At ile arabacı geldiler yokuşa, Tepeleme yüklenmişti araba. Eskiden hızla koşuyordu at burada, Gençti,kuvvetliydi o yıllarda, Şimdi ise düşmüştü kuvvetten.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

Ey kahraman Türk kadını,
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Tarafından yayınlanmaktadır
Everyday objects ● Possession
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Önce yenilen cevizlerin toplamını bulurum = 6 13 yenmiş
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
DİLİMİZDE İKİ TÜRLÜ “DE” VARDIR:
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
Fizik Nedir ? Fizik (Eski Yunanca: φύσις fisis “doğa”) maddeyi , maddenin uzay-zamanda hareketini enerji ve kuvveti de kapsamak üzere bütün ilgili kavramlarla.
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
BİR SENARYO : Bir sabah uyandığınızda evin iyice soğuduğunu, kaloriferin çalışmadığını, buzdolabının ışığının yanmadığını ve yiyeceklerin bozulmaya başladığını.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
Içimdeki sevda çiçeklerimi soldurdular anne soldurdular gülen yüzünü kızının ayırmazdın bir şey gelmesin kızına diye yanından dizinin şimdi küçük yüreği.
POLİTİKA Politika bayram havasında, Hava da biraz olsun yumuşakça, Biraz da Demokrasi kovalamaca Ciddiyet nerede..?, Havada! Sonra: Sen orada ben burada,
1/20 Zarf – Edat – Bağlaç - Ünlem A B C D Aşağıdaki dizelerin hangisinde “böyle” sözcüğü ötekilerden farklı bir görevde kullanılmıştır? Böyle ferman etti.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
İP HİKAYESİ.
YARATICI DÜŞÜNME VE YARATICILIK
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
DEĞERLENDİRME SORULARI
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
NOKTALAMA İŞARETLERİ Sevgili öğrenciler;
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
SENDEN GİTTİM Slayt otomatiktir kendi haline bırakınız
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
Mitat Zorlu 1 Matematik Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 26 Mayıs 2009 Salı = = = = = =16 7 +
Dördüncü Grup Üçüncü Harf Ü sesi sunumu Mürşit Bektaş.
VERİLMEYEN TOPLANANIN BULUNMASI
MERİÇ ŞEHİT ÖĞRETMEN AYDIN YILMAZ İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI
=8 veya 4x2= =8 veya 4x2=8.
‘’de’’nin Yazımı.
“DE “EKİ İLE “DE” BAĞLACININ YAZILIŞI.
ZORDU NE ZORDU GECELERİ GÜNDÜZE BAĞLAMAK SENSİZ
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 
HALK EDEBİYATI DERLEME SUNUMU
Tıkır Top
HAZIRLAYAN NECLA OĞUR.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 16 Nisan 2009 Perşembe Matematik Kelebeği ağaca ulaştırıp, ağacı boyamasına yardım et. Ekin’in elindeki.
Sen benim susuzluğumu dindirecek yağmurunu bulamadın!...
VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ’ ne HOŞGELDİNİZ
DERS KONU: AİLEM VE BEN ELİF DELİBAŞI 3-C HAZIRLAYAN :
13.Gün MATEMATİK 1.KİTAP Şimdi Test Zamanı ANTRENMANLARLA
GÖNÜLLE SOHBET Elime değmemişse bir kere eli, Adım dememişse sus ise dili. Kaçırıp aklımı eylerdim deli, Ben senin yerinde olaydım gönül...
Üzülme çocuk ! ümidini asla yitirme Biliyorum yüzün hiç gülmedi ki
AĞUSTOS BÖCEĞİ İLE KARINCA
Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi, tarif et desen bana herhalde sadece ′anne′ derdim. dersimiz.com.
Keskin.
Akvaryumdaki balıklara sabah 6, öğlen 5, akşam ise 3 yem attım. Balıklara toplam kaç tane yem attım?
MATEMATİK DERSİ TOPLAMA İŞLEMİ (Toplamları 10’a kadar olan sayılar)
Turgay – Bütün gün ofiste çalışmaktan canınız çıkıyor resmen sürünüyorsunuz.. Bütün gün ofiste çalışmaktan canınız çıkıyor resmen.
AİLELERİN KABUL SÜREÇLERİ Nazim DUMAN Müdür Yardımcısı Maltepe Rehberlik ve Araştırma Merkezi Kasım 2012.
= 12 4 x 3=12.
T.C. MERZİFON KAYMAKAMLIĞI ŞEHİT POLİS MUZAFFER ÖZTAŞ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KİTAP OKUMA PROJELERİ
DESEM Kİ.
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
7. KADEME SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI 30 AĞUSTOS ORTAOKULU.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
SAKARYA TÜRKÜSÜ. SAKARYA TÜRKÜSÜ İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak.
FOTOĞRAF: MR.CAN AKIN Bugün İstanbul’da hayat bir başka Sevgililer, aşıklar kıskandıramıyor beni! Sevmiyor deniz, görmüyor gökyüzü, Beni ve sevdiğimi.
Burası yuvarlaklar ülkesi. Öykümüz burada geçiyor.
Sunum transkripti:

At ile arabacı geldiler yokuşa, Tepeleme yüklenmişti araba. Eskiden hızla koşuyordu at burada, Gençti,kuvvetliydi o yıllarda, Şimdi ise düşmüştü kuvvetten. Tüm çabasına rağmen, Hiç bir şey gelmiyordu elden: Arabacı, nankör utanmıyordu Yediği ekmekten.

Elinde kırbacı vurdukça,vuruyordu. At ise olduğu yerden kalkamıyordu. Gözleri ile bir kurtarıcı arıyordu. Arabacı küfredip insafsızca Kırbacı daha hızlı savuruyordu. Sonunda baktı at kalkamayacak, Arabayı attan ayırmak, En iyi çare olacak 'Şimdi kalk bakalım oradan' At yine kalkamıyordu, Kırılan dizleri kanıyordu.

Sonra toplandı bir kaç kişi: 'Arabacı, bu atın artık bitmiş işi Götür onu mezbahaya,,Orada ona bir çare bulurlar Anında' At yalvaran gözlerle baktı Arabacıya, 'Bu kadar gaddar olma Acı bana' 'Haydi ben acıdım sana Ne hakkım var, Dünyanın düzenini bozmağa

Güçlü sen hakkın var yaşamağa Ben de mecburum buna uymaya. Ben de mecburum buna uymaya. Nişan aldılar, Nişan aldılar, At atılan kurşunla debelendi. At atılan kurşunla debelendi. Vefasız Dünyanın vefasızlığı Vefasız Dünyanın vefasızlığı Yeniden sergilendi. Yeniden sergilendi. senin ne hakkın var yaşamağa