Research Services Group. Copyright 2006 Thomson Corporation 2 Araştırmaların Ölçümü Her ne kadar Web of Science veritabanının ana amacı araştırmacılara.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ
-Scopus- Uz. Kübra DEMİR
Copyright 2007 Thomson Corporation 1 ISI Web of Knowledge EndNote ® Web 2.0.
InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.
Journal Use Reports Süreli Yayın Koleksiyonu Geliştirmenizde Güçlü Karar Destek Hizmeti - Kasım
Avrupa Birliği, Avrupa Ülkeleri, ve bugünün Avrupa'sın da ki vatandaşlar, taraflar ve araştırmacılar üzerindeki konulara odaklanan artı değerli bir bilgi.
TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM Açık Erişim Proje Grubu. KAPSAM Açık Erişim Nedir? Kurumsal Arşivler Açık Erişimli Dergiler Türkiye’de Kurumsal Arşivler (Institutional.
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
InCites.
KİTS Hakkında ANKOS İşbirliği Grubu
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
ULAKBIM UASL Mayıs İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM
Yasal Yönleri ile Açık Erişim İlkay Holt, Kütüphane Direktörü 50. Kütüphane Haftası, Panel: Bilimsel Bilgiye Erişimin Sorunları ve Açık Erişim Hareketi.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ Açıkarşiv Sistemi. Açıkerişim nedir?  Bilimsel içerikli çalışmalara internet ortamında serbest erişimin sağlanmasıdır.
AÇIK ERİŞİM KAYNAKLARI
Solutions for Research and Publication Thomson Scientific ScholarOne TM Ve Thomson Scientific Araştırma ve Yayıncılığı Teşvik.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
Zehra TAŞKIN HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TÜRK BİLİM ADAMLARININ DEPREM LİTERATÜRÜNE KATKILARI: MARMARA.
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
Journal Citation Reports - Dergi Atıf Raporları -
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
6-7 June 20033rd International ANKOS Meeting1 ANKOS Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Bülent KARASÖZEN Orta Doğu Teknik Üniversitesi.
InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI tarafından tüm üniversitelere gönderilen yazıda, Eylül 2014 tarihine kadar açık erişim sistemlerinin tamamlanıp veri girişlerinin.
Thomson Scientific Dergi Seçim Süreci Jeff Clovis Director, Customer Education & Sales Support Thomson Scientific
Bilimsel Metinler Nasıl Okunur ve Anlaşılır?
BIOMED CENTRAL’IN AÇIK ERIŞIM YAKLAŞIMLARI VE ÇÖZÜMLERI Johanna KuhnBioMed Central Muğla Üniversitesi.
Açık Dergi Sistemleri orçun madran. Open Journal Systems (OJS) Web 2.0 Teknolojileri ve Uygulamaları Çalıştayı, Ankara - 4 Aralık
Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
Journal Citation Reports (JCR)
Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri. Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için İçindekiler journals.iop.org 2 journals.iop.org.
TEST – 1.
2 ve 1’in toplamı 3 eder..
“Akademik Bilişim ’02” 6-8 Şubat 2002, Konya Y.T. Türkçe Arama Motorlarında Performans Değerlendirme Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi
Performans Göstergeleri
Wiley İnterScience TUBİTAK-EKUAL & SAĞLIK BAKANLIĞI Eğitim Toplantısı Wiley InterScience
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
Veri Tabanları Kullanıcı Ara Yüzünde Yeni Yaklaşımlar
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
Zehra TAŞKIN BBY 307 Sosyal ve İnsan Bilimlerinde Bilgi Erişim
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
Türk Tıp Fakültesi yayınlarında kurallar ve dergiler Sağlık Bilimlerinde Süreli Yayıncılık Ulusal Sempozyumu Kasım 2008, Ankara Öğr. Gör.
Akademik & Bilimsel Performans Değerlendirmesi Çalıştayı InCites (Web of Science) Marmara Üniversitesi 27 Kasım, 2014 Dr. Metin TUNÇ.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Bilgi Kaynağı Olarak Veritabanları
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
Veri tabanları ve bilgi hizmetlerinde kullanımı
Zehra TAŞKIN BBY308 Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Bilgiye Erişim
İçerik EndNote Hakkında… EndNote Kurulumu
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
Bilgi Kaynağı Olarak Veri Tabanları
LOGO YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ.
ÖĞRENME AMAÇLARI Veri analizi kavramı ve sağladığı işlevleri hakkında bilgi edinmek Pazarlama araştırmalarında kullanılan istatistiksel analizlerin.
Ata TÜRKFİDANI Yaşar Üniversitesi, İzmir ANKOS AEKA OpenAIREplus – Zenodo Son Gelişmeler 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ÇIKTILARI, PERFORMANS ANALİZİ, İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI (ÖN RAPORU)
"Açık Bilim, Araştırma Verisi ve Açık Erişim" Paneli Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
Bilimsel Çıktıları ve Performans Analizi
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Bibliyometrik Analiz Örneği: Bilgi Dünyası Dergisi
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Sunum transkripti:

Research Services Group

Copyright 2006 Thomson Corporation 2 Araştırmaların Ölçümü Her ne kadar Web of Science veritabanının ana amacı araştırmacılara bilgi erişimde yardımcı olmak ise de sağlanan veriler yapılan araştırmaların istatistiki ölçümlerine de olanak sağlar. –Makale Sayılarının Ölçümü  Bilimsel Üretim –Atıf Sayısının Ölçümü  Etki ve Fayda Üretimi Bir makalenin atıf almış olduğu bilgisinin atıf veren makalede etki bırakmış olduğu kabulü ile bir makale atıf aldığı oranca etki yarattığı görüşü kabul görmektedir Bu bağlamda sağlanan veriler kişi, kurum ve ülkelerin etki performansı olarak değerlendirilebilir. Sistematik analizlerde büyük veri setleri söz konusu olduğunda büyük zaman maliyetleri ve çözümlemede sıkıntılar gerçekleşir. Basit ölçekler somut biçimde ölçülebilirlik ve karşılaştırabilirliğini olmadığı hallerde yorumlamalarda zorluklar getirir.

Copyright 2006 Thomson Corporation 3 Özelleştirilebilir veri setleri ve yazılımlarımız ile geniş skalada veri setlerini kullanıcının istekleri doğrultusunda analiz ederek anlamlı bulgulara ulaşılmasını sağlamaktayız. Web of Science Özelleştirilmiş veri setleri & Veri işlemleme Güçlü ve esnek analitik yazılım İşlenmemiş ham veri Institution Country Individual Thomson Scientific Research Services Group (RSG) kesin ve etkili araştırma değerlendirmesi için birçok hizmetler sağlamaktadır.

Copyright 2006 Thomson Corporation 4 Bazı katma değerli hizmetlerimize örnekler Cites2: Atıf veren makalelerin aldığı atıflar üzerinde yapılan ölçümler ile sağlanan 2nci nesil atıflardır. Ortalama Beklenen Atıf Düzeyi: Belirtilen dokuman türü, dergi, alan, ve tarih aralığındaki makalelerde ortalama beklenen atıf sayısı Oran: Beklenen atıfların alınan gerçek atıf sayısına oranı %: Aynı alanda alınmış olan atıflara göre makalelerin yüzdelik pozisyonu Adres Birleştirme: Kullanıcımızın talebi üzerine bütün farklı adres girişlerini tek adres altında veya Avrupa Topluluğu gibi ülkeler grubunu tek grup olarak birleştirebiliriz. Küresel Karşılaştırma: Kurumunuz için ulaştığınız istatistiki verileri küresel ortalamalar ile karşılaştırın. Üst düzeyde özelleştirilebilir bu veritabanımız ile size sunabileceğimiz birçok özel araştırma hizmetlerimiz mevcuttur.

Copyright 2006 Thomson Corporation 5 Her kurumun çıkardığı makale sayısını görün (top 50) # of Papers

Copyright 2006 Thomson Corporation 6 Ve her kurumun almış olduğu atıf sayısı # of Citations # of Papers

Copyright 2006 Thomson Corporation 7 Hangi üniversitelerin en iyi performansı ortaya koyduğunu tespit edin # of Papers # of Citations

Copyright 2006 Thomson Corporation 8 Citation Impact – Makale başına düşen atıf sayısı Citation Impact

Copyright 2006 Thomson Corporation 9 Yakın bir bakış - Hacettepe Üniversitesi Kronoloji

Copyright 2006 Thomson Corporation 10 Hacettepe Üniversitesi – Citation Impact

Copyright 2006 Thomson Corporation 11 Hacettepe Üniversitesi – Alana göre yayın

Copyright 2006 Thomson Corporation 12 Hacettepe Üniversitesi – Alana göre toplam makale yüzdesi

Copyright 2006 Thomson Corporation 13 Hacettepe Üniversitesi – Citation Impact

Copyright 2006 Thomson Corporation 14 Hacettepe Üniversitesi – Relative Impact

Copyright 2006 Thomson Corporation 15 Türkiye’de Araştırma

Copyright 2006 Thomson Corporation 16 Türkiye’de Araştırma– Citation Impact

Copyright 2006 Thomson Corporation 17 Hacettepe vs Türkiye – Citation Impact

Copyright 2006 Thomson Corporation 18 RSG hizmetleri hakkında daha çok bilgi için : Daha detaylı ürün bilgileri için: