YGS’de Hesaplanacak Puan Türleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YGS - LYS SINAV SİSTEMİ.
Advertisements

2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
ANKARA ŞEVKET RAŞİT HATİPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
10 Soruda Meslek Seçmek İHLAS EĞİTİM KURUMLARI REHBERLİK SERVİSİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.
2013 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ. GENEL BİLGİLER YGS - LYS 2 aşamadan oluşan bir sınav sistemdir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturumda, İkinci aşama sınavı LYS,
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
SEYREK VİLLAKENT ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEM 2015
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
Nereye,Nasıl Gidebilirim?
2015 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ.
2014 SINAV SİSTEMİ.
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
SINAV SİSTEMİ ( YGS / LYS).
EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
LYS - YGS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2014 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK SERVİSİ.
BÜRO YÖNETİMİ ALANI.
YGS / LYS 2013 SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ… Muammer İNCEBİZ Rehber Öğretmen
2013 YGS LYS SİSTEMİ NOT: Hazırlanan sunu daha çok okulumuz öğrencilerine yönelik bilgileri içermektedir. Daha ayrıntılı bilgi için okulumuz rehberlik.
YGS ve LYS.  YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
REHBERLİK SERVİSİ İLKNUR AKMAN.
2015 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
"Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur." Albert Einstein ADIYAMAN MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ.
YGS-LYS.   ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVI 2 AŞAMALI BİR SINAV SİSTEMİNDEN OLUŞMAKTADIR.  YGS 1 OTURUM DA, LYS İSE 5 OTURUMDA YAPILMAKTADIR.
2016 YGS - LYS SINAV SİSTEMİ. YGS - LYS 2 aşamadan oluşan bir sınav sistemidir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturumda, İkinci aşama sınavı LYS, 5 oturumda.
BAYRAKLI MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖSYS SİSTEMİ (YGS-LYS)
İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden önce önemli bir karar.
DERS SEÇİMİ VE ÖNEMİ VELİ SUNUMU
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
2016 YGS-LYS TANITIM SUNUSU İpekyolu Rehberlik ve Araştırma Merkezi
Liseden Üniversiteye Geçiş Sistemi YGS/LYS – 2018 YGS/LYS – 2019
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ Bu sınava sınavsız geçiş hakkı bulunanlar hariç herkes girmek zorundadır. Sınav genellikle mart ayında yapılır.
30/05/12 Özlem ÇAVUŞOĞLU & Neşe ATASELİM Ali Akkanat Anadolu Lisesi Rehber Öğretmenleri.
1. DERS SEÇİMİ NEDİR? İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞI 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF SORULAR ANLAMA ve YORUMLAMAYA DÖNÜK, MUHAKEME GÜCÜNÜ ÖLÇEN.
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
YGS&LYS SINAV SİSTEMİ. ÜN İ VERS İ TEYE G İ R İŞ YGS - LYS olmak üzere 2 aşamadan oluşan bir sınav sistemidir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturumda;
2016 -LYS ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
SINAV ADITARİHSAAT LYS-119 haz10.00 LYS-225 haz10.00 LYS-326 haz10.00 LYS-418 haz10.00 LYS-5 19 haz
2016 – YGS ve LYS. GENEL BİLGİLER  YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir.  İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda.
2016 YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
REHBERLİK SERVİSİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞI 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF SORULAR ANLAMA ve YORUMLAMAYA DÖNÜK,
Tercih Edilebilecek Alanlar Sözel – Sosyal Bilimler Eşit Ağırlık –Türkçe Matematik Yabancı Dil Sayısal – Fen Bilimleri.
YGS-LYS SİSTEMİ PDR FATMA DEKİŞ.
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA HOŞGELDİNİZ… Daire Başkanı Saadet İLBAY.
Mesleki ve teknik anadolu lisesi
GEREDE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
DERS SEÇİMİ.
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
RSYK SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

YGS’de Hesaplanacak Puan Türleri

Dil-1 Puanıyla tercih edilebilecek 2 yıllık program Turizm Rehberliği

YGS’de her puan türüyle seçilecek 2 Yıllık programlar Adalet (Açıköğretim) Lojistik (Açıköğretim) Bankacılık ve Sigortacılık (Açıköğretim) Marka İletişimi (Açıköğretim) Bilgisayar Operatörlüğü (Engelliler Entegre YO) Medya ve İletişim (Açıköğretim) Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (Açıköğretim) Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası (Açıköğretim) Çağrı Merkezi Hizmetleri (Açıköğretim) Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Açıköğretim) Dış Ticaret (Açıköğretim) Özel Güvenlik ve Koruma(Açıköğretim) Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı (Açıköğretim) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi (Açıköğretim) Emlak ve Emlak Yönetimi (Açıköğretim) Radyo ve Televizyon Programcılığı (Açıköğretim) Ev İdaresi (Açıköğretim) Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Açıköğretim) Fotoğrafçılık ve Kameramanlık (Açıköğretim) Sosyal Bilimler (Açıköğretim) Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim) Sosyal Hizmetler (Açıköğretim) İlahiyat (Açıköğretim) Spor Yönetimi (Açıköğretim) İnsan Kaynakları Yönetimi (Açıköğretim) Tarım (Açıköğretim) İşletme Yönetimi (Açıköğretim) Turizm ve Otel İşletmeciliği(Açıköğretim) Kültürel Miras ve Turizm (Açıköğretim) Yapı Ressamlığı (Engelliler Entegre YO) Laborant ve Veteriner Sağlık (Açıköğretim)(YGS-2)* Yerel Yönetimler (Açıköğretim) * Staj zorunluluğu vardır.

YGS’de her puan türüyle seçilecek 4 Yıllık programlar Coğrafya (Açıköğretim) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (Açıköğretim) Felsefe (Açıköğretim) İktisat (Açıköğretim) İşletme (Açıköğretim) Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim) Kamu Yönetimi (Açıköğretim) Konaklama İşletmeciliği (Açıköğretim) Maliye (Açıköğretim) Sosyoloji (Açıköğretim) Sosyal Hizmet (Açıköğretim) Tarih (Açıköğretim) Türk Dili ve Edebiyatı (Açıköğretim) Uluslararası İlişkiler (Açıköğretim)

Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Eğitim Önlisans Programları Bilgi Yönetimi (YGS-6) Coğrafi Bilgi Sistemleri (YGS-1) Eczane Hizmetleri (YGS-2) Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi (YGS-2) Kimya Teknolojisi (YGS-2) Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (YGS-2) Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (YGS-6) Bu programlarda kontenjan sınırlaması vardır. Tercih edebilmek için ilgili puan türünde en az 140 puan almış olmak gerekir.

LYS’de Hesaplanacak Puan Türleri

DİL-1 Puan Türüne Derslerin Etkisi

DİL-1 ile Hangi 4 Yıllıklar Kazanılır? Alman Dili ve Edebiyatı İngiliz Dil Bilimi Almanca Öğretmenliği İngiliz Dili ve Edebiyatı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat Çeviribilim (Alm., Fr., İng.) İngilizce Öğretmenliği Dilbilim (Alm., Fr., İng.) İngilizce Öğretmenliği (Açıköğretim) Fransız Dili ve Edebiyatı Karşılaştırmalı Edebiyat(Alm., Fr., İng.) Fransızca Öğretmenliği Mütercim-Tercümanlık (Alm., Fr., İng.) Turizm Rehberliği(Alm., Fr., İng.)

DİL-2 Puan Türüne Derslerin Etkisi

DİL-2 ile Hangi 4 Yıllıklar Kazanılır? Arnavutça İtalyan Dili ve Edebiyatı Boşnakça Karşılaştırmalı Edebiyat (Batı Dilleri) Bulgar Dili ve Edebiyatı Latin Dili ve Edebiyatı Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Leh Dili ve Edebiyatı Çeviribilim (Batı Dilleri) Mütercim-Tercümanlık (Batı Dilleri) Dilbilim (Batı Dilleri) Turizm Rehberliği (Batı Dilleri) Eski Yunan Dili ve Edebiyatı Yunan Dili ve Edebiyatı İspanyol Dili ve Edebiyatı Yunanca

Dil-3 Puan Türüne Derslerin Etkisi

DİL-3 ile Hangi 4 Yıllıklar Kazanılır? Arap Dili ve Edebiyatı Japon Dili ve Edebiyatı Arapça Öğretmenliği Japonca Öğretmenliği Çeviribilim (Doğu Dilleri) Karşılaştırmalı Edebiyat (Doğu Dilleri) Çin Dili ve Edebiyatı Kore Dili ve Edebiyatı Dilbilim (Doğu Dilleri) Mütercim-Tercümanlık (Doğu Dilleri) Hungaroloji Rus Dili ve Edebiyatı Ermeni Dili ve Edebiyatı Sinoloji Fars Dili ve Edebiyatı Turizm Rehberliği (Doğu Dilleri) Gürcü Dili ve Edebiyatı Urdu Dili ve Edebiyatı Hindoloji İbrani Dili ve Edebiyatı