11-12-2006Bolvadin Meslek Yüksekokulu1 BİLGİSAYARIN DONANIM YAPISI HAZIRLAYAN ERDOĞAN BAYRAK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FATİH İÇİN TEMEL BT KULLANIM KURSU
Advertisements

BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI
TEMEL DONANIM (HARDWARE)
BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
BİLGİSAYAR NEDİR?.
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
Kasalar Kasanın içinde anakart takma tepsisi, güç kaynağı yuvası, birkaç tane 5.25" ve 3.5"luk yuvalar -ki buralara sabit disk ve CD-ROM sürücü gibi aygıtlar.
BİLGİSAYAR SİSTEMİ.
Ders Adı: Bilgisayar Donanımına Giriş
DONANIM VE YAZILIM Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
BDEM 105.
BİLGİSAYAR DONANIMI SELİN POSBIYIK 9/H 551 SIDIKA RODOP ANADOLU LİSESİ
CEIT 101 Teorik Vasfi Tuğun - Konu 2 -.
BİLGİSAYAR İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
ANA KARTLAR VE KASALAR.
BİLGİSAYARIN AÇILMASI.
SAĞLIK YÜKEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1/B NERMİN ATEŞ
DONANIM. Donanım nedir? Donanım bilgisayarı oluşturan her türlü fiziksel parçaya verilen verilen addır. Donanım bir merkezi işlem biriminden (Central.
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI
BİLGİSAYARIN MİMARİSİ, TEMEL BİLEŞENLERİ VE ÇALIŞMA MANTIĞI
CEIT 101 Teorik Vasfi Tuğun - Konu 1- Vasfi Tuğun.
CEIT 101 Teorik Emrah SOYKAN - Konu 1- Emrah Soykan.
Bilgisayar nedir? Bilgisayar; Zor ve karışık hesaplar yapabilen büyük miktarlardaki bilgileri depolama kapasitesine sahip otomatik bir cihazdır.
DONANIM BİRİMLERİ.
BİLGİSAYARIN BİLEŞENLERİ DONANIM OLARAK BİLGİSAYARI TANIYALIM BİLGİSAYARIN BİLEŞENLERİ.
BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ
DONANIM NEDİR?.
BİLGİSAYAR.
Tarafından yayınlanmaktadır
Hazlayan: ismail emre bilgin
BİLGİSAYAR TERİMLERİ.
İŞLEM BİRİMLERİ RAM İŞLEMCİ Örnek: ANAKART
DONANIM VE YAZILIM.
Bilgisayara bilgilerimizi saklayabiliriz.
DONANIM BİLGİSAYAR PARÇALARI.
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
İÇ VE DIŞ DONANIMLAR.
Bilgisayar Donanımı Bilgisayarın elle tutulup gözle görülen parçalarına donanım denir. Bilgisayar kasasının içindeki parçalara iç (dahili) donanım, dışındaki.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
DONANIM VE YAZILIM.
Dijital Ölçütler.
Hafta2 Bilgisayar Donanımı Dersi
DONANIM VE YAZILIM Hazırlayan: Ad Soyad.
Bilgisayar Donanımları
Bilgisayar İle İlgili Temel Kavramlar
DONANIM VE YAZILIM.
BİLGİSAYARI TANIYORUM. MERHABA BENN BİLGİSAYARKURDU ALİCAN.
Bilgisayar Donanımı Dersi
BİLGİSAYARIN YAPISI Donanım ? Yazılım.
Bilgisayar İle İlgili Temel Kavramlar
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Anakartın Temel Bileşenleri
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
Bilgisayar Donanımı Dersi
Bilgisayar İle İlgili Temel Kavramlar
DONANIM BİRİMLERİNİ TANIYOR MUSUNUZ?
BİLGİ SAYAR.
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
BİLGİSAYAR DONANIM PARÇALARI
Bilgisayar İle İlgili Temel Kavramlar
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Donanım somut bir kavramdır. Bu nedenle donanımı, elle tutulur,
ÇEVRE BİRİMLERİ VE SORUNLARI HAZIRLAYAN  SEDANUR SOYUK.
Bilgisayara Giriş Seyfullah BAŞKÖYLÜ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir.
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir.
Bilgisayar Donanımı Dersi Bilgisayarın Mimarı Yapısı ve Çalışma Mantığı.
Sunum transkripti:

Bolvadin Meslek Yüksekokulu1 BİLGİSAYARIN DONANIM YAPISI HAZIRLAYAN ERDOĞAN BAYRAK

Bolvadin Meslek Yüksekokulu2 ANA KART Bilgisayara takılan bütün parçalar arasındaki bağlantıyı bu kart sağlar. Yani bilgisayarın bütün parçaları, baskılı devrelerden oluşan bu kart üzerine takılır.

