Zeynel Cebeci Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Adana, 2008 Sürüm: 2008-1.0 Taslak Copyright 2008 TrAgLor. Bu bir Türkiye Tarımsal.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DynEd Bilgisayar Destekli İngilizce Dil Eğitim Sistemi
Advertisements

• SİZİN VE AİLENİZİN SAĞLIĞI NE KADAR ÖNEMLİ
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
21 mayıs dünya süt gününüz kutlu olsun …
Astronomi Yrd.Doç.Dr. Fikret KORUR.
MİNERALLERİN VE VİTAMİNLERİN EMİLİMLERİ
KOYUNLARDA BESLEME Lütfi Özcan Osman Torun Çukurova Üniversitesi
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
avrupa erikleri taksonomisi
AçIk ve Uzaktan Öğrenmede KalİTE Güvence
FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
OYALAR VE ANLATTIKLARI
Mineral Biyokimyası Gürbüz POLAT.
Süt Sığırlarınının Üremesinde Beslemenin Rolü
MİNERALLERİN VÜCUTTAKİ YERİ VE FONKSİYONLARI I
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
OJS Yaşam Bilimleri Veri Tabanı 3.Editörler Çalıştayı, 20 Kasım 2009 Prof.Dr. Zeynel Cebeci Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyometri ve Genetik.
Sağlam Birey Takibi Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eylül 2009 Doç. Dr. Zekeriya Aktürk / 10 1.
Element ve Bileşİk.
Türkiye İncir Çeşitleri Ficus carica L.
ÖĞRENME NESNESİ Sibel SOMYÜREK.  Çeşitli öğrenme ortamlarında tekrar kullanılabilen küçük parçalara bölünmüş olan e-içeriklere öğrenme nesnesi denir.
KALSİYUM, FOSFAT, MAGNEZYUM, KÜKÜRT
BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ
SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
Mineraller Yrd. Doç. Dr. Bekir Engin Eser
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
ayçiçeği büyüme evreleri
GRUP DEM Durna Özer Esma Aydınoğlu Merve Yurttaş
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
10/06/2009 Türkiye’deki Doğalgaz Sektörünün Mevcut Durumu ve Gelişimi (Current Situation and Development Prospects of the Natural Gas Sector in Turkey)
Hazırlayan: Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Vitamin ve Mineraller Prof. Dr. Ahmet AYDIN
Hazırlayan: Yasin tunç
Besin ve İçerikleri.
Module 2: CRAFTSMANSHIP AND ARTISANS
ESERLER İ RONI MARGULIES A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison July.
Geleneksel Türk Görsel Sanatları
Hazırlayan: Yasin Tunç
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Zeytinde Olgunluk Derecesi Tayini
domates zararlıları TANI REHBERİ sürüm 1.0 ( )
Geleceği Okuma Teknikleri
SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Ayçiçeği taksonomisi Bu nesne Türkiye Tarımsal Öğrenme Nesneleri Deposu “kullan-destekle” kategorisinden bir öğrenme nesnesidir. Kullan-Destekle nesneleri.
MİNERALLERİN VÜCUTTAKİ YERİ VE FONKSİYONLARI II
Fransız İncir Çeşitleri Ficus carica L.
mısır zararlıları TANI REHBERİ Sürüm: ( )
Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Bitki Besin Elementleri
Erik ve Kayısı Melezi Meyveler
Yrd.Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK ADÜ TIP FAKÜLTESİ Biyokimya AD
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Prepared by Esra Alagöz.
Prof. Dr. Tanju BESLER Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü.
Bilgi Destek Sistemlerin Kurulması Yrd. Doç. Dr
Radyoyla ilgili meslekler Professions In Radio Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education.
MİNERALLER Yrd. Doç. Dr. Funda GÜLCÜ BULMUŞ Fırat Üniversitesi SHMYO.
Kobalt Sunum.
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
60x90 cm Title of the congress paper Author(s) Name Surname Özet
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
MERYEM TOPUZ. ÇİNKO NEDİR? HÜCRE ÇOĞALMASI, BÜYÜMESİ, BÖLÜNMESİ, PROTEİN SENTEZI, YARALARIN İYİLEŞMESİ VB. FAALİYETLERDE BULUNAN ALINMASI ZORUNLU ÖNEMLİ.
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
60x90 cm Title of the congress paper Author(s) Name Surname Özet
ECOMİLK BUZAĞI MAMASI Veteriner Hekim Tahir S. YAVUZ.
Beslenme İlkeleri - 7.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dünyada ve Türkiye’de Süt Üretimi
Sunum transkripti:

Zeynel Cebeci Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Adana, 2008 Sürüm: Taslak Copyright 2008 TrAgLor. Bu bir Türkiye Tarımsal Öğrenme Nesneleri Deposu öğrenme nesnesidir. Kaynak gösterilerek kullanılabilir. Cebeci,Z (2008). İnek Sütünün Bileşimi, Türkiye Tarımsal Öğrenme Nesneleri Deposu Öğrenme Nesnesi.

İnek Sütünün Bileşimi BileşenMiktar (g/100g) Su88,0 Kuru madde12,0 Protein3,2 Yağ3,4 Laktoz4,7 Mineral maddeler0,72

İnek Sütünün Bileşimi-Mineraller Mineral MaddelerMiktar (mg/100ml) Potasyum138,0 Kalsiyum125,0 Klor103,0 Fosfor96,0 Sodyum58,0 Sülfür30,0 Magnezyum12,0 İz elementler (kobalt, bakır, demir, manganez, molibden, çinko, selenyum, iyot vd) < 0,10

İnek Sütünün Bileşimi-Vitaminler Vitaminler Miktar (  g/100ml) Vitamin A30,00 Vitamin D0,06 Vitamin E88,0 Vitamin K17,0 Vitamin B137,0 Vitamin B2180,0 Vitamin B646,0 Vitamin B120,42 Vitamin C1,7  g=0,001 g

Kaynaklar 1. Michel A. Wattiaux, Dairy Essentials, 19) MILK COMPOSITION AND NUTRITIONAL VALUE, Babcock Institute for International Dairy Research and Development, University of Wisconsin- Madison 2.