Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük gölü olan Aral, Asya'nın ortasında bir bataklık ve çöl haline geldi. Özbekistan ile.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK SEVESO BİLDİRİMİ Bilindiği üzere endüstriyel faaliyetlerden kaynaklanan büyük endüstriyel kazaların.
Advertisements

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE ÖNLEMLER
Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
Su ! Neden Önemli ?... Ramsar DSİ GAP BM Tatlı Su Yılı
ORGANİK TARIM.
Geri Dönüşüm Nedir?.
Ukrayna Ukrayna.
ÇEVRE ETİĞİ.
Amerikan Doğayı Koruma kuruluşlarının araştırmalarına göre dünyada plastik torba kullanım adedi yılda yaklaşık 500 milyon ile 1 trilyon adet arası değişmektedir.
HALİL AYCAN Sınıf Öğretmenliği (i.ö.) 2/B
PLASTİKLER VE ÇÖZÜM YOLU
Amerikan Doğayı Koruma kuruluşlarının araştırmalarına göre; Dünyada, plastik torba kullanım adedi yılda yaklaşık 500 milyon ile 1 trilyon adet arası değişmektedir.
Amerikan Çevre Koruma Dairesi’nin verilerine göre her yıl dünyada yaklaşık 500 milyar ile 1 trilyon arası plastik poşet kullanılmaktadır. National Geographic.
1 23 Ağustos Ağustos Ağustos
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
COĞRAFİ BÖLGELER.
ÇEVRE KANUNU Kanun Numarası : 2872 Kanun Numarası : 2872 Kabul Tarihi : 09 /08 / 1983 Kabul Tarihi : 09 /08 / 1983 Yayımlandığı R.Gazete : Yayımlandığı.
TÜRKİYE’DE BORU TAŞIMACILIĞI VE PROJELER
Erkin Işık | 2 Mart 2006 | 1 Getting you there. ENFLASYON* GİZLİ ŞİFRENİN PEŞİNDE * Ekonomi Çalışma Grubu’nda gerçekleştirilecek sunumların hazırlayan.
Prof. Dr. Nilüfer Narlı Değerlendirme 14 Nisan 2009.
Maddenin ölçülebilir özellikleri
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ÇELTİK – AKGÖL PROJESİ Feyzullah PARLAK ( Planlama Başmüh. ) Metin PEKTAŞ.
ÇEVRE.
Hazırlayan : Umut Baran ZORLU Öğretmen :Şükran BAHÇEBAŞI
Caretta caretta ve Chelonia mydas Türkiye sahillerine yuva yapıyor.
BİYOKÜTLE.
KURGU KUŞAĞI PLASTİK POŞET.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük SSCB’NİN DAĞILMASI
TÜRKİYE’DEKİ PETROL VE DOĞALGAZ BORU HATLARI
SU VE SAĞLIK Dr.Mustafa Sülkü
TÜRKİYE’NİN YENİ ENERJİ DÜZENİ VE ENERJİ POLİTİKALARI
AMPD PERAKENDE ENDEKSİ by NIELSEN EYLÜL AYI SONUÇLARI 25 EKİM 2007.
TEHLİKELİ ATIKLARIMIZI AYIRT EDELİM
BILGIDAGI.COM. Sokak Çocuklarının Çoğu 5–17 Yaşları Arasında Değişir. Popülasyonu değişik şehirlerde bu durum değişebiliyor. Sokak çocukları ; şehrin.
LEYLEKLERİN HAYATI.
Dünyayı tehdit eden ölümcül virüs Ebola, ilk olarak bundan 38 yıl önce, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ortaya çıktı. Uzun bir aranın ardından 2013'te.
Hayatın Kaynağı Su.
3. ÜNİTE BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
SERA GAZLARI METİN MERT ARSLAN.
KÜRESEL ISINMA FAHRİYE LİMAN 6/A 180.
20 Nisan Nisan Nisan
KAVİMLER GÖÇÜ.
Gökyüzünde Gördüklerimiz Dünya’mız Yeryüzü
TOPLAM DÜNYA 10/11 11/1212/1313/1414/1515/16 Geçen dönem ile fark DEVREDEN STOK ÜRETİM
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
Dünyanın En Tehlikeli 10 Hayvanı
I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel.
Çevremiz neden kirlenir?
ÖZBEKİSTAN.
ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEME YOLLARI
NEREDE, NİÇİN YAŞIYORUZ? NEREDE, NİÇİN ÜRETİYORUZ?
ÇEVRE.
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
ÇEVRE ETİĞİ.
2014 ŞUBAT POLİTİK EKONOMİ ARA RAPORU 28 ŞUBAT 2014
ASİT YAĞMURLARI Asit yağmuru nasıl meydana gelir? Asit Yağmurları Tarihi Eserlere Etkisi Nedir?
Dunyanın 7 harikası Slaytı başlat Slaytı başlat. Keops piramıdı Keops Piramidi, Giza Piramitleri olan 3 piramitten biridir. Firavun Khufu (Keops) tarafından.
PLASTİKLERİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ (RECYCLİNG)
 Uzay kirliliği son 40 yılda ortaya çıkan bir sorundur. Dünya’ya yakın yörüngelerde dönen uydular için bir başka tehdit de uzay kirliliğidir. Peki uzay.
YAPAN:CANSU KARADUMAN 11-H1 801  OSMANLI- VENEDİK VE AVUSTURYA İLİŞKİLERİ  Osmanlı kaybettiği toprakları almak için önce Venedik daha sonra da Avusturya.
1 DÜNYA ve UZAY A. Gökyüzünde Gördüklerimiz B. Dünya’mız C. Yeryüzü Hazırlayan Galipsercan Aslan 5B No 172 Öger Ortaokulu Manavgat Sorgun.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN. KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
Sunum transkripti:

Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük gölü olan Aral, Asya'nın ortasında bir bataklık ve çöl haline geldi. Özbekistan ile Kazakistan arasında yer alan ve küresel ısınma nedeniyle kuraklaşan bölgede yer alan Aral Gölü'nün su hacminin yaklaşık 45 yılda 1183 kilometre küpten 115 kilometre küpe düştüğü, gölün giderek kurumasının çevredeki tarım alanlarına ciddi zararlar verdiği belirtildi. Aral Gölü'nde su seviyesi azalıyor Özbekistan ile Kazakistan arasındaki Aral Gölü'nde su seviyesi düştü. Uzmanlar gölün kurumasının dünyadaki en önemli ekolojik felaketlerden biri olduğuna işaret ediyor.

Aral Sea – 1977 to 2001

Çevre felaketi Hollanda'nın eseri çıktı Fildişi Sahili'nde geçen yıl bulunan zehirli atıklar Hollanda'dan gönderilmiş. Batı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahili’nde başkent Abidjan civarında geçen ağustos ayında gizlice bırakılan ve şu ana kadar 7 kişinin ölümüne yol açan zehirli atıkların, Hollanda’dan gönderildiği kesinlik kazandı. Yaklaşık 500 ton dolayında olduğu bildirilen kimyasal ve petrol artığı zehirli çöpün, Yunan bandıralı "Probo Koala" adlı yük gemisiyle Amsterdam’dan Abidjan’a gönderildiğinin öğrenilmesi üzerine, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. 20 Eylül :25

Samandağı Deniz Kaplumbağaları Tehdit Altında