SUNUM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAVGA sk - per KONTROL İZLEYİCİDE.
Advertisements

ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Iletişimde üç filtre
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Kedilerin görevleri 1.
Rubailer Ömer Hayyam Her sabah yeni bir gün doğarken, Bir gün de eksilir ömürden; Her şafak bir hırsız gibidir Elinde bir fenerle gelen.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
2.SINIF OKUL HEYECANIM.
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
B Ü Y Ü L E Y İ C İ S O N Tıklayarak ilerleyiniz ve sesi açınız.
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ çıkış KAVRAMININ ÖĞRETİMİ.
HZ. MUHAMMED GÜVENİLİR BİR İNSANDI
Bilmeceler Hazırlayan; Zübeyde BALLAN.
SELAMLAŞMA Amaç : Görgü kurallarını geliştirme.
Hayatla yüzleşmeyi dene!
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
SAYGI SORUMLULUK ÖZGÜVEN YARDIMSEVERLİK
Biraz moral bulalım.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
KOŞMA KAYIKÇI KUL MUSTAFA.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
SIFAT (ÖN AD) Varlıkları (isimleri) renk,biçim, hareket durum gibi değişik yönlerden niteleyen ; işaret,sayı,soru,belgisizlik gibi yönlerden de belirten.
Zamirler(adıllar) Ad olmadıkları halde adın yerini tutan ve söz söyleyenle kendisine söz söylenen kimseleri anımsatan sözcüklere denir. Hazırlayan:Menendi.
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
YİYECEKLER HAYVANLAR.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
Bazı gerçekleri görmek istemeyiz..
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
1 MAKBULE GÖKTEPE 2 KRAL İSTEYEN KURBAĞALAR 3 MAKBULE 3 Çok eski zamanlardan birinde Olympos dağının doruklarında Tanrı Jüpiter yaşarmış. Dağların,
İncitmeyecek Kadar Uzak, Üşümeyecek Kadar da Yakın Olabilmek... Sesli İzleyiniz.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük LOZAN BARIŞ ANLAŞMASI
ANT İÇME TÖRENİ Aday olarak alınan izci; üç aylık eğitimi tamamladıktan sonra Yönetim Kurulunca çalışmaları yeterli görülürse ant içerek izci olmaya hak.
BTO-302 İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları BÖTE ORYANTASYONU GRUP ÇÖMlek Ders Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. HAKAN TÜZÜN Hazırlayanlar.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Sokaklar hep yalanla dolu Hayat sanki tiyatro, Rol alan alana Sevdalar üç günlük…
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
İnsanoğlu mutluluğu hep hor kullanıyormuş...
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
Ben Bu Sebze ve Meyveleri Bir Yerden Tanıyorum Ama Nerden?
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
Zamirler Esranur ÇİNKO 6-B 314.
BALONUM OKUMA – ANLAMA.
Türkiye’nin en büyük mail grubu
KRAL VE HALKI. Yıllar yıllar önce çok güzel bir ormanda kral ve halkı yaşarmış.
MUHSİN Asla Sen Yapmazsın Demeyin.
ÖZGE CANIMIZ İ Ç İ N YASTA DE Ğİ L İ SYANDAYIZ Ölmek istemedim anne Zorla dokundular bana Götürdüler beni zorla Engel olmak istedim Canımı yaktılar,
ASIL EKSİKLİK.
LİDER KİM?.
SIFATLAR( ÖN ADLAR).
2. İnanca Bağlılığı.
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
DEVLET BAŞKANI ZALİM OLURSA. Abdullah bin Abbâs -radıyallâhu anhümâ- anlatıyor:
Genelkumay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 16 Mart 2007'de İstanbul'da Harp Akademileri'nde yaptığı konuşmada cumhurbaşkanlığı seçimine hiç değinmediği,
KIRMIZI FİL NEREDE ?.
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ
SIFATLAR.
UNUTULAN ZAFER KUTÜL AMARE ZAFERİ 100.YIL.
Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
TEVEKKÜL.
HUDEYBİYE ANTLAŞMASI.
Sunum transkripti:

SUNUM

BÜYÜKLERE MASALLAR

Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş. Ancak öküzler saldırı anında bir araya geldiği zaman, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış. Bu yüzden küçük hayvanlarla beslenmek zorunda kalan aslanlar, iyi beslenememeye başlayınca bir çare düşünmüşler. Topal aslan yanına bir iki aslanı da alarak, beyaz bayrak çekmiş ve öküz sürüsüne yanaşmış. Öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanındakilere tatlı dille konuşmaya başlamış:

“Saygıdeğer öküz efendiler, bugün buraya sizden özür dilemeye geldik “Saygıdeğer öküz efendiler, bugün buraya sizden özür dilemeye geldik. Biliyorum, bugüne kadar sizlere zarar verdik. Ama inanın ki bunların hiçbirini isteyerek yapmadık. Bütün suç hep o Sarı Öküzde. Onun rengi sizinkilerden farklı ve bizim de gözümüzü kamaştırıyor, aklımızı başımızdan alıyor. Biz de barışseverliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Sizle bir sorunumuz yok. Verin onu bize, kurtulun. Yine barış içinde yaşayalım.”

Boz Öküz ve heyeti, bu sözler üzerine aralarında tartışmış ve teklifi uygun bularak Sarı Öküz’ü vermişler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış. Bir süre sonra aslanlar yine aynı yöntemle gelip, bu kez Uzun Kuyruk’u istemişler:

“Gördünüz mü ne kadar barışseveriz “Gördünüz mü ne kadar barışseveriz. Sizi de kararınızdan dolayı kutlarız. Ancak sizin şu Uzun Kuyruk var ya, kuyruğunu salladıkça nereden baksak görünüyor ve aklımızı başımızdan alıyor. Size saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Oysa sizler normal kuyruklusunuz. Verin onu bize, bu konuyu kapatıp barış içinde yaşamaya devam edelim.”

Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruk’u teslim etmiş, yine Benekli Öküz karşı çıkmış. Uzun Kuyruk, aslanların pençesi altında can vermiş. Bu olay sürekli, her seferinde farklı bahanelerle tekrarlanmış. Sonunda öküzler zayıflamış, aslanlar küstahlaşmış. Artık hiçbir bahane ileri sürmeden, doğrudan müdahale ederek, “Verin bize şunu, yoksa karışmayız.” demeye başlamışlar.

Sürü birer birer aslanların pençesinde can verirken, Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış geride. İçlerinden biri, liderlerine “Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaşı? Oysa vaktiyle ne kadar güçlüydük.” diye sormuş. Boz Öküz, Benekli Öküz’ün sözlerini hatırlayarak gözleri nemli “Biz” demiş, “Sarı Öküz’ü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı.” Kıssadan hisse: Birlik ve beraberliğimizi bozarsak, bölünüp parçalanmak kaçınılmazdır.