Sen hangisini seçerdin?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Çelebi Grubu.
Canım OĞLUMA/KIZIMA Speakers On.
ZARFLAR VE EDATLAR Fidan Çiftçi
Küçük bir jest….
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, Hakikisi belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki...
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Çok samimi iki dost ve arkadaslardi
KUMDA AYAK İZLERİ
Hissedebiliyorum... lüzümsuz konuşmalara gebe bu gece, hissedebiliyorum, kıracaksın beni yine, biliyorum ama istiyorum. sıradanlıktan geçiyorum, sıradışılık.
Tıklayınız lütfen Tüm çağların tüm büyük adamlarının en büyük müşterek sırları, bilinç altları ile iletişim kurabilmeleri ve bu güçlerini kullanabilmeleri.
Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.
Kızıl meydan bomboştu Nathalie önümde yürüyordu.
Anadolu’nun orta vilayetlerinden bir köyde, yavaş yavaş güneş batmaya hava kararmaya başlar. Karanlık iyice çöker köyün üzerine. Evlerden birinde bir kadın.
Bir adam kötü yoldan para kazanıp bununla kendisine bir koyun alır
Bu India’dan gelen TANTRA.
Bugün... Küçük güzelliklerin günü olsun...
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
Hayat Kat Kattır. TIKLAMADAN SESLİ İZLEYİNİZ.
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
KABUL EDEMEM.
Temel, arkadaşıyla yolda giderken elindeki çakısıyla parmağını kesti
Aşk ve arkadaşlık....
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
Kadın erkeğe karşı....
Hikmet SIRMA.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
ZARF (BELİRTEÇ).
Özlü Sözler Dr.Sibel OK Slayt:AP.
Yarım kalmış öyküler.
AŞKLaRıM.
ÇÖZÜM MERDİVENİ Kazanım: *Etkili sorun çözme basamaklarını kullanır.
BABALAR VE KIZLARI.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
ADAMIN BIRI YAŞLI GÖRÜNMEKTEN ŞİKAYETÇİYMİŞ.
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
SEVMEK Büyük,ağdalı,abartılı sözler değil,
BİR ÖYKÜ.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAKIRKÖY İLKOKULU
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
SABIR Değerler Eğitimi.
HAYATIN ANLAMI.
Tıkır Top
Meyveleri mide boş iken yemeli. Dr. Víctor Javier Chávez Sánchez Traduction LB avec l’aide de
- MEŞHUR 20 PARADOKS (Aykırı düşünce)
Bremen Mızıkacıları.
KADINLAR NE İSTER..? Kral Arthur, bir soruya doğru cevap verebilirse
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Bir zamanlar 25 yıldır evli ve 60. doğumgününü kutlayan bir kadın varmış. Kutlama sırasında aniden bir Peri ortaya çıkar.
"Mendelssohn" By space.
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
DÜZENLİ OLMAK.
ŞAH VE PİYON sesli
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
DOSTLAR Zaman geçer. Hayat uçup gider. Mesafeler bizi uzaklaştırır. Çocuklar büyürler. İşler, şöyle böyle olur.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Sen hangisini seçerdin?
Sunum transkripti:

Sen hangisini seçerdin? Bir gün, bir kadın evinden çıkar ve evinin önünde hayat tecrübesi ile dolu üç ihtiyara rastlar . Onları tanımamaktadır.

Onlara: “ Sizleri tanıdığımı sanmıyorum, ancak aç olmalısınız Onlara: “ Sizleri tanıdığımı sanmıyorum, ancak aç olmalısınız. Lütfen eve giriniz, sizlere yemeniz için bir şeyler ikram etmek istiyorum“ der.

"Evin erkeği içeride mi ?" diye sorarlar. “Hayır,o dışarıda", diye cevap verir kadın. Onlar da “bu durumda eve giremeyeceklerini", söylerler.

