RAM MODÜLÜ VE DIKDS SİSTEMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

el ma 1Erdoğan ÖZTÜRK ma ma 2 Em re 3 E ren 4.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Saydığımızda 15 tane sayı olduğunu görürüz.
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
KARAÇAY İLKOKUL/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Veri Toplama, Verilerin Özetlenmesi ve Düzenlenmesi
Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
1 2 BİR YOKMUŞ BİR YOKMUŞ BİR VARMIŞ 3 Kızı, hayatında çok sıkıntı yaşadığını ve bunlarla nasıl baş edeceğini bilemediğini söylemiş babasına. Bir baba.
1/25 Dört İşlem Problemleri A B C D Sınıfımızda toplam 49 öğrenci okuyor. Erkek öğrencilerin sayısı, kız öğrencilerin sayısından 3 kişi azdır.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
1/20 BÖLME İŞLEMİ A B C D : 4 işleminde, bölüm kaçtır?
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
NEVŞEHİR VALİLİĞİ GÖRE İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
22 Eylül 2006 TBB BANKACILIK ALT ÇALIŞMA GRUBU Nurhan Aydoğdu
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
SİNOP AYANCIK İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Tam sayılarda bölme ve çarpma işlemi
TEFBİSTE KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
İŞLETİM SİSTEMLERİ WINDOWS 98 KURULUMU VE ÖZELLİKLERİ
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Dotnetfx (Microsoft.net framework 2.0 kurulumu) Bilnex - Ticari ve Muhasebe Paket Programları1.
Ek-2 Örnekler.
Diferansiyel Denklemler
STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi -Bahçe Ziraatı Programında halen 1. Sınıfta 43 öğrenci; 2. Sınıfta 60 öğrenci olmak.
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
1 2 3 GÜVENLİK İÇİN ÖNCELİKLE RİSKİ YOK EDİLMELİDİR. RİSKİ YOK EDEMIYORSANIZ KORUNUN KKD; SİZİ KAZALARDAN KORUMAZ, SADECE KAZANIN ŞİDDETİNİ AZALTIR.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
2014 SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ
VERİ İŞLEME VERİ İŞLEME-4.
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
İSMİN HALLERİ.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
RASYONEL SAYILARLA TOPLAMA ve ÇIKARMA İŞLEMLERİ
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
100. YIL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Proje Konuları.
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
KARESİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
YOZGAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ.
Kurumun Adı: Bakırköy Rehberlik Ve Araştırma Merkezi Örnek Uygulamanın Adı: Online Randevu ve Rapor Sorgulama Sistemi Örnek Uygulamanın Kategorisi: Diğer.
6. ORTAK SINAVLARA GİRİŞ YERİ a. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8 inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava.
ÇAYIROVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ.
Destek Eğitim Odaları.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Nazilli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE SINAV UYGULAMA KLAVUZU 1.
MESLEKİ YETERLİLİK MODÜLÜ
TANILAMA.
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
TORBALI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
e-Trakya Uzaktan Eğitim Sistemi
Sunum transkripti:

RAM MODÜLÜ VE DIKDS SİSTEMİ

MEBBİS

Yapılan Güncelleştirmeler MEBBİS Sistemin İşleyişi Sistemin Yapısı Yapılan Güncelleştirmeler

Yapılan Güncelleştirmeler DONANIM YAZILIM

DONANIM Windows Server 2003 2012 MEBBİS yeni uygulama sunucularına taşındı. Uygulama sunucularının işletim sistemleri 2003 ten 2012 ye yükseltildi. Windows Server 2003 2012

YAZILIM MEBBİS arayüzü ve arka planda kullanılan tüm scriptler yenilendi. MEBBİS’te kullanılan teknolojiler son sürümlerine yükseltildi. Visual Studio 2003 2012 .NET Framework 1.1 4.0

Tarayıcılar TEFBİS bu yükseltmeler neticesinde tüm tarayıcıların (Internet Explorer, Mozilla Firafox, Google Chrome vb.) son sürümleriyle sorunsuz çalışacak bir hale geldi. Internet Explorer da uyumluluk modunda çalışılmasına gerek kalmadı.

