NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Advertisements

Iletişimde üç filtre
Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili sözcük soyut addır?
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
Fundam’a.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
Küçük bir jest….
OKTAY TUNCER hayatımızda noktalama işaretleri....
Fuat ŞURGUN Dr.Refik Saydam İlköğretim Okulu Bahçelievler/İstanbul
KISSADAN HİSSELER.
KUMDA AYAK İZLERİ
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
SİNAN AYTULU BUĞDAYIN YOLCULUĞU
ADILLAR(ZAMİRLER) Bunu siz mi aldınız? Burası çok sıcak.
Düzenlenmiş yeni hali ile sunuyorum...
ZAMİRLER.
NOKTALAMA İMLERİ.
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
4. Sınıf 1. Ünite 1.2. Allah’a Şükür
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
aynı anda aynı sessiz geceye doğru “içim sıkılıyor” demişizdir …
ZAMİRLER.
HAZIRLAYAN :Arda UZUNOĞLU
 Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna nokta konulmalıdır?  A)Ah, keşke oraya gitmeseydim  B)Ağzından şu kelimeler döküldü  C)Bahçeye mi çıkmış.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2 AYŞE DARICI
Bir zamanlar bir ağaç varmış
VEFA SADECE BİR SEMT ADI DEĞİLDİR!
FEN VE TEKNOLOJİ VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM TEKRAR.
Hikmet SIRMA.
SÜNGER BOB İLE AGACAN BOBY'NİN
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( ) Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim( ) Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de.
İP HİKAYESİ.
KAYBEDİLENLER Bir gün insan virgülü kaybetti. O zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümlesi basitleşince düşünceleri.
İki kardeş vardı Bu iki kardeşin Hizmete muhtaç Bir anneleri vardı
BABALAR VE KIZLARI.
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
Yaşam birinci hediyedir, Sevgi ikinci, Anlayış üçüncü. Yaşam birinci hediyedir, Sevgi ikinci, Anlayış üçüncü. Bazen, arkadaşların neden bize mailleri forward.
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
SORULAR.
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
=>NOKTALAMA İŞARETLERİ<=
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
Zamirler Esranur ÇİNKO 6-B 314.
1. Müzik( ) sanatların en zevklisidir( ) ama bir şey öğretmez( ) Buna karşılık şiir( ) hem ruhun gıdası hem de iyi bir öğretmendir. Yukarıdaki cümlede.
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Anlar Gibiydin… …. Oysa sen, onlar gibi degildin... Anlar gibiydin.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Küçük bir jest… Fakat, İhlasla.
Bir bilgeye sormuşlar:
EDATLAR.
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
Anne Aslan ve Yavruları
Karışık olarak verilen kelimeleri anlamlı cümle olarak yazalım …
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
7. KADEME SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI 30 AĞUSTOS ORTAOKULU.
ZAMİR (ADIL).
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
KONU:NOKTALAMA İŞARETLERİ SUNUSU
Sunum transkripti:

NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !

, Uzun ince bir yolda Yürüyorum.Sevdiğime Giden yolda.derken Ayağıma bir şeyin Takıldığını fark ettim. Evet evet bir virgüldü bu. Biraz önce okula giden Çocukların defterlerinin Arasından düşmüş olmalı. Ah şu çocuklar okula başladıklarında Virgülleri ne kadarda gereksiz görürler. Onların ne işe yaradıklarını bile Bilmezler.fakat ben virgülü alıp hemen Cebime attım.Artık sevdiğime daha çok Güzel söz söyleyebileceğim.

! ! !

! Tam ne güzel diye bağıracaktım ki boğazım düğümlendi. Tam o sırada elime sıcacık bir şey dokundu.Evet evet Bir ünlemdi bu.Biraz önce yoldan bağıra çağıra geçen Gençlerin ağızlarından düşmüş olmalı.Ah şu gençler Güzelim ünlemi nerede kullanacaklarını bilmezler.Fakat Ben ünlemi kulağıma küpe yaptım.Artık sevdiğime sevgimi Haykırabilecektim... !

?

Aman Allah ım buda ne olamaz bunlar Küçük küçük birçok soru işareti.ne işi var Bu soru işaretlerinin kafamda.bunlar biraz Önce altından geçtiğim ağaçtan kafama yapışmış Olmalı Peki benim soru işaretleriyle ne işim Olabilir.Fakat sevdiğimin bana soracağı bir şeyler Olabilir.O yüzden bu soru işaretlerini ona Hediye ederim.Her ihtimale karşı yanıma birkaç Tane almalıyım.Çünkü sevenler sorunun cevabını Bilmediklerinden değil cevabı bir kere daha duymak İstemelerinden sorarlar.                                                                                              

                                                                                                     

Aman Allahım!Bunlar ne Güzel mantarlar! A !a! O üzerindekilerde Ne?Evet evet bunlar tırnak işaretleri.Bunlardan toplayabildiğim kadar çok toplamalıyım.Böylece daha önce Söylenmiş güzel sözleri ben de tırnak işareti içinde sevdiğime söyleyebilirim..

: : : : Off buda ne ! Ne düştü kafama ? Bunlar Yağmura hiç benzemiyor.Evet evet bunlar İki nokta.Bulutların arasına saklanmışlar. Başka nereye saklanabilirlerdeki.Bulduğum Noktalardan birkaç tane alıp cebime attım. Sözlerimi açıklamak zorunda kalabilirdim. :

Çok yorulmuşum.Gördüğüm ilk ağacın Altına kendimi attım.Sırtıma bir şeyin battığını Hissettim.O şeyi elime aldığımda bir üç nokta Olduğunu gördüm.Aslında bu pek şaşırılacak Bir şey değildi.Çünkü gençler artık susmayı Denemiyor. Her cümlenin sonunu getirmeye çalışıyorlar.Oysa bazen susmak Yüzlerce kelimenin yerine geçebilir.Bu yüzden hemen cebime attım.bu üç notayı.Böylece söyleyeceğim kelimelerin yerine Gözlerinin içine bakarak ona sevgimi haykırabilecektim.

Artık sevdiğime kavuşmama Çok az kalmıştı ki tam o sırada Yerde bir şeylerin kımıldadığını Gördüm.Bunlar küçük küçük Yüzlerce karıncaydı ve Sırtlarında kara kara noktalar Taşıyordu.Evet ya bunu nasıl Düşünemedim?Cümleler noktasız Bitmezki! Bu yüzden toplayabildiğim Kadar çok nokta toplamalıyım.böylece Cümlelerimi bitirebileceğim.

-seni seviyorum -beni seviyor musun? Bu karşılığı hiç beklemiyordum.....,,,,......??? Elimdeki noktalama işaretlerinin çoğunu kullandım.En iyisi kalan işaret- Lerle bir şeyler söylemek ‘ben, sen, o, biz ,siz, onlar, beraber . Gidelim mi? Hiç beklemediğim bir harakaetti avuçlarını açtı bütün noktalama işaret- Lerini elinde saklıyordu. Senin bütün söyleyeceklerini biliyorum.Bunların hiç birine gerek yok diyerek elindeki noktalama işaretlerini göğe doğru fırlattı.bana dönerek Buların hiç birine gerek yok.senin bana kendini içine koyup verebile- Ceğin bir parantez gerek. Koltukta uyuya kalmışım.Gözlerimi açtığımda avcunda hiç noktalama İşareti olmadığını gördüm.Artık yana yakına bir parantez arıyorum Gören varmı?

( ) BURDAYIM

HOŞÇAKALIN !...