Abdulkadir KARADENİZ abdulkadir.karadeniz@gmail.com Avantaj ve Dezavantajları Girdi-İşlem-Çıktı Prensibi Donanım – Yazılım Kavramları Abdulkadir KARADENİZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI
Advertisements

BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
BİLGİSAYAR NEDİR?.
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
Kasalar Kasanın içinde anakart takma tepsisi, güç kaynağı yuvası, birkaç tane 5.25" ve 3.5"luk yuvalar -ki buralara sabit disk ve CD-ROM sürücü gibi aygıtlar.
BİLGİSAYAR SİSTEMİ.
Ders Adı: Bilgisayar Donanımına Giriş
DONANIM VE YAZILIM Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
BDEM 105.
BİLGİSAYAR DONANIMI SELİN POSBIYIK 9/H 551 SIDIKA RODOP ANADOLU LİSESİ
BİLGİSAYAR İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
Bilgisayarın Temel Donanım Birimleri
BİLGİSAYARIN MİMARİSİ, TEMEL BİLEŞENLERİ VE ÇALIŞMA MANTIĞI
Bilişim Teknolojilerine Giriş
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk
CEIT 101 Teorik Vasfi Tuğun - Konu 1- Vasfi Tuğun.
CEIT 101 Teorik Emrah SOYKAN - Konu 1- Emrah Soykan.
BİLGİSAYAR SİSTEMİ.
Bilgisayar nedir? Bilgisayar; Zor ve karışık hesaplar yapabilen büyük miktarlardaki bilgileri depolama kapasitesine sahip otomatik bir cihazdır.
DONANIM BİRİMLERİ.
Donanım Bilgisayarın fiziksel parçalarının tümüne donanım denir.
BİLGİSAYARIN BİLEŞENLERİ DONANIM OLARAK BİLGİSAYARI TANIYALIM BİLGİSAYARIN BİLEŞENLERİ.
BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ
BİLGİSAYAR.
DONANIM VE YAZILIM Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
DONANIM NEDİR?.
BİLGİSAYAR.
Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemi değildir?
BİLGİSAYAR.
İŞLEM BİRİMLERİ RAM İŞLEMCİ Örnek: ANAKART
DONANIM VE YAZILIM.
Temel Bilgi Teknolojileri
BİLGİSAYAR DONANIMI Hazırlayan: Emre ŞENTÜRK ( )
Bilgisayara bilgilerimizi saklayabiliriz.
GİRİŞ BİRİMLERİ Giriş Birimleri: Bilgisayara bilgi girişi yapmak için kullanılan donanımlardır. Örnek1 – Bilgisayara yazıları hangi donanım elemanı ile.
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
İÇ VE DIŞ DONANIMLAR.
BİLGİSAYARIN ANA PARÇALARI VE ÇEVRE BİRİMLERİ
Bilgisayar Donanımı Bilgisayarın elle tutulup gözle görülen parçalarına donanım denir. Bilgisayar kasasının içindeki parçalara iç (dahili) donanım, dışındaki.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
1 Genel Olarak Pazarlama Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN.
BİLGİSAYAR Kendisine verilen bilgiler üzerinde aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemleri yaparak sonuçları çıktı birimlerine gönderen elektronik.
DONANIM VE YAZILIM.
Temel Bilgisayar Bilgileri
GENEL KAVRAMLAR 1. Hafta Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ne aittir. Bu ders içeriğinin.
Hafta2 Bilgisayar Donanımı Dersi
DONANIM VE YAZILIM Hazırlayan: Ad Soyad.
Bilgisayar Donanımları
DONANIM VE YAZILIM.
BİLGİSAYARI TANIYORUM. MERHABA BENN BİLGİSAYARKURDU ALİCAN.
BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR
Bilgisayar Donanımı Dersi
BİLGİSAYARIN YAPISI Donanım ? Yazılım.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DONANIM VE YAZILIM.
BİLGİSAYAR NEDİR?.
BİLGİSAYAR Donanım ve Yazılım.
Bilgisayar Donanımı Dersi
BİLGİSAYAR Donanım ve Yazılım.
BİLGİ SAYAR.
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Donanım somut bir kavramdır. Bu nedenle donanımı, elle tutulur,
Bilgisayarın Ana Parçaları ve Çevre Birimleri
Bilgisayara Giriş Seyfullah BAŞKÖYLÜ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir.
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir.
Bilgisayar Donanımı Dersi Bilgisayarın Mimarı Yapısı ve Çalışma Mantığı.
Sunum transkripti:

Abdulkadir KARADENİZ abdulkadir.karadeniz@gmail.com Avantaj ve Dezavantajları Girdi-İşlem-Çıktı Prensibi Donanım – Yazılım Kavramları Abdulkadir KARADENİZ abdulkadir.karadeniz@gmail.com

Bilgisayar Kullanımının Avantajları ve Dezavantajları Bilgisayar Kullanımının Dezavantajları Hız Güvenilirlik Tutarlılık Depolama İletişim Sağlık Riskleri Gizlilik İhlali Kamu Güvenliği İşgücüne Etkisi Çevreye Etkisi

Girdi-İşlem-Çıktı Prensibi Bilgi işleyen her sistemi en azından üç seviyeye ayırmak mümkündür: Girdi veya veri kabul etme, Veri işleme, İşlem sonucunun çıktı olarak verilmesi. Eğer sistem bunlara ek olarak veriyi tutabiliyorsa veri saklama denen bir dördüncü bileşen daha bunlara eklenir.

Girdi-İşlem-Çıktı Prensibi - 2 Giriş: Kişi ya da bilgisayar tarafından sağlanan verilerdir. Sayılar, harfler, kelimeler, ses sinyalleri İşlem: Veriler kişilerin amaçları doğrultusunda, programın yetenekleri ölçüsünde işlem basamaklarından geçer. Çıkış: Bilgisayar tarafından işlem basamaklarından geçirilerek üretilen verinin değişik çıkış birimlerinden alınmasıdır.

Donanım – Yazılım Kavramları Bilgisayarın fiziksel parçalarının hepsine birden DONANIM (Hardware) adı verilmektedir. Bilgisayar donanımının çalışmasını sağlayan, bilgisayarda işlem yapmayı sağlayan programlara YAZILIM (Software) denir.

Bilgisayar Donanımı (Hardware) Bilgisayarların elle tutulabilen, gözle görülebilen fiziksel kısımlarına donanım denir. Dahili Donanım: Bilgisayar kasasının içinde bulunan donanımlardır. anakart, mikroişlemci, bellek, sabit disk, … Harici Donanım: Kasanın dışında yer alan donanımlardır. 2 farklı türde harici donanım vardır: Girdi aygıtları: klavye, fare, mikrofon, tarayıcı, … Çıktı aygıtları: ekran, yazıcı, hoparlör, çizici, …

Bilgisayar Yazılımı (Software) Donanımı kullanmak için gerekli olan programlara yazılım denir. Elle tutulmazlar. Belirli bir işlemi yapmak üzere bilgisayara kurulurlar (yüklenirler) [setup (install)] Kelime işlem (word processor) programları kullanıcıların yazı yazmasını, tablolama (spread sheet) programları hesaplama yapmasını, sunu (presentation) programları da bilgisayar ile sunum yapmasını sağlar. MP3 ses dosyalarını çalan, film dosyalarını gösteren programlar gibi pek çok farklı yazılım vardır.