Değerli Dostlar, bugün biraz farklı bir sunum hazırladım. 27.09.2009 günü Almanya parlamentosunun milletvekili seçimleri var. Uzun yıllar hükümeti oluşturmuş,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değerli Dostlar, Ankara’da 2011 karla biterken 2012 bol kar yağışı ile başladı. Eşimle birlikte evde oturmaktansa yine şöyle bir dağ havası alalım dedik.
Advertisements

NÜKLEER ENERJİYE HAYIR !. BİLİM NE DİYOR ?  Nükleer Santraller Söylendiği Gibi Ucuz Değildir! İlk Kuruluş Aşamasında Çok Pahalıdır! Kullanım kolaylığı,
Yalın Satınalma Mantığı ile Fiyat Görüşmeleri
Sürdürülebilir Enerji
Elektrik Piyasası Kanunu
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt
3. Hipergeometrik Dağılım
Silgili Kurşun Kalem. Tahta kısım. Şekillendirme – Donanım (Makine, teçhizat vb) Metal – Hammadde » Madencilik » Yerküre oluşumu » ENERJİ » İşgücü-GİT.
Değerli Dostlar, dünyanın bilinen ilk borsası nerededir diye sorsam ? Tabii bu borsanın, IMKB gibi hisse senetlerinin değil de bazı temel gıda ve emtea.
MALİYET MUHASEBESİ Genel Açıklamalar
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
MAKİM MAKİNA TEKNOLOJİLERİ AŞ
Değerli Dostlar, yolum bu kez Doğu Karadenizin de en doğu noktasına düşmüştü... Artvin Borçka’dan minibüslerle Macahel Vadisi Camili Köyüne gitmek üzere.
Değerli Dostlar, canım gezmek istiyor ya, her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. Tarih 28 Temmuz 2008 ve bu kez yolum, Erzincan’dan Erzurum’a doğru...
SİNOP... Ne zaman ziyaret edilmeli ? Feridun ÖZHAN
Yeni Nükleer Reaktörler: Tasarım Kriterleri
DOĞAL AFETLER DEPREM Hazırlayan:H.Özden Özdemir
NÜKLEER ENERJİ.
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
Değerli Dostlar, Sizler YOLDAN ÇIKMAYIN…! … diye, ben bir kez daha severek yoldan çıkıyorum… Feridun ÖZHAN
NÜKLEER ENERJİ.
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
TÜRKİYE’NİN YENİ ENERJİ DÜZENİ VE ENERJİ POLİTİKALARI
Değerli Dostlar, Doğu Anadoluyu gezip te, Ağrı Dağımızı görmeden olur mu ? Uzaydan görünüş bana ait değil. Büyük Ağrının tepesi her zaman kar ve buzulla.
GERİ KAZANIM NEDEN GEREKLİDİR
Değerli Dostlar, bizim gibi “orta yaş” delikanlılarının daha ileri yaşlarda hafıza ile ilgili problemler yaşamaması için uzmanlar fırsat buldukça sayısal.
Tahta + Grafit uç + Silgi + Silgi tutucu + Tasarım Rev 0 –
HAZIRLAYAN:ŞEVVAL ERCAN
Olay Ağacı Analizi (ETA)
Elektrik Enerjisi Üretimi
Değerli Dostlar, 2010 yılının bahar belirtilerini fazla gecikmeden yollamak istemiştim. Bazı koşturmalar ve iş seyahatlerim araya girince maalesef yine.
BAŞA-BAŞ NOKTASI (BREAK EVEN POINT)
HAZIRLAYANLAR fethiye sayarer Cansu üçdemir
FİZİK BİLGİ YARIŞMASI.
Değerli Dostlar, diğer ülkelerde gezip dolaşma fırsatım olduğunda, mümkün olduğunca tarihi bölgelerini gezip görmeye çalıştım. Hele USA’da yıllık.
KESİRLER KESRİN TANIMI KESİR ÇEŞİTLERİ a)BİRİM KESİR b)BASİT KESİR
ELEKTRİK MOTORLARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
BASİT KESİR NEDİR ? BİR BÜTÜNÜN EŞİT OLARAK AYRILMIŞ HER BİR PARÇASINA KESİR DENİR. BUNU ; MATEMATİKTE RAKAMLARLA VE ŞEKİLLERLE İFADE EDERİZ.
Değerli Dostlar, Ankara ve civarı genelde çorak arazi ve çabuk kuruyan otlarla kaplıdır. Mayıs ayı sonunda evimizin balkonundan çevreye bakarken ne gördüğümü.
Ortalama Sermaye Maliyeti
Nükleer Enerji Santralleri
NÜKLEER ENERJİ.
Paydası bir basamaklı olan kesirler basit kesirler
1 MW Gücünde Lisansız Güneş Enerjisi Santral Fizibilitesi
İŞLETMELERİN KURULUŞU
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SİYASİ PARTİLER. Demokratik yönetim sisteminin temelini oluşturan siyasi partiler, prensip itibariyle birer dernek konumundadırlar.
BUNLAR BAŞKALARINA OLDU SANADA OLABİLİR VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
Atık mı , değil mi? Yumurtacı Kümes Atıkları
ÇEVRE EKONOMİSİ ve MALİ POLİTİKALAR
Değerli Dostlar, Size farklı zaman ve farklı yerlerde rastladığım yaşayan anıtlarımızdan bazılarını sunmak istiyorum... Eminim ki, Sizler de asırlar hatta.
Yenİlenebİlİr Enerjİ, SürdürülebİlİrlİK ve enerJİ DEPOLAMA
Denetim Faaliyetlerinde İklim Değişikliği Ersin Çelik - Mustafa Keleş Yasama Uzmanları Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı – Denetim Bürosu.
2Gökmen ÖZER-Coğrafya Öğretmeni 3 4 Nükleer enerji, atom çekirdeğinden elde edilen enerji türüdür. 5 Gökmen ÖZER-Coğrafya Öğretmeni Uranyum Toryum.
KARABURUN RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ (RES) PROJESİ
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
MALİYET HESAPLAMASI ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
Nükleer enerji, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi arasında ki farklar?
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz
Mühendislik Ekonomisi
KÜRESEL TİCARETİN EN ÖNEMLİ ÜÇ UNSURU HAM MADDE-ÜRETİM-PAZAR.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
Hazırlayanlar Akın GÜNEÇ Emre ERDOĞAN Mehmet Hilmi GENÇ
NÜKLEER TIP.
BAŞA-BAŞ NOKTASI (BREAK EVEN POINT)
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
Sunum transkripti:

Değerli Dostlar, bugün biraz farklı bir sunum hazırladım günü Almanya parlamentosunun milletvekili seçimleri var. Uzun yıllar hükümeti oluşturmuş, şu an da koalisyon hükümetinde bulunan ve halen Almanyanın ikinci büyük partisi olan SPD Sosyal Demokrat Partisinin seçim panolarından dikkatimi çeken iki tanesini Sizler için tercüme ettim.

Plakatın tercümesi şöyle : “ Atom santralı dünün teknolojisiydi. Geleceğimiz, temiz enerjilerdir. “

“ Bizim mühendislerimiz bunu başarırlar: Atom enerjisiz temiz enerji. “

Evet, Avrupa ülkeleri nükleer enerjiden uzaklaşıyorlar. Mevcut santrallara yenileri artık eklenmiyor. Ömrü dolanları da birer birer kapatıyorlar. Bunun nedenleri bizde hiç bilinmiyor ve konuşulmuyor: 1- İlk yatırımı çok yüksek, dolayısıyla amortisman payı yüksek ve üretilen elektrik hiç te ucuza mal olmuyor. 2- İşletme maliyetleri çok yüksek, ham malzemenin temini ve uygun hale getirilmesi yüksek teknoloji gerektiriyor. 3- Kullanılıp tüketilmiş nükleer çekirdekler çevreye hala çok yüksek radyoaktivite yaydığından depolanması büyük sorun. 4- Bir radyoaktivite sızdırma durumunda, çevre yüzlerce yıl yaşanamaz duruma geliyor (En iyi örnek Çernobil).

Ülkemizde de nükleer santral kurulması zaman zaman gündeme geliyor. Benim aklımı kurcalayan şu basit sorulara hiç cevap bulamadım: 1- Nükleer santral ile üretilen elektrik vatandaşa kaç TL/kWh e satılacak ? 2- Hammadde nereden ve kaça temin edilecek ? 3- Nükleer atıklar ne yapılacak, nerede ve nasıl depolanacak ? 4- Nükleer santralın işletmesini kimler yapacak ? 5- Bir sızdırma kazası durumunda ne olacak ? Bir deprem veya bir sel felaketinin yaraları zor da olsa sarılabilir. Nükleer kaza sonrası o çevreyi temizleyecek bir teknoloji yoktur ! Selamlarımla Feridun ÖZHAN