Raporlama Raporlama ara yüzü tamamen değişti.

Sistemin Yapısı MEBBİS RAM MODÜLÜ DIKDS SİSTEMİ ENGELLİ BİREY MODÜLÜ

RAM Modülü RAM Modülü 2008 yılından beri Bakanlık, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, tarafından kullanılmaktadır. RAM Modülü şu an 102 ekran ve 49 rapordan oluşmaktadır. Sistemde ki aktif kullanıcı sayısı ise 2800 kişidir.

Eğitsel Tanılama Hizmeti Günlük Ortalama Sorgulanan Birey 2039 Girilen Rapor 905 Verilen Destek Eğitimi 752

Sınav Tedbir Hizmeti RAM Modülünde sene de birer defa olmak üzere Ortak Sınavlar ve PYBS için sınav tedbir hizmeti girişi yapılmaktadır. Ortak Sınavlar sadece 8. sınıf öğrencilerine verilirken PYBS ise 8. sınıfın dışında ki sınıflarda okuyan öğrencilere verilmektedir.

Biyometrik Tanılama RAM’larda DIKDS üzerinde engelli bireyin ve vekilin tanılaması yapılmadan önce RAM Modülü’nden tanımlanması gerekmektedir. Personelin tanımlanmasına gerek yoktur. Aktif çalışan personelin bilgisi Özel Öğretim Kurumları Modülünden anlık olarak çekilmektedir.

Engelli Birey Engelli bireylere destek eğitiminin önerilmesi durumunda, rehberlik ve araştırma merkezi tarafından engelli bireyin her iki elinin sayısallaştırılmış kimlik bilgisi, kimlik doğrulama sistemine tanıtılır

Personel Kurumlarda göreve başlayan eğitim personelinin her iki elinin sayısallaştırılmış kimlik bilgisi, kimlik doğrulama sistemine tanıtılır. Ancak söz konusu eğitim personelinin bir elinin olmadığının, sayısallaştırılmış kimlik bilgisi bütünlüğünün bozulduğunun sağlık raporu ile belgelendirilmesi durumunda bu eğitim personelinin sayısallaştırılmış kimlik bilgisi, kimlik doğrulama sistemine tanıtılmaz.

Vekil Her iki üst ekstremitesi olmayan (elleri olmayan) bireylerin, her iki elinde avuç içi damar bütünlüğü bozulmuş bireylerin, serepralpalsi, üst ekstremite felci ve tıbbî nedenlerden dolayı sayısallaştırılmış kimlik bilgisi alınamayan bireylerin, 72 ayını tamamlamamış çocukların sayısallaştırılmış kimlik bilgisi, kimlik doğrulama sistemine tanıtılmaz.

Vekil Birinci dereceden akrabası (annesi, babası veya 18 yaşından büyük kardeş ya da çocukları) olan en fazla üç kişi. b) Birden fazla engelli bireyin bulunduğu ailede engelli bireylerin hepsi için (a) bendinde belirtilen akrabalardan en fazla üç kişi.

Vekil c) Engelli bireyin (a) bendinde belirtilen akrabasının da sayısallaştırılmış kimlik bilgisi alınamayacak durumda olması halinde veli veya vasisi tarafından önerilen 18 yaşından büyük bir kişi. d) Yetiştirme yurtlarında kalan her beş engelli birey için ilgili yurt müdürlüğünce görevlendirilen bir yurt personeli.

DIKDS SİSTEMİ

Amaç Destek eğitim alan engelli bireylerin ve eğitim personelinin ders devam takibini yapmak üzere kullanılan Client-Server tabanlı sayısallaştırılmış kimlik bilgisi sistemidir.

Nasıl Çalışır? Bu sistem bireyin avuç içi damarlarında akan kanın eşsiz görüntüsünü kızılötesine yakın bir ışıkla yakalar ve bu yakaladığı veriyi benzersiz bir sayısal kimlik bilgisine dönüştürür.