Bolvadin Meslek Yüksekokulu3 MERKEZİ İŞLEM BİRİMİ Ana İşlem Ünitesi, Merkezi İşlemci ya da kısaca işlemci. Bilgisayarın program komutlarını bellekten aldıktan sonra kodlarını çözen ve karşılığı olan işlemleri yerine getiren merkez birimi. Ana İşlem Ünitesi, Merkezi İşlemci ya da kısaca işlemci. Bilgisayarın program komutlarını bellekten aldıktan sonra kodlarını çözen ve karşılığı olan işlemleri yerine getiren merkez birimi. CPU genellikle bilgisayarın beyni olarak tanımlanır. Çünkü tüm işlemler CPU tarafından yapılır. Bu nedenle bir bilgisayarın işlem yeteneği ve hızı işlemcisinin yeteneği ve hızıyla doğrudan ilgilidir. CPU genellikle bilgisayarın beyni olarak tanımlanır. Çünkü tüm işlemler CPU tarafından yapılır. Bu nedenle bir bilgisayarın işlem yeteneği ve hızı işlemcisinin yeteneği ve hızıyla doğrudan ilgilidir.

Bolvadin Meslek Yüksekokulu4 ANA BELLEK (RAM) Ana bellek adı da verilen RAM, geçici olarak saklanması gereken tüm veri yada program kodlarının yazıldığı çip grubudur. Bilgisayarın enerjisi kesildiğinde sakladığı verilerin tümü silinir. RAM ÇEŞİTLERİ RDRAMSDRAMDDRAM

Bolvadin Meslek Yüksekokulu5 Görüntü kapasitesini bilgisayara vermek için takılan bir karttır. Bir bilgisayarın görüntü kalitesi hem ekran kartına ( Görüntü bağdaştırıcı) hem de monitör’e bağlıdır. Örneğin Bir Monochrome monitör, görüntü bağdaştırıcınız ne kadar kuvvetli olursa olsun renkleri görüntüleyemez. EKRAN KARTI

Bolvadin Meslek Yüksekokulu6 SABİT DİSK (HARD DİSK) Bilgi depolamak amacı ile kullanılan kasa içerisindeki kutuya yerleştirilmiş ikincil bellek birimidir. Sabit diskler disketlere oranla daha çok bilgi depolayabilirler ve hızları da disketin çalışma hızından yüksektir.

Bolvadin Meslek Yüksekokulu 7 DİSKET SÜRÜCÜ Disketlerin takıldığı sürücüler, disketten okuma yazma işlemlerini yaparlar. Disketlerin takıldığı sürücüler, disketten okuma yazma işlemlerini yaparlar. Disket sürücüler olmadan disketin anlamı yoktur. BÜRO YÖNETİMİ

Bolvadin Meslek Yüksekokulu8 SES KARTI Kişisel bilgisayarlar bip sesi çıkarabilir ve basit melodileri çalabilir. Daha farklı sesleri elde edebilmek ve CD kullanarak müzik dinlemek, TV veya film izlemek için veya programları kullanırken orijinal seslerini alabilmek için ses kartı takılmalıdır.

Bolvadin Meslek Yüksekokulu9 HOPARLÖR Ses kartı ile kaliteli seslerin dinlenebilmesi için hoparlör gerekir. Televizyon sesini, CD sesini ve bilgisayar kullanıcısının kendi mikrofonu ile kaydettiği sesleri veya dosyadaki sesleri hoparlörden çok net ve stereo olarak olarak dinleyebilirsiniz

Bolvadin Meslek Yüksekokulu10 CD-ROM SÜRÜCÜ CD’lerin kullanıldığı sürücüye CD-ROM sürücü denir. CD-ROM sürücü, bir disket sürücüsü gibi kasa üzerine takılmaktadır.