Ders çalIşmam GEREKTİĞİNDE:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A1PEMBE SINIF SAĞLIKLI BESLENME VE YAŞAM PROJE SUNUMU
Advertisements

BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
Sosyal Bilgiler Öğreniyorum
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
SUNUM.
Bilimsel Proje Hazırlamanın Basamakları
BAŞARI İÇİN EGO KULLANMAK
BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman
SUNUM.
OYUNLAR HAYATIN TA KENDİSİDİR ASLINDA VE HER OYUNDA OLDUĞU GİBİ NETWORK MARKETİNG’DE DE OYUNDAN ZEVK ALAN, KURALLARA UYAN VE MIZIKÇILIK YAPMAYANLAR GÖĞÜSLEYECEK.
“Mutlu Olabilmek İçin İpuçları” Özgür ŞAHİN / kendinigelistir.com.
Bu India’dan gelen TANTRA.
BİR YETİŞKİNİN BİR ÇOCUĞA SÖYLEDİĞİ EN GÜZEL 30 SÖZ
SUNUM. STRATEJİK YÖNETİM Esnaf ve sanatkâr işyerleri sahipleri; bir meslek koluna tabi olup, mesleki yeteneklerini kullanmak suretiyle ailelerini geçindirmek.
Değerli arkadaşlar, Bu tür mesajlar hepimize sıkça gelir
Dövüş ustası olanlar öfkelenmezler. Kazanma ustası olanlar korkmazlar
KABUL EDEMEM.
DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK
HER KOŞULDA BAŞARILI OLMANIN
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
HALKALI GÜNEŞ ORTA OKULU
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
Etkin Çalışma Yöntemleri.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Öfkeyi önlemenin yolu kendini bilmektir.
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ
ÇOCUKLARIMIZ… Bizim en değerli varlıklarımız… Tüm çabalarımız
CÜMLEDE ANLAM.
Cümlede Anlam.
BAŞARI VE MOTİVASYON.
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
CÜMLEDE ANLAM 1.SORU: Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçümseme anlamı vardır? A.Bütün gün uğraştım ,ödevlerimi hala bitiremedim B.İnsanlara zor zamanlarında.
ÇATLAK KOVA. Hindistan’da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış Kovalardan biri çatlakmış Sağlam olan.
Matematik Dersine Nasıl Çalışmalıyız??
Öğrendim ki; kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız
Ailelerin Çocukları İle İlgili Dikkat Etmesi Gereken Noktalar
Ailelerin Çocukları İle İlgili Dikkat Etmesi Gereken Noktalar
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
40 Yaşımda ben….
SINAV KAYGISIYLA BAŞETME YOLLARI
3-B Sınıfı Veli Toplantısına Hoşgeldiniz
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
BAŞARININ ON ÜÇ KURALI: ÖĞRENCİLERE BİR MESAJ Düşüncelerimi, başarıya ilişkin “on üç kural” olarak berraklaştırmaya çalıştım. Bunların hiçbiri kesin değil:
Kaygı bitiyoooor ! YEŞİLKÖY ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
ALLAHIN YARDIMINA GÜVENİRİM ÇALIŞIRIM,BAŞARIRIM
TEŞEKKÜR EDERİM Cem Yurtsev
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE HEDEF BELİRLEME
LİDER KİME DENİR? 1. Yönetimde yetke ve etkisi olan kimse, önder, şef. 2. Bir partinin ya da bir örgütün en üst düzeyde yönetimiyle görevli kimse. 3. Bir.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
BAŞARI VE MOTİVASYON PSİKOLOJİK DANIŞMAN ZEYNEP HATUN ÜNAL.
Her insan hata yapabilir mi ?
ÇOCUĞUM OKULA BAŞLIYOR
SanazM Compiled By: SanazM Hayatınız güzellik katacak bazı ipuçları! Music: 美麗人生 Angel ( 主題曲 ) Revised By: Henry.
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ ERHAN BUDAK (Psikolojik Danışman)
Sokrates.
SINAV KAYGISI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER
DÜNYA FELSEFE GÜNÜ Burak YILDIRIM 9/D
SEVGİLİ GENÇLER; İLKÖĞRETİM 8. SINIF ÖĞRENCİSİ OLARAK HAZİRAN AYINDA BİR KARAR VERECEKSİNİZ. BEN OKULU BİTİRİNCE NE YAPACAĞIM? OKUYACAK MIYIM? OKUMAYACAK.
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
1)…..saydı tipi düşünmediler Zamanım olsaydı İmkanım olsaydı Param olsaydı Özel dersim olsaydı Daha zeki olsaydım.
DUYGULARIMI KONTROL EDİYORUM
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Developed with the support of the EU Leonardo.
SANAT FELSEFESİ.
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
Bu India’dan gelen TANTRA.
BULUT SINIFI OKULUM VE BEN Tarih/Sayı: Ekim 2017/1
KENDİNİ SEV.
ZORBALIK –AKRAN ZORBALIĞI VE BAŞ EDEBİLME YÖNTEMLERİ
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
Sunum transkripti:

Ders çalIşmam GEREKTİĞİNDE:

YÜZyIlIn dahİsİnden hayat dersLERİ KİM?

