2015 ÖSYS YGS - LYS.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
Advertisements

2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
YGS - LYS SINAV SİSTEMİ.
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
YGS – LYS* * 17 Aralık 2012 tarihindeki değişiklikler eklenmiştir.
ÖZEL SEYMEN ANADOLU LİSESİ ÖSYS 30.YILI GURURLA KARŞILIYORUZ.
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
ÖZEL ŞEFKAT EĞİTİM KURUMLARI
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
75. Yıl şehit üsteğmen murat erdem çok programlı LİSESİ
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
2014 SINAV SİSTEMİ.
YGS - LYS. UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
YENİ ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ (YGS ve LYS).  Yeni üniversite giriş sınavı 2 aşamalı bir sistem olacaktır.  YGS 1 oturum, LYS 5 oturumda yapılacaktır.
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PINAR ATAKUL 2012 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
2014 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK SERVİSİ.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
1. YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum,
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
YGS-LYS SUNUMU.
2010-ÖSYS Sunum, İstanbul 29 Ağustos 2009 Üniversiteye Girişte İki Aşamalı Yeni Sistem.
YGS - LYS. 2015’DE UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
2013 – YGS ve LYS SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!.  YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama.
YGS YÜKSEKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
Yusuf URHAN-Uzm.Psikolojik Danışman
YGS-LYS REHBERLİK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
2013 YGS LYS SİSTEMİ NOT: Hazırlanan sunu daha çok okulumuz öğrencilerine yönelik bilgileri içermektedir. Daha ayrıntılı bilgi için okulumuz rehberlik.
YGS ve LYS.  YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
YGS ve LYS. GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 a ş amalı sınavlardan olu ş an bir sistemdir. İ lk a ş ama sınavı YGS 1 oturum, ikinci a ş ama LYS 5 oturumda.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
YGS / LYS SINAVI VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ÖZEL FİDAN OKULLARI.
2015 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
"Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur." Albert Einstein ADIYAMAN MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ.
 YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.  2013 YGS 24.
YGS & LYS Yükseköğretime Geçiş SınavıLisans Yerleştirme Sınavı ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( 2013 )
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
2016 – YGS ve LYS.
2016 – YGS ve LYS.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
YGS ve LYS SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!.  YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 1.
ÖSYS BİLGİLENDİRME YGS LYS OÖBP.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
YGS&LYS SINAV SİSTEMİ. ÜN İ VERS İ TEYE G İ R İŞ YGS - LYS olmak üzere 2 aşamadan oluşan bir sınav sistemidir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturumda;
2016 – YGS ve LYS.  YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
2016 – YGS ve LYS. GENEL BİLGİLER  YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda.
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
GEREDE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
RSYK SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
YGS ve LYS.
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
Sunum transkripti:

2015 ÖSYS YGS - LYS

2015 ÖSYS TÜRKÇE SOSYAL BİLGİLER FEN BİLİMLERİ 1.AŞAMA TEMEL MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI (LYS-1) FEN BİLİMLERİ SINAVI (LYS-2) EDEBİYAT COĞRAFYA SINAVI (LYS-3) SOSYAL BİLİMLER SINAVI (LYS-4) YABANCI DİL SINAVI (LYS-5)

LYS-4 (SOSYAL BİLİMLER) LYS-3 (EDEBİYAT COĞRAFYA) SINAV TARİHLERİ YGS 15 MART 2015 LYS-4 (SOSYAL BİLİMLER) 13 HAZİRAN 2015 LYS-1 (MATEMATİK) 14 HAZİRAN 2015 LYS-5 (YABANCI DİL) LYS-2 (FEN BİLİMLERİ) 20 HAZİRAN 2015 LYS-3 (EDEBİYAT COĞRAFYA) 21 HAZİRAN 2015

YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) Tek oturum ve tek kitapçık Toplam 160 soru ve süre 160 dakika YGS içeriği Ortak müfredata dayalı konular (6 -7-8, Lise-1) Bazı derslerde ( İnkılap Tarihi, Felsefe, Din Kültürü) Lise 2-3-4 konuları Muhakeme gücü yüksek, yorum becerisini ölçmeye dayalı sorular Genelde uzun paragraflar ( Türkçe, Felsefe) Şekle dayalı yorum soruları ( Coğrafya, Matematik, Geometri) Belli oranlarda da bilgiye dayalı sorular

