Bugunlerde herkes gitmek istiyor

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değişkenler.
Advertisements

Sevgili arkadaslar, izleyeceginiz goruntuler saka veya surpriz gibi gelmemeli,
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
BENİM EŞSİZ YUVAM Hazırlayan:Turan KAYA.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Benim biricik Canım Babacığım
Sevgi Koleji Türkçe Dersi Ödevi 7/B Sınıfı Kübra MENEKŞE.
BENİM EŞŞİZ YUVAM Çevremizdeki canlıların yuvaları nelerdir?
ATAM.. HER ŞEY MÜKEMMEL GİDİYOR.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Bil Ki Dürüstlük En Büyük Servettir
BUGÜN HAYAT ÇOK GÜZEL!.
YAŞAMI ERTELEMEK Tanımasam bile üzülürüm Yitirilmiş ümitlere...
aynı anda aynı sessiz geceye doğru “içim sıkılıyor” demişizdir …
Türkiyenin en büyük mail grubu
Genc adam yoğun iş temposundan iyice bunalmıştı. Vakit akşama yaklaşıyordu,ama mesai kavramına çok yabancı oldugu icin evine ne zaman gidecegi belli değildi.
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir zamanlar bir ağaç varmış
FEN VE TEKNOLOJİ VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM TEKRAR.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Can Baba’nın anısına, saygıyla...
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
Entellektüel Bayanlar İçin Bir Çift, haftasonunda balık avlayabilecekleri bir göle giderler.
BABALAR VE KIZLARI.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
FİİLLER.
UZAKLIKLAR KÜÇÜK SEVGİLERİ YOK EDER,
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM.
Tek bir imza ile tonlarca mısırı ucuza alanlar, tek bir emir ile Genelkurmayı zan altında bırakanlar, tek bir söz ile “kürt sorunu”
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
SmilemouseGermany Sushi hikayesi Sushi hikayesi Japonya ‚dan bir haber ! Öyle bir ülke ki her balik cesidi rahatlikla tüketilebiliyor …
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Gece yarısı parka bir baykuş geldi.Ağaçları tek tek
HoŞgeldİn Hayatımın Mavİsİ
Öğrendim ki; kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız
Anlar Gibiydin… …. Oysa sen, onlar gibi degildin... Anlar gibiydin.
Herkes cennete gitmek ister, ama kimse ölmek istemez.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
İSTANBUL’U DİNLİYORUM Orhan Veli
Bir bilge adam öğrencileriyle otururken demişki;"Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar,ne zaman ortalık aydınlar?"
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
YAĞMUR İclal AYDIN Ses Düğmesini Açınız.
Click Pps Series.
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
Görmek istiyorsan, üç gün yaşayan kelebegi, beklemelisin baharı, kışın bagrında sakladıgıni.. Dayanmalısın kışa! Gökkuşagını gormek istiyorsan, gelen barana.
Yüküm ağır,çok yorgunum, Gel birde sen yorma! Olan oldu giden gitti,
Izleyecekleriniz gercegin ta kendisidir..
ÇOK B İ NE Ş EL İ NOEL KARTINIZ İ Y İ NOELLER Önce, yıldızı bi tıklayın bakalım, daha parlak olsun !!
HER BAŞARILI ERKEĞİN ARKASINDA , ONUNLA GURUR DUYAN BİR KARISI VE BU İŞE ŞAŞAKALMIŞ BİR KAYINVALİDESİ VARDIR . BROOKS HAYS.
YUNUS KADAR ÖZGÜR OLMAK VARDI. HİÇBİRŞEYİ UMURSAMADAN SONSUZLUKTA YÜZMEK.
Güvenin yitirilmesi.
MUTLU BİR AİLEyİz Hazırlayan: Bensu DEMİRYÜREK.
Talip: selam… Kız evi: selam,hoş geldiniz. Talip: selam… Kız evi: selam,hoş geldiniz. Talip: msn adresinizi oğlumdan aldım.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
ŞİMDİ EN AÇIK RENGİNDE GÖZLERİN
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
AKÇAKOCA’DA MÜKEMMEL BİR HAFTASONU GEÇİRMEYE HAZIRMISINIZ? Peki ama tehlikenin farkinda mısınız? Biges Vas ? This is kaput Gelin Gelin Alduracam hepinizi.
FOTOĞRAF: MR.CAN AKIN Bugün İstanbul’da hayat bir başka Sevgililer, aşıklar kıskandıramıyor beni! Sevmiyor deniz, görmüyor gökyüzü, Beni ve sevdiğimi.
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Sunu Bakanlığımızca yapılan fotoğraf yarışmasında derece giren 50 tane resimden oluşmaktadır. Resim üzerindeki yazılar.
Evlenir misin? ( Hadi Koş Gel… )
Sunum transkripti:

Bugunlerde herkes gitmek istiyor Bugunlerde herkes gitmek istiyor. Küçük bir sahil kasabasina, bir baska ülkeye,daglara, uzaklara... Hayatindan memnun olan yok. Kiminle konussam ayni sey... Her seyi, herkesi birakip gitme istegi. Öyle ''yanina almak istedigi üç sey'' falan yok. Bir kendisi.

Bu yeter zaten. Her seyi, herkesi götürdün demektir Bu yeter zaten. Her seyi, herkesi götürdün demektir. Keske kendini birakip gidebilse insan. Ama olmuyor.

Hadi kendimize raziyiz diyelim, öteki de olmuyor, ani her seyi yüzüstü birakmak göze alinamiyor.

Böyle gidiyor iste. Bir yanimiz ''kalk gidelim'', öbür yanimiz "otur'' diyor. ''Otur'' diyen kazaniyor. O yan kalabalik zira. Is, güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile, güvende olma duygusu..

En kötüsü aliskanlik.

Aliskanligin verdigi rahatlik, monotonlugun dogurdugu bikkinligi yeniyor. Kaliyoruz. Kus olup uçmak isterken agaç olup kök saliyoruz. Evlenmeler... Bir çocuk daha dogurmalar... Borçlara girmeler...

Bir köpek bile bizi uçmaktan alikoyabiliyor. Misal, ben Bir köpek bile bizi uçmaktan alikoyabiliyor. Misal, ben... Kapidaki Rex'i birakip gidemiyorum. Degil bu sehirden gitmek, iki sokak öteye tasinamiyorum. Alip götürsem gelmez ki... Bütün sokagin köpegi oldugunun farkinda. Herkes onu, o herkesi seviyor. Hangi birimizle gitsin?

''Sirtinda yumurta küfesi olmak'' diye bir deyim vardir; evet, sirtimizda yumurta küfesi var hepimizin. Kendi imalatimiz küfeler. Ama egreti de yasanmaz ki bu dünyada. Ölüm var zira. Ölüme inat tutunmak lazim. Inadina kök salmak lazim. Bari ufak kaçislar yapabilsek.

Var tabii yapanlar. Ama az. Sadece kaymak tabakasi. Hepimiz kaçabilsek Var tabii yapanlar. Ama az. Sadece kaymak tabakasi. Hepimiz kaçabilsek... Bütçe, zaman, keyif... Denk olsa. Gün içinde mesela... Küçücük gitmeler yapabilsek. Ne mümkün. Sabah 09.00, aksam 18.00. Sonra baska mecburiyetler. Sıkışıp kaldık.

Sirf yeme, içme, barinmanin bedeli bu kadar agir olmamali Sirf yeme, içme, barinmanin bedeli bu kadar agir olmamali. Hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz. Bir ömür karsiligi bir ömür yani. Ne saçma. Bahar midir bizi bu hale getiren? Galiba.

Ben her bahar ásik olmam ama her bahar gitmek isterim Ben her bahar ásik olmam ama her bahar gitmek isterim. Gittigim olmadi hiç. Ama olsun... Istemek de güzel. CAN YÜCEL Diger byEFSaNe PPS Sunumlar icin TIKLAYIN