Akşam kocası eve döndüğünde kadın ona olanı biteni anlatır. “ Git onlara benim evde olduğumu söyle ve içeri davet et “ der karısına. Kadın çıkar ve eve girmeleri için davet eder.

“Biz bir eve asla birlikte girmeyiz " derler ona “Biz bir eve asla birlikte girmeyiz " derler ona. Kadın “ niçin” diye bilmek ister. Yaşlılardan biri ona : arkadaşlarından birini işaret ederek isminin Zenginlik, diğer arkadaşının isminin Başarı olduğunu söyler ve kendisini ise Sevgi olarak tanıtır. Ve : “Şimdi evine dön ve kocanla hangimizin eve girmesini istediğinizi kararlaştırın“ diye ilave eder.

Kadın eve girer ve kocasına konuşmaları anlatır. Kocası çok sevinir Kadın eve girer ve kocasına konuşmaları anlatır. Kocası çok sevinir. Kendi kendine. Ne güzel diye söylenir. Eğer böyle bir olanağımız varsa elbette“Zenginliği". Davet edeceğiz der . Ancak karısı böyle düşünmez.“Niçin “Başarıyı “ davet etmiyoruz sevgilim ? “ diye sorar.

Bu sırada kızları diğer odadadır Bu sırada kızları diğer odadadır.Konuşmaları duyar ve hemen araya girerekten kendi teklifini ortaya atar : “Sevgi yi davet etsek daha güzel olmaz mı? Evimizin her tarafı sevgi ile dolar" der.Kocası karısına : “Kızımızın tavsiyesini tutalım. Hemen dışarı çık ve “ Sevgi ye davetlimiz olduğunu söyle “ der.

Kadın dışarı çıkar ve üç yaşlı adama içlerinden hangisinin “Sevgi” olduğunu sorar ve ona : “Davetlimizsiniz,içeri buyurun “ der. “Sevgi “ ayağa kalkar ve yavaş yavaş eve doğru yürümeye başlar.Bu sırada diğer ikisi de ayağa kalkarlar ve onu takip etmeye başlarlar. Kadın şaşkın bir vaziyette “Zenginlik" ve “ Başarı“ ya : “Ben sadece “Sevgi“ yi davet ettim siz niçin geliyorsunuz ?” diye sorar.

Yaşlı adamlar hep birlikte : “ Eğer siz “Zenginlik" veya “Başarı“ yı davet etmiş olsaydınız, diğer ikimiz dışarıda kalacaktık. Ama madem ki siz “Sevgi“ yi,davet ettiniz, bizde o nereye giderse birlikte gideriz. Çünkü SEVGİ nin olduğu yerde , ZENGİNLİK ve BAŞARI da vardır “ derler.

SENİN İÇİN DİLEĞİM... Acının olduğu yerde, Sana merhamet ve başarı dilerim

Kendinden şüpheye düştüğünde güvene kavuşmanı dilerim . Kendine güveni yitirdiğinde ve kararsızlık için düştüğünde kendi yeteneklerine güvenmeni dilerim

Yorulduğunda veya bitkin düştüğünde, sana anlayış, sabır Ve güç dilerim. Korkunun olduğu yerde, korktuğunda, sana sevgi ve cesaret dilerim.

Şimdi iki seçeneğin var: 1.   Bu mesajı sil,   VEYA... 2. Bu hikayeyi sevdiğin kişilerle Paylaşarak SEVGİ yi davet et. Dilerim ki benim yaptığım gibi. İkinci yolu seçersin.

Hiç kimse seni görmüyormuş gibi DANS ET, Daha önce hiç yüreğin yanmamış gibi SEV, Hiç kimse seni dinlemiyormuş gibi ŞARKI SÖYLE, Sanki cennet yeryüzünde imiş gibi YAŞA.

Un texte intitulé : Richesse, Succès et Amour mis en diaporama par Marcel Tremblay Tercüme:Y.Haznedaroğlu avec les images animées de Karl Desrosiers Le 12 janvier 2004