YGS’DEKİ TESTLER VE SORU SAYILARI TEST ADI TESTİN KAPSAMI/ DERSLER SORU SAYILARI TÜRKÇE TESTİ (Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular) TÜRKÇE DİL BİLGİSİ 40 (ORT. 5-7 DİL BİLGİSİ) SOSYAL BİLİMLER (Sosyal bilimlerdeki temel kavramlar ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular) Tarih Coğrafya Felsefe Din Kült. Ve Ahlak Bilgisi 15 12 8 5 TEMEL MATEMATİK (Matematiksel ilişkilerden yararlanma gücü ile ilgili sorular) Matematik- Geometri (ORT. 7-9 Geometri) FEN BİLİMLERİ (Fen bilimlerindeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular) Fizik Kimya Biyoloji 14 13

TESTLERİN AĞIRLIKLARI (% OLARAK) YGS PUAN TÜRLERİ PUAN TÜRÜ TESTLERİN AĞIRLIKLARI (% OLARAK) ESKİ TÜRKÇE SOSYAL BİLİMLER TEMEL MATEMATİK FEN BİLİMLERİ YGS-1 20 10 40 30 SAYISAL YGS-2 YGS-3 SÖZEL YGS-4 YGS-5 37 33 EA YGS-6

YGS TABAN PUANLARI VE SAĞLAYACAKLARI HAKLAR Ön lisans ve açık Öğretim Programlarını Tercih Etme (Baraj puan 140 ve üstü) Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alan Programları Tercih Etme (Baraj puan 180 ve üstü) İkinci Aşama Programlara Katılma (Baraj puanı 180 ve üstü) 1.Aşama Puanlarıyla Öğrenci Alan Lisans Programlarını Tercih Etme

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS) 5 ayrı oturum, her oturumda farklı bir sınav Her öğrenci en az iki LYS sınavına katılacak YGS’de 180 puan barajını geçenler LYS’ye girebilecek LYS İçeriği; Lise 2-3-4 ağırlıklı konular Az oranda Lide-1 konuları Daha çok bilgiye dayalı sorular

LYS’DE YER ALACAK TESTLER VE KAPSAMLARI Matematik-2 Geometri Analitik Geometri LYS-2 Fizik Kimya Biyoloji LYS-3 Türk Edebiyatı Coğrafya-1 LYS-4 Tarih Coğrafya-2 Felsefe Din Kültürü LYS-5 Yabancı Dil

MATEMATİK SINAVI (LYS-1) DERSLER SORU SAYISI SINAV SÜRESİ MATEMATİK 50 75 DAKİKA GEOMETRİ 30 (8 ADET ANALİTİK GEOMETRİ) 60 DAKİKA TOPLAM 80 135 MATEMATİK VE Geometri testleri için ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler verilecek. Cevap kağıdı, iki test için ortak olacak

FEN BİLİMLERİ SINAVI (LYS-2) DERSLER SORU SAYISI SINAV SÜRESİ FİZİK 30 45 Dakika KİMYA BİYOLOJİ TOPLAM 90 135 Dakika Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri için ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler verilecek. Cevap kağıdı, üç test için ortak olacak.

EDEBİYAT-COĞRAFYA SINAVI (LYS-3) DERSLER SORU SAYISI SINAV SÜRESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 56 85 Dakika COĞRAFYA-1 24 35 Dakika TOPLAM 80 120 Dakika Türk Dili ve Edebiyatı ile Coğrafya-1 testleri için ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler verilecek. Cevap kağıdı, iki test için ortak olacak.

SOSYAL BİLİMLER SINAVI (LYS-4) DERSLER SORU SAYISI SINAV SÜRESİ TARİH 44 65 Dakika COĞRAFYA-2 14 25 Dakika FELSEFE GRUBU VE DİN K.AHLAK BİLGİSİ 32 45 Dakika PSİKOLOJİ 8 SOSYOLOJİ MANTIK DİN KÜLTÜRÜ TOLPLAM 90 135 Dakika Tarih, Coğrafya ve Felsefe grubu/ Din Kültürü testleri için ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler verilecek. Cevap kağıdı üç test için ortak olacak.

YABANCI DİL SINAVI (LYS-5) DERSLER SORU SAYISI SINAV SÜRESİ YABANCI DİL 80 120 Dakika TOPLAM Sözcük bilgisi ve dil bilgisi ………………………………………………… 20 Çeviri …………………………………………………………………………….. 12 Okuduğunu anlama …………………………………………………………. 48 Yabancı Dil testi İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde hazırlanacaktır. Tek soru kitapçığı ve tek cevap kağıdı kullanılacak.

