(ses düğmesini açabilirsiniz)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSMİN HALLERİ 1.YALIN HAL 2.YÖNELME HALİ 3.BULUNMA HALİ 4.AYRILMA HALİ
Advertisements

MEKTUP SESLİ.
(ses düğmesini açabilirsiniz)
NEVESER “Çaresiz”in Şarkısı ses düğmesinin açık olması gerekmektedir.
AŞK YARASI SESLİDİR.
(ses düğmesini açabilirsiniz)
“bizden” spor haberleri * ses düğmesini açabilirsiniz *
BOŞANMA SEBEBİ.
Bugün öğlen tatilin var mı? Seni ödünç alabilir miyim?
(ses düğmesini açabilirsiniz) Kağıtlara bakarak ciddi ciddi konuşmam mümkün değil söyleşilerde, hatta konuşmanın nereye gideceğini de bilmem. Ama bildiğim.
BOZKIR’A NİNNİ ses düğmesini açabilirsiniz Ali Demirsoy hocamızın göndermiş olduğu bu fotoğraftan müthiş etkilenmiştim.
Ilk göz ağrım.
Sen benimsin; bana aitsin... ses düğmesini açabilirsiniz.
(ses düğmesini açabilirsiniz) Birisi size derse ki:
onca gerçek; (ses düğmesini açabilirsiniz) onca düş varken…
Resim-iş dersi ses düğmesini açabilirsiniz.
(ses düğmesini açabilirsiniz) ilk damla en büyüğüdür.
Present activities ● Questions
(ses düğmesini açabilirsiniz) ihtiyar mısırcı ve sürpriziniz.
SARILMAK ses düğmesini açabilirsiniz İkiye ayrılır Yeni Türkü’nün Vira Vira albümünün şarkıları: aşırı güzel olanlar ve aşırı berbat olanlar. Her nedense.
Zor elde ettiklerinizin kıymetini bilirsiniz; bu küçük öykümüz de, bir zor elde edişle, bir kıymet bilişle ilgili... (ses düğmesini açabilirsiniz)
“Sonsuza Dek” sesli.
ses düğmesini açabilirsiniz RAMAZAN GÜZELDİR.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
Sunay Akın, Düş Hekimi, 3 Liseli & 1 Masal
sesli “yabancı” lisan? kaç yabancı dil bilirse bilsin insan…
müzik: sonsuza dek (‘sonsuza dek aşık, sonsuza dek genç’ müzikalinden)
ANNEYE NİNNİ (bütün anneler bebektir) Bugün sonucu içimizi rahatlatan bir anjiyo yapıldı anneme. Henüz icat olmamış bir alet ile bakılsaydı, aslında.
DÜŞLER ANLATILIRSA – 2011 YILINDA; BİR ULUSAL BİLİŞİM KURULTAYI’NDA… (sesli)
ALÇAKLIK KORKUSU (sesli). ALÇAKLIK KORKUSU (sesli)
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
ses düğmesini açabilirsiniz
Bu akşam Bourbon Caddesi’nde bir Ay var. Yüzler görüyorum soluk lambanın altından geçerlerken. Bu çağrıyı izlemekten başka seçeneğim yok. Parlak ışıklar,
(sesli).
Üzerinde kuğu resmi olan, masmavi bir uçan balonum vardı.
KISKIVRAK (ses düğmesini açabilirsiniz) Kıskıvrak yakalanmışsın; gıyabi tutukluluğun vicahiye dönüşmüş doğumunla. Hep seçememiş, seçilmişsin ömrün boyunca.
ANKARA’NIN MAHZUN BANLİYÖ İSTASYONLARI (Doğu Yakasının Hikayesi) (sesli)
bir mesai sonrası ses düğmesini açabilirsiniz Son hastam da, sevgili asistanım da gidiyor, kalıyormuşum bir başına, eski bir apartmanın zemin katında.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Barış - 2.
iş’te keyif… 1990 sevgili kızıma; iş yaşamının kapısında,
bir tatlı huzur (sesli) DİZİDE, TARTIŞMADA, TRAFİKTE, TELEFONDA, İŞTE, OKULDA, TOPLANTIDA, ALIŞVERİŞ KUYRUĞUNDA; HANGİ KAPIYI ÇALSAN, BURUK ACI GİBİ.
MADAMA (ses düğmesini açabilirsiniz) O özgür havasıyla önümden bir vals yapar gibi geçmiş, beni fena etkilemiş, peşinden sürüklemişti. Az ötemde duruyordu,
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
Seni seviyorum; seni çok seviyorum Ben de seni; ben de seni çok seviyorum...
FRAGMAN ses düğmesini açabilirsiniz.
kısa metrajlı yazı ses düğmesini açabilirsiniz
mazeret ses düğmesini açabilirsiniz bir fotoğraf makinasının, cepte beş kuruş parasının, aydınlık bir geleceğinin olmayışı da, Değil bir "makro" objektifinin;
(ses düğmesini açabilirsiniz) PROFESYONEL Léon, hayatımın filmlerindendir.
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece ‘mouse’u tıklayınız.
(ses düğmesini açabilirsiniz) son babalar son patronlar son kuşlar.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
ses düğmesi açık olmalıdır ŞAİR Ödü patlıyordu ama sormalıydı, karnı acıkmıştı ve karısı kendini odaya kilitlemiş, aşk şiirleri yazıyordu. Usulca tıklattı.
ses düğmesini açabilirsiniz Bir sararmış fotoğraftayız.
denizin arnavut kaldırımına; (ses düğmesini açabilirsiniz)
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
ses düğmesini açabilirsiniz 18 aralık 2009 Cuma - 20:00 o kamyonun kasasında olabilmek.
DÜNYANIN HAREKETLERİ.
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
MASAÜSTÜ ARKA PLANI (ses düğmesini açabilirsiniz)
GÜNDÜZ MASALI 1. Masal: binBİR GECElik MASALI masal - (sesli) devam etmek için düğmeye.
=>YAZIM KURALLARI<=
Cümle Bilgisi.
BOŞANMA SEBEBİ.
YENİ ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI – YÖSS ( film senaryosu / düş hekimi ) (ses düğmesini açabilirsiniz)
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
Sunum transkripti:

