TIRTILIN DEĞİŞİMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bir varmış bir yokmuş günün birinde bir adam ağaç dalında kımıl kımıl oynayan bir kelebek kozası görmüş. Bütün dikkatini kozaya doğru yöneltince anlamış.
Advertisements

Bir zamanlar bir ağaç varmış
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ: DİSLEKSİ
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
BUGÜN HAYAT ÇOK GÜZEL!.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Cin ali derslerini pekiştirmek ve eğlenmek için ttçocuk’u kullanıyordu.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir zamanlar bir ağaç varmış
KELEBEĞİN YAŞAM DÖNGÜSÜ
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Kahraman filin canı çok sıkılıyordu
BENİ TANIMAK İSTER MİSİNİZ?
Göl’ün Hikayesi.
DUYU ORGANLARIMI KULLANIYORUM.
İŞTE MASALIMIZ BAŞLIYOR.
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
GÜNEŞİN İLK IŞIKLARIYLA UYANDI ORMAN
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
Hayvanlarda Üreme Büyüme ve Gelişme
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
HAYVANLAR.
Okullardan bir okul, derslerden matematik dersiydi.
ZAMAN MAKİNES İ ZAMAN YOLCULUĞU.
Gece yarısı parka bir baykuş geldi.Ağaçları tek tek
Ay ışığı, bir yaprağın üzerinde duran minicik bir yumurtayı aydınlatıyordu.
Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
TAVŞAN İLE KAPLUMBAĞA Güzel bir ilkbahar günüydü.
BİRAZ DA BİZ ÖLELİM Merve ÖZDEMİR - DEM.
Minik serçe Poppi’nin en iyi arkadaşı,karşı tepedeki kardan adamdı.
ZORUMA GİDİYOR.
KRAL VE HALKI. Yıllar yıllar önce çok güzel bir ormanda kral ve halkı yaşarmış.
DERS :ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME KONU :KARIN OLUŞUMU
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
MUMİ YARDIMLAŞIYOR.
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
Anne Aslan ve Yavruları
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
ALAY ETME İLE BAŞEDEBİLME
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
BETİMLEME (TASVİR.
Tombik ormanda.
İnatçı Yavru Fil Masalı
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
SALYANGOZ VE EVİ.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Metinleri Okuyalım.
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
BENİ TANIDIN MI? BEN HALA SUYUM
MERHABA ARAKADAŞLAR! BUGÜN SİZE BİR FABL ÖRNEĞİ ANLATACAĞIM!
Herkes tintine gülüyordu. Çünkü gagası çok büyüktü
HERKESİN BİR YUVASI VAR
Sunum transkripti:

TIRTILIN DEĞİŞİMİ

Kokarca çok çirkin bir hayvandı. Üstelik çokta kötü kokuyordu Kokarca çok çirkin bir hayvandı.Üstelik çokta kötü kokuyordu.Çirkin ve kötü kokulu olduğunu bildiğinden olsa gerek kendinden küçük ne kadar hayvan varsa, onlara eziyet ediyor,kötü davranıyordu. Ogün yine bir kaplumbağayı ters çevirmiş,bir solucanıda deliğinden çıkarmış eğleniyordu.Tüm küçük canlıları bezdiriyor hiç uslanmıyor,hep yeni kötülükler yapıyordu.

Aslında çok kötü biri değildi Aslında çok kötü biri değildi.Onu böyle hırçın yapan kara rengi ve kötü kokusu yüzünden hiçbir güzel hayvanın onunla arkadaşlık yapmak istemeyişiydi.Rengarenk kuşlar,ceylanlar,hiçbir güzel hayvan onu arkadaş olarak görmüyor,sen git kendin gibi çirkinlerle arkadaş ol diyorlardı

Birgün yine canı çok sıkılıyor ve uğraşacak birilerini arıyordu derken bir yaprağın üzerinde tırtılı gördü.Tırtıl o kadar küçüktü ki bir dala ulaşması bile uzun zaman alıyordu.”Tam bana göre bir eğlence ”diyerek tırtılın üzerinde durduğu yaprağı sallamaya başladı.Zavallı tırtıl sonunda dayanamadı ve hızla yere düştü.

Kokarca kahkahalarla gülüyordu zavallı tırtıl ise ağlamaya başladı Kokarca kahkahalarla gülüyordu zavallı tırtıl ise ağlamaya başladı.Tırtılın ağladığını gören kokarcanın kahkahaları durdu.Yere eğilip tırtıla baktı.Tırtıl o kadar küçük ve çaresizdi ki,birden ona çok acıdığını hissetti.Tırtılı yavaşça yerden aldı ve tekrar yaprağın üstüne koydu

O günden sonra tırtıl ile arkadaş oldular O günden sonra tırtıl ile arkadaş oldular. Kokarca artık diğer küçük hayvanlara da iyi davranıyordu.Minik tırtıl,kokarcanın içinde ki iyiliği ortaya çıkarmıştı. Ormanda ki güzel hayvanlar ”kokarca kendisi gibi çirkin bir arkadaş bulmuş ”diye alay ediyorlardı ama kokarca onlara aldırmıyor tırtıl ile arkadaşlığını sürdürüyordu.

O sabah yine doğruca tırtılın yanına gitti. Birde ne görsün O sabah yine doğruca tırtılın yanına gitti.Birde ne görsün!Yaprağın üzerindeki tırtılın rengi solmuş neredeyse kurumak üzere.Kokarcayı bir telaştır aldı ”neyin var hasta mısın” diye sordu.”Telaşlanma yeniden doğuyorum” dedi tırtıl.Bu arada tırtılın sırtı çatlamaya başladı,çatlaktan dışarıya bir şey çıkıyordu bular bir çift kanattı.

Kokarcanın şaşkın bakışları altında, tırtılın gövdesinden önce bir çift rengarenk kanat çıktı.Ardından da güzel bir gövde.İçinden çıkansa rengarenk bir kelebek. “Merhaba dedi kelebek.O kadar renkli ve güzeldi ki kelebeği gören tüm hayvanlar etrafına toplandı

Kokarcanın da şimdi güzel bir arkadaşı vardı Kokarcanın da şimdi güzel bir arkadaşı vardı.Diğer güzel hayvanlarda kokarca ile arkadaşlık etmeye başlamışlardı.Artık iyi kalpli biri olan kokarcanın çirkinliğine ve kokusuna aldırmıyorlardı.Kokarca çok ama çok mutluydu.