Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki."— Sunum transkripti:

1 InCites

2 National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki Türkiye Adresli akademik yayınları ve aldığı atıfları gelişmiş bibliyometrik göstergeler ile birlikte sunar.

3 InCites National Citation Report for Turkey Türkiye Milli Atıf Raporu ile •Türkiye'nin •Türkiye'de yayın üreten tüm üniversite ve diğer kurumların, •Araştırmacıların Akademik yayınlarını dünya ortalamaları ile birlikte inceleyip Kurumunuzu seçtiğiniz konu alanlarında dünya'daki tüm kurumlar ile karşılaştırabilirsiniz.

4 InCites National Citation Report for Turkey Şimdi InCites'ı Daha Ayrıntılı İnceleyelim!...

5 http://incites.isiknowledge.com Web tarayıcınızda yukarıdakı adresi görüntüleyiniz. (Tarayıcı olarak Firefox kullanmanızı tavsiye ederiz.)

6 Eğer IP erişiminiz varsa sisteme direkt giriş yapabilirsiniz. Eğer kendinize ait bir kullanıcı adınız ve şifreniz varsa SIGN IN kısmından erişim sağlayabilirsiniz.

7 Sisteme IP tanımlı olarak giriş yaptıysanız, SIGN IN kısmından kendinizi sisteme tanıtınız. Eğer sisteme kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıysanız sistem sizi otomatik olarak tanıyacaktır.

8 Register Register linkine tıkladıktan sonra karşınıza gelen formu doldurup Submit Registiration butonuna tıklayınız. Eğer IP ile erişiyorsanız raporlarınızı ve doküman koleksiyonlarınızı kaydetmek ve diğer kullanıcılarla paylaşabilmek için kendinize ait bir hesap alabilirsiniz.

9 InCites National Citation Report for Turkey Research Performance Profiles ile yayınlara dair ayrıntılı raporlar görüntüleyebilir ve kendinize ait özel raporlar oluştarabilirsiniz. Global Comparisons ile seçtiğiniz konu alanlarında ülke ve kurum karşılaştırmaları yapabilirsiniz.

10 InCites National Citation Report for Turkey Research Performance Profiles Research Performance Profiles ile yayınlara dair ayrıntılı raporlar görüntüleyebilir ve kendinize ait özel raporlar oluştarabilirsiniz.

11 InCites Research Performance Profile Research Performance Profile ile rapor oluşturmaya başlamak için Get Started linkine tıklayabilir......ya da açılabilir menüden direkt olarak oluşturmak istediğiniz rapor tipine tıklayabilirsiniz.

12 Veri setinin tamamını kullanarak oluşturabileceğiniz rapor tipleri Veri Seti içerisinde kendi belirlediğiniz alanlar dahilinde oluşturabileceğiniz rapor tipleri

13 Create Custom Reports 26 farklı rapor tipi bulunmaktadır. Her rapor tipinin kendine özgü gösterge seti vardır. Bu göstergelerden dilediğinizi devre dışı bırakabilirsiniz. Rapor oluşturmak istediğiniz yıl aralığını belirleyebilirsiniz.

14 Oluşturmak istediğiniz raporu yazara, kuruma, konu alanına, ülkeye, dergiye, başlığa, anahtar kelimeye,doküman tipine, doküman numarasına, fon sağlayıcısına, grant numarasına göre kısıtlayabilirsiniz. Create Custom Reports

15 Seçimlerinizi tamamladıysanız raporunuzu oluşturmak için Create Report'a tıklayınız. Seçimlerinizi tamamladıysanız fakat raporu oluşturmadan önce devre dışı bırakmak istediğiniz girişler varsa Preview Documents'a tıklayıp, işleminiz bittikten sonra create report'a tıklayınız. Oluşturacağınız raporu farklı zaman dilimlerinde tekrar tekrar çalıştırmaya ihtiyaç duyacaksanız, seçimlerinizi Save Selections'a tıklayarak kaydedebilirsiniz. Yaptığınız seçimleri Clear Selections'ı tıklayarak temizleyebilirsiniz.

