ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZDE

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
Advertisements

ARALIK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ
EKİM AYI BÜLTENİMİZ.
A1PEMBE SINIF SAĞLIKLI BESLENME VE YAŞAM PROJE SUNUMU
A1 YEŞİL SINIF ‘Vücudumuz ve Mikroplar’ Projesi
BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
ARALIK-OCAK AYI PARTİMİZ
OCAK AYI BÜLTENİMİZ.
BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ.
KASIM AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
ŞUBAT AYI BÜLTENİ.
EYLÜL-EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ
EYLÜL-EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ
EYLÜL VE EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ
BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
KASIM AYINDA NELER YAPTIK? ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI KAVRAMLARIMIZ KASIM AYI MEYVEMİZ KASIM AYI GEZİMİZ KASIM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ ARALIK AYINDA.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
SAYILAR VE YARIMLARI.
BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
OCAK AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? OCAK AYINDA NELER YAPTIK?
KASIM AYINDA NELER YAPTIK? ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI KAVRAMLARIMIZ KASIM AYI GEZİMİZ ŞENLİKKÖY POSTANESİ KASIM AYI TİYATROMIZ ÇİZGİ TİYATRO.
KÜMES:Tavuk, hindi,horoz,güvercin gibi evcil hayvanların barınmasına yarayan kapalı yer
MART AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART AYINDA NELER YAPTIK?
OCAK AYI BÜLTENİMİZ.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
TANIŞMA GÜNÜMÜZ OKULUMUZUN BÖLÜMLERİNİ GEZEREK TANIDIK.
MAYIS - HAZİRAN BÜLTENİMİZ.
EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ.
ARALIK-OCAK AYI PARTİMİZ
KASIM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ
BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
EYLÜL-EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
ŞUBAT AYI BRANŞ BÜLTENİ.
HAYVANLAR ALEMİ.
MAYIS AYI “GEMS” KONULARIMIZDAN UĞURBÖCEKLERİ İLE İLGİLİ OLAN ETKİNLİKLERİMİZ.
3-4 Yaş Gelişim Özellikleri
KASIM AYI BÜLTENİMİZ.
HAYAT BİLGİSİ SORULARI.
EKİM AYI BÜLTENİMİZ.
ARALIK -OCAK AYI BÜLTENİMİZDE
ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
ARALIK AYI BÜLTENİ.
ÇOCUĞUMLA EVDE NELER YAPABİLİRİM?
MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun HALK OYUNLARI Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Sibel Avcı BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Selim Kuruoğlu FEN LABORATUVARI George.
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
MAYIS - HAZİRAN BÜLTENİMİZ.
KASIM AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
ARALIK-OCAK AYI PARTİMİZ
TANIŞMA GÜNÜMÜZ OKUL BÖLÜMLERİ GEZİLEREK TANITILDI…
PENGUENLER SINIFI KASIM AYI AİLE KATILIMI
ÖZEL ATABEK ANAOKULU EKİM YAŞ EKİM HAFTA PazartesiSalıÇarşambaPerşembeCuma Masal kitabım Türkçe dil etkinliği “Bir kap mutluluk projesi.
ÖZEL ATABEK ANAOKULU KASIM YAŞ-KASIM HAFTA PazartesiSalıÇarşambaPerşembeCuma “Sarım Ördek” Sanat-Türkçe- Matematik etkinliği “Ne Kayıp”
ARALIK 2016 ÖZEL ATABEK ANAOKULU.
MAYIS 2017 ÖZEL ATABEK ANAOKULU.
OCAK 2017 ÖZEL ATABEK ANAOKULU.
ARALIK 2016 ÖZEL ATABEK ANAOKULU.
OCAK 2017 ÖZEL ATABEK ANAOKULU.
YILDIZ SINIFI OKULUM VE BEN Tarih/Sayı: Ekim 2017/1
4 / I SINIFI ŞUBAT AYI HABER BÜLTENİ
DÜZEY: AY TARİH: ÜNİTE: YAŞADIĞIMIZ ÇEVRE VE CANLILAR-İLETİŞİM ARAÇLARI GÜNLER MERAKLI YENGEÇLER SINIFI NOTLAR ÇEMBER ZAMANI:
EYLÜL VE EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ
DOĞAN Çocuk evi YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ.
Sunum transkripti:

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ŞUBAT AYINDA NELER YAPTIK? ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI KAVRAMLARIMIZ ŞUBAT AYI GEZİMİZ SUNAY AKIN OYUNCAK MÜZESİ ŞUBAT AYI TİYATROMUZ, ŞUBAT AYI PARTİMİZ, SEVGİ GÜNÜ PARTİSİ ŞUBAT AYI MEYVEMİZ LİMON ŞUBAT AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ

ŞUBAT AYINDA NELER YAPTIK TÜRKÇE-DİL: HAYVANLAR EN SEVDİĞİMİZ HAYVANLAR NELERDİR? KARADA YAŞAYAN HAYVANLAR NELERDİR? HANGİ HAYVANLAR UÇABİLİR? HAYVANLAR NASIL UÇAR? HAYVANLAR NE YER? OT YİYEN HAYVANLAR HANGİLERİDİR? ET YİYEN HAYVANLAR HANGİLERİDİR? HAYVANLAR BİZE NE GİBİ YARARLAR SAĞLAR? YÜZEBİLEN HAYVANLAR HANGİLERİDİR? YAŞAYAN DEĞERLER KONUMUZ: SEVGİ SEVGİ NEDİR? SEVGİMİZİ NASIL GÖSTERİRİZ?

