KAYITLI ELEKTRONİK POSTA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

AKILLI FAKS.
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kayıtlı Elektronik Posta Elektronik Tebligat Sistemi
NETSiS.
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ TOPLANTISI
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU HÜKÜMLERİ IŞIĞINDA “DİJİTAL ŞİRKET” KONFERANSI 11 Ekim 2011.
Hayatınızı kolaylaştırır...
MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş,
E-Fatura Nedir? Önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü.
Kurumsal KEP Entegrasyon ve Yönetim Çözümü KEP Gateway
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU ŞUBAT 2011 BİLGİ NOTU I Temel Kanunlar Değişti; Henüz Yürürlüğe Girmedi.
Hayatınızı TÜRKKEP’le kolaylaştırın…. Kolay ve Dünyası Elektronik posta, internetin yaygınlaşması, her türlü verinin kolaylıkla iletilebilmesi.
NETSiS.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
VAN İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKKEP E-HİZMETLERİ
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
MARMARİS TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
İş Geliştirme Yöneticisi
DIŞ TİCARET VERİ SİSTEMİ
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) ÖRNEK ANONİM ŞİRKET KURULUŞU
Kamuda e-Belge Çalışmaları
Ticari Defterler Tacirlerin Defter Tutma Yükümlülüğü (TTK md. 66)
Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanı
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü YÖNETİCİLİK FORMASYONU (BİÇİMLENME) KAZANDIRMA EĞİTİMİ.
SODES BİS SİSTEMİ.
KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) SİSTEMİ
Muhtar Bilgi Sistemi.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
e-YAZIŞMA PROJESİ T.C. Kalkınma Bakanlığı Ekim 2014
KEP/e-tebligat uygulama ve sorunlar
(456 NUMARALI VUK GENEL TEBLİĞİ)
1 Sunday.. 2 Vergi dairelerince düzenlenen ve muhataplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakın, Gelir İdaresi Başkanlığı.
E-Tebligat 1: E-Tebligat Ne Zaman Başlıyor? E-Tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacaktır. Ancak, bu tarihten önce E-Tebligat sistemini.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
E-Tebligat Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir 20/11/2015 MARDİN.
 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 456)  5.2. Gelir Vergisi Mükelleflerinin Bildirimi ve Elektronik Tebligat Adresi Edinmesi  Elektronik tebligat.
ELEKTRONİK TEBLİGAT ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ TEBLİĞLERİ.
GAZİANTEP ECZACI ODASI. KEP Nedir-1 Kayıtlı elektronik posta, kısa adıyla KEP, en kısaltılmış tanımıyla tarafların, elekronik ortamda teknik ve hukuki.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
Aralık 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
Aralık 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
İç Ticaret Genel Müdürlüğü
K AYıTLı E LEKTRONIK P OSTA E LEKTRONIK TEBLIGAT YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) KEP YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) SMMM Güney.
Selman SOLHAN
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hayatınızı TÜRKKEP’le kolaylaştırın…
Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Elektronik İmza Kasım 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi Proje Sorumlusu Cumali YAŞAR.
© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-DEFTER HİZMETLERİ.
E-İMZA KUBİLAY KOCABAL BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU
Halil CEYLAN Uyumsoft – Kamu Projeleri Danışmanı
E-İMZA.
KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRILMASI İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
E - İMZA ANIL TUNCER
KEP-BORDRO HİZMETİ.
İSMMMO Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu
Elektronik imza nedir? 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda yer alan şekliyle elektronik imza; başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik.
V. Bireysel Başvuru Usulü
KAYITLI ELEKTRONİK POSTA BİLGİLENDİRME SUNUMU
E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU
Sunum transkripti:

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KAYITLI ELEKTRONİK POSTA

KEP Nedir ? Gönderimine, Teslimatına, Kullanımına Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP Nedir ? Kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcıları aracılığıyla elektronik iletilerin uluslararası standartlarda ve teknik olarak güvenli bir şekilde yapılmasına imkan sağlayan ve elektronik iletilerin; Gönderimine, Teslimatına, Kullanımına ilişkin hukuken geçerli delil sağlayan, e-postanın gelişmiş şeklidir.