16 InCites Create Custom Reports Örnek Rapor 1: Source Article Listing

17 1. Adım: Rapor Seçimi Görmek istediğiniz verilere göre ilgili raporu seçebilirsiniz. Bu örnekte makale listesi görmek istediğimiz için Source Article Listing'i tıklıyoruz.

18 2. Adım: Gösterge Seçimi Her raporun kendine özgü gösterge ve benzeri seçim alanları vardır, raporunuzu oluşturmadan önce ilgilenmediğiniz alanların işaretlerini kaldırmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede raporunuz daha kısa süre içinde oluşturulacaktır. Bu raporda sadece All Authors(Tüm yazarlar) ve Unique Identifier(WoS'ta her dokümanın bir numarası vardır.) alanlarını devre dışı bıraktık.

19 3. Adım: Yıl Aralığı Seçimi 1979 ve 2012 yılları arasında istediğiniz tarih aralığını seçip raporunuzu oluşturabilirsiniz. Bu raporda 2006-2011 yılları seçilerek son 5 yıl içerisinde üretilen akademik yayınlar incelenecektir.

20 4. Adım: Alan Sınırlama InCites'ın en iyi özelliklerinden bir tanesi farklı adres girişlerinin tek bir adreste birleştirilmiş olmasıdır. Türkiye'den 35.000 farklı adres 275 kurumda birleştirilmiştir. Bu örnekte Celal Bayar Üniversitesi için bir arama gerçekleştirildi. Arama sonucunda gelen 2. standart olmayan adres bir sonraki güncellemede birleştirilecektir. Adreslerin yanında yer alan "artı" işaretine basarak raporumuzu Celal Bayar adresli yayınlar üzerinden gerçekleştirmek üzere kısıtlıyoruz.

21 4. Adım: Alan Sınırlama Her seçim ekranın sağ tarafındaki Selected Items alanında görüntülenecektir. Yazar alanında 100, diğer alanlarda 50'şer seçim yapılabilmektedir.

22 4. Adım: Alan Sınırlama Subject Areas alanında Web of Science 249 konu alanı başlığı bulunmaktadır. Bu rapor için bu alanlarda tüm mühendislik alanlarını işaretledik.

23 5. Adım: Rapor Oluşturma Bu raporda incelemek istediğimiz tüm alanları işaretledik, dilerseniz raporu diğer alanları kullanarak daha da özelleştirebilirsiniz. Raporu oluşturmak için Create Report'a tıklıyoruz.

24 Source Article Listing Report Aşağıdaki raporda Celal Bayar Üniversitesi'nde 2006-2011 yılları arasında Mühendislik alanlarında yayınlanmış 133 yayın bulunmaktadır.

25 Source Article Listing Report Raporda gelen verileri tüm alan ve göstergelere göre sıralayabilirsiniz, aşağıdaki rapor Times Cited( Alınan Atıf)'a göre sıralanmıştır.

26 Source Article Listing Report Göstergeler Gelen Source Article Listing raporunda Times Cited sıralamasında aldığı 158 atıf ile birinci sıraya yerleşen yayını tüm alan ve göstergeleri ile inceleyelim!...

27 Source Article Listing Report Times Cited: Yayının almış olduğu toplam atıf sayısı 2nd Generation Citations : Bu yayına atıf veren yayınların aldığı toplam atıf sayısını gösterir. 2nd Generation Citations per Citing Document : Bu yayına atıf veren yayınların doküman başına aldıkları atıf sayısı Journal Actual/Expected Citations: Bu yayının yayınlandığı yılda (2006), aynı doküman tipinde(Article) aynı dergide alınan ortalama atıf sayısı

28 Category Actual/Expected Citations: Bu yayınının yayınlandığı yılda, aynı doküman tipinde ve aynı konu kategorisindeki yayınların aldığı ortalama atıf sayısı Source Article Listing Report Percentile in Subject Area: Bu yayının aynı yıl aynı konu alanında aldığı atıf bakımından girdiği yüzdelik dilim. Journal Impact Factor: Bu yayının yayınlandığı derginin etki faktörü