HİKAYE: “Bu Dünya Kimin”, “Küçük Karıncanın Gizemli Yolculuğu”, “Kar Yağıyor”, “Yaramaz Trafik Lambası”, “Yataktan Düşen Ayıcık”, “Bil Bakalım Seni Ne Kadar Seviyorum”, “Top ile Başlayan Arkadaşlık”, “Ormanın Sesleri” isimli hikayeler okundu. MÜZİK: “Balıklar”, “ Arı”, “Tavşan” isimli şarkılar öğrenildi. SANAT: “Suluboya ile balıklar”, “Artık malzemeler ile papağan”, “Yırtma yapıştırma tekniği ile sevgi kalpleri”, “ Hayvan kuklaları” , “Akvaryum” çalışmaları yapıldı. OYUN: “Tavşan”, “Dev adımları”, “Şişe Devirmece”, isimli oyunlar oynandı. DRAMA: “Hayvanlar”, “Sarılmak”, “ Benim Minik Kırmızı Balığım” isimli drama çalışmaları yapıldı. FEN VE MATEMATİK: “Ayıcıklarla 1-10 arası ritmik sayma çalışması”, “Ayıcıkları renklerine göre vb. gruplama, boyutlarına göre sıralama çalışmaları”, “Şişelerle boş-dolu çalışmaları”, “Nesnelerle Sert-yumuşak kavramı çalışması” yapıldı.

ŞUBAT AYI KAVRAMLARIMIZ Boş- dolu Sert- yumuşak Aynı- farklı Yeşil Az- çok 1-10 arası ritmik sayma Islak - kuru

İSİMLİ TİYATRO OYUNUNU İZLEDİK ŞUBAT AYI TİYATROMUZ "DÜNYA ÇOCUKLARINDIR" İSİMLİ TİYATRO OYUNUNU İZLEDİK

ŞUBAT AYI GEZİMİZ SUNAY AKIN OYUNCAK MÜZESİ UZAY ODASI

ŞUBAT AYI PARTİMİZ SEVGİ GÜNÜ PARTİSİ SEVGİ SARILMAKTIR

ŞUBAT AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİMİZ BERKE TUNÇ

MART AYINDA NELER YAPACAĞIZ

MART AYI MİNİ BÜLTENİ 01 Bu ay “GEMS” konumuz “YUMURTALAR” “Ayşegül Çiftlikte” isimli hikayeyi okuyoruz. Evden gelen oyuncaklarla yumurtadan çıkan çıkmayan hayvanları grupluyoruz. NOT: Evden gelirken bir hayvan oyuncağını getirmeyi unutma! 02 “PELİT PASTACILIK” fabrikasına geziye gidiyoruz. Gezi sonrası gördüklerimizin resimlerini yapıyoruz. Büyüteçlerle yumurta çeşitlerini inceliyoruz. 03 Haşlanmış yumurtalarımızı boyuyoruz. “İlk Yumurta” resimlerimizi yapıyoruz. NOT: Evden gelirken haşlanmış ve kabuğu soyulmamış yumurta getirmeyi unutma! 04 Civcivin oluşum evrelerini inceliyoruz. “Tavuk” isimli tekerlemeyi öğreniyoruz. BUGÜN ÇILGIN ŞAPKALAR PARTİSİ VAR. EVDEN GELİRKEN İSTEDİĞİN BİR ŞAPKANI GETİRMEYİ UNUTMA! 05 “Çiftlikte Bir Gün” isimli belgeseli izliyoruz. Plastik yumurtadan çıkan hayvanları ayaklı ayaksız olarak gruplandırıyoruz. YARIN İLKÖĞRETİM TANITIM TOPLANTIMIZA TÜM VELİLERİMİZ DAVETLİDİR. Saat:10.00 Yer: Konferans Salonu 08 “Yumurtadan Çıkma” draması yapıyoruz “İçinde-Dışında” kavramını pekiştiriyoruz. 09 “Tavuklar Firarda” isimli çizgi sinemayı izliyoruz. “Yumurtamı Bul” isimli oyunu oynuyoruz. 10 “Yumurtadan Ne Çıkacak?” oyunu oynuyoruz. “Yumurtası Çatladı” isimli şarkıyı öğreniyoruz. 11 “Çiftlik” adlı proje çalışmamıza başlıyoruz. “ Sevimli hayvanlar” adlı drma çalışmasını yapıyoruz. 12 “Çiftlikte Yaşam” isimli hikayeyi dinliyoruz. “Yumurta Taşıma “ oyunu oynuyoruz. 15 Plastik yumurtalar kullanarak marakas yapıyoruz. Yumurtadan çıkan hayvanların ne yediğini öğreniyoruz. 16 Yumurtadan çıkan hayvanlarla ilgili sanat etkinliği yapıyoruz. 17 ZERAFET VE KİBARLIK KONUMUZ “Nezaket Sözcükleri” Afedersin, Özür Dilerim, İzin verir misin?...vb. kelimeleri öğreniyoruz. Grup çalışması ile kümes yapıyoruz. 18 YAŞAYAN DEĞERLER KONUMUZ “SAYGI” Saygı ne demektir? Saygılı davranışlar nelerdir? konulu sohbet ediyoruz 19 Bugün “SAYGI GÜNÜ” Saygılı davranışta bulunanları fark ediyoruz. Yumurtalı patates yapıyoruz Yumurtalar ile ilgili neler öğrendiğimizi konuşuyoruz.

