BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
Advertisements


YOLCULUK Veda ettim gençliğimin gamsız geçen rüyasına, Çıktım aşkın nihayeti bulunmayan sahrasına. Bilmiyordum yol neresi? Varacağım yer neresi? Dayanarak.
İLKNUR DEMİRCİ ÖĞRETİM
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
16 Mayıs :16:52 VURSAYDIN KELEPÇEYİ Bu ikindiyi beklemeye ne gerek vardı Gelmişken tutup elimi kenetleseydin Gelmişken tutup beni esir etseydin.
Müzik: Apache, Tatanka Fotoğraf ve sunum: Ö y k ü c ü Apache’lar Gelmişlerdi…
Sevgi Koleji Türkçe Dersi Ödevi 7/B Sınıfı Kübra MENEKŞE.
Paris ve sen Yağmur yağıyor Bu sonbahar Eskiden olduğu gibi
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
GÜL'E DAİR ....
Daha az seviyorum seni Giderek daha az Unutur gibi seviyorum Aramızdaki uzaklığın karanlığında Geceler kısalıp,gündüzler uzuyor böyle olunca Daha az seviyorum.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Müzikle izleyiniz. Bir-bir uzaklaşmakta konaklanacak hanlar, Yolcular yoruldukça, yollara kar yağıyor... Heybedeki azığı kim düşünür, kim anlar? Eller.
KaDıN.
Ama bir Gül var ki onun gözlerinde her zaman gözyaşı vardır. Geceler onun gözyaşlarını kendine saklar. Ama gündüzün aydınlığında nemlenen gözleri onun.
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
Benim gönül dostlarım: Dünyanın dört bir kö ş esinden derledi ğ im çiçekler.
İnsan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur....
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
ORHAN VELİ KANIK
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
ORMAN HAFTASI MART.
Tasarım: magirbas © Sesli Akışında İzleyiniz Yüreğimin sürgün korkuları cebimde Gözlerimin şafaklarında iki büklümüm Hangi şamar acıtır özlemli gönlümü?
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
Mevsimler tıpkı ruh halimiz gibidir
M E V S İ M L E R.
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Sevdamızın pembe zamanlarında Sevdamızın pembe zamanlarında Griliğinden aydınlık çaldığımız Griliğinden aydınlık çaldığımız Çok bulut geçti üzerimizden.
BEŞ VAKTE BEŞ YAZI. BEŞ VAKTE BEŞ YAZI Sabah Namazı ; Vakit seher Sabah Namazı ; Vakit seher? Zamanın rahmine sabahın nutfesi düştü az önce. Gün doğuyor.
KAFİYE (UYAK) KAFİYE REDİF.
Hangi cümlenin yüklemi isim tamlamasıdır
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
5.sınıf 3. ünite Bölgemizi Tanıyalım
GÖKYÜZÜ HEDEF VE HEDEF DAVRANIŞLAR KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Karanlıklar uzaklaştı
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
,,,,,,, ,,,, KARANLIK GECEDE KARASUDAN ZAP SUYUNA GİDEN YOL.
Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Bütün çiçekleri getirin buraya,
26 Ağustos Gecesinde Saatler 2.30’dan 5.30’a Kadar

Oyhan Hasan BILDIRKİ Gökyüzünde bin bir turna şarkılar söylüyor Bu kadar mı özledin beni? Al benden de o kadar Bütün gece dolunayda gözledim seni.
BİRAZ DA BİZ ÖLELİM Merve ÖZDEMİR - DEM.
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
ZORUMA GİDİYOR.
Ses Basınız.
Bil ki Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun karanlı ğ a dalarsa Bir sıcaklık duyarsan ü ş üyen ellerinde Ve saatler gecikmi ş zamanları.
Okuma Metni 4 (Güneş’in Uyuduğu Yer) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN.
HEDEF VE HEDEF DAVRANIŞLAR KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME.
ŞİMDİ EN AÇIK RENGİNDE GÖZLERİN
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Sunu Bakanlığımızca yapılan fotoğraf yarışmasında derece giren 50 tane resimden oluşmaktadır. Resim üzerindeki yazılar.
YOL HAVASI
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim,kelepçede,
Güllerin Ağladığı Bir Zaman Vardır
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, can paramparça... Ve elerim kelepçede,
1914’te İstanbul’da doğmuş,burada başladığı ilk öğrenimini Ankara’da sürdürmüştür. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe.
ORHAN VELİ KANIK.
GENEL TEKRAR - 02 TAMLAMALAR TÜRKÇE. SIFAT TAMLAMALARI sarı yapraklar güler yüz masmavi deniz birkaç soru bu ev hangi kitap kaçan balık ihtiyar adam.
Sunum transkripti:

BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu Müzik: Sarasate- Zigeunerweisen

1 Geniş bozkırlar üstünde çocukluğum geçmiştir, Onlar ne sabahlardır, onlar ne gecelerdir. Hangi çiçeğe, hangi ota sorsanız akrabam çıkar, Dostum çıkar, kardeşim çıkar, sevgilim çıkar, Her biri bir yaprak kalbiyle yoluma bakar, Dikenlerdir, Salkımlardır, yaban gülleridir. Dünyamızın yaşanmaya değer güzel günleridir, Çiçek aylarıdır, güneşli aylardır, yıldızlı aylardır, İnsana ölümsüz olanı, sonsuz olanı hatırlatır. Irgatların yalın toprakta boylu boyunca yattığı, Güneşin er doğup, dağın ardından geç battığı, Serin gecelerdir, kavruk gündüzlerdir onlar.

2 Bozkırda rastlarım, her adımda yokluğa, hiçliğe, Bizi suya, havaya çeviren değişikliğe, Orada tattım gökyüzünden en derin boşluğu, İçimde, bakarken düşen yıldızların sarhoşluğu, Orada yanık toprakta bir tohum buldum, Götürüp bir başka yanık toprağa koydum. Bilmeden yitirmişim, bilmeden yitirdim, Haberim yok, ne götürdüm, ne getirdim? Geniş ovada, Konya'da, yeşil bir türbe durur, İçinde, efendim Mevlâna oturur.

Orman mıdır, deniz midir Antalya'da. Kah kışlada, kah yaylada, Kaygusuz Abdal'ın nağmesi okunur. Garip bahçesinde açmış iğde, Orada bir mezarda Sarıköy'de, Yunus'um, taht kurar gönlüme kurulur; O Tanrısal kaval, kaderini sürü saymış, Götürüp çilenin kıraç otlağına yaymış. Besleyip gönlünü aşkın en yücesinden, Uzanuben, kavuşmayı sonsuzlaştıran yatağa, Uykusu o uyku... uyanmamış bir daha.

3 Bense yaşamak istedim geniş bozkırlarda, Yaşamayı ölüme birleştiren tek bir baharda, Esip gider seher yeli, uyuyan güllerin rüzgârı, Düşüncelerim hasad gününde böyle sapsarı, Olmaya yüz tutan kalbimdir dalında kızaran, Üstümde, geniş gün örtüsüyle gölgesiz haziran, Yaşamaya koyulmuşum günlerimle, yıllarımla, aşklarımla, Uyanırım dertlerimle, canlanırım şevklerimle, Bırakmışım zaman denizine kendimi, Bulutlar içinde süzülüp giden gemi!

Dağlar uğrağıdır, Paşa dağıdır, Beyrek dağıdır, Yollar vardır, hanlar vardır, köyler vardır, Bulutları akıp giden masmavi göğüyle bozkır, Yaz sıcağında ışıldar, önümde uzanır. Vazgeçmem kahrından, yokluğundan, sevdasından, Hem güller, hem dikenler, hem salkımlar arasından, Varıp giderim, gitmekte karar kılarım, Dağları duman diye sarar şarkılarım, Yaşarım, yaşarım, yaşarım...

Sunum Zuhal Işıkdağ Web: zisikdag.weebly.com E-mail: zuhalisikdag@gmail.com