Zeynel Cebeci Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Adana, 2008 Sürüm: Taslak Copyright 2008 TrAgLor. Bu bir Türkiye Tarımsal Öğrenme Nesneleri Deposu öğrenme nesnesidir. Kaynak gösterilerek kullanılabilir. Cebeci,Z (2008). İnek Sütünün Bileşimi, Türkiye Tarımsal Öğrenme Nesneleri Deposu Öğrenme Nesnesi.
İnek Sütünün Bileşimi BileşenMiktar (g/100g) Su88,0 Kuru madde12,0 Protein3,2 Yağ3,4 Laktoz4,7 Mineral maddeler0,72
İnek Sütünün Bileşimi-Mineraller Mineral MaddelerMiktar (mg/100ml) Potasyum138,0 Kalsiyum125,0 Klor103,0 Fosfor96,0 Sodyum58,0 Sülfür30,0 Magnezyum12,0 İz elementler (kobalt, bakır, demir, manganez, molibden, çinko, selenyum, iyot vd) < 0,10
İnek Sütünün Bileşimi-Vitaminler Vitaminler Miktar ( g/100ml) Vitamin A30,00 Vitamin D0,06 Vitamin E88,0 Vitamin K17,0 Vitamin B137,0 Vitamin B2180,0 Vitamin B646,0 Vitamin B120,42 Vitamin C1,7 g=0,001 g
Kaynaklar 1. Michel A. Wattiaux, Dairy Essentials, 19) MILK COMPOSITION AND NUTRITIONAL VALUE, Babcock Institute for International Dairy Research and Development, University of Wisconsin- Madison 2.