KEP Nedir ? Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP hizmeti, tebligat, taahhütlü, APS gibi fiziki posta hizmetlerinin elektronik ortamdaki eşdeğeridir. KEP, çağımızda sıkça kullanılan e-posta sisteminin resmi olarak da kullanılabilmesi için oluşturulan resmi e-posta altyapısıdır. KEP sistemdeki hesaplar ile sadece KEP sistemindeki hesaplara e-posta gönderilip alınabilir. Hotmail, gmail gibi genel e-posta hesaplarına doğrudan e-posta gönderilemez ve alınamaz. İçindekiler kısmı

KEP Nedir ? Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Sistem, kullanıcılara genel e-posta hizmetlerine ilave olarak; e-postaların ilgili kişiye gönderilip gönderilmediğini, gönderilmişse ulaşıp ulaşmadığını, gönderilen e-postaya erişilip erişilmediğini, e-postanın iletilme zamanını, içeriğin değişmediğini garanti ederek, hukuken geçerli delil seti oluşturmaktadır. İçindekiler kısmı

Standart e-Posta ile KEP’in Farkları Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Standart e-Posta ile KEP’in Farkları Açıklama Standart e-Posta Kep Mail Gönderme / Alma √ Yasal Kanıt Desteği X Mail Bütünlük Garantisi Bütün Mailler İmzalanabilir mi Diğer KEP Hizmet Sağlayıcılara Kanıt Gönderme Detaylı Loglama Bütün Mail Bilgileri Veritabanında Kayıtlıdır İçindekiler kısmı

KEP Temel Avantajları Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Resmi ve ticari işlemlerin hızlı yapılaması Zaman kazancı Ticari faaliyetlerin verimli yürütülmesi Kâğıt arşiv kazancı Çevrenin korunması Maliyet kazancı

PTTKEP ile neler yaparız? Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP Kullanım Alanları PTTKEP ile neler yaparız? e-Tebligat e-Yazışma e-Fatura Bordro Gönderimi Bilgi Edinme Başvuruları Sözleşme Taahhütname Uyarı-Sicil İşlemleri Bilgi Belge Paylaşımı İştirak Taahhütnamesi Beyanname Tüketici Şikayetleri Tacirler Arası İhbar İhtar Teklif-Sipariş Sipariş Onay Atama-Terfi Yazıları

Mevzuat Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu MADDE18(3) Tacirler arasında, diğer tarafı temerrüde düşürmeye, sözleşmeyi feshe, sözleşmeden dönmeye ilişkin ihbarlar veya ihtarlar noter aracılığıyla, taahhütlü mektupla, telgrafla veya güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi ile yapılır. MADDE 1525- (1) Tarafların açıkça anlaşmaları ve 18 inci maddenin üçüncü fıkrası saklı kalmak şartıyla, ihbarlar, ihtarlar, itirazlar ve benzeri beyanlar; fatura, teyit mektubu, iştirak taahhütnamesi, toplantı çağrıları ve bu hüküm uyarınca yapılan elektronik gönderme ve elektronik saklama sözleşmesi, elektronik ortamda düzenlenebilir, yollanabilir, itiraza uğrayabilir ve kabul edilmişse hüküm ifade eder.

KEP Hesabı Adres Yapısı Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP Hesabı Adres Yapısı Tüzel Kişiler İçin Örnek 1122334455667788@hs01.kep.tr ptt@hs01.kep.tr ptt.hukuk@hs01.kep.tr ptt.hukuk@ptt.hs01.kep.tr Gerçek Kişiler İçin Örnek ali.celik@hs01.kep.tr ali.celik.66@hs01.kep.tr mehmetali.celik@hs01.kep.tr mali.celik@hs01.kep.tr

Sadece Alıcı Gönderici Ve Alıcı KEP Çalışma Modelleri Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP Çalışma Modelleri Sadece Alıcı Gönderici Ve Alıcı

Sadece Alıcı KEP Çalışma Modelleri Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP Çalışma Modelleri Sadece Alıcı KEP sisteminden sadece ileti alarak faydalanabilirler. Gerçek Kişi olan alıcıların e-imza sahibi olma zorunluluğu yoktur. Islak imza ile sadece alıcı olarak KEP sistemine dahil olabilirler.

Gönderici Ve Alıcı KEP Çalışma Modelleri Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP Çalışma Modelleri Gönderici Ve Alıcı Hem ileti alıp hem de ileti göndererek KEP sisteminden faydalanırlar. KEP iletisi gönderebilmek için e-İmza sahibi olmak zorunludur.