ADAYLAR HANGİ SINAVA GİRECEK? MF MATEMATİK FEN AĞIRLIKLI TEMEL BİLİM PROGRAMLARI SAĞLIK BİLİMLERİ PROGRAMLARI MÜHENDİSLİK VE TEKNİK PROGRAMLAR YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LYS-1 FEN BİLİMLERİ LYS-2

ADAYLAR HANGİ SINAVLARA GİRECEK? TM EKONOMİ VEYÖNETİM BİLİMLERİ PROGRAMLARI HUKUK, PSİKOLOJİ GİBİ PROGRAMLAR FELSEFE, SOSYOLOJİ GİBİ PROGRAMLAR YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) MATEMETİK GEOMETRİ SINAVI LYS-1 T.D. VE EDB. COĞ-1 LYS-3

ADAYLAR HANGİ SINAVA GİRECEK? TS DİL, TARİH PROGRAMLARI MEDYA VE İLETİŞİMLE İLGİLİ PROGRAMLAR YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) T.D VE EDB. COĞ.-1 SINAVI LYS-3 SOSYAL BİLİMLER SINAVI LYS-4

ADAYLAR HANGİ SINAVLARA GİRECEK? YABANCI DİL İLE İLGİLİ PROGRAMLAR YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI YGS YABANCI DİL SINAVI LYS-5

LYS PUAN TÜRLERİ 1. MF GRUBU PUAN TÜRLERİ TESTLERİN AĞIRLIKLARI(% OLARAK) YGS (KATKISI EN FAZLA %40) LYS-1 LYS-2 Türkçe TEM. MAT SOS. BİL FEN GEO FİZİK KİMYA BİYO. MF-1 11 16 5 8 26 13 10 6 MF-2 7 12 MF-3 14 15 MF-4 9 22

PUAN TÜRLERİNE GÖRE ÖRNEK PROGRAMLAR AĞIRLIKLI KONUSU SEÇİLEBİLECEK PROGRAMLAR MF-1 Matematik Ağırlıklı Temel Bilim Prog. Aktüerya Bil., Matematik, İstatistik, Finans Matematiği, Mat. Öğr., Mat. Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri. MF-2 Fen Ağırlıklı Temel Bilim Programları Fizik, Kimya, Biyoloji, Fizik Öğr.,Biyoloji Öğr. MF-3 Sağlık Bilimleri Programları Tıp, Eczacılık, Diş Hek., Hemşirelik, Veteriner, Biyokimya, Fizyoterapi ve Rehb., Genetik ve Biyomühendislik, MF-4 Mühendislik ve Teknik Programlar İnşaat Müh., Makine Müh., Bilgisayar Müh., Çevre Müh., Endüstri Müh., Mimarlık, Gıda Müh., Biyomühendislik, Gemi Makineleri İşletme Müh.

LYS PUAN TÜRLERİ 2. TM Grubu Puan Türleri TESTLERİN AĞIRLIKLARI (% OLARAK) YGS (Katkısı en fazla %40) LYS-1 LYS-3 Türkçe Tem. Mat Sos. Bil Fen Bil. Mat. Geo TD ve Edeb. Coğ-1 TM-1 14 16 5 25 10 18 7 TM-2 22 8 TM-3 15

PUAN TÜRLERİNE GÖRE ÖRNEK PROGRAMLAR AĞIRLIKLI KONUSU SEÇİLEBİLECEK PROGRAMLAR TM-1 Matematik ağırlıklı İktisat, İşletme, Ekonometri, Deniz İşlet. Yön., İşletme Enf., Ulus.Tic. ve Lojistik, Bankacılık ve Finans, Sağlık Yönetimi, İç Mim. ve Çevre Tasarımı. TM-2 Matematik ile Türkçe-Ed. eşit ağırlıklı Hukuk, Kamu Yön., Ulus. İlişkiler, Sınıf Öğr., Siyaset Bilimi. TM-3 Türkçe-Edebiyat ağırlıklı Psikoloji, Felsefe, Sosyoloji, Rehberlik ve Psk. Danışmanlık, Sosyal Hizmet, Arkeoloji, Antropoloji.

