TEKNİK İZ İŞARETLERİ İzciler gittikleri yerleri arkadan gelen arkadaşlarına bildirmek ya da geri rahat dönebilmek için, kendilerinin anlayabileceği tarzda.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK VE TRAFİK.
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR
PUSULA Doğa yürüyüşünde yolları ve patikaları izlemek istemiyorsan bir pusulaya ihtiyacın olacak. Pusula enerji hatlarından 55 metre, telefon hatlarından.
Güvenlik ve Sağlık İşaretleri
YAPI ELEMANLARI – TEMEL UYGULAMASI
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
KAMP YERİ SEÇİMİ .
MERKEZİ YIĞILMA (EĞİLİM) ÖLÇÜLERİ
TAM SAYILARDA BÖLME İŞLEMİ
Acaba Şu Anda Saat Kaç?.
Yağmurda Kayganlık YAĞMURLU DURUMLARDA ARABA KULLANIRKEN
CAN GÜVENLİĞİM İÇİN TRAFİK İŞARETLERİNİ ve KURALLARINI ÖĞRENİYORUM
 Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
TRAFİK HAFTASI.
İŞ GÜVENLİĞİ KONUŞALIM
Şah ve Vezirin Özellikleri
Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eğitim ve Kültür Leonardo da Vinci Adım Adım Hareketlilik.
4 KARE.
REHBERLİK SERVİSİ.
PUSULA Doğa yürüyüşünde yolları ve patikaları izlemek istemiyorsan bir pusulaya ihtiyacın olacak. Pusula enerji hatlarından 55 metre, telefon hatlarından.
SATRANÇ ANTRENÖRÜ VE HAKEMİ
Sözcük Türleri Setenay KAYA Hazırlık-D/153
Kısa Mesafede Süratli Taşıma Teknikleri
GECE TATBİKATLARI VE HAYK UYGULAMALARI
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
TRAFİK İŞARETLERİ Trafik Görevlisinin İşaretleri
Saygıdeğer Öğretmenim ve Sevgili Arkadaşlar
TRAFİK DERSİ TRAFİK DERSİ.
OZAN KAYA 156 3/A ARKADAŞLIK ÖDEVİ.
ÇOCUKLARIN UYMASI GEREKEN TRAFİK KURALLARI
KARENİN ÖZELLİKLERİ Ü Şeklin arkasına gizlenmiş özellikler
Güvenli Sürüş İçin Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
KEDİ EVİ Dizayn: Yuli Weston.
MATEMATİK İlköğretim 2 KESİRLER.
Eğitimin anlamından bahsedile bilir eğitimde çocuğun özgür iradesinin de olması gerektiği vurgulana bilir ÇOCUĞA SINIR KOYMAK.
KALDIRIMI OLMAYAN YOLLARIN SOL KENARINDAN YÜRÜYÜNÜZ.
KOMPOZİSYON YAZMA GİRİŞ BÖLÜMÜ.
YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3.
TRAFİK.
TRAFİK İŞARET VE LEVHALARI-2
TRAFİK İŞARETLERİ
SBS'DE BAŞARI İÇİN ALTIN ÖNERİLER.  Sınavdan bir gün önce kuru baklagiller gibi gaz yapıcı besinler tüketmeyin.  Midenize ağır gelebilecek çok yağlı.
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Konu : Araçların Işıkları – Bozuk Araçların Çekilmesi
ÖN AD (SIFAT). Adıları niteleyen veya belirten sözcüklerdir. Bir sözcüğün sıfat olabilmesi için adın önüne gelerek onu nitelemesi veya belirtmesi gerekir.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Araş. Gör. Ahmet ARDAHANLI Kafkas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi.
TRAFİK İŞARET LEVHALARI VE GÖREVLERİ
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
Konu : Öndeki Aracı Geçme – Geçilen Araç Sürücüsünün Uyacağı Kurallar
ÇOCUKLAR İÇİN TRAFİK KURALLARI TRAFİK KURALLARINI ÖĞRENELİM!...
DURMA DURAKLAM VE PARK ETME KURALLARI DURMA: Görevli kişilerce verilen dur emrinde, sesli, işaretli dur emrinde, kırmızı ışıkta,işaret.
SATRANÇ .
TRAFIC SINGS.
GÜVENLİ GEÇİŞ YERLERİ.
ARAÇ SÜRME YASAĞI ARAÇ KULLANMA SÜRESİ
GEREKSİZ YERE YAVAŞ SÜRME VE YAVAŞLAMA YASAĞI
benim kulübümün adı= trafik ve ilkyardım kulübü
TRAFİK DERSİ TRAFİK DERSİ.
Kaldırımlar Yayalarındır
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
YÜKLEME İSTİF VE BOŞALTMA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
HASTA YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
TRAFİK İŞARET LEVHALARI VE GÖREVLERİ
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Acİl durum Hareket Tarzı.
Sunum transkripti:

TEKNİK İZ İŞARETLERİ İzciler gittikleri yerleri arkadan gelen arkadaşlarına bildirmek ya da geri rahat dönebilmek için, kendilerinin anlayabileceği tarzda işaret dili kullanırlar. Arazi parçasında kendilerinin seçebilecekleri tarzda döşenen bu işaretlere teknik iz işaretleri denir.

ÖNCÜLER; Bu işaretler, eğer bir yolda gidiliyorsa, yolun müsait bir kenarına bırakılır. Yolun müsait kenarı demek; Araç geliş istikametinin tersine olan taraf yani sol taraftır. İşaretlerin dökülmesi gereken yer de bu kenarda araç ve yayaların bozamayacakları noktalardır. Gidiş yönünü gösteren ok işaretleri, genellikle belli aralarla bırakılır. 100 adımda bir, 50 adımda bir gibi. Aralarındaki mesafe, araziye göre ayarlanır. Bunların haricindeki işaretler yeri geldikçe kullanılır. Teknik iz işaretlerini dökerken köprü üstüne köprü işareti koymak, tehlikenin olduğu noktaya tehlikeli işareti koymak gibi mantıksızlıklar yapılmamalıdır. Köprü işareti ve yön oku beraber kullanılarak köprüye git denilir ya da tehlikeden önce tehlike işareti konulur ki arkadan gelenler hazırlanabilsin.

Arazide bol olan materyaller o alan içinde kullanılmaz Arazide bol olan materyaller o alan içinde kullanılmaz. Yani kozalaklarla dolu bir arazide yine kozalaklarla işaret koymak o işaretin görülmeden geçilmesine sebep olabilir. Yine dallarla dolu arazide dal ile, taşlar ile dolu arazide taştan işaret konmamalıdır. İz döken oba, bıraktıkları izleri kaydetmelidir. Kavşaklara gelindiğinde, gidilecek yönü gösteren okun haricinde, gidilmemesi gereken yolların kenarına girilmez işareti koymayı ihmal etmeyin. İnsanlar bulunan yerde, iz dökerken belli etmeyin.

İZCİLER İzleri ararken bozmamaya gayret edin. Arkadan gelenler varsa iz bozmamaya daha çok özen gösterin. Arkadan gelen olmayacaksa izleri bozun. Bulduğunuz izleri ve aralarındaki mesafeyi not edin. Yolda tek sıra veya ikişerli, arazide ise hilâl şeklinde arama yapın. İzlerde verilen komutlara harfiyen uyun. İnsanlar bulunan yerlerde yaptığınız işi belli etmeyin. Eğer izi kaybederseniz, son bulduğunuz ize geri dönün. Bir izciyi izin yanında bırakın. O izden itibaren giderek genişleyen bir daire çizerek bir sonraki izi arayın. İz ararken son derece dikkatli olun. “Köprüye” işareti ile köprü arasında başka işaret olmaz sanmayın, öncüler fikir değiştirmiş olabilir. Her an her şeyi düşünün. Geçtiğiniz yolları unutmayın. İcap ederse geri dönebilecek kadar iyi ezberleyin. İz takibi esnasında gereksiz konuşmayın ve gürültü yapmayın.

Buradan Gitme Bu Yönde İlerle Acele Et Buradan Hareket Ettik Beni Takip Et

Saat 5 te Kampta Ol Tehlike Var Üst Üste 3 Taş Tehlike Var Köpek Var Dönüş İşaretleri Dikkat, Hazır ol 18 Kişi Bu Yönde İlerliyoruz Mezarlık 5 Saat 5 te Kampta Ol İki ve Dört Kişi Olmak Üzere İkiye Ayrıldık Tehlike Var Üst Üste 3 Taş Tehlike Var Köpek Var

Sola Dön 10 Dakika Bekle Değirmen Kuyu 4 Kişiydik İkişer İkişer İkişer Gelerek Birleştik ayrıldık 4 Kişiydik İkişer İkişer Ayrıldık Cami Kilise

Kamp Kampa Doğru Dön Haber Habere Doğru Sedye Lâzım İlkyardım Lâzım