Çanakkale Şehitlerine İthaf Olunur

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan: Mahmut GÖÇER
Advertisements

ÇANAKKALE ZAFERİ 18 Mart.
ISTiKLAL MARSI İSTİKLÂL MARŞI Mehmet Akif Ersoy.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
Çanakkale Şehitleri Anma Günü
Marşımız....
VATAN SEVGİSİ.
VATAN MİLLET SEVGİSİ.
HİLALİN GÖLGESİNDE BİR ÖMÜR
BATTALNAME Seyyid Battal Gazi'ye ait kahramanlık hikâyelerini içine alan bir eserdir. Battal Gazi, 8. yüzyılda Emevilerin Anadolu'da Bizanslılara karşı.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
FİİLLERDE KİP.
İYİ SEYİRLER  Nazlı’nın öğretmeni, televizyonda hava durumu haberlerini izlemelerini ve yaşadıkları yerin hava olaylarını bir hafta süresince gözlemlemelerini.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938)
Ne Mutlu Türk’üm Diyene
Okulu: 75.Yıl M. Akif Ersoy İlköğr. Okulu Süre:40 dakika Ders:Türkçe
İSTİKLAL MARŞI’NIN AÇIKLAMASI
HER GÜN BAYRAM Zamanla anlıyor insan:
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
KIL BENİ EY NAMAZ. ÇÖLLERDEN TOPLA HÜCRELERİMİ… RAHMETİNİN SERİNLİĞİNDE YIKA KALBİMİ…
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
İSTİKLAL MARŞI.
Çanakkale Şehitleri Anma Günü
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
Çanakkale Şehitlerine İthaf Olunur
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Günü Sevgiyle Başlat.
SORULAR.
D D.
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
BEŞ VAKTE BEŞ YAZI. BEŞ VAKTE BEŞ YAZI Sabah Namazı ; Vakit seher Sabah Namazı ; Vakit seher? Zamanın rahmine sabahın nutfesi düştü az önce. Gün doğuyor.
KAN ATEŞ KUSMUŞTU, TÜRK BATARYALARI HAYKIRMIŞTI:
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
SES BİLGİSİ.
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
VATANIMIZI VE MİLLETİMİZİ SEVİYORUZ.
İSTİKLAL MARŞI VE AÇIKLAMASI.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Karanlıklar uzaklaştı
YATAN ASKER.. Yanıp, tutuşurken vatan aşkıyla, Namusum olan ay yıldızlı bayrağa.. Sahip çıktıkça, ülkemin her karış toprağına Şehit olup yatacağım sonsuza.
CÜMLE ÇEŞİTLERİ.
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) Macar Rapsodisi, No: 2 / Frantz Liszt.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA!.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE
KUM Ümit Yaşar Oğuzcan Lütfen emeğe saygı gösterelim… Teşekkürler…
Ahmet Eren Köksal ZamirlerZamirler. ZAM İ R NE DEMEK İsimlerin yerine kullanılan sözcüklerdir.Bütün zamirler sıfatlardan farklı olarak isim çekim eki.
ÇANAKKALE DESTANI. 18 Martta böyle geldiler NUSRAT MAYIN GEMİSİ GEMİ KOMUTANI TOPHANELİ YÜZBAŞI HAKKI ÇANAKKALE 18 MART 1918 NE OLDU ankara izci haber.
SELÇUK TÜREYEN 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri nelerdir?
Lütfen doğal akışında izleyin. Kendi sesinden ( )
Sema KAHRAMAN Simenli İlköğretim Okulu
Müzik Çanakkale İçinde “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale.
KELİME-İ TEVHİT VE KELİME-İ ŞAHADET
Hazırlayan: Mahmut GÖÇER
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
Müzik Çanakkale İçinde “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale.
Müzik Çanakkale İçinde “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale.
Sunumuz sesli efektler içermektedir.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 Mart Müzik Çanakkale İçinde.
Türk Bayrağının Ortaya Çıkışı Sunu
Sunum transkripti:

Çanakkale Şehitlerine İthaf Olunur Sesli

İnsanlık tarihinin en önemli mücadelelerinden biri... Dünya kuruldu kurulalı böyle yiğitlik görmedi.... Bu hafta, onları hatırlama ve teşekkür etme haftası. Ç A N A K K A L E

Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar taşlar... O, rûkü olmasa, dünyada eğilmez başlar, Vurulmuş temiz alnından uzanmış yatıyor; Bir hilâl uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor!

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i... Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi... Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? "Gömelim gel seni tarihe!" desem, sığmazsın.

Herc u merc ettiğin edvara ya yetmez o kitab... Seni ancak ebediyyetler eder istiab. "Bu, taşındır" diyerek Kabe'yi diksem başına; Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına

Sonra gök kubbeyi alsam da, rida namiyle, Kanayan lahdine çeksem bütün ecramiyle; Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan; Yedi kandilli Süreyya'yı uzatsam oradan; Sen bu avizenin altında, bürünmüş kanına,

Uzanırken gece mehtabı getirsem yanına, Türbedarın gibi ta fecre kadar bekletsem; Gündüzün fecr ile avizeni lebriz etsem;

Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana... Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana. Sen ki, son ehl-i salibin kırarak savletini, Şarkın en sevgili sultanı Selahaddin'i, Kılıç Arslan gibi iclaline ettin hayran...

Sen ki İslam'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran, O demir çemberi göğsünde kırıp parçaladın; Sen ki, ruhunla beraber gezer ecramı adın; Sen ki; a'sara gömülsen taşacaksın... Heyhat, Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihat...

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. Mehmet Akif Ersoy

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin http://www.dindersi.com Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin Buluşma Noktası FARKI BİZİMLE YAŞAYIN! http://groups.google.com.tr/group/dindersi Kaliteli Paylaşımın Doğru Adresi DinDersi.com