LYS PUAN TÜRLERİ 3. TS Grubu Puan Türleri TESTLERİN AĞIRLIKLARI (% OLARAK) YGS (Katkısı en fazLa %40) LYS-3 LYS-4 Türkçe Tem. Mat Sos. Bil Fen Bil. TD ve Edb. Coğ-1 Tarih Coğ-2 Fel.Gr ve Din K. TS-1 13 10 12 5 15 8 7 TS-2 18 6 11 25

PUAN TÜRLERİNE GÖRE ÖRNEK PROGRAMLAR AĞIRLIKLI KONUSU SEÇİLEBİLECEK PROGRAMLAR TS-1 Sosyal Programlar Halkla İliş., Gazetecilik, Radyo -TV-Sinema, Coğrafya, Sosyal Bilgiler Öğr., Basın ve Yayın, Görsel İletişim Tasarımı, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler TS-2 Dil ve Tarih ağırlıklı Prog. Sanat Tarihi, Türk Dili ve Ed., Tarih, Türkçe Öğr., Hititoloji

LYS PUAN TÜRLERİ 4. Yabancı Dil Grubu Puan Türleri TESTLERİN AĞIRLIKLARI (% OLARAK) YGS Y.DİL Türkçe Tem. Mat Sos. Bil Fen Bil. Yab. Dil DİL-1 15 6 9 5 65 DİL-2 25 7 13 50 DİL-3 48 20

PUAN TÜRLERİNE GÖRE ÖRNEK PROGRAMLAR AĞIRLIKLI KONUSU SEÇİLEBİLECEK PROGRAMLAR DİL-1 İngilizce, Almanca ve Fransızca Yabancı Dil Programları İngiliz Dili ve Edebiyatı, Almanca Öğr., Fransız Dili ve Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat(Alm,Fra,İng), Mütercim-Terc.(Alm,Fra,İng) DİL-2 Batı Dilleri Eski Yunan Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Ed., Arnavutça DİL-3 Doğu Dilleri Çin Dili ve Edebiyatı, Japonca Öğretmenliği, Urdu Dili ve Edebiyatı

KATSAYI UYGULAMASI VE OBP HESAPLANMASI Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Değer Aralıkları 250-500 olarak hesaplanacaktır. OBP, Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak, diploma notları 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. OBP, herkes için tek katsayı olarak kullanılan 0.12 ile çarpılarak okuldan gelecek (AOBP) hesaplanacaktır. En düşük OBP ye sahip bir öğrenciye okuldan 30 (0.12 x 250=30) gelirken , en yüksek OBP ye sahip öğrenciye 60 (0.12 x 500= 60) gelecektir.

Tercihler sonucu üniversitede bir bölüm kazanıp da gitmeyen (Açık öğretimin kontenjansız bölümleri hariç) öğrenciler o sene tekrar sınava girdiklerinde 0.12 OBP katsayısı yarı yarıya düşürülerek 0.06 ile çarpılacaktır. Yeni OBP sisteminde okul birincisine direkt 60 gelmeyecek. Okul birincisi de olsa diploma notu diğerleri gibi önce 5 ile çarpılacak, daha sonra çıkan sayıda 0.12 katsayısı ile çarpılacaktır. Eski sistemde okul puanın etkisi %21 oranına (en fazla 80 net puan geliyordu) çıkıyordu. Yeni sistemde ise bu etki en fazla %10 oranına (en fazla 60 puan gelecek) çıkabilecek. Sonuç olarak okul puanının etkisi yarı yarıya azaldı.

ÖRNEĞİN; 2014 Okul Birincisi; Diploma Puanı OBP AOBP 95,35 476,75 476,75 x 0,12=57,21 2014 Ortadaki (27.) Öğrenci; Diploma Puanı OBP AOBP 72,76 363,8 363,8 x 0,12=43,65 2014 Sonuncu (54.) Öğrenci; Diploma Puanı OBP AOBP 54,56 273 273 x 0,12=32,76

YERLEŞTİRME PUANLARI NASIL HESAPLANACAK? Yerleştirme puanları hesaplanırken, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) 0,12 ile çarpılarak sınav puanlarına (YGS ve LYS puanları) eklenecektir. Y-YGS = YGS + (0,12 x OBP) Y-LYS-MF = LYS-MF + (0,12 x OBP) Y-LYS-TM = LYS-TM + (0,12 x OBP) Y-LYS-TS = LYS-TS + (0,12 x OBP) Y-LYS-DİL = LYS-DİL + (0,12 x OBP) YGS, LYS ve OBP puanların en büyük değeri 500 olduğu için, yerleştirme puanının en büyük değeri: 500 + 60 (0,12 x 500) = 560 olacaktır.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...