657 SAYILI DMK. VE PERSONEL ÖZLÜK HAKLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BÖLÜM - I TANIM. YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETİCİ, ÖĞRETİM ELEMANI VE MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ.
Advertisements

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELMA EĞİTİMİ MAYIS SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU Nazım ÖZYÜZER İç Denetçi.
YILLIK VE MAZERET İZİNLERİ
T.C. BAŞBAKANLIK Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü DİSİPLİN SUÇ VE CEZALARI.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ
  657 SAYILI KANUNDA İZİN.
Personel Hareketliliği
Sözleşmeli Personel ile
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
Öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili işlemlerde, 08/12/2004 tarihli ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim.
MEB Öğrenci Davranışlarının Değerlendirilmesi Yönetmeliği
KARAÇAY İLKOKUL/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
YILLIK İZİN Madde 102 Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti onyıldan fazla.
NEVŞEHİR VALİLİĞİ GÖRE İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SİLİFKE İLÇESİ MUSTAFA ÖZCAN İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
ÇALIŞMA SAATLERİ KOŞULLARININ TANITIMI VE ÖZLÜK HAKLARI
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU DİSİPLİN SUÇ VE CEZA UYGULAMALARI
DİSİPLİN: Kurallara Uyma ve Yolsuzluğu Önleme Toplam sayfa : 19 B.A.Güler, İpek Özkal Sayan, Kamu Personel Yönetimi, AÜ SBF 2007.
BÖLÜM - I TANIM YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETİCİ, ÖĞRETİM ELEMANI VE MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BÖLÜM - I TANIM Tanım ve Kısaltmalar : Madde 3 -
CUMHURİYET ORTAOKLULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SİNOP AYANCIK İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu memur, sözleşmeli personel ve geçici personele ilişkin; *-ilkeleri, *-hedefleri, *-istihdam şekillerini, *-memurların.
M.E.B. 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU VE DİSİPLİN UYGULAMALARI ÖZET BİLGİLER.
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
Eğitimin Amacı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İnkılâp ve İlkelerine, Atatürk Milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacak, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
T.C. Çanakkale Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü
GAZİEVRENOS İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
100. YIL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ÖDÜL VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ
Öğr. Gör. Anıl Çağlar ERKAN
KURUM YAZIŞMALARI 1 Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
657 Sayılı Devlet Memurları
AYLIKSIZ İZİN
PERSONEL KANUNLARINA GÖRE 4/1-c SİGORTALILARININ ÖĞRENİM DURUMLARI İTİBARİYLE GÖREVE GİRİŞ DERECE VE KADEMELERİ.
Memurların Genel Hakları
Yer Değiştirme. YER DEĞİŞTİRME Madde-72: Yer değiştirme suretiyle atanma Kurumlarda yer değiştirme suretiyle atanmalar; hizmetlerin gereklerine, özelliklerine,
DİSİPLİN 657/ m..
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 657 SAYILI KANUN İSTANBUL-KASIM 2015.
DİSİPLİN Nurullah DAVUTOĞULLARI MGM İSTANBUL-Kasım 2015.
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
Kamu Hizmetine Giriş. Bu hafta neler var...  Kamu Hizmetine Girişte Anayasal İlkeler  Hizmete Girişte Aranan Genel ve Özel Şartlar  Hizmete Alma Politikası.
Nurullah DAVUTOĞULLARI METEOROLOJİ GN.MD. AFYON Kasım 2015
Memuriyette Disiplin Cezaları
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
Muzaffer KÜÇÜKBULUT MÜFETTİŞ
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
MEMURUN GENEL HAKLARI Uygulamayı isteme hakkı:
T.C Ordu Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Performans Değerlendirme Semineri.
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Yer Değiştirme.
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU DİSİPLİN SUÇ VE CEZA UYGULAMALARI
Madde 100 Günlük çalışma saatlerinin tespiti
OKULDA İŞGÖREN HİZMETLERİ
Memuriyete Giriş Adaylık Süreci.
Ünite 8 KALEM DEFTERİ.
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU SORULARI
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
Sözleşmeli personel izinleri
KARAKAYA İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Memur İzin Hakları ( YILLIK İZİN )
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
Görev ve Sorumluluklar
SEÇİMLERDE ADAY OLAN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER
Sunum transkripti:

657 SAYILI DMK. VE PERSONEL ÖZLÜK HAKLARI Hidayet ÜÇKOL V.H.K.İ. KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Hizmetleri Şubesi İnsan Kaynakları Birimi 2015

PERSONEL ÖZLÜK BİLGİLERİ l- Memuriyete giriş ll- Terfi-İntibak lll- Sicil numarası ve yıl sonu sicili lV- Atamalar V- İzinler-Raporlar, Askerlik İşlemleri VI- Disiplin ve Cezalar

I-MEMURİYETE GİRİŞ ADAYLIK İŞLEMLERİ: a ) Adaylık Dönemi: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54. maddesinin ikinci fıkrasında “Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olmaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz” denilmektedir. Adaylığın kaldırılması teklif edilen personelin asaletinin tasdiki 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun değişik 58. maddesi uyarınca yapılır. Aday memurlara derece ve kademe ilerlemesi uygulanmaz.

b ) Adaylıkta geçen sürelerin değerlendirilmesi: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun değişik 159. maddesinde “ adaylık süresi sonunda bu Kanun hükümlerine göre asıl memurluğa atananların adaylıkta geçirdikleri süreler, kademe ilerlemelerinde ve derece yükselmelerinde değerlendirilir” denilmek suretiyle adaylıkta geçen sürenin adaylığın kaldırılmasını müteakip değerlendirileceği öngörülmüştür. Bu madde gereğince adaylıkta geçen süreleri ve varsa askerlik hizmeti dikkate alınır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 54 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 54. maddesinde, “Sınavlarda başarılı olanlardan Devlet memurluğuna girmek isteyenler başarı listesindeki sıraya ve 47.  maddeye göre ilan edilen kadro sayısı kadar, kurumlarınca memur adayı olarak atanırlar.  

Madde 54 ) Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz. Madde 55 ) Aday olarak atanan memurların, önce bütün memurların ortak vasıfları ile ilgili temel eğitime, bilahare sınıfları ile ilgili hazırlayıcı eğitime ve staja tabi tutulmaları ve Devlet Memuru olarak atanabilmeleri için herbirinde başarılı olmaları şarttır. Temel Eğitim ile hazırlayıcı eğitim aynı kurumda yapılır.

DMK.’nun 56. maddesinde, “Adaylık süresi içinde temel ve hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olanlarla adaylık süresi içinde hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmayacak durumları, göreve devamsızlıkları tespit edilenlerin disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişkileri kesilir. İlişkileri kesilenler ilgili kurumlarca derhal Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

Adaylık devresi içinde veya sonunda, yukarıdaki hükümlere göre ilişikleri kesilenler (sağlık nedenleri hariç) 3 yıl süre ile Devlet memurluğuna alınmazlar.

AYRICA; Kişi asaleti tasdik olmadan; il dışı ve il içi atama başvurusunda bulunamaz(mazeret ataması hariç) ve terfi edemez. Yıllık izin kullanamaz, sadece 10 gün mazeret izni (evlilik, babalık, ölüm izni hariç) kullanabilir.

II-TERFİ (Derece-Kademe) Memurun en son bitirdiği okula göre kıdem durumunu gösterir sayısal ifadedir. Örnek: derece kademe 11 1 İlkokul mezunu : 15/1 Ortaokul mezunu : 14/2 Lise Mezunu : 13/3 Meslek Lisesi mezunu: 12/3 Önlisans mezunu : 10/2 Lisans mezunu : 9/1 Sağlık lisans mez. : 8/2 Tıp Fakültesi mez. : 8/3 ‘ünden ilk memuriyete başlar.

II-1. KADEME TERFİ Bulunduğu kademede en az 1 yıl çalışan, O yıl içinde disiplin cezası almayan, Bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması halinde; Kişi KADEME TERFİ alır. Örnek : 10/1’inden: 10/2’si olur.

II-2. DERECE TERFİ Bulunduğu derecenin 3. Kademesinde 1 yıl süreyle çalışan, O yıl içinde disiplin cezası almayan, Kadrosunun müsait olduğu durumlarda; Kişi DERECE TERFİ alır. Örnek: 10/3’ünden; 9/1’i olur.

AYRICA: Arka arkaya 8 yıl herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara ödül olarak bir kademe terfi verilir.

III-SİCİL Sicil No: Devlet memurları, kurumlarınca tutulacak memur kütüğüne kaydolurlar ve her memura bir sicil numarası verilir. Örnek: M1054 - H56743 – DR45329 Emekli Sicil No: Kişinin doğum tarihiyle başlar. Tüm özlük işlerde kullanılır. Örnek: 78.96.8031

IV-ATAMALAR İlk defa açıktan atama ( Namzet olarak ) Yeniden atama ( istifa etmiş personel için) Kurum içi atama ( İl dışı atama ) .1. Dönem : Ocak- Başvurusu Aralık ayında yapılır. . 2. Dönem : Haziran- Başvurusu Mayıs ayında yapılır. .3. Dönem : Eylül- Başvurusu Ağustos ayında yapılır.

Mazeret atamaları: .Sağlık durumu . Eş durumu . Öğrenim durumu (Sadece 4 yıllık Böl.İçin)

AYRICA; Olağanüstü Hallerde Atama (deprem, sel, salgın vb. durumlarda) Sınıf ve unvan değişikliği ile atama Üst Hizmet bölgesinden Alt Hizmet Bölgesine atama(26. madde) Karşılıklı yer değiştirme (Becayiş) Ataması

V- İZİNLER Yıllık İzin: Asil olan Devlet Memuru, hizmet süresinin ilk 10 yılı, yılda 20 gün; 10 yıldan fazla hizmeti olan memurlar yılda 30 gün senelik izin kullanmayı hak eder. *A.H. 30 gün Mazeret izni: Her memur yıl içinde mazeretine binaen 10 gün mazeret izni kullanabilir. * A.H. 5 gün

Hastalık İzni: -Kanser, Verem ve akıl hastalığı vb.uzun süreli bir tedavi gerektiren durumlarda 18 aya kadar; zorunlu hallerde 36 aya kadar uzatılır. Hastalık devam ettiğinde malulen emekli edilir. - Diğer hastalıklarda 12 aya kadar hastalık izni verilebilir. Refakat İzni: - Ayrıca, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır.. *A.H. : yok

8+5 =13 hafta (Doğum Sonrası) izinli olur. Doğum İzni: - Doğum öncesi 8 hafta (çoğul gebelik durumunda doğum öncesi 8 haftalık süreye 2 hafta daha eklenir), Doğum sonrası 8 hafta ‘dır. AYRICA; Kişi isterse doktor raporuna binaen doğum öncesi 5 haftaya kadar olan iznini doğum sonrasına aktarabilir, (aktarılan bu süre içerisinde alınan rapor ve yıllık izin süreleri bu süreden düşülür) 8+5 =13 hafta (Doğum Sonrası) izinli olur. Süt İzni: Doğum yapan memura annelik izni bitiminden itibaren; -İlk 6 ay, günde 3 saat süt izni verilir. -İkinci 6 ay, günde 1,5 saat süt izni verilir. Ayrıca:Süt izninin hangi saatler arasında kullanılacağı kadın memurun tercihine bırakılmıştır. *A.H. İlk 6 ay 3 Saat, ikinci 6 ay 1 saat.

Babalık İzni: Eşi doğum yapan memura 10 gün süreyle verilir. (A. H Babalık İzni: Eşi doğum yapan memura 10 gün süreyle verilir. *(A.H. 5 gün) Evlilik İzni: Kendisi veya Çocuğu evlenen memura 7 gün süreyle verilir. *(A.H. 5 gün) Ölüm İzni: Annesi, babası,kardeşi, eşi ve çocuğu ölen memura 7 gün süreyle izin verilir. Eşinin anne, baba ve kardeşi için de bu izin geçerlidir. *(A.H. 5 gün)

AYLIKSIZ İZİNLER TEŞEKKÜRLER

ASKERLİK İŞLEMLERİ Devlet Memurları aday veya asil olsun farketmeksizin Askere gidebilirler. Askere Sevk Belgesini alan Memur; sevk tarihinden 15-20 gün önce bağlı oldukları kurumun İnsan Kaynakları Birimine dilekçe ile başvurmalıdır. Kişiye Askerlik süresince Ücretsiz İzinli sayılması hususunda onay alınır. Askerliğini yapan Memur Terhis tarihinden itibaren 30 gün süre içinde görevine başlamalıdır.

VI-DİSİPLİN VE CEZALAR DMK’nın 125. maddesine göre Devlet Memurlarına verilecek disiplin cezaları ile her bir disiplin cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: A - Uyarma B - Kınama C - Aylıktan kesme D - Kademe ilerlemesinin durdurulması E - Devlet memurluğundan çıkarma

A – Uyarma; Memura, görevinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesidir. Uyarma cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: a) Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kayıtsızlık göstermek veya düzensiz davranmak, b) Özürsüz veya izinsiz olarak göreve geç gelmek, erken ayrılmak, görev mahallini terketmek, c) Kurumca belirlenen tasurruf tedbirlerine riayet etmemek, d) Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak, e) Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak,  f) Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak, g) Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak, h) Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak.

B - Kınama : Memura, görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesidir. Kınama cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: a) Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kusurlu davranmak,   b) Eşlerinin, reşit olmayan veya mahcur olan çocuklarının kazanç getiren sürekli faaliyetlerini belirlenen sürede kurumuna bildirmemek,  c) Görev sırasında amire hal ve hareketi ile saygısız davranmak,   d) Hizmet dışında Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak, e) Devlete ait resmi araç,gereç ve benzeri eşyayı özel işlerinde kullanmak,   f) Devlete ait resmi belge, araç, gereç ve benzeri eşyayı kaybetmek,

Kınama cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır-2 g) İş arkadaşlarına, maiyetindeki personele ve iş sahiplerine kötü muamelede bulunmak,   h) İş arkadaşlarına ve iş sahiplerine söz veya hareketle sataşmak,   ı) Görev mahallinde genel ahlak ve edep dışı davranışlarda bulunmak ve bu tür yazı yazmak, işaret, resim ve benzeri şekiller çizmek ve yapmak, j) Verilen emirlere itiraz etmek, k) Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak,   l) Kurumların huzur, sükün ve çalışma düzenini bozmak. m) (Ek:17/9/2004-5234/1 md.)Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç vermek.

C - Aylıktan Kesme : Memurun, brüt aylığından 1/30 - 1/8 arasında kesinti yapılmasıdır. Aylıktan kesme cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: a) Kasıtlı olarak; verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçleri korumamak, bakımını yapmamak, hor kullanmak,    b) Özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmemek, c) Devlete ait resmi belge, araç, gereç ve benzerlerini özel menfaat sağlamak için kullanmak, d) Görevle ilgili konularda yükümlü olduğu kişilere yalan ve yanlış beyanda bulunmak,   e) Görev sırasında amirine sözle saygısızlık etmek, f) Görev yeri sınırları içerisinde her hangi bir yerin toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz olarak kullanılmasına yardımcı olmak, ı) Hizmet içinde Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak,

D - Kademe ilerlemesinin durdurulması : Fiilin ağırlık derecesine göre memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 - 3 yıl durdurulmasıdır. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: a) Göreve sarhoş gelmek, görev yerinde alkollü içki içmek, b) Özürsüz ve kesintisiz 3 - 9 gün göreve gelmemek,   c) Görevi ile ilgili olarak her ne şekilde olursa olsun çıkar sağlamak, d) Amirine veya maiyetindekilere karşı küçük düşürücü veya aşağılayıcı fiil ve hareketler yapmak,  e) Görev yeri sınırları içinde herhangi bir yeri toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz kullanmak veya kullandırmak, f) Gerçeğe aykırı rapor ve belge düzenlemek,   h) Ticaret yapmak veya Devlet memurlarına yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak,

Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır-2 ı) Görevin yerine getirilmesinde dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep ayrımı yapmak, kişilerin yarar veya zararını hedef tutan davranışlarda bulunmak, j) Belirlenen durum ve sürelerde mal bildiriminde bulunmamak,   k) Açıklanması yasaklanan bilgileri açıklamak,    l) Amirine, maiyetindekilere, iş arkadaşları veya iş sahiplerine hakarette bulunmak veya bunları tehdit etmek, m) Diplomatik statüsünden yararlanmak suretiyle yurt dışında, haklı bir sebep göstermeksizin ödeme kabiliyetinin üstünde borçlanmak ve borçlarını ödemedeki tutum ve davranışlarıyla Devlet itibarını zedelemek veya zorunlu bir sebebe dayanmaksızın borcunu ödemeden yurda dönmek, n) Verilen görev ve emirleri kasten yapmamak,   o) Herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmak.

E - Devlet memurluğundan çıkarma : Bir daha Devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarmaktır. Devlet memurluğundan çıkarma cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: a) İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükün ve çalışma düzenini bozmak, boykot, işgal, kamu hizmetlerinin yürütülmesini engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek veya yardımda bulunmak, (1)   b) Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek, c) Siyasi partiye girmek,   d) Özürsüz olarak (...) (2) bir yılda toplam 20 gün göreve gelmemek,     

Devlet memurluğundan çıkarma: cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır-2 e) Savaş, olağanüstü hal veya genel afetlere ilişkin konularda amirlerin verdiği görev veya emirleri yapmamak, f) Amirlerine, maiyetindekilere ve iş sahiplerine fiili tecavüzde bulunmak, g) Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak, h) Yetki almadan gizli bilgileri açıklamak, ı) Siyasi ve ideolojik eylemlerden arananları görev mahallinde gizlemek, j) Yurt dışında Devletin itibarını düşürecek veya görev haysiyetini zedeleyecek tutum ve davranışlarda bulunmak, k) 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna aykırı fiilleri işlemek.

TEŞEKKÜRLER