KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Beyaz Işık Gerçekten Beyaz mıdır?
Advertisements

ENERJİ TASARRUFU.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
SU HALDEN HALE GİRER.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
KAYAÇLARI SINIFLANDIRALIM
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
Bileşikler ve Formülleri
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
FEN ve TEKNOLOJİ / ASİT ve BAZLAR
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. TEKNOLOJİNİN İKİ LOKOMOTİFİ.
SICAKLIK VE ISI.
MADDE DÖNGÜLERİ.
Elektrik Enerjisi Üretimi
HAZIRLAYANLAR Kurtuluş BULUT M.Selim ÖNER Taner AKÇAY Tolga KEÇECİ.
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
TÜRKİYENİN ENERJİ KAYNAKLARI VE MALİYETİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
SES Ses Bir Enerji Türüdür Mustafa ÇELİK.
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
ISI Bir maddeyi oluşturan taneciklerin sahip oldukları hareket (kinetik) enerjilerinin toplamına ısı denir. Isı bir enerji türüdür ve ısı enerjisi kalorimetre.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
Bileşikler ve Formülleri
E NERJI Ayşe Eda Tarakcı. Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için her yıl 11 – 18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu.
Elemetler Ve Bileşikler
Temiz Enerji Kaynakları
FOSİL YAKITLAR Fosil yakıtlar çürüyen tarih öncesi bitki ve hayvanlardan milyonlarca yılda oluşmuş kömür petrol ve doğalgaz gibi yakıtlardır. Fosil yakıtlar.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ISI VE SICAKLIK.
AY DEDE Yaklaşık beş milyar yaşında olup tahminen bir o kadar süre daha ışık verecektir. 1,4 milyon kilometre çaplı olup, sarı bir ana kol yıldızıdır.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
EVRENİN ÖYKÜSÜ Evren atomlardan galaksilere kadar var olan herşeydir. Astronomlar evreni incelemeye başladıktan beri onun nasıl ortaya çıktığını merak.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
Karbon Ayak İzini Azaltmanın Yolları 1
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
BASED SPACE SOLAR ENERGY UZAYA KONUŞLANMIŞ GÜNEŞ ENERJİSİ.
ÇEVRE EKONOMİSİ ve MALİ POLİTİKALAR
ELEKTRİK KAYNAKLARI.
ISI VE SICAKLIK.
CİSİMLERİ RENKLİ NASIL GÖRÜRÜZ.
Konvansiyonel kaynaklar, Mineral yakıtlar olarak da bilinir. Hidrokarbon ve yüksek oranlarda karbon içeren kömür, petrol ve doğal gaz gibi doğal enerji.
DOĞAL KAYNAKLAR İBRAHİM BULUT 11/F 890.
ERTUĞRUL EKŞİ MUHAMMET SAİT KARMA
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
Elif ULUGUT Cansu UYSAL Meltem YILDIRIM Tuğçe Nur YILDIZ Gamze ÖZTÜRK
GÜNEŞ OLMASAYDI NE OLURDU?
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
DOĞAL GAZ: Doğal gaz gözenekli ve geçirgen kayaların, derin yeraltı rezervuarlarında bulunan basit hidrokarbon bileşiklerinin yanıcı gaz karışımıdır. Doğal.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
Soba Ve Doğalgaz Zehirlenmelerini n Nedenleri Isınma amaçlı kullanılan fosil yakıtlarından kömürün yanması ile olu ş an karbon monoksit gazının ortama.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
GÜNEŞ, DÜNYA ve AY.
PROJE 2 GÜNEŞ SİSTEMİ İPEK KİBAR YASEMİN ÖZDEM. İŞARETLERİN ANLAMLARI Konu ile ilgili ana sayfaya Konu ile ilgili ana sayfaya bağlanır. bağlanır. Gezegenlerin.
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
YILDIZ NEDİR ? NASIL OLUŞUR? NASIL ÖLÜR?. Yıldız kendi ürettiği enerjiyi kullanarak ışıyan ve bu sayede yüksek sıcaklık ve basınçta kalarak kütle çekimi.
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ ENERJİ KAYNAKLARINI FAYDA VE ZARARLARI

KÖMÜR NEDİR? Çoğunlukla siyah renkli, bazıları ise kahverengi, katmanlaşmış bir tortul kayaç olan kömür, aslında karbonun katışkılı bir biçimidir. Milyonlarca yıl önce yetişen büyük ve sık ormanların, başka tortul çökellerin altına gömülmesi sonucunda oluşmuştur.

GÜNEŞ NEDİR? Güneş enerjisini yüzeyindeki hidrojen atomlarının helyum atomlarına dönüşmesi sonucu bir patlama olur, bu patlamalardan günde milyonlarca olur bu şekilde güneş enerjisi meydana gelir.güneş sarı bir cisimdir. Dünyaya sıcaklık ve ışıklık saçar.

DOĞALGAZ NEDİR? Doğalgaz yanıcı,kokusuz,renksiz ve havadan hafif bir gazdır.Metan,etan,propanazot ve az miktarda karbondioksit gazlarının birleşiminden meydana gelen bir enerji türüdür

RÜZGARIN ETKİSİ indirekt yani çevrime uğramış bir güneş enerjisi olarak tanımlanabilir Rüzgardan elde edilecek enerji tamamen rüzgarın hızına ve esme süresine bağlıdır.

PETROL NEDİR? Dünyanin en degerli yeralti ham maddelerinden biri olan petrol sadece teknoloji alaninda degil, çesitli konularda insanliga büyük yararlar saglamaktadir. Petrol isik ve isi saglamada yararli olur. Otomobillere, traktörlere,uçak ve gemilere hareket gücü verir.

ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI Enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmamız gerekli.Türkiyenin çoğunluk sıkıntıları bunlardır.Eğer bizde enerji kaynaklarını tasarruflum kullanmassak ilerde Türkiye daha büyük sıkıntılarla karşılaşabilir.

HAZIRLAYANLAR FEYZA OVAZ 660 FATMA GÜNEYİ 477 DİLARA KARA 324 SÜMEYYE BIYIKLI 480

KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