birlikte yaşlanıp, (ses düğmesini açabilirsiniz) birlikte ölebilmek…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ses düğmesini açabilirsiniz
Advertisements

(ses düğmesini açabilirsiniz)
(ses düğmesini açabilirsiniz)
KAİNATIN NERESİNDEYİZ?
“bizden” spor haberleri * ses düğmesini açabilirsiniz *
45 SANİYE Kaç şey hatırlar insan kırk beş saniyede?
Tanrı, melek ve bebek:.
(ses düğmesini açabilirsiniz) Kağıtlara bakarak ciddi ciddi konuşmam mümkün değil söyleşilerde, hatta konuşmanın nereye gideceğini de bilmem. Ama bildiğim.
BOZKIR’A NİNNİ ses düğmesini açabilirsiniz Ali Demirsoy hocamızın göndermiş olduğu bu fotoğraftan müthiş etkilenmiştim.
Sen benimsin; bana aitsin... ses düğmesini açabilirsiniz.
tek çeker günlüğü ses düğmesini açabilirsiniz Niye bilmiyorum; ben bu “Motosiklet Günlüğü” filminden ve müziklerinden çok etkilendim, bu serseri yolculuğa.
OYUNLAR HAYATIN TA KENDİSİDİR ASLINDA VE HER OYUNDA OLDUĞU GİBİ NETWORK MARKETİNG’DE DE OYUNDAN ZEVK ALAN, KURALLARA UYAN VE MIZIKÇILIK YAPMAYANLAR GÖĞÜSLEYECEK.
Paris ve sen Yağmur yağıyor Bu sonbahar Eskiden olduğu gibi
onca gerçek; (ses düğmesini açabilirsiniz) onca düş varken…
Resim-iş dersi ses düğmesini açabilirsiniz.
(ses düğmesini açabilirsiniz) ilk damla en büyüğüdür.
(sesli).
Gölbaşı’ndaki “Gelin”e Giderken (ses düğmesinin açabilirsiniz)
KENDİNİ DÜŞÜN. KENDİNİ DÜŞÜN Kimi istersen onu seç, ama önce kendini seç. Kendin için yaşa, Kendin için sev, kendin için aşık ol. Kendini beğen ve.
SARILMAK ses düğmesini açabilirsiniz İkiye ayrılır Yeni Türkü’nün Vira Vira albümünün şarkıları: aşırı güzel olanlar ve aşırı berbat olanlar. Her nedense.
Zor elde ettiklerinizin kıymetini bilirsiniz; bu küçük öykümüz de, bir zor elde edişle, bir kıymet bilişle ilgili... (ses düğmesini açabilirsiniz)
“Sonsuza Dek” sesli.
ses düğmesini açabilirsiniz RAMAZAN GÜZELDİR.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
Sunay Akın, Düş Hekimi, 3 Liseli & 1 Masal
Bir zamanlar bir ağaç varmış
sesli “yabancı” lisan? kaç yabancı dil bilirse bilsin insan…
ANNEYE NİNNİ (bütün anneler bebektir) Bugün sonucu içimizi rahatlatan bir anjiyo yapıldı anneme. Henüz icat olmamış bir alet ile bakılsaydı, aslında.
KİBRİT ÇÖPÜ TARPAN ses düğmesini açabilirsiniz
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
(ses düğmesini açabilirsiniz)
ALÇAKLIK KORKUSU (sesli). ALÇAKLIK KORKUSU (sesli)
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
ses düğmesini açabilirsiniz
Bu akşam Bourbon Caddesi’nde bir Ay var. Yüzler görüyorum soluk lambanın altından geçerlerken. Bu çağrıyı izlemekten başka seçeneğim yok. Parlak ışıklar,
(sesli).
ses düğmesini açabilirsiniz bu satırları yazdıran Dmitry Dmitrievich Shostakovich ve André Rieu’ya teşekkürlerimle...
KISKIVRAK (ses düğmesini açabilirsiniz) Kıskıvrak yakalanmışsın; gıyabi tutukluluğun vicahiye dönüşmüş doğumunla. Hep seçememiş, seçilmişsin ömrün boyunca.
CÜMLEDE ANLAM.
bir mesai sonrası ses düğmesini açabilirsiniz Son hastam da, sevgili asistanım da gidiyor, kalıyormuşum bir başına, eski bir apartmanın zemin katında.
TIRTILIN DEĞİŞİMİ.
iş’te keyif… 1990 sevgili kızıma; iş yaşamının kapısında,
bir tatlı huzur (sesli) DİZİDE, TARTIŞMADA, TRAFİKTE, TELEFONDA, İŞTE, OKULDA, TOPLANTIDA, ALIŞVERİŞ KUYRUĞUNDA; HANGİ KAPIYI ÇALSAN, BURUK ACI GİBİ.
MADAMA (ses düğmesini açabilirsiniz) O özgür havasıyla önümden bir vals yapar gibi geçmiş, beni fena etkilemiş, peşinden sürüklemişti. Az ötemde duruyordu,
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
FRAGMAN ses düğmesini açabilirsiniz.
DOKUNUYORUM; ÖYLEYSE VARIM (ses düğmesini açabilirsiniz)
kısa metrajlı yazı ses düğmesini açabilirsiniz
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
mazeret ses düğmesini açabilirsiniz bir fotoğraf makinasının, cepte beş kuruş parasının, aydınlık bir geleceğinin olmayışı da, Değil bir "makro" objektifinin;
(ses düğmesini açabilirsiniz) PROFESYONEL Léon, hayatımın filmlerindendir.
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz
Sevgi’ler Gitti… müzik: Sergei Lemeshev / Pearlfishers/ Nadir's romance 1938.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece ‘mouse’u tıklayınız.
(ses düğmesini açabilirsiniz) son babalar son patronlar son kuşlar.
Uzun zamandır hayatta neler yaptığımıza dair düşünüyorum.....
ses düğmesi açık olmalıdır ŞAİR Ödü patlıyordu ama sormalıydı, karnı acıkmıştı ve karısı kendini odaya kilitlemiş, aşk şiirleri yazıyordu. Usulca tıklattı.
ses düğmesini açabilirsiniz Bir sararmış fotoğraftayız.
denizin arnavut kaldırımına; (ses düğmesini açabilirsiniz)
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
KESİRLERİN SAYI DOĞRUSUNDA GÖSTERİLİŞİ
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
ses düğmesini açabilirsiniz 18 aralık 2009 Cuma - 20:00 o kamyonun kasasında olabilmek.
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
MASAÜSTÜ ARKA PLANI (ses düğmesini açabilirsiniz)
Balta çıkmamış bir ormanın, yalnız ağaçlarına... (ses düğmesini açabilirsiniz)
fısıltıyla da olsa çok sesli + 1 çok başka şeyler olmalıyken “çekinilecekler”, “sonra ne derler?”ler, “uymaman gereken!”ler; ardına dek açılmış kollarla.
BUGÜNE DÖNÜŞ ses düğmesini açabilirsiniz Evet; en yaşanası dönemiydi kocamış dünyanın, 1960’lı yıllar. Yazmakla bitmezdi, o rengarenk siyah-beyaz detaylar,
KENDİNİ SEV.
Sunum transkripti:

birlikte yaşlanıp, (ses düğmesini açabilirsiniz) birlikte ölebilmek…

“Kayıp çocuklar” için bir şarkı vardı: “Runaway Train”. Soul Asylum’un 1993’te Grammy ödülünü kucaklayan bu muhteşem şarkısının klibinde, ümitsizce aranan çocukların görüntülerini izlerdiniz. Fastball grubunun 1998 Grammy ödüllü “The Way” şarkısının sözleri ise, yirmi kilometre ötelerindeki bir festival için yola çıkan, ama durmayıp yola devam ederek kayıplara karışan yaşlı Lela ve Raymond Howard çiftinin gerçek hikayesini anlatmaktaydı. Texaslı Lela, Alzheimer hastasıydı; Raymond ise beyin kanaması geçirip yeni ameliyat olmuştu. Gazetelerde, yaşlı çiftin iz bırakmadan esrarengiz kayboluşları ile ilgili haberler çıkarken, Fastball’un basçısı Tony Scalzo da “kayıp yaşlılar”, daha doğrusu “kaçak yaşlılar” için aşağıdaki satırları yazıyordu:

Kararlarını verdiler ve bavullarını hazırlamaya başladılar. O gün güneş doğmadan yola çıktılar, sonsuz bir yaz keyfinin başındaydılar; ama yolu hiç bilmeden nereye gidiyorlardı? Şarap içtiler, sohbete başladılar; artık söyleyecek daha önemli şeyleri vardı. Ve araba bozulduğunda yürümeye başladılar, ama yolu hiç bilmeden nereye gidiyorlardı? ** ** ** Herhangi birisi, yürüdükleri yolun altın ile döşendiğini, her zaman yaz olup, asla üşümeyeceklerini, asla acıkmayıp, asla yaşlanmayacaklarını görebilir. Onların gölgelerini bir yerlerde gezinirken görebilirsiniz. Eve varamayacaklar, ama buna aslında aldırmıyorlar; otoyolu istemişlerdi ve bugün orada daha mutlular. ** ** ** Çocukları uyandı ama onları bulamadı; güneş doğmadan yola çıkmışlar, her şeyi arkalarında bırakmışlardı, ama yolu hiç bilmeden nereye gidiyorlardı?.. (Tony Scalzo / Fastball)

iki yaşlı değil, iki çocuk firardaydı ve gerçek yaşlılar, evden kaçan çocukları arıyordu.

Haftalar sonra çiftin cesetleri altı yüz kilometre ötede, Arkansas’ta bir kanyonun dibinde bulundu. Altın ile döşenmiş yolda sonsuz yaz, asla ayrılmayacakları sonsuz yolculukları başlamıştı.

“Yaşlı çiftler” Bu “genç tekler”in, bu “hep yek”lerin dünyasında, bu “yapayalnız” bırakan ucuz ayrılıklarda, ne kadar paha biçilmez bir his olsa; değil yolu, nereye gideceğini hiç bilmeden birlikte yola çıkılması, birlikte geçmiş bir ömrün batımında, iki buruşuk elin birbirini sımsıkı kavrayıp, artık söyleyecek daha önemli şeylerinin olması.

sağlıktan başka, sevgiden başka, emek, sabır, tarifsiz bir hoşgörü de ister birlikte yaşlanabilmek; altın ile döşenmiş yolda, birlikte yürüyebilip, sonsuz yazda birlikte ölebilmek. Varlıkta ya da yoklukta;

Tüm “Lela ve Raymond”ların yaşlı dünyalarına

yaşlı ve yaşlı dünyanın tüm “Lela ve Raymond”larına, Tüm “Lela ve Raymond”ların yaşlı dünyalarına düş hekimi yalçın ergir sonsuz saygıyla…

düş hekimi yalçın ergir SON SUZ