PATATESLER PROJESİNE BAŞLIYORUZ 22 PATATESLER PROJESİNE BAŞLIYORUZ Bahçemizde toprağın altına saklanan patatesleri buluyoruz. Patatesin yararlarını öğreniyoruz. 23 “Patateslerle hangi yemekler yapılabilir?” konulu sohbet ediyoruz. “Bugün patatesli yemek yedim mi?” çizelgesi oluşturuyoruz. 24 Patates Püresinin nasıl yapıldığını öğreniyoruz. Patatesin nerede yetiştiğini hatırlayarak “altında üstünde” kavramlarını öğreniyoruz 25 Boy ve kilo ölçümleri için revire gidiyoruz. Patateslerden yaratıcı çalışma yapıyoruz. 26 “Bir Masal Müzikali”ni seyrederek 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ. Tiyatronun önemi hakkında sohbet ediyoruz. 29 Patates çimlendirme deneyi yapıyoruz ve bir hafta boyunca patateslerimizi gözlemliyoruz. 30 Öğle yemeğinde kendi kumpirlerimizi hazırlıyoruz Patatesleri boylarına göre sıralıyoruz 31 MART AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DOĞUM GÜNLERİNİ KUTLUYORUZ 01 Patates baskısı hazırlayarak suluboya ile baskı çalışması yapıyoruz. Mor renk nasıl elde edilir öğreniyoruz. 02 BUGÜN PATATES GÜNÜ Evden gelirken annenle yaptığın patatesli bir yiyecek getirmeyi unutma Patates Yemekleri Kitapçığı hazırlıyoruz

MART AYI AİLE KATILIMI 01 Çocuğunuzla bir tane yumurtayı kırıp içini inceleyin ve buzdolabındaki yumurtaları birlikte sayın. 02 Çocuğunuzdan gezide gördüklerini size anlatmasını isteyin. 03 Çocuğunuzla birlikte yarınki parti için ilginç bir şapka seçin. 04 Çocuğunuzla dergilerden, kitaplardan ve internetten yumurtadan çıkan hayvanların resimlerini bulup sohbet edin. 05 Çocuğunuzla yumurta haşlayın ve bu yumurtayı birlikte boyayın. 08 Çocuğunuza hediye olarak bir büyüteç alın ve birlikte yumurtayı inceleyin. 09 Çocuğunuzdan yumurtadan çıkan hayvanların isimlerini size anlatmasını isteyin. 10 Birkaç tane yumurtayı evinizin farklı yerlerine saklayın ve çocuğunuzdan bu yumurtaları bulmasını isteyin. 11 Çocuğunuzdan yumurta resmi yapmasını isteyin 12 Çocuğunuzdan çiğ ve pişmiş yumurta arasındaki farklılıkları bulmasını isteyin. 15 Çocuğunuzla birlikte evinizdeki şişelerin içine farklı miktarlarda su koyarak müzik oluşturun. 16 Çocuğunuzdan size hayal gücüyle oluşturduğu bir hikayeyi anlatmasını isteyin. 17 Çocuğunuzdan bugün kullandığı nezaket sözcüklerinin neler olduğunu size söylemesini isteyin. 18 Çocuğunuzla saygılı davranışlar ile ilgili olarak sohbet edin. 19 Çocuğunuzla birlikte yıldız şeklinde kurabiyeler yapın.

Çocuğunuzla patatesin yararları ile ilgili konuşun. 23 22 Çocuğunuzla patatesin yararları ile ilgili konuşun. 23 Çocuğunuzla patatesin nasıl yetiştiği ile ilgili sohbet edin. 24 Çocuğunuzla evde patates çimlendirin. 25 Çocuğunuzla evde patates salatası yapın. 26 Çocuğunuzla patateslere farklı şekiller verin ve suluboyalarla patates baskısı yapın. 29 Çocuğunuzdan çift ayak sıçrayarak evinizdeki koridoru geçmesini isteyin. Birlikte yarışma yapın. 30 Çocuğunuzla dergilerden, kitaplardan ve internetten sebze ve meyve resimlerini bulun ve okula gönderin. 31 Çocuğunuzla birlikte manava gidin ve sebze meyve alışverişi yapın. 01 Çocuğunuza onun hoşuna gidecek bir şaka yapın ve şakalar ile ilgili sohbet edin. 02 Çocuğunuzu okuldan geldiğinde odasında bulabileceği bir sürpriz ile mutlu edin.