkmasını istemez­ler. C)İnsanlar bazen en ufak şeylerden korkabi­lirler. D)İnsanlar sakladıkları eşyaların başkalarının eline geçmesinden korkarlar

CEVAP A

Soru 19 “İnce Memed, Yer Demir Gök Bakır, Teneke” romanlarının yazarı olan ve yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü Türk yazarı kimdir. ? A)Yaşar Kemal B)Sebahattin Ali C)Necip Fazıl Kısakürek D)Ayşe Kulin

CEVAP A

Soru 20 Türkiye'nin uluslararası telefon alan kodu aşağıdakilerden hangisidir? A)+50 B)+66 C)+90 D)352

CEVAP C

SORU Yedek

CEVAP D