Kardelen Çiçeğimsin SEN...

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER
Advertisements

Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
Değerli Dostlar, Ankara’da 2011 karla biterken 2012 bol kar yağışı ile başladı. Eşimle birlikte evde oturmaktansa yine şöyle bir dağ havası alalım dedik.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
SON NEFESİME KADAR SEN…
BİLİRMİSİN????? MÜZİK:URFA’NINETRAFI-MAHALLİ SANATÇI
YAPRAKLARIN PEŞİNDEN AĞLAYAN ADAM!!!
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Benim biricik Canım Babacığım
Kış arıyorsun karların arasındaki Şu anda işyerinde değilsin... Hadi durma hayal et, Bir dağ kulübesinde,
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
Unutma. UNUTMA. SENDEN BİR TANE DAHA YOK BU DÜNYADA....
YA Ğ KAR YA Ğ ……. MÜZİK:ADAMO-HER YERDE KAR VAR Sesi açınız,kendi seyrine bırakınız.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Değerli Dostlar, Ankara’da bu yıl doğru dürüst bir kış yaşamadık, ama bahar da henüz gelmedi. Yine her zamanki gibi bir de dağlara doğru çıkayım, son durum.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Ulu bir çınar ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Cin ali derslerini pekiştirmek ve eğlenmek için ttçocuk’u kullanıyordu.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
ANLAR Eğer yeniden başlayabilseydim yaşamaya,
SANA MUHTACIM.
Hindistan'da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış. Kovalardan biri çatlakmış. Sağlam olan kova her.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Arkadaşım Badem Ağacı Aziz Nesin.
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Korkmuyorum Seni Sevmekten
İP HİKAYESİ.
Değerli Dostlar, öncelikle “Leyleği havada gördüm” havasına girebilmeniz için yıllık göç sonunda yurdumuza ulaşan bir leylek sürüsünden başlıyorum...
C A N I M Y A N I Y O R. Dağhan H O S T A ŞİİR Slayt Edebiyatcim.com
Şiir : Şahabettin MERT.
Hülya Büyüköner Cansıla
HERCAİ Çok uzun yıllar önce iki kır çiçeği birbirlerine aşık olurlar. Her bahar diğer çiçekler gibi onlarda açıp güneşe merhaba derler. Fakat bir bahar.
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
MELİS&ADİL MÜZİK:BELALIM-SEZEN AKSU
Unutma Senden bir tane daha yok bu dünyada. Gülümsemeyi asla unutma.
Sonbaharımsın Artık
Tanrım!Huzurundayım ve çok mutluyum. Senden rütbe,servet ve şöhret istemiyorum
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
Değerli Dostar, Ankara’da 2009 baharı kadar yağışı bol bir baharı son 20 yıldır yaşamamıştık. Bol yağışların sayesinde de floranın inanılmaz bir canlılığına.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Değerli Dostlar, 2010 yılının bahar belirtilerini fazla gecikmeden yollamak istemiştim. Bazı koşturmalar ve iş seyahatlerim araya girince maalesef yine.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Nasrettin Hoca.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
GiTTiĞiN YeR.
GÜN GELİR BİR BİR SÖNER UMUTLAR.GÜNEŞ GİZLENİR SANKİ BULUTLARIN ARKASINA. KÖR BİR KARANLIK GELİR, YÜREKLERİ İÇİN İÇİN YAKAN BİR KOR MİSALİ. NE DÜŞÜNMEKTEN.

Emeğe saygısı olmayan bir kişi tarafından çalınan
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
BİRAZ DA BİZ ÖLELİM Merve ÖZDEMİR - DEM.
Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
RÜYÂ GİBİ ZAMANLAR Oyhan Hasan BILDIRKİ Dağlar duman duman, başındaki sisleri Ömrümün anılarla bezenmiş geçmiş günleri Yıldırım gibi bir atlı iner yamaçtan.
Üzülme çocuk ! ümidini asla yitirme Biliyorum yüzün hiç gülmedi ki
SORUYA DÖN Hey kır çiçekleri! Çıkarma işlemi ile ilgili küçük bir oyuna var mısınız? Öyleyse; TIKLA.
Seni Sevdiğimi Söyleyeceğim Sen bilmiyorsun Bugün ben, Bende olan seni anlatacağım sana! Bazen sevgiyle Bazen acıyla harmanlayacağım sözcüklerimi Ama.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
Raßi$h-CéM meLeğinden biricik kocasıNa…. oNsuz bir hiç oLduğum insan! Bugün en mutlu günüm.. Seninle ‘kocamla’ beraber geçirdiğim ilk doğum günüm eminim.
SLAYT.
Sunum transkripti:

Kardelen Çiçeğimsin SEN...

Karlı Gecelerimin Çiçeği, Akan göz yaşlarımın pırıltısısın Sen,

Sensiz geçmiyor uzun, uzun gecelerim., Kar tanelerimle hep seni hecelerim..

Kardelen çiçeğimsin Sen.., Unutamam hiçbir zaman Seni ben,,

Kar taneleri yüzüme vurdukça, Ayrılık günlerimiz yaklaştıkça,

Kahreden gözlerin beni öldürse, Ne olur Karların içinden bana gülümse,,

Kardelen çiçeğimsin Sen, Unutamam hiçbir zaman Seni ben.

ayaynuri@hotmail.com Bu şiiri 3 ncü şark hizmetim Kardelen çiçeğinin çok olduğu SARIKAMIŞ’ta yazdım. Karda yürürkün dağ yamacında GördümKARDELENİ, Etkilendim Ve yazdım 1995 Slayt 20.11.2009 da yapılmıştır. Saygılarımla.

KARDELEN ÇİÇEĞİ EFSANESİ Efendim, İki kır çiçeği birbirlerine sevdalanmış. Hele biri diğerine pek düşkünmüş. (Hep öyle olmaz mı zaten?..) Kış geldiğinde baharda buluşmak üzere birbirlerinden ayrılırlar ve her bahar güneş toprağı ısıtıp karlar ortadan kalkınca, don topraktan elini ayağını çekince birbirlerine kavuşurlarmış. Bir kış sonu, diğerine daha düşkün olan (Hep öyle olmaz mı zaten?..), ' Biz her çiçek gibi bahar geldiğinde değil, bahardan önce karlar ortadan kalkmadan, don ayaz bitmeden buluşup açalım, birbirimize kavuşalım. Baharın geldiği bizden belli olsun. Hem böylece daha uzun süre birlikte olmuş oluruz' demiş. Diğeri de bunu onaylamış. Anlaşmışlar, sözleşmişler…

Nihayet kışın son günleri gelmiş Nihayet kışın son günleri gelmiş. Ama ortalık hâlâ kar, buz… Çiçeklerden diğerine daha düşkün olanı karları delerek çıkmış ve açmış. Beklemiş, beklemiş, beklemiş… Ama diğerinin karlar ortadan kalmadan ortalığa çıkmaya pek niyeti yokmuş.... Zavallı çiçek karın, ayazın, fırtınaların ortasında boynu bükük tek başına kalakalmış... İşte o gün bugündür bu çiçeğe kardelen, sözünde durmayıp, onu aldatan çiçeğe de hercaidemişler… Yani diyeceğim kardelen ihanete uğramışların çiçeğidir… HEP MUTLU OLUN……………… NURİ AYAY P.KD.ALB.(E)