MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘’ O Mahur Beste …..’’.
Advertisements

Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
YOLCULUK Veda ettim gençliğimin gamsız geçen rüyasına, Çıktım aşkın nihayeti bulunmayan sahrasına. Bilmiyordum yol neresi? Varacağım yer neresi? Dayanarak.
SENİ SEVİYORUM Oyhan Hasan BILDIRKİ Sesli İzleyin.
Merhametsiz karanlıklar içindeyim, Ne zaman güneş doğacak bilmiyorum
AŞK YARASI SESLİDİR.
KIYAS Aşağıdaki göz kamaştırıcı kıyasa dikkatle bakın
Gökkuşağı Oyhan Hasan Bıldırki Şiirler Sesli Dinleyiniz.
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
İSTANBUL’DA İstanbul’da yükseklerde Çamlıca tepesindeyim.
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ...
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
O Mahur beste çalar…..!!.
16 Mayıs :16:52 VURSAYDIN KELEPÇEYİ Bu ikindiyi beklemeye ne gerek vardı Gelmişken tutup elimi kenetleseydin Gelmişken tutup beni esir etseydin.
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
BİLMECELER.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
ANıLaRıM.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
KaDıN.
BİR KIZIM OLSAYDI ADI ZEYNEP.
İnsan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur....
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
C A N I M Y A N I Y O R. Dağhan H O S T A ŞİİR Slayt Edebiyatcim.com
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
Beni aramaya çıkarsa düşlerin,
ANNECİĞİM.
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
Eski Sokaklar.
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
Hangi cümlenin yüklemi isim tamlamasıdır
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
KAFİYE ( UYAK ) : Dize sonlarındaki ses benzerliklerine “uyak” denir.Dize sonların- daki ses,anlam ve görevce farklı sözcük,ek ya da seslerden oluşur.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde günler gecelere yağarak günler gecelere yağarak Bir çığlık çağlıyor Bir çığlık.
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
Kendini tanıyınca; ağaçları, kuşları tanırsın, sonbaharları, altın sarısı yaprakları, uzaktan gelinliği giymiş kızlara benzeyen, karlar düşmüş dağları,
MAVİYDİ DÜŞLERİM, ÇÜNKÜ BEN ÇOCUKTUM... ÇÜNKÜ SİYAH DEĞİLDİ
GiTTiĞiN YeR.
26 Ağustos Gecesinde Saatler 2.30’dan 5.30’a Kadar

Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
Oyhan Hasan BILDIRKİ Gökyüzünde bin bir turna şarkılar söylüyor Bu kadar mı özledin beni? Al benden de o kadar Bütün gece dolunayda gözledim seni.
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
RÜYÂ GİBİ ZAMANLAR Oyhan Hasan BILDIRKİ Dağlar duman duman, başındaki sisleri Ömrümün anılarla bezenmiş geçmiş günleri Yıldırım gibi bir atlı iner yamaçtan.
Yedi Borazan (bölüm 8-9) Yedi mühür Yedi borazan Yedi tas I. 1. beygir
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
IŞIĞI BEYİNLERİNDE TAŞIYANLARIN
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
AYRILDIK, GÖREMİYORUM GÖZLERİNİ
Arkamdan Bir Silah Sesi,
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
BEN SENİ SEVİYORDUM İCLAL AYDIN. S Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı akşam güneşi… Onca zamanın üstünde.
Sunum transkripti:

MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK

AMANSIZ BİR GÜZ SONUNDA Balkondaki güzel kız Anılarımın baş tacı Gülümsüyor Mor dağlar uzakta Okyanus nedir bilmiyor Saçlarında benli rüzgârlar geziniyor Kulaklarında sesim Bir şiirden ötekine geçiyor Dar sokakta adım sesleri Besbelli Şehzade geliyor Balkondaki güzel kızın başında Sevda yelleri esiyor Sonra ne oldu bilmem Hatırladığım Amansız bir güz sonunda Sürmelendi kapılar Balkondaki güzel kız görünmez oldu Gergisine kurulmuş asma güller soldu Uzak akşamların birinde İçin için ağlıyor şimdi 11 Şubat 2007 Oyhan Hasan BILDIRKİ

Gece birdenbire düştü, ilkin çatıları tuttu Gece birdenbire düştü, ilkin çatıları tuttu. Ortalıkta bir sessizlik… Say ki in cin top oynuyor. Uzak pencerelerde soluk ışıklar, sokak lambaları fersiz. Bin bir gece masallarından kim bilir kaç tanesi çekip geliyor karanlığın içinden… Bütün masal kahramanları, sensizliğimi paylaşmak ister gibi davranıyorlar. Sensizliğim, gecenin karanlığına karışıyor. Masal kahramanları iki sıra halinde dizilmişler, aralarında yol açmışlar. Yolun ucu, gökyüzünün en ucundaki yıldıza uzanıyor. Birdenbire bütün yıldızlar tuhaflaşıyor. Yüreğimi tutuşturan bir müzik başlıyor. Sayısız ışık topu, ardı ardına patlıyor. Kalbimde sımsıcak duygular. Masal kahramanları hareketleniyor… Görüyorum, sensizlik perdesini çekip alıyorlar. Görüyorum, yolun başında duruyorsun. El ediyorsun, yanına çağırıyorsun beni. Masal kahramanları alkıştan alkışa geçiyor. Zümrüdüanka’nın kanadındayım, sana geliyorum! 11 Şubat 2007 Oyhan Hasan BILDIRKİ

KALBİMDE MELEĞİM AĞLAR Gül bahçemde Bir bülbül dolaşır her gün Nedendir bilmem Sevda türküleri söyler Kafdağları düşer aklıma Yatağına sığmaz delişmen ırmaklar Kalbimde meleğim ağlar Yollar, ah biliyorum Bütün yollar sana uzanıyor Zor dönemeçlerin en ucunda Umudum görünüyor Sorar yoklarım yüreğimi Derdin nedir diye Geceden gündüze tutunurum Güneşten dolunaya uzanırım Başımda dinmez fırtınalar Bir de üşüyen ruhum 11 Şubat 2007 Oyhan Hasan BILDIRKİ

Işık bayramı o günden bu yana devam ediyor Işık bayramı o günden bu yana devam ediyor. Masal kahramanları da çekip gitmediler. Gökyüzünü tutan yıldızlar azalacağına, çoğaldı. Sonsuz yıldız yağmuru içinden gülümsüyorsun bana. El ediyorsun, yanına çağırıyorsun beni. Kucak kucak güllerle sana geliyorum. Masal kahramanları yeniden alkış tutuyor. Zümrüdüanka yeniden kanatlanıyor. Sana geliyorum. Yıldız yağmuru artıyor. Yüreğimde senli türküler, sana geliyorum. Yeryüzündeki çiçekler desen, erkenden uyanıyor, sayısız renklerini gösteriyorlar. Sevgi pınarı gürül gürül… Yetişen içiyor. 14 Şubat 2007 Oyhan Hasan BILDIRKİ

Hava ne açık, ne kapalı. Ara sıra gökyüzü mavisini göstermeye başlıyor Hava ne açık, ne kapalı. Ara sıra gökyüzü mavisini göstermeye başlıyor. Bütün gece şiddetli bir yağmur vardı. Hanidir gök gürlemesini, yıldırımın akışını, şimşeklerin çakışını görmemiştim. Uyumadım, dayanabildiğim kadar camdan gözledim olanı biteni, ışık ışık çakanı, damla damla yere düşeni. Sonra dalmışım… Dalmışım dedim ya, tabiatın sesine kaptırmışım kendimi, uyumuşum. Şimdi rüzgâr, yeniden dallarla oynuyor. Tekir kedi, avını bekliyor. Güneş yok. Kuşlar beslenme derdinde. Bir dalı bırakıp, ötekine tutunuyorlar. Benim derdim, sensizliğim. Sensizlik, delişmen kalbimi ayaklandıran şarkı. Sana çıkan şarkılar. 14 Şubat 2007 Oyhan Hasan BILDIRKİ http://sevgiyesusamak.wordpress.com