ALIŞ-VERİŞ YAPALIM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Food & drink ● Possession
Advertisements

Ünite : 2 (Toplama İşlemi)
PARALARIMIZ.
Nn Sesi Sunumu.
Karışım Problemleri.
MATEMATİK.
Paralarımız Sultan UÇAN.
PARALARIMIZ.
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
CEMİL KOÇ Şu kardeşimi de hiç anlamıyorum. Ne var ağlayacak sanki. Hem daha az önce annem ninniler söyleyerek uyutmuştu. Ne çabukta uyandı? Abiler,ablalar.
DÜZİNE.
ÇARPMA İŞLEMLERİ.
DEĞER ÖLÇÜLERİMİZ 14 EYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU.
TARTMA.
BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER
UZUNLUKLARI ÖLÇME 2.Sınıflar.
Ali ile Leyla iki kardeştir.Bir gün parka giderler ve aralarında şöyle bir konuşma geçer.Leyla Ali’ye derki: sen benden daha ağırsın.Ali ise bunun tam.
SINAVA İLİŞKİN DUYGULAR
Alışveriş Yapıyorum.
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM;
Toplama-Çıkarma-Çarpma-Bölme
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 20 Şubat 2009 Cuma Matematik İşlemlerini yukarıdaki örneğe uygun yapalım. … - …=… … - …=… Okulun giriş.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 15 Ocak 2010 Cuma Annem marketten 2.
Merhaba arkadaşlar. Benim adım Emel, yanımda duran da kardeşim Nazlı. Bakmayın siz onun bu kadar uslu durduğuna,karnı acıkınca başlar ağlamaya. Karnı.
Problem: Ali 5 arkadaşına 3’er tane şeker dağıtmış. Acaba Ali kaç şeker dağıtmış?
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 6 Ocak 2010 Çarşamba 72 sayısının onlar.
KÜTLE ÖLÇÜLERİ.
İkinci Grup İkinci Harf N sesi sunumu MÜRŞİT BEKTAŞ.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 28 Aralık 2009 Pazartesi Sevgili kuzucuklarım,
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 14 Ocak 2010 Perşembe Türkü, kilogramı.
HAZIRLAYAN: MURAT KULA
DERS KONU: AİLEM VE BEN ELİF DELİBAŞI 3-C HAZIRLAYAN :
Test : 1 Konu: Doğal Sayılarda İşlemler
Sene Türkiye Cumhuriyeti ilk banknotlarını çıkartıyor... O zamanlar paralarımızı İngilizler basıyor... En küçük banknot 1 TL, en büyük.
HAZIRLAYAN:İMRAN AKDAĞ NO:
Soru: Kenan 16 Liraya bir top almak istiyor.Fakat Kenan’ın 9 Lirası var.Kenan’ın topu alabilmesi için kaç Liraya ihtiyacı vardır?
Şu kardeşimi de hiç anlamıyorum. Ne var ağlayacak sanki. Hem daha az önce annem ninniler söyleyerek uyutmuştu. Ne çabukta uyandı? Abiler,ablalar sizde.
Keskin.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
MATEMATİK DERSİ TOPLAMA İŞLEMİ (Toplamları 10’a kadar olan sayılar)
Bir Çokluğun Kesİr KadarINI Bulma
ÇÖZÜMLÜ BÖLME PROBLEMLERİ
İçindekiler: Grafik oluşturalım, Sayıları tanıyalım.
ZİHİNDEN ÇARPMA VE BÖLME
İŞLEMLERDE KOLAYLIKLAR, PROBLEM KURMA ve ÇÖZME
Bölme.
PROBLEM ÇÖZÜYORUM.
ÇARPMA İŞLEMİ.
 10 cevizin yarısının 6katı kaç ceviz eder?  32 sayfalık kitabın çeyreğini okuyan Arda’nın okuyacağı kaç sayfası kalmıştır?
Problemler.
PROBLEMLER.
MATEMATİK DERSİ BAŞLIYOR
KÜTLE ÖLÇÜSÜ PROBLEMLERİ
Sonra onluklar çıkarılır. Önce birlikler çıkarılır.
PROBLEMLER  Annemin 15 tane yumurtası var 10 tane de ben versem kaç tane yumurta olur?
KARIŞIM PROBLEMLERİ CİHAN KIR.
KESİRLERDE TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞLEMİ
Hazırlayan: Filiz BİLİCİ Hatice Seyit Çeker İlkokulu Gaziantep-Nizip.
Konu : Yüzdeler-Faiz Problemleri
MATEMATİK DERSİ 3. SINIF BÖLME
07 MAYIS 2014 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAÜLTESİ.
ECE, CAN, ALİ, EDA ALIŞVERİŞ YAPIYOR
DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ
hakkındaki gerçekler…
2.SINIF PROBLEMLER * Toplam 75 problem
Problem çözelim.
KONU:TOPLAMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ SUNUSU HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
6.SINIF BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ. SORU 1 Ahmet; manavdan kilogramı 3,75 lira olan biberden 3 kg, kilogramı 1,45 lira olan mandalinadan 4 kg alırsa;
Yüzde Problemleri Ve Çözümleri
Sunum transkripti:

ALIŞ-VERİŞ YAPALIM

Misafirleri gelen Ayşe Hanım oğluna 15 lira verir bakkala yollar ve ona 1 kilo un 700 gr şeker 400 gr tuz 2,5 kilo patates yarım kilo soğan almasını söyler. Şimdi bakalım Ali annesinin istediklerini alabilecek mi?

Bakkalın fiyat listesi ise aşağıdaki gibidir Kilo Fiyat listesi Un 1 kilogram 2 lira 60 kuruş şeker 1 lira 80 kuruş tuz Unun fiyatından 85 kuruş eksik patates Şekerin kilosunun fiyatının yarısından 20 kuruş eksik soğan Şeker ve patatesin kilolarının toplam fiyatının 2 katından 45 kuruş fazladır

Yukarıdaki fiyatları okuyan alinin kafası karışmıştır hadi ona yardım edelim: Tuzun kilosu ……….. Liradır. Patatesin kilosu …… liradır. Soğanın kilosu …….. Liradır. Ali soğan almazsa kaç lirası kalacaktır? Şekeri 500 gr alan Ali kendisine sakız alacaktır. 25 kuruş olan sakızlardan kaç tane alabilir? Ali annesinin tüm istediklerini aldıktan sonra kendine kaç liralık çikolata alabilir? Kardeşi Nazlı’ya ve kendine aynı fiyatta iki şeker almak isterse şekerlerin tanesi ne kadar olmalıdır?