ADANA-GAZİANTEP-ZEUGMA SEFERİ 1-2 EKİM 2011 “Funda 3 ay kadar önce Necdet’i arar ve “biz Adana’ya kebap yemeğe gitmek istiyoruz “ der ve derhal 1 Ekim’e.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
Advertisements

ZAYENDE GEZGİNLERİ İLE CUNDA’DA İLKBAHAR KEYFİ 29 Nisan-1 Mayıs 2011
Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
VAK İ T GELD İ G İ D İ YORUZ BU SENE KASTAMONU ILGAZ’DAYIZ.
Lütfen sesi açıp Tıklayınız..
Düğün Fotoromanı 17 Mayıs 2014 Sapanca
 Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını.
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
(ses düğmesini açabilirsiniz) ihtiyar mısırcı ve sürpriziniz.
Hayatı yavaşlatma kararımız doğrultusunda ilk adımı atıp,Heybeliada’ya yerleştik. İlk defa misafirliğe gelen siz dostlarımızla bu mutluluğu paylaştık.Bu.
Neler oluyor bize, neler oluyor gülüm.
Panayır Ö y k ü c ü Kış geliyor, havalar iyice soğudu. Maviş kızım çimlere uzanıp sırtındaki benekleri ısıtamıyor artık. Yağmurlar başlayınca Sarı kızım.
“Ben çay içmek istiyorum.” Asking for things ● Offering things ● Plans
SESTEŞ KELİMELER AÇIKLAMA
2011 Temmuz Yaylalar 2. kısım…. Uzaktan yeknesak görünen zirveler ve yamaçlar, binbir türlü çiçeği barındırıyor…
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Size bir soru: Sevdiğiniz bir yerde kahvaltı yapabilmek için en fazla kaç kilometre yol katetmeye hazırsınız?
ULUDAĞ GEZİSİ KIŞIN KEYFİNİ ULUDAĞ’DA ÇIKARALIM. 24 ŞUBAT 2013 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN ULUDAĞ GEZİSİNE KATILMAK İSTEYEN ÜYELERİMİZ ÇARŞAMBA.
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
ZAYENDE GEZGİNLERİ MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 “Dikenden gül bitiren,kışı da bahar haline getirir.Selviyi hür bir halde yücelten,kederi de sevinç.
FİİL ÇEKİMLERİ.
YEŞİM ÇAKIR 8/A 535.
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
Gül ile Necdet nişanlandı Ankara’dan nişan manzaraları Beklenen nişan töreni Gül’ün abisi Cem’in Irak’tan gelmesi ile Ümit Annenin evinde gerçekleşti.
Adana’ya gidiş sebebim tabii ki Çukurova Kitap Fuarı. 6 gün sürmesine rağmen 200 bin’in üstünde ziyaretçi oldu. Asgari ücretle çalışan babalar, biri üniversitede.
BAHARIN KEYFİNİ ANTALYA/KEMER’DE ÇIKARALIM NİSAN 2012 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK OLAN ANTALYA /KEMER GEZİSİNE KATILMAK İSTEYEN ÜYELERİMİZ KATILIM.
ANKARA’NIN MAHZUN BANLİYÖ İSTASYONLARI (Doğu Yakasının Hikayesi) (sesli)
GID Ekibinin Ardından Adapazarı Rotary Kulübü 13/05/2009.
GÖZLERİN KAL DİYOR Bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar, gözlerin kilit Ellerin aç diyor, dudakların git.
Past tense ● Time expressions
MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 KONYA
İLETİŞİM Gönderen:Genel Müdür Gönderilen :Departman Müdürü Yarın sabah saat dokuzda tam bir güneş tutulması olacaktır. Bu her gün rastladığımız bir olay.
Orda bir köy var uzakta (mı ?) Gitmesek te (olur mu ?) Görmesek te (Bence olmaz !)... Neden mi olmaz? Gitmez ve görmezseniz neler kaçırabileceğinizi izninizle.
Fiillerde Kişi Fiillerde Zaman
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Bir yıl önceden uçak ve otel rezervasyonlarını yaptırmış olan bizler Barcelona ‘nın altını üstünü getirmeye yola çıkmıştık. Gezmenin yanısıra kendimizi.
ŞİLE-AĞVA GEZİMİZ 21 Mayıs 2011 Yakın geçmiş zamanların birinde Alper; Fatoş Anne ve Ergun Baba’sını İstanbul’a davet etmiş. O da ne Ayten Bacı ile Necla.
HAYATIN ANLAMI.
EŞ SESLİ KELİMELER Yazılışları aynı fakat anlamları farklı kelimeler eş sesli kelimelerdir.
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
tanışma koklaşmayla başlar…..
Biz Türküyüz, Türküyü söyleyende biz Türküler bizi,biz kendimizi anlatırız.Bizi tanımadan anlamaz Kimse söylediklerimizden, Hatta birde “ GÜZEL “ derler.
TAVŞAN İLE KAPLUMBAĞA Güzel bir ilkbahar günüydü.
ANTAKYA ARKEOLOJİ MÜZESİ
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
ÜŞENGEÇ YENGEÇ.
Yükleniyor Sunu seslidir...
Nedir? Necokids; İstanbul’u şifreler çözerek keşfetmeye fırsat tanıyan bir çocuk aktivitesidir. “Necokids ŞifreİSTANbul” programı uygulanarak 5-6 / 7-9.
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
 Ben uyu - yor - um  Sen uyu - yor - sun  O uyu - yor  Biz uyu - yor -uz  Siz uyu - yor - sunuz  Onlar uyu - yor - lar  Ben yürü - yor - um  Sen.
İçindekiler: Grafik oluşturalım, Sayıları tanıyalım.
KONU : BEN DE KATILMAK İSTİYORUM KAZANIM :
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
1. 2 Üstüne yazılmayan satır hangisidir? Kasap satırı.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
 Gerçek iyilik nedir? Toplum içinde insanların belirlediği bir "iyilik" kavramı vardır. Yolda gördüğü dilenciye para veren, insanlara.
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
Düzgün ve Doğru Yapacağız, Adam Gibi Adam Olacağız.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GEZİ ALANLARI VE GÖZLEM
9 EYLÜL İLKOKULU 2C SINIFI Pınarbaşı Bölgesi Yunus Emre Mahallesi
MOZAİK HAZIRLAYAN SELVA KENAVLI DANIŞMAN PROF. DR. ÜMRAN BULUT T.C.
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
Ankara çıkışlı 7 Gün 6 Gece Marmara Turu. 40 kişilik Marmara turu.
OSMAN HAMDİ BEY HAZIRLAYAN AHMET REŞİT BOSTANOĞLU.
NAYİNO Gece gökte yildizlardaR Dinleyun dertlerumi Yarde iman kalmadi hoy nayino Bilmeyi hallarumi Nayinoma Kurbanis oy Nayinoma nayino nayinoma kurbani.
Sunum transkripti:

ADANA-GAZİANTEP-ZEUGMA SEFERİ 1-2 EKİM 2011 “Funda 3 ay kadar önce Necdet’i arar ve “biz Adana’ya kebap yemeğe gitmek istiyoruz “ der ve derhal 1 Ekim’e rezervasyon yaptırılır. Vee o gün gelir çatar!

Adana’ya bir gün önce giden Funda ile Sinan Adana Kebaplarının hakkını vererek Kazancılar ve Onbaşılar deneyimi kazanmışlardı.Neco ve Gül gelince Antep kebapları tecrübesi için yola çıktılar.Otoyoldaki dinamit çalışmaları (ki Necdet bunu “bizim Antep’e gelişimizi kutluyorlar” diye pazarlamaya kalktı) nedeniyle ancak saat 15:00 sularında İmam Çağdaş’ı bulunca sevinçleri görülmeye değerdi...

Ne lezzetti o öyle! Ayranı kaşıklayan mı? Dürüm yapan mı? Ayran tasını kafasına diken mi? (Aşkolsun Gül,nasıl gülmüşsün!) Ne ararsan olduk biz!

Biraz da kültür deyip soluğu Gaziantep Arkeoloji Müzesinde aldık. Gaziantep ve Zeugma’nın simgesi haline gelmiş olan Çingene Kızı (Menaid Mozaiği) ‘nın gözlerini gördüğümüzde bir yakınımızı görmüş gibi sevindik. O da bizi gördüğüne sevindi sanki...

Gaziantep Müzesinin- Zeugma eserlerine kavuşunca m2 lik mozaikleri ile dünyanın en büyük mozaik müzesi olmasının haklı gururunu paylaştık. Kimbilir hangi Batı ülkesine kaçırıldı bu eksik mozaikler?

Gaziantep ‘e sadece Zeugma için de gelinir tabi ama başka güzellikleri de keşfetmeye çalıştık o sınırlı sürede... Bu yemenilerin turuncusu yok mu?

Ve Pazar sabahı Adana’da bir çılgınlık yaparak sabahın 6 sında Cağırtlak (Ciğer) Kebap yedik...Tek olmasak da sabahın ilk çılgınlarıydık biz...

Sinan’ın Bir Cağırtlak Kebap hikayesi... Hocam, ben Yeniköy’ün en şahane Mangal yakanıyım,çırağın olayım! İmdattt! yanıyos... Haketmiştim ben bunu

Ve Adana keyfi ile gezinin sonu... Yeni gezilerde buluşmak üzere...

Bu adam yüzünden fotoğraf ücretleri yerlerde sürününce çektiklerimi fotoromanda kullanmak zorunda kaldım...Siz de kalın sağlıcakla ! Neco