Nasıl Çalışır? • Sayısal kimlik bilgisi alınacak birey elini algılayıcının üzerine belli bir yükseklikte yerleştiriyor.  • Aygıttan salınan yakın-kızılötesi ışın, her bireyde hatta tek yumurta ikizlerinde bile tamamen farklı olan damar sistemi haritasını özel bir yöntemle tarayarak görüntüsünü yakalıyor.

Nasıl Çalışır? Taranmış veri AES-RSA şifreleme algoritmalarıyla şifrelenerek güvenli bir şekilde sayısallaştırılıyor ve sistemde bu şifreli sayısal veri saklanıyor. Hiçbir şekilde kişiye ait bir biyometrik veri sistem üzerine kaydedilmiyor.

Nasıl Çalışır? Daha sonra kimlik bilgisi doğrulaması gerektiğinde, birey önce TC Kimlik No bilgisini sisteme giriyor, avucunu algılayıcının üzerine doğru tutuyor ve sistemde önceden kaydettirdiği sayısal kimlikle bilgisiyle eşleştirme yaptırıyor. 

Nasıl Çalışır? • Eşleştirme sonucunda ne kadar çok kıvrımda uyuşma sağlanıyorsa buna göre 2000-10000 arasında bir skor değeri oluşturuluyor. Yani bireyin skor değeri ne kadar yüksekse doğrulama işlemi de o kadar başarılı oluyor. • Ayrıca tanılama ve doğrulama işlemlerine ait tüm kayıtlar merkezi sunucularda tutuluyor ve RAM ve REM ‘lerde ki terminallerde hiçbir tür kişisel veri saklanmıyor.

Sistemin İşleyişi RAM MODÜLÜ DIKDS ENGELLİ BİREY MODÜLÜ

Sistemin İşleyişi Birey Rehberlik Araştırma Merkezine gelir ve birey için rapor oluşturulmadan önce RAM Modülünde bireyin biyometrik tanılamasının (sayısallaştırılmış kimlik bilgisi) alınabilmesi için tanımlamasının yapılması gerekmektedir. Tanımlama işlemi yapıldıktan sonra bireyin sayısallaştırılmış kimlik bilgisi DIKDS Sistemi üzerinden tanılanır.

Sistemin İşleyişi RAM Modülü üzerinden bireyin Eğitsel Tanılaması yapılır ve destek eğitime eğitim ihtiyacı varsa engel türüne göre alabileceği modüller tanımlanır. Memur onayı, Müdür onayı ve eğer varsa MEM onayıyla rapor geçerlilik kazanır. Birey aldığı raporla istediği REM (Rehabilitasyon Eğitim Merkezi)’e giderek Engelli Birey Modülü üzerinden kaydını yaptırır.

Sistemin İşleyişi Birey 1 yıl içerisinde 2 farklı REM’ e geçiş yaparak eğitimini alabilir. 3. bir REM’e geçiş yapabilmesi ise ancak İl MEM’in onayıyla mümkün olabilir. Bireye REM tarafından eğitim alacağı modüllere göre her ay başında aylık eğitim takvimini girer.

Sistemin İşeyişi Birey eğitim aldığı günlerde ders başlama saatinin 15dk öncesi ve sonrasına kadar DIKDS sistemi üzerinde doğrulama işlemini yaptırarak girişini yapmak zorundadır. Ders saati bitişinden itibaren 60dk sonrasına kadar DIKDS sistemi üzerinden doğrulamasını yaptırarak ders çıkışını yaptırması gerekmektedir. Bir sonra ki ay başında ise verdiği dersler İlçe MEM tarafından onaylanmaktadır.

Son Durum Sistem şu an itibariyle 17 pilot ilde uygulanmaktadır.

Talepler ve Hatalar Sistemle ilgili talepler ve hataların öncelikle Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne iletilmesi gerekmektedir.

Teşekkürler Metin ÇETİN Bilgi İşlem Daire Başkanlığı