Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği MF-4 Edirne Koleji Rehberlik Servisi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ebrary Satın Alma (Perpetual Access) ve Abonelik Modelleri 2009.
Advertisements

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM.
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK.
Üniversiteye Geçiş (M.T.O.K)
AKTS & DE Etiketi 1 Mart 2013 İstanbul Teknik Üniversitesi İlyas ÜLGÜR Erasmus Program Koordinatörü AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
Üniversite Tanıtım.
PROGRAMIN AMACI: Ürün veya hizmet üreten kuruluşların verimliliğini yükseltmek amacıyla insan, makine ve malzemenin etkili bir şekilde kullanılması için.
Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı
Edirne Koleji Rehberlik Servisi AKTÜERYA –MF 1 Edirne Koleji Rehberlik Servisi.
PROTOKOL.
Edirne Koleji Rehberlik Servisi
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Bilgilendirme Toplantısı
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
Üniversite Sağlık Merkezleri 2. Sempozyumu. Sorgu2 100.yıl Üniversitesi1 Adnan Menderes Üniversitesi1 Akdeniz Üniversitesi4 Anadolu Üniversitesi2 Ankara.
Çin Dili ve Edebiyatı YABANCI DİL ALANI ( DİL-3)
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİNİN DURUMU Dr. Sibel KIRAN Üniversite SAĞLIK Merkezleri II. Sempozyumu Aralık 2006.
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
TM (EA) PUAN TÜRLERİ YGS – LYS Bİ LGİ
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
Edebiyat Fakültesi Bölümlerinin
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI MESLEK LİSELİLER İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK!!!!
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
2013 YGS-LYS SINAV SİSTEMİ Testler ve Soru Sayıları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik:40 Soru Sosyal Bilimler:40 Soru Fen Bilimleri:40 Soru TOPLAM:
SUŞEHRİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ÜNİVERSİTE İMTİHANI BAŞARISI
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
B İ R MESLEK B İ R YAŞAM HAFTANIN MESLE Ğİ : İ LAH İ YAT KONU Ğ UMUZ: MEVLÜT ERGEN.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
facebook.com/groups/beunmetalurji.
ÖĞRETİM YILI LYS BAŞARI TABLOSU.
2015 YILI ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
. TERCİH. En Çok Kontenjan Anadolu Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Atatürk üniversitesi Selçuk Üniversitesi S. Demirel Üniversitesi
YGS – LYS SINAVLARI VE M.T.O.K.. Mezunlar: 1. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması.
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
2011 ÜNİVERSİTE YERLEŞME SONUÇLARIMIZ 2011 UNIVERSITY PLACEMENT RESULTS.
YGS 13 Mart 2016 – Pazar LYS 4 18 Haziran Cumartesi (Sosyal Bilimler) LYS 1 19 Haziran Pazar (Matematik) LYS 2 25 Haziran Cumartesi.
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İnşaat Mühendisliği Bölümü
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘e’
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘h’
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘p’
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘U’
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE GERİ ÖDEME
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Prof. Dr. Ali Yazıcı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
Makine Mühendisliği nedir?
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: HEE Bölüm Başkanlığı
ANKOS ELEKTRONİK BİLGİ KAYNAKLARI ERİŞİMİNDE ULUSALLAŞMAYA DOĞRU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği MF-4 Edirne Koleji Rehberlik Servisi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik üretimi, dağıtımı, sistemin bakımı, elektrikli aletlerin yapımı, elektronik sistemlerin tasarlanması, elektronik ev ve tıp aletlerinin üretilmesi, haberleşme alanında telgraf ve telefondan uyduya kadar her türlü sistemlerin tasarlanıp geliştirilmesi ve bakımı ile ilgili eğitim ve araştırma yapılır. PTT, TRT, Aselsan, THY, Alarko gibi resmi ve özel kuruluşlarda, tıp elektroniği ile ilgili firmalar da ve bilgisayar sektöründe çalışılabilir.

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programının Amacı : Elektrik-elektronik mühendisliğinin amacı, kuvvetli (elektrik) ve zayıf (elektronik) akımlarla çalışan alet ve sistemlerin yapımı, geliştirilmesi, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve sistemin bakımıyla ilgili eğitim ve araştırma yapmaktır.

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Bu bölümde matematik ve fizik temel bilim dalları tabanı üzerinde elektronik, elektromanyetik dalga teorisi gibi haberleşme sistemlerine ilişkin dersler kuramsal ve uygulamalı olarak okutulmaktadır. Yaz aylarında staj yaptırılır.

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği için Gereken Nitelikler : Elektrik ve elektronik alanında çalışmak isteyenlerin üstün akademik yeteneğe sahip, matematik, fizik, kimya ve ekonomiye ilgili ve yetenekli, dikkatli ve yaratıcı kimseler olmaları gereklidir.

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Elektrik-elektronik mühendisi üretme, iletme ve dağıtmayla ilgili sistemlerin, projelerin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve denetimi telgraf-telefon haberleşmesinden uydu optik haberleşmesine, enerji üretiminden mikroelektronik eleman, elektronik devre düzen ve sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimiyle ilgili işleri planlar ve yürütülmesini sağlar.

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendislerinin Çalışma Alanları : Elektrik-elektronik mühendislerinin büyük bir kısmı PTT, TRT gibi kamu kuruluşlarında, bir kısmı özel sektörde ya da serbest çalışmaktadırlar. Ülkemizde elektrik-elektronik mühendislerine duyulan gereksinme çok fazladır.

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programının Bulunduğu Üniversiteler ve Fakülteleri : BOĞAZİÇİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLKENT MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KOÇ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ORTA DOĞU TEKNİK MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HACETTEPE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BAŞKENT MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ EGE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BAHÇEŞEHİR MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği DOKUZ EYLÜL MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YEDİTEPE MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ GAZİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ İSTANBUL MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GAZİANTEP MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇUKUROVA MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ OSMANGAZİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ANADOLU MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ SELÇUK MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ KARADENİZ TEKNİK MÜHENDİSLİK- MİMARLIK FAKÜLTESİ ONDOKUZ MAYIS MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MERSİN MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ATILIM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLKENT MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği DOĞU AKDENİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DİCLE MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ SAKARYA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ PAMUKKALE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ NİĞDE MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ CUMHURİYET MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MUSTAFA KEMAL MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ZONGULDAK KARAELMAS MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DUMLUPINAR MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KIRIKKALE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNÖNÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ NİĞDE MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ KOÇ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği BAŞKENT MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YEDİTEPE MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ FIRAT MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KADİR HAS TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Puanlar Koç Üniversitesi İngilizce Tam Burslu Bölümünün puanı 554 ile başlayıp, puanı 200’lere kadar düşmektedir. Edirne Koleji Rehberlik Servisi