FRAGMAN ses düğmesini açabilirsiniz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘’ O Mahur Beste …..’’.
Advertisements

ses düğmesini açabilirsiniz
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
(ses düğmesini açabilirsiniz)
- Para versen gitmem!...
Edited By:Mucahit Hayır
NEVESER “Çaresiz”in Şarkısı ses düğmesinin açık olması gerekmektedir.
küçük bir internet masalı
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
45 SANİYE Kaç şey hatırlar insan kırk beş saniyede?
(ses düğmesini açabilirsiniz) Kağıtlara bakarak ciddi ciddi konuşmam mümkün değil söyleşilerde, hatta konuşmanın nereye gideceğini de bilmem. Ama bildiğim.
BOZKIR’A NİNNİ ses düğmesini açabilirsiniz Ali Demirsoy hocamızın göndermiş olduğu bu fotoğraftan müthiş etkilenmiştim.
Sen benimsin; bana aitsin... ses düğmesini açabilirsiniz.
tek çeker günlüğü ses düğmesini açabilirsiniz Niye bilmiyorum; ben bu “Motosiklet Günlüğü” filminden ve müziklerinden çok etkilendim, bu serseri yolculuğa.
ZAMANLARINA GÖRE FİİLLER
(ses düğmesini açabilirsiniz) Birisi size derse ki:
onca gerçek; (ses düğmesini açabilirsiniz) onca düş varken…
Resim-iş dersi ses düğmesini açabilirsiniz.
(ses düğmesini açabilirsiniz) ilk damla en büyüğüdür.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
(ses düğmesini açabilirsiniz) ihtiyar mısırcı ve sürpriziniz.
SARILMAK ses düğmesini açabilirsiniz İkiye ayrılır Yeni Türkü’nün Vira Vira albümünün şarkıları: aşırı güzel olanlar ve aşırı berbat olanlar. Her nedense.
Zor elde ettiklerinizin kıymetini bilirsiniz; bu küçük öykümüz de, bir zor elde edişle, bir kıymet bilişle ilgili... (ses düğmesini açabilirsiniz)
“Sonsuza Dek” sesli.
ses düğmesini açabilirsiniz RAMAZAN GÜZELDİR.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
AŞK GÜNLÜĞÜ.
Önce Merhabalar, Şu anda görmekte olduğunuz slaytta yer alan güzel sözler, internetde yayınlanan ünlü düşünürlerin sözlerinden alınıp buraya koyulmuştur.
sesli “yabancı” lisan? kaç yabancı dil bilirse bilsin insan…
ANNEYE NİNNİ (bütün anneler bebektir) Bugün sonucu içimizi rahatlatan bir anjiyo yapıldı anneme. Henüz icat olmamış bir alet ile bakılsaydı, aslında.
KİBRİT ÇÖPÜ TARPAN ses düğmesini açabilirsiniz
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
ses düğmesini açabilirsiniz
Bu akşam Bourbon Caddesi’nde bir Ay var. Yüzler görüyorum soluk lambanın altından geçerlerken. Bu çağrıyı izlemekten başka seçeneğim yok. Parlak ışıklar,
(sesli).
ses düğmesini açabilirsiniz bu satırları yazdıran Dmitry Dmitrievich Shostakovich ve André Rieu’ya teşekkürlerimle...
Üzerinde kuğu resmi olan, masmavi bir uçan balonum vardı.
KISKIVRAK (ses düğmesini açabilirsiniz) Kıskıvrak yakalanmışsın; gıyabi tutukluluğun vicahiye dönüşmüş doğumunla. Hep seçememiş, seçilmişsin ömrün boyunca.
(ses düğmesini açabilirsiniz)
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
birlikte yaşlanıp, (ses düğmesini açabilirsiniz) birlikte ölebilmek…
bir mesai sonrası ses düğmesini açabilirsiniz Son hastam da, sevgili asistanım da gidiyor, kalıyormuşum bir başına, eski bir apartmanın zemin katında.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Barış - 2.
bir tatlı huzur (sesli) DİZİDE, TARTIŞMADA, TRAFİKTE, TELEFONDA, İŞTE, OKULDA, TOPLANTIDA, ALIŞVERİŞ KUYRUĞUNDA; HANGİ KAPIYI ÇALSAN, BURUK ACI GİBİ.
MADAMA (ses düğmesini açabilirsiniz) O özgür havasıyla önümden bir vals yapar gibi geçmiş, beni fena etkilemiş, peşinden sürüklemişti. Az ötemde duruyordu,
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
Gönlümü açmalıyım sana, kalbimi sana vermeliyim, mavi gecelerimizin beyaz sabahlarında.
Seni seviyorum; seni çok seviyorum Ben de seni; ben de seni çok seviyorum...
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
kısa metrajlı yazı ses düğmesini açabilirsiniz
mazeret ses düğmesini açabilirsiniz bir fotoğraf makinasının, cepte beş kuruş parasının, aydınlık bir geleceğinin olmayışı da, Değil bir "makro" objektifinin;
(ses düğmesini açabilirsiniz) PROFESYONEL Léon, hayatımın filmlerindendir.
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece ‘mouse’u tıklayınız.
(ses düğmesini açabilirsiniz) son babalar son patronlar son kuşlar.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
ses düğmesi açık olmalıdır ŞAİR Ödü patlıyordu ama sormalıydı, karnı acıkmıştı ve karısı kendini odaya kilitlemiş, aşk şiirleri yazıyordu. Usulca tıklattı.
ses düğmesini açabilirsiniz Bir sararmış fotoğraftayız.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
ses düğmesini açabilirsiniz 18 aralık 2009 Cuma - 20:00 o kamyonun kasasında olabilmek.
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
MASAÜSTÜ ARKA PLANI (ses düğmesini açabilirsiniz)
Balta çıkmamış bir ormanın, yalnız ağaçlarına... (ses düğmesini açabilirsiniz)
GÜNDÜZ MASALI 1. Masal: binBİR GECElik MASALI masal - (sesli) devam etmek için düğmeye.
BUGÜNE DÖNÜŞ ses düğmesini açabilirsiniz Evet; en yaşanası dönemiydi kocamış dünyanın, 1960’lı yıllar. Yazmakla bitmezdi, o rengarenk siyah-beyaz detaylar,
YENİ ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI – YÖSS ( film senaryosu / düş hekimi ) (ses düğmesini açabilirsiniz)
Sunum transkripti:

FRAGMAN ses düğmesini açabilirsiniz

THE END film: düş hekimi yalçın ergir

20 Ocak 1993’te muhteşem film bitti. UNICEF’in büyükelçisi Audrey Hepburn, bütün aç çocukları doyuramadan yaşama veda etti.

oysa bu filmin göremediğim bir de başı vardı

Rengarenk alışveriş merkezinde, yürüyen merdivenlerin basamağındaydım. Saat satan dükkanın vitrinindeki saat reklamında onun, Audrey Hepburn’un, ‘Tiffany’de Kahvaltı’ filminden bir fotoğrafı duruyordu ve büyük bir hata yapıp merdivenlerden ikişer üçer geri atlamıştım; vitrine dayanmış fotoğrafa bakıyordum. Zaman, mekan kavramlarım yok olmuştu; ‘Tiffany’de Kahvaltı’daydım.

Sabaha kadar daktiloyla yazı yazmış bir yazardım; güneş doğuyordu ve sabahın o erken saatinde New York’un bomboş 5. Bulvarı’ndaki ünlü mücevher mağazası Tiffany’nin vitrininin önündeydim. Yanımda bir taksi durmuştu. İçinden siyah gözlüğü, siyah uzun eldivenleriyle yoksul Holly Golightly (Audrey Hepburn) inmiş, yanıma gelip beni hiç görmeden vitrine bakıyor, bir yandan da elindeki kesekağıdından poğaçasını çıkartmış, kağıt bardaktaki kahvesiyle kahvaltısını yapıyordu.

Biliyordum olacakları, biliyordum dinleyeceklerimi. Daktilomla yazı yazmaya çalışırken nasıl gitarıyla kendisi için bestelenmiş Moon River’ı söyleyeceğini. Ben bu filmi görmüştüm, bir dönemin sonuna yetişebilmiştim. Biliyordum başıma gelecekleri, biliyordum hissedeceklerimi, biliyordum nasıl aşkın ateşine düşeceğimi. O, kuğu gibi boynuyla beni hiç görmeden vitrine bakıyor; ben, o kuğu gibi boynuyla beni hiç görmeden vitrine bakışına bakıyordum.

O, Roma Tatili filmindeki prenses 'Anya Smith', ben de küçük motorlu gazeteci Joe’ydum. Bir prensesin tutsak yaşamından sıkılmış, saçlarını kestirmiş, Roma’da kayıplara karışmıştı. O zaman da ona aşık olmuş, Roma merdivenlerinde aşkıyla yanıp tutuşmuştum...

O; öperken ıslanan yanakların, saf kucaklaşmaların, ‘sonsuza kadar’ın, sadakatın, kendini adamanın, hesapsız paylaşmanın kadınıydı. Masumiyetin ta kendisi; ‘önce sevgi - sonra gerisi’ydi. Paha biçilmez bir dönemin, iki kişilik aşkların simgesiydi.

Saatin kaç olduğundan habersiz, saat satan bir dükkanın önündeydik ve birazdan yine aşık olacak ve birazdan yine yolu şaşıracaktık.

Derken fragman bitti. ‘Pek yakında’ değil, ‘gelecek’ değil; ‘geçmiş film’ sona erdi.

alışverişin korkunç sesi yükseldi. Siyah beyaz bir dönem geçmiş, Işıklar yandı; alışverişin korkunç sesi yükseldi. Siyah beyaz bir dönem geçmiş, merdivende yürüyenler başka diyarlara gitmişti. Rengarenk alışveriş merkezinde, yürüyen merdivenlerin başındaydım. Yukarıya çıkmalı; kesekağıdında iki poğaca, kağıt bardakta iki kahve almalı, siyah beyaz bir mücevhere bakarak kahvaltı yapmalıydım... düş hekimi yalçın ergir http://www.ergir.com Moon River - Audrey Hepburn’un sesinden ‘Breakfast at Tiffany’s’ filminden