29 Subject Area: Bu yayının sınıflandırıldığı konu alanı. Burada dikkat çekici bir nokta; muhendislik yayınlarını görmek istediğimiz halde Uygulamalı Matematik konusunda bir yayının karşımıza gelmiş olmasıdır. Bunun nedeni derginin bu alanda sınıflanmış olmasıdır. Bu yayın aynı zamanda Disiplinlerarası Muhendislik alanında sınıflanmıştır. Document Type: Yayının doküman tipi First Author: Yayının ilk yazarı Journal: Dokümanın yayınlandığı dergi Document Title : Doküman başlığı Volume: Dergi cildi Page: Dergide yayının bulunduğu sayfalar Source Article Listing Report

30 InCites Create Custom Reports Örnek Rapor 2: Summary Metrics

31

32 Celal Bayar Üniversitesi 1979-2012 yılları arasında tüm konu alanlarındaki yayınların özet göstergeleri

33 Summary Metrics Times Cited: Yayınların aldığı toplam atıf sayısı Web of Science Documents: Toplam doküman sayısı Cites per Document: Doküman başına düşen atıf sayısı h-indeks: Tüm yayınların h- indeksi Median Cites: Yayınların yarısının aldığı maksimum atıf 2nd Generation Citations: Atıf veren yayınların aldığı toplam atıf sayısı 2nd Generation Citations per Citing Document: Atıf veren doküman başına düşen atıf sayısı

34 Disciplinarity Index: Yayınlara bir alandaki konsantrasyonunu gösterir. Değer 0 ve 1 arasındadır. Değer 1'e yakınlığı söz konusu yayınların konsantrasyonunu göstermektedir. Interdisciplinarity Index: Veri setinde yer alan yayınların disiplinlere eşit dağılımını göstermektedir. Değer 0 ve 1 arasındadır. Değerin 1'e yakınlığı yayınların disiplinlere eşit dağıldığını ifade etmektedir. Summary Metrics Unique Authors: Yayınlardaki toplam yazar sayısı Average Authors per Document: Doküman başına düşen yazar sayısı Unique Institution: Yayınlarda çalışan toplam kurum sayısı Average Institutions per Document: Doküman başına düşen kurum sayısı Average Countries/Territories per Document: Doküman başına düşen ülke sayısı

35 Summary Metrics Mean Percentile: Veri setindeki yayınların aldıkları atıflar ile girdiği yüzdelik dilim Journal actual/expected Cites: Yayınların dergilerden beklenen etki değerini karşılayıp karşılayamadığını göstermektedir. Beklenen değer 1.00'dır. Un-Cited, Cited: Atıf alan ve almayan dokümanların yüzdelik oranları Category actual / expected Cites: Yayınların konu kategorilerinden beklene etki değerini karşılayıp karşılamadığını göstermektedir. Beklenen değer 1.00'dır.

36 Summary Metrics Percentage articles above/ below Expected Level: Veri setindeki yayınların kendi kategorilerinde en iyi %50, 25, 10, 5 ve 1'lik dilime giren yüzdelik dilimleri gösterilmektedir.

37 InCites Create Custom Reports Örnek Rapor 3: Subject Area Ranking

38

39 Celal Bayar Üniversitesi 2006-2011 yılları arasında yayın ürettikleri 162 konu alanı aşağıdaki raporda sıralanmıştır.

40 Subject Area Ranking Celal Bayar Üniversitesi Immunology konu alanında aldığı 493 yayınla atfa göre yapılan sıralamada 1. sırada yer almaktadır. Immunology alanında yayınlanan 47 dokümanın yarattığı etkiyi aşağıda inceleyelim. Average Cites per Document: Doküman başına düşen atıf sayısı Journal Actual/Expected Citation: Yayınların yarattığı etkinin, Dergiden beklenen etki değerine oranı. Beklenen değer 1.00'dır. Category Actual/Expected Citations: Yayınların yarattığı etkinin, konu alanından beklenen etki değerine oranı. Beklenen değer 1.00,dır. Average Percentile: Yayınların yarattığı etki itibari ile girdikleri yüzdelik dilim

41 InCites National Citation Report for Turkey Global Comparisons Global Comparisons ile seçtiğiniz konu alanlarında ülke ve kurum karşılaştırmaları yapabilirsiniz.

