Maliyet Muhasebesi Ödevi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

TİCARİ İŞLEMLER VE VARLIK KAYNAK YAPISINA ETKİLERİ
FAİZ HESAPLARI ÖMER ASKERDEN PİRİ MEHMET PAŞA ORTAOKULU
Faiz Problemleri.
ORAN VE ORANTI Ahmet’in parası 40 TL ve Halil’ in parası 20 TL dır. Ahmet’in parasına göre Halil’in parasını nasıl ifade edersiniz? Tartışınız. SÖZEL.
Didem ÖZDEN İlköğretim Matematik Öğretmenliği
Alım Satım Planlaması Rehberi. Alım satımın 9 bileşeni 1.Alım satım yapılacak ortamın seçin 2.Psikolojik hazırlığınızı yapın 3.Risk seviyenizi bilin 4.Hedeflerinizi.
internetin matematik kaynağı
BİRLEŞİK İMALATTA MALİYETLEME
TESMER KOCAELİ ŞUBESİ KÜÇÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER KOBİ TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI EĞİTİMLERİ Eğitmen Yeminli Mali Müşavir Adem ÖZZAİM.
TİCARİ İŞLEMLER VE VARLIK KAYNAK YAPISINA ETKİLERİ
Finansal Tablolar Gelir Tablosu Bilanço Nakit Akım Tablosu
Kurallar Eğitimin Edification ı ÇOOOOOOOOKKKKK ÖNEEEEEMLİİİİİİİİİ. Alttaki yazı eğitimin sahibinin cümleleri sizde bu şekilde kendi cümllelerinizle ve.
htpp://kisi.deu.edu.tr/dilek.seymen
A.7-1 ÇİKOSAN A.Ş. Tek bir üretim bölümünde çeşitli mamuller üretmektedir. Genel üretim giderlerini üretilen mamul maliyetlerine götürü olarak yükleyen.
MALİYET MUHASEBESİ İBRAHİM HOCAOĞLU.
Kar Planlaması ve Kontrol: BBN Analizleri
FAİZ ORANI DAVRANIŞI.
MATEMATİK.
MALİYET VE YÖNETİM MUHASEBESİ
KARAR AĞACI VE FAYDA KURAMI
Bölüm 6 Yatırım Kriterleri
Sermaye Maliyeti Nedir?
MALZEME MALİYETLERİ Malzeme Maliyetlerinin Ayrımlanması
Chapter 1 Learning Objectives
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 18 Temmuz 2013.
SOSYAL GÜVENLİK. Sosyal Güvenlik Sistemine Bütçeden Yapılan Transferler ve Sosyal Güvenlik Açığı (Cari Fiyatlarla, Milyar TL)
SERMAYE MALİYETİ Prof.Dr. Ali CEYLAN.
KESİRLER.
Profil Uygulamaları.
Üretim faktörleri Üretim faktörleri: Mal ve hizmetleri elde etmek için kullanılan kaynaklar Emek: İnsanların mal ve hizmet üretiminde sarf ettikleri bedensel.
MALİYET MUHASEBESİ Soru A.5-6
Kâr Maksimizasyonu.
TİCARİ KAR VEYA ZARARIN HESAPLANMASINDA TEK DÜZEN HESAP PLANINDA YAPILAN DÖNEM SONU KAYITLARI Bilanço Hesaplarında Maliyet Hesaplarında Gelir Tablosu.
7.SINIF MATEMATİK DERSİ “TABLO VE GRAFİKLER”
SOFRALIK VE YAĞLIK ZEYTİNDE ÜRETİM MALİYETLERİ VE KARLILIK
SAYILI TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE FAALİYETTE BULUNAN MÜKELLEFLERİN DİKKAT E T MES İ G EREKEN HUSUSLAR.
MALİYET MUHASEBESİ SAYFA:230 A:5-4 SORUSU VE ÇÖZÜMÜ
Genç ve çalışmaya elverişli nüfusu, Nitelikli işgücü ve düşük işgücü maliyetleri, Lojistik altyapısı, Sektörün temel hammaddesi pamuk üretimi açısından.
Bölüm 2 Finansal Analiz Muhasebe: Karar vermenin dayanağı: Ne durumdayız? İşletmelerin finansal durum analizi Karar vermede kullanılan kritik oranlar.
İKİNCİ DERECEDEN FONKSİYONLAR ve GRAFİKLER
Prof.Dr. İbrahim LAZOL DAÜ-2012
McGraw-Hill/Irwin Copyright © 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved. 5. BÖLÜM Hisse Senetlerinin Değerlendirilmesi.
B. KARLILIK ANALİZİ Yönetim uygulamalarında kar planlaması ve karlılık analizi alanında kullanılan önemli araçlardan biri; literatürde “başabaş analizi,
FİZİK DERSİ SINAVI SORULARI (2)
Sermaye Maliyeti Yatırımcı açısından sermaye maliyeti;
Özkaynak maliyeti Burada araştırılan hisse senedi maliyetidir.
ÇERKEZKÖY KÖŞE BAŞI ARAZİMİZ ÇERKEZKÖYDE ÇEVREYOLUNA ÇOK YAKIN KONUMDA ARKASINDA 2 ADET OKUL OLAN DEĞERLİ BİR ARAZİ.
McGraw-Hill/Irwin Copyright © 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved. 16. BÖLÜM Kar Payı Politikası.
Çalışma Sermayesi Finansmanı
FİNANSAL KARAR TÜRLERİ
MUHASEBE UYGULAMALARI
1.durum: x 6 = TL x 0.09 = TL MALİYET 2.durum: x 4 = TL
BİLİNÇLİ TÜKETİM ARİTMETİĞİ
Bazı terimler Gelir Maliyetler Karlar
MİKRO İKTİSAT PROBLEM ÇÖZÜMLERİ 24 Aralık 2008
KARLILIK ANALİZİ ÖRNEK SORULAR
Fiyatlandırma ve Ödemeler
Dünyada & Bölgemizde Buğdayın Durumu Sanayici İçin Belirsizlik Unsurları
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
2K-28>0  K>14 ÖDEV 4 ÇÖZÜMLERİ
Çalışma Sermayesi Finansmanı
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
OPSİYON PİYASASI Dr. Çağatay ORÇUN.
İÇİNDEKİLER ~Ürünün çalışma şekli ~Ürünün amacı ~Ürünün fotoğrafı ~Ürünün fiyatı Hazırlayan:İbrahim ŞAHİNDUR.
OPSİYON PİYASASI Dr. Çağatay ORÇUN.
YÖNETİM MUHASEBESİ İBRAHİM LAZOL.
Sunum transkripti:

Maliyet Muhasebesi Ödevi Kaan Alp SAN

Soru (A.2-5): Köyden gelen 100 kg buğday, bir değirmende 10 milyon TL karşılığında öğüttürülmüştür ve 60 kg un elde edilmiştir. Buğdayın piyasa fiyatı 0,3 milyon TL /kg, unun piyasa fiyatı 1 milyon TL/kg’ dir. Buğdayın una dönüştürülmesinin muhasebe maliyeti, fırsat maliyeti ve net ekonomik kazanç ve kaybını hesaplayınız.

Çözüm: 100 Kg buğday Öğütme maliyeti: 10.000.000 TL 60 kg un elde edilmiştir. Buğdayın piyasa fiyatı: 300.000 TL/Kg Unun piyasa fiyatı 1.000.000 TL/Kg 60 Kg unun piyasa fiyatı: 1.000.000 * 60 = 60.000.000 TL 100 Kg Buğdayın piyasa fiyatı: 300.000 * 100 = 30.000.000 TL Muhasebe Maliyeti: 10.000.000 TL’ dir (Öğütme maliyeti).

Fırsat Maliyeti: Buğdayı öğüterek elde ettiğimiz kazanç 60. 000 Fırsat Maliyeti: Buğdayı öğüterek elde ettiğimiz kazanç 60.000.000 TL’ dir. Eğer buğday olarak kalsaydı kazancımız 30.000.000 TL olacaktı. Buğdayı una dönüştürerek elde ettiğimiz fırsat maliyeti: 60.000.000 – 30.000.000 = 30.000.000 TL’ dir. Net Ekonomik Kazanç: Eğer hem “muhasebe maliyeti” hem de “fırsat maliyeti” söz konusu ise; net ekonomik kazancı hesaplayabilmek için bu iki maliyeti göz önünde bulundurmak gerekir. Net ekonomik kazancımız: 30.000.000 – 10.000.000 = 20.000.000 TL’dir. Net Ekonomik Kayıp: Buğday hediye geldiği için her halükarda kaybımız olmayacaktır.