(ses düğmesini açabilirsiniz) ABLAMA MEKTUP (ses düğmesini açabilirsiniz)

BENİM HALA UMUDUM VAR Sevgili Hülya; Dr. Jekyll ve Mr. Hyde’ı bilirsin. Gündüzleri toplumun saygın beyefendisi Dr. Jekyll, akşamları bambaşka bir insana dönüşüp Mr. Hyde olarak toplum kurallarının dışında, suç dolu bir yaşam sürdürür. Aşağıdakileri hatırlarsın;  2001 yılında yazdığım, Düş Hekimi - 2 kitabıma da koyduğum satırlardan: BENİM HALA UMUDUM VAR (Mazhar Alanson’un “Benim Hala Umudum Var”ını dinlerken yazılmıştır)   “Her Şey Çok Güzel Olacak” filmini seyrediyorum, ayvayı çoktan yemiş Bodrum sahnelerini. Ve aklıma Murat Güner’in milattan önce düzenlediği Bodrum gezisi geliyor. Bir mayıs ikindisi; ya 19 mayıs tatili, ya da 27 mayıs tatili kapıda. Çankaya Sineması’nın önünden sırtımda çanta, koşa koşa aşağıya iniyorum. Karşıdan ablam geliyor. - Nereye? - Bodrum’a - Annemlerin haberi var mi? - İdare et işte, muck!

Tunus Caddesi’nde Murat’lar ve Tunç Okan’ın “Otobüs”ü bekliyor.   Tıka basa bir otobüs; içi öğrenci dolu. Sabaha kadar bağırış çağırış güneye gidiyoruz. Bulutsuzluk Özlemi’nin “Güneye Giderken”i gibi. Kan çanağı gibi gözler; Bodrum’dayız. Yani “bir zamanlar aşık olunan” “Bodrum Bodrum”da. Pansiyona atılan çantalar; 2. dünya savaşından kalma jiplerle BOMBOŞ Gümüşlük’e varış. Gece, Bodrum Limanı’ndaki mendirekte yatmışız; hepimizin gözü yıldızlarda, Kanada’lı gitarci Jimmy’i dinliyoruz. Leonard Cohen’in “Suzanne”ını ilk defa orada, onun ağzından dinliyorum. Büyülenmiş gibiyim, her an ben de suyun üzerinde yürüyebilirim. Hepimiz aşık, hepimiz umutluyuz. Güneş doğarken pansiyoncunun bisikleti üzerinde ıssız sokaklar, ıssız Bodrum Bodrum sahilleri.