42 Global Comparisons 12

43 National Comparisons 180 ülke ve 9 jeopolitik bölgeden yayın ve atıfları tüm konu alanlarında karşılaştırabilirsiniz.

44 National Comparisons Karşılaştırma yapmak istediğiniz ülkenin ait olduğu grubu seçiniz.

45 National Comparisons Bu rapor için OECD grubundan Turkey ve USA seçildi.

46 National Comparisons Konu kategorisi seçeceğiniz sınıflandırma şemasını seçiniz.

47 National Comparisons Web of Science'ın sınıflandırma şemasından tüm Kimya dalları seçildi.

48 National Comparisons Yayınları değerlendirmek istediğiniz zaman aralıklarını seçiniz Bu rapor için son 5 yıl seçildi.

49 National Comparisons Gelen tabloları daha iyi okuyabilmek için daha sonra View Graph linkine tıklayarak Grafik halinde göreceğiz.

50 National Comparisons % Document Cited: Atıf alan yayınların yüzdesi Impact Relative to Subject Area: Yayınların yarattığı etkinin, konu alanından beklenen etkiye oranı. Beklenen değer 1.00'dır. Impact Relative to Country/Territory: Söz konusu konu alanının yarattığı etkinin Ülkeden beklenen etki değerine oranı. Beklenen değer 1.00'dır. % Documents in Subject Area: Söz konusu ülkede o konu alanında üretilen yayın sayısının, o konu alanında üretilen toplam doküman sayısına oranı*100

51 National Comparisons % Documents in Country/Territory: Söz konusu ülkede o konu alanında toplam üretilen doküman sayısının, o ülkede üretilen toplam doküman sayısına oranı*100 % Documents Cited Relative to Subject Area: Söz konusu ülkede o konu alanında atıf alan dokümanların yüzdesinin, o konu alanındaki atıf almış yayınların yüzdesine oranı. Beklenen değer 1.00'dır. % Documents Cited Relative to Country/Territory: Söz konusu ülkede o konu alanında atıf alan dokümanların yüzdesinin, o ülkede atıf almış dokümanların yüzdesine oranı. Beklenen değer 1.00'dır.

52 National Comparisons Aşağıda son 5 yıldaki doküman sayılarına göre Kimya alanında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri karşılaştırmasının grafik halini görebilirsiniz. Grafikleri tüm göstergeler için çalıştırabilirsiniz.

53 Institutional Comparisons Türkiye'den 110 kurum (Yakın zamanda 200 kurum) ve bütün dünyada 3.000'i aşkın kurum ile karşılaştırma imkanı sunmaktadır.

54 Institutional Comparisons Seçeceğiniz kurumun bulunduğu ülkeyi seçiniz

55 Bu rapor için Celal Bayar Univ. ve Cumhuriyet Univ. seçildi. Web of Science sınıflandırma şemasından Fizik'in tüm alt alanları seçildi. Institutional Comparisons

56 Yıl aralığı olarak son 5 yıl seçildi. Institutional Comparisons

57

58 %Documents in Institutions: O konu alanında üretilen doküman sayısının o kurumda üretilen toplam doküman sayısına oranı*100 % Documents in Subject Area: O konu alanında söz konusu kurumda üretilen doküman sayısının o konu alanında üretilen toplam doküman sayısına oranı % Documents Cited Relative to Institution: Söz konusu kurumda o konu alanında atıf alan dokümanların yüzdesinin, o kurumda atıf almış dokümanların yüzdesine oranı. Beklenen değer 1.00'dır.