ALBERT EINSTEIN

NELER SÖYLEMİŞ OLABİLİR?

1. Merakınızın peşinden gidin. "Benim özel bir yeteneğim yok 1. Merakınızın peşinden gidin! "Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.“

MERAKINIZIN PEŞİNDEN GİDERSENİZ BAŞARIYA ULAŞIRSINIZ. Sizin merakınızı çeken nedir? Neyi en çok merak ediyorsunuz? Benim merak ettiğim neden bazı insanların başarılı olup bazılarının olamadığıdır. Bu yüzden yıllarca başarı üzerine çalıştım. MERAKINIZIN PEŞİNDEN GİDERSENİZ BAŞARIYA ULAŞIRSINIZ.

2. Azim paha biçilmezdir! "Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum.“ Belirlediğiniz yolun sonuna ulaşacak kadar sabırlı mısınız?

BAŞLADIĞINIZ İŞİ BİTİRİN. Posta pullarının gideceği yere varasıya kadar mektuba yapışıp kalmasından ötürü çok değerli olduğu söylenir. POSTA PULU GİBİ OLUN VE  BAŞLADIĞINIZ İŞİ BİTİRİN.

3. Bugüne odaklanın! “Güzel bir kızı öperken düzgün araba kullanan birisi, öpücüğe hak ettiği dikkati vermiyor demektir.” İki atı aynı anda süremezsiniz.

ŞU ANDA YAPTIĞINIZ İŞE VERİN. Bir şeyler yapabilirsiniz ama her şeyi yapamazsınız. ŞİMDİYE ODAKLANIN VE BÜTÜN ENERJİNİZİ ŞU ANDA YAPTIĞINIZ İŞE VERİN.

4. Hayal gücü güç verir. “Hayal gücü her şeydir 4. Hayal gücü güç verir! “Hayal gücü her şeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin ön izlemesi gibidir. Hayal gücü bilgi kadar önemlidir.”

HAYAL GÜCÜNÜZÜN HANTALLAŞMASINA İZİN VERMEYİN. Hayal gücünüz geleceğinizi belirler. Einstein şöyle der: ‘Zekânın gerçek göstergesi hayal gücüdür, bilgi değil.’ Bu yüzden HAYAL GÜCÜNÜZÜN HANTALLAŞMASINA İZİN VERMEYİN.

5. Hata yapın! "Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir.“

BAŞARILI OLMAK İSTİYORSANIZ YAPTIĞINIZ HATALARI ÜÇE KATLAYIN. Hata yapmaktan korkmayın. Eğer nasıl okuyacağınızı bilirseniz hatalar sizi daha iyi bir konuma getirebilir.  BAŞARILI OLMAK İSTİYORSANIZ YAPTIĞINIZ HATALARI ÜÇE KATLAYIN.

6. Anı yaşayın! "Ben geleceği hiç düşünmem, ne de olsa gelecektir.“

ÖNEMLİ OLAN TEK AN ŞİMDİDİR. Geleceği ayarlamanın tek yolu olabildiğiniz kadar şimdide olmaktır. Şu anda dünü ya da yarını değiştiremezsiniz.  ÖNEMLİ OLAN TEK AN ŞİMDİDİR.

7. Değer yaratın! “Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın.”

EĞER DEĞERLİ OLURSANIZ BAŞARI KENDİLİĞİNDEN GELECEKTİR. Zamanınızı başarılı olmak için harcamayın,değerler yaratın. EĞER DEĞERLİ OLURSANIZ BAŞARI KENDİLİĞİNDEN GELECEKTİR.

8. Farklı sonuçlar beklemeyin!

HAYATINIZIN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORSANIZ KENDİNİZİ DEĞİŞTİRMELİSİNİZ. Her gün aynı rutinde yaşayarak farklı görünmeyi bekleyemezsiniz.  HAYATINIZIN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORSANIZ KENDİNİZİ DEĞİŞTİRMELİSİNİZ.

9. Bilgi deneyimden gelir. “Bilgi malumat değildir 9. Bilgi deneyimden gelir! “Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir.“

BİR KONUYU BİLMEK İSTİYORSANIZ ONU DENEYİMLEMELİSİNİZ. Bir konuyu tartışabilirsiniz ama bu size sadece felsefi bir anlayış kazandırır. BİR KONUYU BİLMEK İSTİYORSANIZ ONU DENEYİMLEMELİSİNİZ.

10. Kuralları öğrenin, daha iyi oynayın 10. Kuralları öğrenin, daha iyi oynayın! “Oyunun kurallarını öğrenmek zorundasınız. Böylece herkesten iyi oynayabilirsiniz.”

Yapmanız gereken iki şey var: Birincisi; OYNADIĞINIZ OYUNUN KURALLARINI ÖĞRENMEK. İkincisi ise;  OYUNU HERKESTEN İYİ OYNAMAYI İSTEMEK. BU İKİ ŞEYİ YAPARSANIZ BAŞARI SİZİNLE OLUR!