Eski Sokaklar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.
ERGUVANLAR SOLMADAN GEL
AÇILAR VE AÇI ÇEŞİTLERİ
Az sonra karşınızda “bizim masalımız” olacak.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
 Bu ünitede öğrenciler mevsimleri ve mevsimleri birbirinden ayıran özellikleri öğrenecekler.  21.yüzyıl becerileri: Bilgi ve Medya Okur Yazarlığı.
BİLİRMİSİN????? MÜZİK:URFA’NINETRAFI-MAHALLİ SANATÇI
YAPRAKLARIN PEŞİNDEN AĞLAYAN ADAM!!!
BENİM EŞSİZ YUVAM Hazırlayan:Turan KAYA.
ESKİDENDİ ÇOK ESKİDEN.. Murathan Mungan
ESKİDENDİ ÇOK ESKİDEN Hani erken inerdi karanlik,
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
Giydiklerinizin içinde size en çok yakışanı tebessümünüzdür !
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Ne Güzeldir. Dört gözle beklediğiniz bir haberin gelmesi...
BENİM EŞŞİZ YUVAM Çevremizdeki canlıların yuvaları nelerdir?
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
BİLMECELER.
NE GÜZELDİR.
Bugün... Küçük güzelliklerin günü olsun...
Düzenleme: mynet.com. Düzenleme: mynet.com Şimdi sen işyerinde falansındır. Yanağına elin dayalı sıkılmaktasındır. Ya da gazeteyi.
Gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık?
MEVSİMLER.
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
Fotoğraf ve sunum: Öykücü CAN ÖZOĞUZ
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
Bazı arkadaşlarımız zaaflarımızı öğrenmeye çalışır, bulur ve kullanır... bazıları da zevklerimizi tespit eder, onlara hitap etmeye uğraşır...
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
?.
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
Can Baba’nın anısına, saygıyla...
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Değerli Dostlar, yolum İnebolu’ya düşünce, yine birkaç resim çekmeden duramadım. İç Anadolu’dan mevcut tek karayolu üzerinden gelirken İnebolu merkezi.
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
BENİM EŞSİZ YUVAM ENTEL İNTEL.
MEVSİMLER
Müdürümüz Ertuğrul Bey bize çok iyi davranır Bazen hafif dokundurur hatalardan hayıflanır Yeni sipariş gelince şirketiyle gururlanır Ofiste sevinçle koşar.
?
BİR ESKİ OTOMOBİL Ben bir otomobilim. Eskimişim. Buraya atmışlar. Çok zaman geçmiş. Kimse almamış. Ben bir otomobilim. Eskimiş.
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Sonbaharımsın Artık
CÜMLENİN ÖĞELERİ ……………….
ses düğmesini açabilirsiniz seksen iki yılda; açık alınla... Bir kutlama kartı geldi Korkut’tan; yani evvel zaman, kalbur saman içindeki, “bizim.
seslidir Çok uzak bir ülkede Yaprakları sararmıştır ağaçların İnce bir yağmura durmuştur bulutlar Şimdi çok uzak bir ülkede Yaz yemişlerinin tadını bırakarak.
Hangi cümlenin yüklemi isim tamlamasıdır
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
 NE GÜZELDİR.
MEVSİMLER
Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Elinin arkasında güneş duruyordu
Şsg y.b.o rehberlik servisi
Yükleniyor Sunu seslidir...
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
Bayram sabahları, erken kalkmalar, camilerde yer kapma telaşı, camilerde yer kapma telaşı,
Her cümlede işi yapan bir varlık ya da varlıklar mutlaka vardır. Cümlede işi yapan bu varlığa denir. özne Özne, cümlenin bazen başında bazen de ortasında.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
Öznesine GöreÖznesine Göre Etken Etken Edilgen Edilgen Dönüşlü Dönüşlü İ şteş İ şteş Nesnesine GöreNesnesine Göre Geçişli Geçişli Geçişsiz Geçişsiz Oldurgan.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR HAZIRLAYAN MİNE AKTAŞ
TEST ÇÖZELİM.
Sunum transkripti:

Eski Sokaklar

Nerede kaldı o eski sokaklar Aşı boyalı evler, pencerede saksılar, Bahçeden bahçeye uzanan çiçekli dallar, Sarmaşıklar, hanımeli kokan sabahlar, İğde ağacının altında içilen sıcak çaylar Hepimiz bilirdik köşedeki bakkal Hüseyin Amca’yı O sokaklarda beklerdik keten helvacıyı, Yolun ortasında sek sek oynamayı, Kaldırım taşlarında mutlu yaşardık, Unuturduk dünyayı.