düş hekimi yalçın ergir Pazartesi, sabahın köründe Ankara’dayız. Kimsede bağıracak çağıracak güç kalmamış. Meclisin önünde iniyoruz. Cebimde beş kuruş yok, yürüye yürüye eve dönüyorum. Okula yetişmem gerek...   Bir dönemden minik bir kesit. Tatilleri otostoplarla yaptığım, terminallerdeki banklarda sabahladığım, sabah nereye gideceğime oracıkta karar verdiğim, bir saat sonrasını kestiremediğim bir dönemden minicik, minnacık bir kesit sizlere. Not: O dönemden farkeden tek sey; şimdi iki saat sonrasını kestiremiyorum düş hekimi yalçın ergir 2006 yılında yine bir Mayıs ayı.   Bu hafta sonu Bodrum'daki Oral Cerrahi ve Gnatoloji Kongresi'nde çok sevdiğim hocam & eski dekanımız Prof. Dr. Ferda Taşar'ın davetlisi olarak konuşmacıyım. Üçüncü dünya savaşı öncesi jiplerle tıklım tıklım dolu Turgut Reis sahillerine varış, beş yıldızlı otelin yatağına atılan çantalar; bilgisayarım, lazer işaretleyicim, yaka mikrofonum, kürsüye koyacağım çıngıraklı kurmalı saatimle Pazar akşamı Dr. Ergir’im. Ya konuşma saatimin dışında kimim; Mr. Ne’yim??

İki saat sonrasını aştığı için kestiremiyorum, ama benim hala umudum var; anneme söyle, yine Mayıs ayında, yine Bodrum’a, yine aynı yürekle güneye, güneş doğudan yükselirken THY’nın “Uçak”ı ile deniz seviyesine, “Düş Hekimi -12” kitabına yazılacak satırları yaşamaya gidiyorum...   Kardeşin Mr. Ne (gündoğarken / Ankara) Sevgili Ablacığım; sana dinlettiğim MFÖ’ın “Bodrum Bodrum” şarkısını, Erol Güntekin akustik gitarıyla çalıp söylüyor. Bu şarkı; tıka basa - içi öğrenci dolu bir otobüsle, sabaha kadar bağırış çağırış güneye gittiğimiz yıl, Erol’un bir gece Hamdi Akan’ların evinde kaydettiği kasetten. Hamdi de, Erol da Ankara Tıp Fakültesi’nden mezun olup, ihtisas için sınavlara girmişlerdi. Henüz sonuçların açıklanmadığı bir gece, Erol Hamdi’lerde kalırken ve Hamdi çoktaaan uyuyup gitmişken, Erol kasetli teybe kaydetmiş bu şarkıyı. Erol şimdi Akdeniz Üniversitesi’nde Üroloji Profesörü. Acaba hala gelip Hamdi’lerde kalıyor mudur? Hamdi uyuyunca eline gitarı alıp, bilgisayara kaydediyor mudur? Değil sadece Bodrum; tüm dünya sayısallaşmışken, hala bütün istediği duygu, biraz duygu; biraz deniz, biraz uyku mudur?.. düş hekimi yalçın ergir http://www.ergir.com (Fotoğraflar için, sevgili Mimar Şebnem Aykol’a teşekkürler. Hematoloji Profesörü Dr. Hamdi Akan; “Manifesto” http://www.ergir.com/manifesto_s.htm sunumunda, salıncaktaki şahıstır)

düş hekimi yalçın ergir http://www.ergir.com

düş hekimi yalçın ergir http://www.ergir.com

düş hekimi yalçın ergir http://www.ergir.com

SON düş hekimi yalçın ergir http://www.ergir.com