ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
Advertisements

ŞEHİDİM “Türk Milleti, kendinin ve memleketinin, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, vatansız ve milliyetsiz beyinlerin saçmalamalarındaki.
ŞEHİTLERİM.
ISTiKLAL MARSI İSTİKLÂL MARŞI Mehmet Akif Ersoy.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
Marşımız....
VATAN SEVGİSİ.
VATAN MİLLET SEVGİSİ.
ŞEHİTLER HAFTASI.
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
BAYRAK. BAYRAK Bayraksızlar, bayrak sızlar, Yere düşse bayrak sızlar, Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar.
23 NİSAN BİZİM BAYRAMIMIZ
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Güfte ve beste: MEDİHA ŞEN SANCAKOĞLU
Atatürk Sordu ~ Öykü ~ Kaynak : Tarih Vesikaları (Osmanlı Arşivi)
İSTİKLAL SAVAŞI GERÇEKLERİ DUMLUPINAR... Afyon – İzmir karayolundan en fazla 2 km uzaklaşmaya hazırsanız bu şehitliğimizi ziyaret edebilir, şehitlerimizi.
İSTİKLAL MARŞI’NIN AÇIKLAMASI
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
ŞEHİTLERİM
Hayat Bilgisi 2 Bayrağımız.
ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ.
Çanakkale zaferi Çanakkale şehitleri.
İSTİKLAL MARŞI.
VATANINI SEVEN HERKES SONUNA KADAR OKUSUN
VATANSEVERLİK.
BAYRAKSIZLAR                                              
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
ÇANAKKALE ZAFERİ.
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
ÇANAKKALE.
“İstanbul bir gün mutlaka fethedilecektir.
ÇANAKKALE Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün! Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün. Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün, Başına yüz milletin.
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
İSTİKLAL MARŞI VE AÇIKLAMASI.
Karanlıklar uzaklaştı
,,,,,,, ,,,, KARANLIK GECEDE KARASUDAN ZAP SUYUNA GİDEN YOL.
YATAN ASKER.. Yanıp, tutuşurken vatan aşkıyla, Namusum olan ay yıldızlı bayrağa.. Sahip çıktıkça, ülkemin her karış toprağına Şehit olup yatacağım sonsuza.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
Savaşa katılan ülkeler
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA!.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
18 MART ZAFERİMİZ Şehri Sönmez Gülsüm AYHAN. ŞEHİTLER ÖLDÜ KALDI VATAN YAR ALAN BİLİNMEDİ ŞEHİTLER ĞÖĞE BAKTI İNLEDİ…
FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL Bir destana benziyor senin bugünkü halin.
100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ
Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz YIL Sonra…
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
Sema KAHRAMAN Simenli İlköğretim Okulu
ÇANAKKALE SAVAŞI. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SEYİT ONBAŞININ GÜLLEYİ KALDIRMASI.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
ÇANAKKALE VE KURTULUŞ SAVAŞIMIZDAN GÖRÜNTÜLER.
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
ATATÜRK.
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ 12 mart 1921
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
ŞEHİTLERİM.
ŞEHİTLERİM.
İSTİKLAL SAVAŞI GERÇEKLERİ DUMLUPINAR
Sunum transkripti:

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..

SES Verdi ana, baba canını, Gökler: "Daha da ver" dedi SES Verdi ana, baba canını,  Gökler: "Daha da ver" dedi. Bir savaştı, Allah! Allah! Su: "Allahuekber" dedi.  Toprak ölüme taş iken,  Taş ecele: "mermer" dedi. Duyamadım bir Mehmetçik,  Yüz düşmana neler dedi.  Dağlar dağ oldu bir daha,  Sömürgene: "yeter!" dedi. Fazıl Hüsnü DAĞLARCA

GAZİLERİMİZE Vatan aşkı yüreğinde , Dalgalanmış, bayrak olmuş GAZİLERİMİZE Vatan aşkı yüreğinde ,  Dalgalanmış, bayrak olmuş.  Dile gelmiş, dağlar, taşlar,  İnancınla hayat bulmuş.  Çıktın yola, haykırarak:  "Vatan için aksın kanım,  Ya şehitlik, ya gazilik,  Bu yurt; benim canım, kanım."  Düşmanlara karşı durdun,  İman dolu göğsün ile.  Güzel vatan, şanlı bayrak,  Senin ile gelir dile.  Güzel yurdum senden bize,  Ne değerli hediyedir.  Sana sonsuz minnettarlık,  Hepimizin gönlündedir.  Şanlı gazi, sana selâm!  Selâm sana ey şühedâ!  Vatan için bizlerin de,  Canlarımız olsun feda!  Rıfkı Kaymaz 

ŞEHİDİM BEN ANA Anam korkma, Korku yerine için gururla dolsun, Unutma sen şehit oğlusun, Şehidim ben ana şehidim. Vatanımı korumak için çıktım dağlara, Ağlama anam sakın,  Bu Vatan için canım feda, Şehidim ben ana şehidim.

GAZİ KEMAL’İN ASKERLERİ Onların her biri Kınalı Hasan   Onların her biri Kınalı Hasan Çanakkale’de her biri bir destan Yaratan ölümsüz adsız kahraman Onlar Gazi Kemal’in askerleri! Onlar Koca Seyit onlar bir vatan Onlar bir bayrak gökte dalgalanan Her biri bir yıldız semayı tutan Onlar bir çağlayan onlar bir pınar Onlar bir Sakarya bir Dumlupınar Onlar Kocatepe yıkılmaz hisar

Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşında yaşamıştır.  "Ya istiklal, ya ölüm!" demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri  ile doludur.