Can Baba’nın anısına, saygıyla...

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

Benim kim olduğumu biliyor musunuz? Soy alguien con quien convives a diario Hergün birlikte yaşadığınız biriyim...
Lütfen SESLİ izleyiniz...
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
"Aşk ancak yatakta tedavi edilebilen bir hastalıktır"”
Aşkta Sınırlar ve Sinirler
KUMDA AYAK İZLERİ
Türkçe Performans Ödevi
BENİM EŞSİZ YUVAM Hazırlayan:Turan KAYA.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.
Benim biricik Canım Babacığım
CAN YÜCEL’den..... ( Ağustos 1999).
mynet.com BU NE TELAŞ ? Müşfik KENTER.
Sevgi Koleji Türkçe Dersi Ödevi 7/B Sınıfı Kübra MENEKŞE.
BENİM EŞŞİZ YUVAM Çevremizdeki canlıların yuvaları nelerdir?
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
BUGÜN HAYAT ÇOK GÜZEL!.
Lütfen SESLİ izleyiniz... ( Müzik: Vangelis )

Lütfen SESLİ izleyiniz...
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
Türkiyenin en büyük mail grubu
Lütfen SESLİ izleyiniz...
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir zamanlar bir ağaç varmış
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
BABALAR VE KIZLARI.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
ÇOCUKLAR İÇİN BEŞ SEVGİ DİLİ
Farklılıklara Saygı.
KÜÇÜK KAPLUMBAĞA.
FİİLLER.
BARDAK MI GÖL MÜ?.
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM.
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Gece yarısı parka bir baykuş geldi.Ağaçları tek tek
Bugunlerde herkes gitmek istiyor
Sesli İzleyiniz....
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Hazırlayan;Asli PelinGEZER
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
KİP AİLESİ.
Bremen Mızıkacıları.
ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME
Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
HAZIRLAYANLAR “” *METİN TOSUN *EMİN Kara *KA’aN AYDIN *AHMET TURKAN
GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN ! GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN !
Ayçiçeği sabahtan akşama kadar hiç ayıramaz yüzünü güneşten...
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
Güvenin yitirilmesi.
MUTLU BİR AİLEyİz Hazırlayan: Bensu DEMİRYÜREK.
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
Talip: selam… Kız evi: selam,hoş geldiniz. Talip: selam… Kız evi: selam,hoş geldiniz. Talip: msn adresinizi oğlumdan aldım.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
AKÇAKOCA’DA MÜKEMMEL BİR HAFTASONU GEÇİRMEYE HAZIRMISINIZ? Peki ama tehlikenin farkinda mısınız? Biges Vas ? This is kaput Gelin Gelin Alduracam hepinizi.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Sunu Bakanlığımızca yapılan fotoğraf yarışmasında derece giren 50 tane resimden oluşmaktadır. Resim üzerindeki yazılar.
Sunum transkripti:

Can Baba’nın anısına, saygıyla...

CAN YÜCEL

Bugünlerde herkes gitmek istiyor. Küçük bir sahil kasabasına, Bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara... Bugünlerde herkes gitmek istiyor. Küçük bir sahil kasabasına, Bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara...

Hayatından memnun olan yok. Kiminle konuşsam aynı şey... Her şeyi, herkesi bırakıp gitme isteği. Hayatından memnun olan yok. Kiminle konuşsam aynı şey... Her şeyi, herkesi bırakıp gitme isteği.

Öyle "yanına almak istediği üç şey" falan yok. Bir kendisi. Bu yeter zaten. Her şeyi, herkesi götürdün demektir. Keşke kendini bırakıp gidebilse insan. Ama olmuyor. Öyle "yanına almak istediği üç şey" falan yok. Bir kendisi. Bu yeter zaten. Her şeyi, herkesi götürdün demektir. Keşke kendini bırakıp gidebilse insan. Ama olmuyor.

Hadi kendimize razıyız diyelim, öteki de olmuyor, Yani her şeyi yüzüstü bırakmak göze alınmıyor. Hadi kendimize razıyız diyelim, öteki de olmuyor, Yani her şeyi yüzüstü bırakmak göze alınmıyor.

Böyle gidiyor işte. Bir yanımız "kalk gidelim", öbür yanımız "otur" diyor. Böyle gidiyor işte. Bir yanımız "kalk gidelim", öbür yanımız "otur" diyor.

“Otur" diyen kazanıyor. O yan kalabalık zira. İş, güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile, Güvende olma duygusu... “Otur" diyen kazanıyor. O yan kalabalık zira. İş, güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile, Güvende olma duygusu...

En kötüsü alışkanlık. Alışkanlığın verdiği rahatlık, Monotonluğun doğurduğu bıkkınlığı yeniyor. Kalıyoruz. Kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kök salıyoruz. En kötüsü alışkanlık. Alışkanlığın verdiği rahatlık, Monotonluğun doğurduğu bıkkınlığı yeniyor. Kalıyoruz. Kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kök salıyoruz.

Evlenmeler... Bir çocuk daha doğurmalar... Borçlara girmeler... İşi büyütmeler...

Bir köpek bile bizi uçmaktan alıkoyabiliyor. Misal, ben... Kapıdaki Rex'i bırakıp gidemiyorum. Değil bu şehirden gitmek, İki sokak öteye taşınamıyorum. Alıp götürsem gelmez ki... Bütün sokağın köpeği olduğunun farkında. Herkes onu, o herkesi seviyor. Hangi birimizle gitsin ? Bir köpek bile bizi uçmaktan alıkoyabiliyor. Misal, ben... Kapıdaki Rex'i bırakıp gidemiyorum. Değil bu şehirden gitmek, İki sokak öteye taşınamıyorum. Alıp götürsem gelmez ki... Bütün sokağın köpeği olduğunun farkında. Herkes onu, o herkesi seviyor. Hangi birimizle gitsin ?

"Sırtında yumurta küfesi olmak" diye bir deyim vardır; Evet, sırtımızda yumurta küfesi var hepimizin. Kendi imalatımız küfeler. "Sırtında yumurta küfesi olmak" diye bir deyim vardır; Evet, sırtımızda yumurta küfesi var hepimizin. Kendi imalatımız küfeler.

Ama eğreti de yaşanmaz ki bu dünyada. Ölüm var zira. Ölüme inat tutunmak lazım, İnadına kök salmak lazım. Ama eğreti de yaşanmaz ki bu dünyada. Ölüm var zira. Ölüme inat tutunmak lazım, İnadına kök salmak lazım.

Bari ufak kaçışlar yapabilsek. Var tabii yapanlar, ama az. Sadece kaymak tabakası. Hepimiz kaçabilsek... Bütçe, zaman, keyif... Denk olsa. Gün içinde mesela... Küçücük gitmeler yapabilsek. Bari ufak kaçışlar yapabilsek. Var tabii yapanlar, ama az. Sadece kaymak tabakası. Hepimiz kaçabilsek... Bütçe, zaman, keyif... Denk olsa. Gün içinde mesela... Küçücük gitmeler yapabilsek.

Ne mümkün. Sabah 09.00, akşam Sonra başka mecburiyetler Sıkışıp kaldık. Sırf yeme, içme, barınmanın bedeli Bu kadar ağır olmamalı. Ne mümkün. Sabah 09.00, akşam Sonra başka mecburiyetler Sıkışıp kaldık. Sırf yeme, içme, barınmanın bedeli Bu kadar ağır olmamalı.

Hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz. Bir ömür karşılığı, bir ömür yani. Ne saçma... Bahar mıdır bizi bu hale getiren? Galiba. Hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz. Bir ömür karşılığı, bir ömür yani. Ne saçma... Bahar mıdır bizi bu hale getiren? Galiba.

Ben her bahar aşık olmam ama Her bahar gitmek isterim. Gittiğim olmadı hiç. Ama olsun... Ben her bahar aşık olmam ama Her bahar gitmek isterim. Gittiğim olmadı hiç. Ama olsun... İstemek de güzel. İstemek de güzel

grafik-animasyon e.nurhan köroğlu grafik-animasyon e.nurhan köroğlu