COMPARATIVES and SUPERLATIVES

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aşırı, çok fazla & Yeterli, kâfi, yeterince
Advertisements

İsimler (Nouns) Fes : Fez Deniz : Sea Göz : Eye Su : Water
Superlative (üstün, en…) forms of ADJECTIVES
Cem Fotoğrafların bir kısmı Ali Bora ‘ya aittir.Kendisine teşekkür ederiz…
Although – In spite of / Despite
THE COMPARATIVE AND THE SUPERLATIVE FORMS OF ADJECTIVES
“Hangisi daha büyük?” Comparison © Ali AKPINAR 
Comparison ● Basic adjectives
COMPARISON of ADVERBS Zarfların karşılaştırması
AD:ŞEVVAL SOYAD:ALGI SINIF:8/B NO:284 Ö Ğ RETMEN İ N; ADI:IŞIL SOYADI:ÖZ.
UNIT FIFTEEN HEALTH and SPORTS “sağlık ve spor” W O R D S Kelimeler.
COMPARATIVE-SUPERLATIVE
RELATIVE CLAUSES YASEMİN TURAN ( B ) ELT 1.
SUPERLATİVES .Süperlativelerde en az 3 şeyi karşılaştırılır.
Unit 13 FAMOUS PEOPLE P H R A S E S T a m l a m a l a r.
COMPARATIVES.
Adjectives / Sıfatlar Adverbs / Zarflar
TOO – ENOUGH “Aşırı, çok fazla – yeterli, yeterince, yeteri kadar”
ADJECTIVES (SIFATLAR)
ZARFLAR ADVERBS.
Yabancı Dil- II Bölüm - 4.
İNGİLİZCE PHYSICAL APPEARANCE
İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS
Comparative (karşılaştırmalı) forms of ADJECTIVES
PHYSICAL APPEARANCE (DIŞ GÖRÜNÜŞ)
COMPARATIVE ADJECTIVES.
BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….
My favarite series is ‘Suskunlar’. The series tell: They went to jail for a little joke.
 THE 2. The, evrende tek olan ve dolayısıyla belirli olan şeylerle kullanılır: 1. The, daha önce sözü edilen ya da karşı tarafça zaten bilinen kişi.
Sıfat olan kelimeler ismi, Zarf olan kelimeler de fiili
Nobody’s Unpredictable Urban Age Istanbul Survey – the views of residents Ben Page, Chief Executive, Ipsos MORI
Woman to Woman Encouragement Kadının Bir Kadına Desteği.
ADJECTIVES AND ADVERBS
 The water is cold.  Everything became clear.
ADJECTIVES (SIFATLAR) ©2016 ingilizcebankasi.com.
COMPARISON OF ADJECTIVES (sıfatlarla karşılaştırma)
Create your ideal friend. Serious: Honest: Responsible: Reliable: Foxy: Liar: Understandable: Patient: Helpful. jealous Confident.
SUPERLATIVE FORMS OF ADJECTIVES
Comparatives and superlatives Comparative:karşılaştırma Superlative:en üstünlük anlatma.
AD:TÜLİN SOYAD:KAYA SINIF:7/B NO:168 KONU:COMPORİTİVE.
COMPARATIVE ADJECTIVES.
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
YDI101 YABANCI DIL 1 HAFTA 1. We use subject pronouns when the pronoun is the subject of the sentence. When the subject appears the second time, we don’t.
Unit 13 FAMOUS PEOPLE P H R A S E S T a m l a m a l a r.
COMPARATIVES ! İki kişi veya iki nesneyi bir özellik açısından karşılaştırırken kullanılır. The rabbit is fast. The turtle is slow. The rabbit is faster.
Create your ideal friend
ADJECTIVES SIFATLAR.
SIFATLAR.
REVISION of the UNITS REVISION of the UNITS
Plural and Singular Nouns.
ADJECTIVES İsimleri niteleyen kelimelere sıfat ( adjective ) denir.
THE CANTERVILLE GHOST by Oscar WILDE CHARACTERS.
ADJECTIVES. Adjectives (sıfatlar): isimleri niteleyen, özelliklerini belirten kelimelerdir. Sıfatlar, ismin rengini, büyüklüğünü, yaşını, miktarını, kalitesini.
COMPARATIVE ADJECTIVE
CONDITIONALS TYPE
introducing Elementary
Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum..
COMPARATIVE ADJECTIVES.
KONU COMPARAT İ ES ÖğReTmEn BaYrAm ÇuBukÖğReTmEn BaYrAm ÇuBuk Ö ğ ReNc İ Ad SoYaD FaTiH UsLu Ö ğ ReNc İ No 253 ÖğReNçİnİn SıNıFı 7/HÖğReNçİnİn SıNıFı 7/H.
E ğ itim Ö ğ retim Yılı 2.Dönem İ ngilizce Proje Ödevi KONU:Comparatives Ö ğ retmenin Adı - Soyadı:Gizem SAVA Ş Ö ğ rencinin Adı - Soyadı:Z.Sude.
MARATHON BOOK UNKNOWN WORDS
Prepared : Medine Nur Class : 3/B Lesson : İngilizce.
COMPARATIV ES. COMPARATIVES  How can we make comparisons?  Comparative adjectives  Comparison with one syllabel adjectives  Comparison with more than.
AS AS NOT AS AS COMPARISONS.
CONDITIONALS TYPE
 İngilizcede sıfatın sonuna –er eki, veya başına more kelimesini getirerek oluşturduğumuz comparati- ves yapısı Türkçede mukayese sıfatlarına karşılık.
People with an entrepreneurial mindset are always brave.
COMPARATIVES (DAHA)
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
Sunum transkripti:

COMPARATIVES and SUPERLATIVES Karşılaştırma ve en yüksek, en üstün (-en ler)

COMPARATIVES / karşılaştırma Adjectives / Sıfatlar a. Tek heceli “kısa” sıfatlar (short, weak, long…) b. Çok heceli “uzun” sıfatlar (expensive, beautiful, handsome …)

COMPARATIVES / karşılaştırma Tek heceli “kısa” sıfatlarla karşılaştırma yaparken –ER THAN Çok heceli “uzun sıfatlarla karşılaştırma yaparken MORE THAN kullanılır.

Comparatives / karşılaştırma Tek heceli sıfatlar; Small “küçük” Weak “güçsüz, zayıf” Long “uzun” Old “yaşlı” Fast “hızlı” SmallER “DAHA küçük” WeakER “DAHA güçsüz” LongER “DAHA uzun” oldER “DAHA yaşlı” FastER “DAHA hızlı”

Comparative / karşılaştırma Eğer TEK HECELİ sıfat –e ile bitiyorsa sadece –R eklenir. Safe “emniyetli, güvenilir” Fine “iyi, güzel, hoş” safeR “DAHA emniyetli, güvenilir” fineR “DAHA iyi, güzel, hoş”

Comparatives / karşılaştırma Eğer TEK HECELİ sıfat bir sesli bir sessiz harf ile bitiyorsa sessiz harfi tekrarlarız. Fat “şişman” Big “büyük” fatTer “DAHA şişman” bigGer “DAHA büyük”

Comparatives / karşılaştırma Eğer TEK HECELİ sıfat –y harfi ile bitiyorsa –y düşer yerine –IER gelir. Happy “mutlu” Easy “kolay” happIER “DAHA mutlu” easIER “DAHA kolay”

IRREGULAR ADJECTIVES Düzensiz “-er ya da more almayan” sıfatlar Good “iyi” Bad “kötü” Far “uzak” Little “az” Many/much “çok” A lot of “çok” Better “daha iyi” Worse “daha kötü” Farther / further “daha uzak” Less “daha az” More “daha çok”

Comparatives / karşılaştırma Çok heceli “uzun sıfatlarla karşılaştırma yaparken MORE (daha) kullanılır. Exciting “heyecanlı” Difficult “zor” Beautiful “güzel” MORE exciting “DAHA heyecanlı” MORE difficult “DAHA zor” MORE beautiful “DAHA güzel”

Small küçük Smaller daha küçük Smaller THAN –DEN daha küçük Long uzun Longer daha uzun Longer THAN –DEN daha uzun Safe güvenli safeR daha güvenli Safer THAN –DEN daha güvenli

Happy mutlu happIER daha mutlu Happier THAN –DEN daha mutlu Good iyi Better daha iyi Better THAN -DEN daha iyi Difficult zor MORE difficult DAHA zor MORE difficult THAN -DEN daha zor

E x a m p l e Heavy “ağır” heavİer “daha ağır” heavİer THAN –DEN daha ağır Berk is heavier than Osman. “Berk Osman’dan daha ağırdır.”

E x a m p l e Short “kısa” shortER “DAHA kısa” shortER THAN “-DEN daha kısa” Berkan is shorter than Kadir. “Berkan Kadir’den daha kısadır.”

E x a m p l e Beautiful “güzel” More beautiful “daha güzel” More beautiful than “-den daha güzel” Ayşe is more beautiful than Ayça. “Ayşe Ayça’dan daha güzeldir.”

SUPERLATIVES / En üstünler “en ler” Tek heceli sıfatlarda; The …..-est “EN” Small “küçük” The smallEST “en küçük” Long “uzun” The longEST “en uzun”

SUPERLATIVES / En üstünler “en ler” Happy “mutlu” THE happIEST “en mutlu” Fat “şişman” THE fatTEST “en şişman” Good “iyi” THE best “en iyi”

SUPERLATIVES / En üstünler “en ler” Çok heceli sıfatlarla; THE MOST …….. “en ……” Beautiful “güzel” The most beautiful “en güzel” Expensive “pahalı” The most expensive “en pahalı”

SUPERLATIVES / En üstünler “en ler” important “önemli” The most important “en önemli” Careful “dikkatli” The most careful “en dikkatli”

IRREGULAR ADJECTIVES Düzensiz “-the …est ya da the most… almayan” sıfatlar Good “iyi” Bad “kötü” Far “uzak” Little “az” Many/much “çok” A lot of “çok” The best “en iyi” The worst “en kötü” The farthest / furthest “en uzak” The least “en az” The most “en çok”

E x a m p l e Nurşen is the tallest student in the class. “Nurşen sınıftaki en uzun boylu öğrencidir.” Hasan is THE shortEST student in the class. “Hasan sınıftaki en kısa boylu öğrencidir.”

E x a m p l e BMW is the most expensive car in the world. China is the most crowded country in the world. “Çin dünyadaki en kalabalık ülkedir.” BMW is the most expensive car in the world. “Bmw dünyadaki en pahalı arabadır.”