59 % Documents Cited Relative to Subject Area: Söz konusu kurumda o konu alanında atıf alan dokümanların yüzdesinin, o konu alanındaki atıf almış yayınların yüzdesine oranı. Beklenen değer 1.00'dır. Impact Relative to Institution: Söz konusu konu alanının yarattığı etkinin kurumdan beklenen etki değerine oranı. Beklenen değer 1.00'dır. Impact Relative to Subject Area: Yayınların yarattığı etkinin, konu alanından beklenen etkiye oranı. Beklenen değer 1.00'dır. Institutional Comparisons

60 Aşağıda son 5 yıldaki doküman sayılarına göre Fizik alanında Celal Bayar Univ ve Cumhuriyet Univ karşılaştırmasının grafik halini görebilirsiniz. Grafikleri tüm göstergeler için çalıştırabilirsiniz.

61 Institutional Profiles Institutional Profiles’da profili bulunan herhangi bir kurumun profilini incelemek için View An Institutional Profile’a tıklayınız.

62 Institutional Profiles Listeden profilini görmek istediğiniz kurumu seçiniz.... ya da search sekmesine tıklayarak profilini görmek istediğiniz

63 Institutional Profiles Sonuç sayfasına gelen kurumları seçmek için soldaki + işaretine tıklayarak seçebilirsiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra profili görüntülemek için View Profile linkine tıklayınız.

64 Institutional Profiles Institutional Information Kurum hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Institutional Information sekmesine tiklayiniz.

65 Institutional Profiles Profil oluşturmadan önce en fazla iki gösterge ve konu alanı seçiniz. Research Footprint Seçimlerinizi yaptıktan sonra Generate Graph’e tıklayınız.

66 Institutional Profiles Grafik üzerindeki koyu çizgi mevcut kurum verilerinin ortalamasını temsil etmektedir. Mavi çizgi söz konusu kurumun değerlerini göstermektedir. Tablolarda değerleri ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

67 Institutional Profiles Compare Institutions Kurum karşılaştırması yapmak için Compare Institutions altında bulunan 3 farklı grafik seçeneğini kullanabilirsiniz.

68 Institutional Profiles Create a Research Footprint En fazla 5 kurum seçiniz.

69 Institutional Profiles Create a Research Footprint Eğer 3’ün altında kurum işaretlediyseniz 2 farklı gösterge seçebilirsiniz. Eğer 3’ün altında kurum işaretlediyseniz 2 farklı konu alanı seçebilirsiniz.

70 Institutional Profiles Create a Research Footprint Karşılaştırma yapmak istediğiniz yılı seçiniz. Creat Report’a tıklayınız.

71 Institutional Profiles Create a Research Footprint Gelen raporda Türkiye ortalamaları ve Bilkent değerleri karşılaştırılmaktadır.

72 Institutional Profiles Create a Trend Graph En fazla 6 kurum seçiniz.

73 Institutional Profiles Create a Trend Graph En fazla 3 gösterge seçiniz. Yıl aralığı seçiniz. Create Report’a tıklayınız.

74 Institutional Profiles Create a Trend Graph Gelen raporda 3 farklı kurumun seçilen göstergelerde trend grafikleri yer almaktadır.

75 Institutional Profiles Create a Scatter Plot En fazla 5 kurum seçiniz. Saçılım Grafiği

76 Institutional Profiles Create a Scatter Plot x ve y eksenleri için birer gösterge seçiniz. Konu alanı seçiniz. Yıl seçiniz. Create Report’a tıklayınız.

77 Institutional Profiles Create a Scatter Plot Seçilen kurumların eksenlerde seçilen göstergeleri ile belli bir yıl ve belli bir konudaki saçılım grafiği

78 Folders Kaydettiğiniz ve paylaştığınız tüm rapor, seçim ve doküman koleksiyonlarınızı "Folders" seçeneğinden takip edebilirsiniz.

79 InCites National Citation Report for Turkey Teşekkür ederiz... bilgi@mikrobilgi.com.tr


"InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları