Yrd. Doç. Dr. Fatma Cemile Serçe Atılım Üniversitesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Derslere Etkin Teknoloji Entegrasyonu
Advertisements

SGB.NET’İN TEKNİK ALTYAPISI
WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
Mobilite ile Gelen Rekabet Avantajı Sunum Öyküm Dizdar.
WEB 2.0 RAHİME ÖZDEMİR TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
kaynakca.info TÜRKİYE KAYNAKÇASI
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
INTERNET TABANLI HASTA KAYDI PAYLAŞIMI VE TELEKONSÜLTASYON PLATFORMU
1/8 Bologna Sürecinde Yönetişim Kırklareli Üniversitesi 3 Ekim 2012 Yrd.Doç.Dr. Mustafa Turan
Fevzi Daş – Uzaktan Eğİtİmde İçerik Gelİştİrme İçİn AçIk Kaynak YazIlImlarIn KullanImI Fevzi Daş –
Bütünleşik Müfredat ve “Bilgisayar” Dersi
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Türkiye’de Yüksek Başarımlı Hesaplama
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
Öğrenen Kişi ve Bağlam Analizi
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
ÖĞRENME NESNESİ Sibel SOMYÜREK.  Çeşitli öğrenme ortamlarında tekrar kullanılabilen küçük parçalara bölünmüş olan e-içeriklere öğrenme nesnesi denir.
Bora GÜRSEL CBÜ BAUM Proje Yöneticisi
SAYAÇ İZLEME VE DENETLEME SİSTEMLERİ.
Uzaktan Eğitim ve e-Öğrenme İçin Açık Kaynak Kodlu Çözüm Önerileri
Yrd. Doç. Dr. Ferhat BAHÇECİ
SAN-TEZ Bilgilendirme ve Tecrübe Paylaşım Günü
E-Öğrenme Nedir?
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
Türkiye’deki Üniversitelerde İnternet Tabanlı Akademik Kayıt ve Not Takip Sistemleri (IANTS) Y.Doç.Dr.Ender Özcan Yeditepe Üniversitesi.
İNTERNET TABANLI UZAKTAN EĞİTİMDE MOBİL ÖĞRENMENİN ROLÜ
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Anahtarlama Cihazları ile Laboratuvarların Internet Bağlantısının Etkin Kullanımı Fatih Ertam Akademik Bilişim 2013 Akdeniz Üniversitesi.
Akademik Bilişim Muğla Üniversitesi
Çukurova Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi
SCORM (Sharable Content Object Reference Model)
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
KOBİ’LERE YÖNELİK TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN
MOBİL ARAÇLARDA ETMEN TEKNOLOJİSİNİN KULLANIMI
DBS~Ders Bilgi Sistemi 1.0
E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı Eyyüp CAN Türkçe öğretmenliği örgün öğretim
Hüseyin YILDIRIM – Bilgisayar Mühendisi EYLÜL
“Ideal” eÖğrenme Ortamı… Ulaşmak için Neler yapılabilir?
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
EMRE AYDIN.
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
Probleme Dayalı Öğrenme
Probleme Dayalı Öğrenme
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Kolb’un Yaşantısal Öğretim Modeli
Hakan Dalkılıç Dr. Mehmet Hilal Özcanhan
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir?
İNSAN-BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ. Bağlam Arayüz Görev Kullanıcı İBE Ana Bileşenleri.
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Mobil uygulama geliştirme pelin yıldırım Fatma bozyiğit
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
Hoşgeldiniz Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi Kursu
Projenin Amacı Projenin en temel amacı okul öncesi sınıflarında engeli olan çocuklarla çalışan öğretmenlerin sınıf içi yeterliklerinin artırılmasıdır.
Çukurova Üniversitesi Kurumsal Açık Erişim Arşivi Çalışması
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Sunum transkripti:

MODA: Uzaktan Eğitim Ortamlarına Yönelik Uyarlanabilir bir Çoklu Ajan Sistemi Yrd. Doç. Dr. Fatma Cemile Serçe Atılım Üniversitesi Doç. Dr. Ferda Nur Alpaslan ODTÜ

Uyarlanabilen Öğrenme Yönetim Sistemleri Uyarlanabilen olabilen öğrenme yönetim sistemleri (ÖYS), uzaktan öğrenme ortamları farklı bilgi birikimine sahip çok sayıda öğrenci adapte olabilen, etkin ve akıllı öğrenme ortamları öğrencinin profiline en uygun olan öğrenme yolu öğrencinin sürekli takibi öğrenci profillerinin güncelleştirilmesi

bir üst modülün geliştirilmesi hedeflenmiştir. Hedefler Bu çalışmada, Öğrenme yönetim sistemlerinin altyapılarını bozmadan Kişiselleşebilme özelliğine sahip olan Ajan teknolojisi kullanılarak geliştirilen Herhangi bir ÖYS ile entegre edilebilen bir üst modülün geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Adaptasyon Metodu Çoklu Ajan Sistemi ÖYS’den bağımsız MODA Öğrenci Profili İçerik Profili Öğrenci-İçerik Profil Uyumu Çoklu Ajan Sistemi JADE 3.5 Java 1.6 ÖYS’den bağımsız TCP-IP tabanlı iletişim protokolü

Araştırma ve Geliştirme Yöntemi Çoklu ajan Sistemi 5

Araştırma ve Geliştirme Yöntemi Çoklu ajan sistemi YÖNETİCİ AJAN MODA ortamını hazırlar ÖYS ARAYÜZ AJANI ÖYS ile ile iletişimden sorumludur MODA Sunucusu KOORDINATOR AJAN Diğer ajanların koordinasyonunu sağlar İÇERİK ADAPTASYON AJANI Öğrenci profiline en uygun içerik profillerini bulur İÇERİK PROFİL AJANI İçerik profil yönetimi ile görevlidir ÖĞRENCİ PROFİLİ AJANI Öğrenci profil yönetimi ile görevlidir ARAŞTIRMACI AJAN Araştırmacı ajan olarak görev yapar 6

Araştırma ve Geliştirme Yöntemi Adaptasyon Metodu Öğrenci Profili Kişisel Bilgiler ve Tercihler (Felder-Silverman Öğrenme Stilleri Modeli) Bilgi Birikimi Düzeyi Öğrenme Davranışları Bilgisi İçerik Profili Aktivite Formül Olgu Prosedür Tanım Alıştırma Grafik Ön Örgütleyici Resim Tartışma Bağlantı İzlence Öneri Ses Teori Buluş Kavram Örnek Sıralı İçerik Yeni Kavram Deney Kavram Haritası Prensip Soru Veri Eleştiri Metin Problem Çözme Şema Video

Araştırma ve Geliştirme Yöntemi Adaptive Behaviour Öğrenci Profili-İçerik Profili Öklit Uzaklığı Puan Uyum Puanı = - S(x,y)

Araştırma ve Geliştirme Yöntemi Herhangi bir ÖYS ile entegre edilebilir TCP/IP benzeri bir protokol istek/cevap paket alışverişi Request Packet Response Packet

Örnek Entegrasyon OLAT: Bir açık kaynak öğrenme yönetim sistemi 1999 Java tabanlı bir altyapı SCORM, IMS Content Packaging veya QTI gibi başlıca öğrenme standartları ile uyumlu

Örnek Entegrasyon

Örnek Entegrasyon

ÖYS’ler arası işbirliği ve bilgi paylaşımı Sonuç ÖYS’lerde adaptasyon işleminin ayrı bir modül olarak entegre edilebilmesi ÖYS’ler arası işbirliği ve bilgi paylaşımı ÖYS’ler arası içerik paylaşımı ÖYS’ler arası öğrenci profili paylaşımı ÖYS sistemlerinde kullanacak bir çok öğrenci profilinin merkezi bir yapıda saklanması Öğrenci profilleri üzeride yapılabilecek veri madenciliği vb. araştırma/geliştirme çalışmaları 13

MODA sisteminin geliştirilmesi devam etmektedir Devam eden... MODA sisteminin geliştirilmesi devam etmektedir Halen MODA ajanlarının mobilitesi üzerinde çalışılmaktadır. Örneğin Decobo ÖYS sistemi ile entegre edilen bir MODA platformu ile OLAT ile entegre edilen MODA platformu arasında alışverişin mobil ajanlar ile sağlanması üzerinde çalışılmaktadır. Ajanların başka ÖYS’lere taşınması, orada çalışıp geri dönüşleri sağlanmıştır 14