Ayvalık’ta bir sokak

‘Acıkınca annemiz ekmeğe yoğurt sürer , Yoğurtçunun adını ‘’Yoğurdum kaymak ‘’ denen o tadı Herkes bilir, tanırdı. ‘’Eskiler alırım, eskiler satarım, eskici’’ ‘’Bohçacı geldi hanımlarrr’’ Eski sokaklarda yankılandılar. Sisli anılarda kaldılar.

Zagreb Yugoslavya

Her sabah balkondan balkona hatır sorulur Geniş bahçelerde sofra kurulur Bir bir tanırdık mahalledeki herkesi, Kim hastaysa, kim yaşlıysa ona da bir tepsi Götürürdük eksiksiz, O zamanlar böyleydi düzenimiz. Akşam olunca perdeler iner, Aceleyle evine dönerdi anneler, Ağaçtan kiraz çalan çocukları Düdükle kovalardı bekçiler.

Ventnor İngiltere

O sokaklarda başladık okula, Ve sonra tanıştık aşkla. Değişiyordu yaşam geçen zamanla. Yavaş yavaş dar geldi bize o yollar, İki üç katlı tuğla yapılar, Göçmen kuşlar gibiydik Dört bir yana dağıldı arkadaşlar. Yollar büyüdü, evler büyüdü Şehir küçüldü. Yaşlılar başka dünyalara göçtü. Şimdiki evlerimize apartman diyorlar. Bitmişti rüya.

Barcelona maket şehir

Her yanımız bulvarlar,otoyollar, Yok artık o yollarda selamlaşmalar Sıcacık merhabalar. Hepimizde bir telaş,anlamsız koşturmalar, Ne sokaklarda ip atlayan çocuklar, Ne macuncu , ne pamuk helvacılar. Ah neydi o günler, günaydınlar... Yalnız evlerde büyüyor çocuklar, Sanal dünyalar sunan ekranla yaşıyorlar. Dostları bilgisayar, arkadaş telefonlar

Paris

Gezdim gördüm dünyanın eski sokaklarını, Paris Mont Martre Meydanını Yerlerde sanatın en güzel yapıtları. Trafalgar Meydanında toplanmış güvercinler Tüm insanlara özgürlük, barış diler. Barcelona’da maket şehrin sokakları, Buram buram kokuyor nostalji, anı Cenova’nın sokaklarında karşıdan karşıya asılı Durur çamaşırları, Venedik’te salınır gondolları Aryalarla eskimiş nemli duvarları, Geçmiş izlerin o suskun tanıkları.

Trafalgar Meydanı İngiltere

Cenovaİtalya

Venedik

Nerde bizim evimiz , nerde bizim mazimiz? Eskiyen sokaklarda kaldı dostluk, sevgimiz, Babil kulelerinde yalnız kaldık hepimiz. ‘’Bir varmış bir yokmuş ‘’ diye başlar masallar, Evvel zaman içinde kaldı o yaşananlar, Tarihten yaprak oldu o eskiyen sokaklar, Rüzgarlarla uçuştu o güzelim şarkılar, Yağmurlarla ağlıyor şimdi eski sokaklar.

İstanbul

Anılarımı, özlemlerimi böyle bir şiir denemem ve resimlerimle ‘’ARTIK O SOLAN BAHÇEDE’’ şarkısı eşliğinde sizlerle paylaşmak istedim. Bilkent / Ankara 14.1.2007

Sunum Zuhal Işıkdağ e-mail: zuhalisikdag@superonline.com