BEN KİMİM? NASIL DAVRANIRIM?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Proje Dersi Konu Seçme Geçici Plan.
Advertisements

ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
HAMZA KOÇAKOĞLU Speakers On Gençler bazısı liseyi bitirmiş bazıları ise henüz liseyi birtirmek üzere, dersleri her şeyi bırakmışlar, hazırlanıyorlar…Haziran.
Hayat Biçimini Seçmektir
İlk 100 Hayır!
Sorularla Gerçeğe Çağrı Merkezi.
KALİTELİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Demet TAŞDAN.
BENİM DE BİR FİKRİM VAR.
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ çıkış KAVRAMININ ÖĞRETİMİ.
Sevgili Çalışanımız, Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi almayı uygun.
Araştırma ve Değerlendirme Formu
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
İNANÇ BAŞARININ NERESİNDE ?
4 KARE.
ÖZGÜRLÜK Bir İnsanlık Değeri Yrd. Doç. Dr. Ali KUZUDİŞLİ
KABUL EDEMEM.
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
DERS PLANI Dersin Adı: Hayat Bilgisi Sınıf: 3 Tema: Okul Heyecanım
KESİRLER.
Yapımcı Merhaba, ben Bay Kemal. Gel, Tipeez Dünyası’na girelim… Merhaba!
NASIL GÖRÜNÜYORUM? Kazanım: Başkalarının kendisi ile ilgili görüşlerinin bireyin kendini algılama biçimini nasıl etkilediğini fark eder. 10 sınıf 23 nolu.
*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak
KESİRLER.
7,8,9 Basamaklı Sayılar.
Verimli Ders Çalışma Teknikleri OSMAN ATİLA.
KARARIM ETKİLİ Mİ? *Etkinlik işlenirken etkili karar vermede sorun yaşayan öğrencileriniz için okul rehber öğretmeni, okul rehber öğretmeni yoksa RAM.
DİLEKÇE NASIL YAZILIR?.
ÖZEL HAYAT Kazanım: İnsanların özel hayatına saygı gösterir.
BAŞARI Kazanım: Başarı ve başarısızlığa neden olan etmenleri belirler.
EĞİTSEL ALANLAR Kazanım: Eğitsel alanlardaki güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirir. 9. Sınıf 8 nolu kazanım etkinliği.
Farklılaştırılmış Öğretim
RASYONEL SAYILAR.
ETKİLİ ÇALIŞMA VE ETKİN DİNLEME
Belki bu açıklayıcı olur ;
YETİŞKİN EĞİTİMİ (ANDROGOJİ)
KÖKLÜ SAYILAR.
Hazırlayan Halil AYCAN Sınıf öğretmenliği(i.ö.) 1/B
MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
YARDIM ETME Amaç : Öğrencilerin yardım etme duygularının geliştirilmesi Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Yazı tahtası,kalem,fon kağıdı Süre.
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
AİLE EĞİTİM SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
YEREL ÇEVREDE İŞ VAR MI? Kazanım: Bulunduğu çevredeki meslekleri değerlendirir. 12. Sınıf 102 nolu kazanım etkinliği.
Derslerini seviyor musun?
Sevgili Memur ve Sözleşmeli çalışanlar; Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
DEĞERLERİM VE MESLEĞİM
MATEMATİK BU SLAYT GÖSTERİSİNDE YUVARLA İLE İLGİLİ SORULAR ÇÖZECEĞİZ.
1 - Sorumluluk duygusunu arttırmaya çalışın
ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIKTA VELİLERİN ROLÜ
KAYGI VE TEST EDİLME KAYGISI
BAŞARININ ON ÜÇ KURALI: ÖĞRENCİLERE BİR MESAJ Düşüncelerimi, başarıya ilişkin “on üç kural” olarak berraklaştırmaya çalıştım. Bunların hiçbiri kesin değil:
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR…
DERS KONU: AİLEM VE BEN ELİF DELİBAŞI 3-C HAZIRLAYAN :
TERCİHLERİM BANA UYGUN MU?
YURTDIŞI İŞ PİYASASINDA MESLEKLER
Çatışma ve Çatışma Yönetimi 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı
Sınavları Pataklamanın Yolları (Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri)
BEN Mİ?... EVET... Ben mi?evet... Bir gün çıkıp gideceğim kapıları,evleri,dergileri,hüzünleri bırakarak... Bir çiçek merhaba diyecek... Hoş geldin.
Grafik ve Animasyon-II
1 CANSAN İLKÖĞRETİM OKULU. 2 “Dünyanın en güzel insanlarına” Sevgili anneme ve babama mektup.
Ders Çalışma Teknikleri.
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ KAVRAMININ ÖĞRETİMİ çıkış
ALAY ETME İLE BAŞEDEBİLME
ICF Aylık Üye Toplantısı 11 Aralık 2012 Didem Şen Pamuk.
İYİLİK YAP DENİZE AT
Tahmin edelim..
Yazalım-okuyalım ö ö l l öl.
Sevgili Memur ve Sözleşmeli çalışanlar; Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi.
Sunum transkripti:

BEN KİMİM? NASIL DAVRANIRIM? Kazanım: Bireyin kendini algılama biçiminin davranışlarını nasıl etkilediğini fark eder. 10. Sınıf 24 nolu kazanım etkinliği Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında Sunu Görünümü'nde bu notları görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizimler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin.

BEN KİMİM? NASIL DAVRANIRIM? İnsanın yapabileceği bazı şeyleri yapamayacağına inanması, bir işi yapmaya teşebbüs ederken cesaretinin kırılması, kişinin başarısız olmasına neden olur. İnsanın bazı şeyleri yapacağına inanması, bir işi yapmaya teşebbüs ederken cesur olması başarılı olmasına sağlar. İnsanların kendilerini nasıl algıladıklarının davranışlarını da etkiler. Kendimizle ilgili algılarımız davranışlarımıza nasıl yansır ve davranışlarımızı nasıl etkiler? Sizlerin kendi hayatınızdan ya da çevrenizden buna benzer durumlarla karşılaştınız mı?

“Siz kendinizi nasıl algılıyorsunuz?” ÖZELLİKLERİMİZ İnsanlar birtakım özellikleri ile tanınırlar ve hatırlanırlar. Biz de kendimizi tanımlarken bazı özelliklerimizi sıralayalım. Şimdi boş bir kağıt çıkaralım. Yanda sıralanan özelliklerden; 1-(Evet) başlığı atına sahip olduğunuzu düşündüklerinizi, 2-(Hayır) başlığı atına sahip olmadığınızı düşündüklerinizi 3-(Kararsızım) başlığı atına ise kararsız kaldıklarınızı yazalım.

Yani şöyle… 1-(Evet) başlığı atına sahip olduğunuzu düşündüklerinizi, ……………………………….. 2-(Hayır) başlığı atına sahip olmadığınızı düşündüklerinizi ……………………………….. 3-(Kararsızım) başlığı atına ise kararsız kaldıklarınızı ………………………………..

devam edelim… ÖZELLİKLERİMİZ İnsanlar birtakım özellikleri ile tanınırlar ve hatırlanırlar. Biz de kendimizi tanımlarken bazı özelliklerimizi sıralayalım. Şimdi boş bir kağıt çıkaralım. Yanda sıralanan özelliklerden; 1-(Evet) başlığı atına sahip olduğunuzu düşündüklerinizi, 2-(Hayır) başlığı atına sahip olmadığınızı düşündüklerinizi 3-(Kararsızım) başlığı atına ise kararsız kaldıklarınızı yazalım. 5 dakika süre verelim…

Yazdıklarını paylaşmak isteyen var mı?

Kendinizi algılama biçimleri ile ilgili aşağıdaki soruları birlikte cavaplayalım…  Kendinizde var olduğuna inandığınız özellikleriniz nelerdir?  Kendinizde var olduğuna inandığınız özellikler hayatınızı nasıl etkiliyor?  Kendinizle ilgili algılarınız, beğenileriniz, tercihleriniz, davranışlarınıza nasıl yansıyor?  Formda verilen özelliklerden sahip olduğunuzu düşündükleriniz, davranışlarınızı nasıl etkiler?

Kişinin kendini algılama biçiminin davranışlarını nasıl etkilediğini fark etmesi çok önemlidir…