KEP Kimler İçin Zorunludur? Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP Kimler İçin Zorunludur? 7201 sayılı Tebligat Kanununun 7. maddesi 11.01.2011 tarihinde aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir. MADDE 7/a –(2) Anonim, Limited ve sermayesi paylara bölünmüş Komandit Şirketlere elektronik yolla tebligat yapılması zorunludur. Bununla birlikte Tebligat Çıkaran Kamu Kurumlarının da e-tebligat gönderebilmeleri için KEP hesabı almaları zorunlu hale gelmiştir. Bu Kanun ile sermaye şirketlerinin KEP hesabı almaları zorunlu hale gelmiştir.

KEP’e Kimler,Nereden,Nasıl Başvurabilir? Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP’e Kimler,Nereden,Nasıl Başvurabilir? Gerçek Kişiler Özel Tüzel Kişiler Kamu Tüzel Kişileri PTT Merkez Başvurusu Online Ön Kayıt + Online Başvuru -

KEP’e Kimler,Nereden,Nasıl Başvurabilir? Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP’e Kimler,Nereden,Nasıl Başvurabilir? KEP Hesabı başvuruları, tüm il ve ilçelerimizde bulunan Merkez Müdürlüklerimizde şahsen müracaatla yapılmaktadır. Başvuru yapmaya yetkili kişi tarafından, başvuru yetkilisinin ve işlem yetkilisinin belirtildiği bir üst yazı Kurum için doldurulmuş olan Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı Ön Başvuru Formu ve gerekli ekleriyle birlikte Merkez Müdürlüklerimize başvuru yapılabilir. Başvurunun kabulü sonrasında PTT tarafından işlem yetkilisince kullanılmak üzere şifre zarfı ve bildirim metni dokümanları verilir.

Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü ELEKTRONİK TEBLİGAT

e-Tebligat Nedir? Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Elektronik Tebligat, tebligat kanununda belirlenen tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından hazırlanan tebligatların e-Tebligat Yönetmeliğine uygun olarak değiştirilemez ve inkar edilemez bir şekilde kayıtlı elektronik posta (PTTKEP) yoluyla alıcılarına iletilmesidir. e-TEBLİGAT MEVZUATI 7201 Sayılı Tebligat Kanunu (11.01.2011 tarihli düzenlemesi) Elektronik Tebligat Yönetmeliğİ (19 Ocak 2013 Tarih 28533 Sayılı Resmi Gazete)

e-Tebligat Kimler İçin Zorunludur? Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü e-Tebligat Kimler İçin Zorunludur? 7201 sayılı Kanuna 7. maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir. MADDE 7/a –(2) Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere elektronik yolla tebligat yapılması zorunludur. Sermaye şirketlerine ve kendilerine kep hesap adresi bildiren gerçek kişilere tebligatları kep hesap adreslerine yapmaları zorunludur. Bu durumda Tebligat çıkarmaya yetkili mercilerinde KEP hesabı kullanarak e-tebligat göndermeleri zorunlu hale gelmiştir. (4) Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.

e-Tebligatta PTT’nin Rolü Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü e-Tebligatta PTT’nin Rolü 7201 SAYILI TEBLİGAT KANUNUNUN 11.01.2011 tarihinde değiştirilen maddesi gereği Mahkemeler, İcra Daireleri TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, Yüksek Yargı Organları vs. YÖK, ÖSYM, Üniversiteler, SSM, Karayolları G.M., TSE vs. RTÜK, BTK, SPDK, BDDK, EPDK, KİK vs. Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl özel idareleri, Belediyeler, Köy Hükmi Şahsiyetleri, Barolar, Noterler tarafından yapılacak elektronik ortam da dahil tüm tebligat, bu Kanun hükümlerine göre Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü veya memur vasıtasıyla yapılır.

e-Tebligatta PTT’nin Rolü Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü e-Tebligatta PTT’nin Rolü PTT tarafından gerçekleştirilen e-Tebligat hizmeti ile Tebligat sisteminin tek yetki merkezinden yürütülmesi Tek noktadan yürütülecek çalışmalarla sistem bütünlüğünün sağlanması Tebligatın hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılması Kamu kaynak tüketiminde mükerrerliğin önlenmesi amaçlamaktadır.

e-Tebligat Mevzuat Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Elektronik tebligat hizmetinden yararlanma Elektronik Tebligat Yönetmeliği; MADDE 7 : (3) Kendilerine zorunlu olarak elektronik yolla tebligat yapılması gereken muhataplara, elektronik tebligatın zorunlu bir sebeple yapılamaması hâlinde, Kanunda belirtilen diğer usullerle tebligat yapılır. Bu tebligatta ayrıca, müteakip tebligatların elektronik ortamda yapılacağı bildirilir. (4) Kendilerine elektronik yolla tebligat yapılması isteğe bağlı olan muhatapların, elektronik yolla tebligat almak istemeleri halinde, tebligat çıkarmaya yetkili merciler nezdindeki işlemlerinde elektronik tebligat adresini bildirmeleri gerekir.

e-Tebligat Mevzuat Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü İdare tarafından elektronik tebligatın alınması ve muhataba iletilmesi Elektronik Tebligat Yönetmeliği; MADDE 9 : (4) Hizmet sağlayıcılar, muhatabın adresine elektronik tebligatın iletilip iletilmediğine ve gecikme oluşmuşsa bu gecikmeye ilişkin kayıtlar da dahil tüm süreçlerin olay kayıtlarını tutar, bu bilgileri İdarenin (PTT) sistemi vasıtasıyla tebligatı çıkaran merciye derhal bildirir. (5) Olay kayıtları günde en az bir defa olmak üzere zaman damgası eklenerek güvenli elektronik imzayla imzalanır ve erişilebilir şekilde arşivlerde otuz yıl süreyle saklanır. (6) Hizmet sağlayıcılar, talep halinde elektronik tebligata ilişkin delil kayıtlarını yetkili mercilere elektronik ortamda sunmakla ve bu amaçla oluşturacağı sistemi hazır tutmakla yükümlüdür.

Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü ELEKTRONİK YAZIŞMA

e-Yazışma Nedir? Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü E-yazışma, Kurum ve Kuruluşlar arasındaki PTT vasıtasıyla taahhütlü, tebligat vs. şeklinde gönderilerle yada kurye vasıtasıyla yapılan resmi yazışmaların, kağıt kullanılmadan, KEP altyapısı kullanılarak elektronik ortamda yürütülmesini sağlayacak ortak kurallar setidir. E-yazışma Kurum ve Kuruluşlar arasındaki resmi yazışmaların elektronik ortamda yürütülmesini sağlayacak ortak kurallar setidir.

e-Yazışmanın Avantajları Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü e-Yazışmanın Avantajları Denetleyici ve düzenleyici üst kurum vardır. Genişleyebilir bir yapıdadır. Sistem kabul edilmiş standartlar üzerine koşulur Tek noktadan bağlantı ile Elektronik Tebligat ve Kayıtlı Elektronik Posta hizmetleri de sağlanır. KEPHS tarafından sağlanan ve hukuken geçerli KEP delilleri ile (20 yıl) uzun zamanlı doğrulaması vardır. Elektronik Yazışma Paketlerine ( web ara yüzüyle ) her yerden erişebilme imkanı vardır.

e-yazışma Pilot Kurumlar Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü e-yazışma Pilot Kurumlar

e-yazışma Pilot Kurumlar Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü e-yazışma Pilot Kurumlar Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasında yapılan test çalışmaları tamamlanarak iki Kurumumuz arasındaki yazışmaların PTT’nin KEP altyapısı kullanılarak gerçek ortamda yapılmasına 06.03.2014 tarihinden itibaren başlanmıştır.

TEKNİK HUSUSLAR VE ENTEGRASYON Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü TEKNİK HUSUSLAR VE ENTEGRASYON

KEP Teknik Kriterleri Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü PTTKEP, güvenlik kriterlerine ilişkin olarak; a) ETSI TS 102 640, b)TS ISO/IEC 27001 veya ISO/IEC 27001, c) BS 10012,(Veri Güvenliği) d) ISO/IEC 27031,(İş Sürekliliği) standartlarına uyar.

PTTKEP Nasıl Çalışır? Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü SMS www.hs01.kep.tr E-imza Sonra imzalar ve gönderir PTT KEP İşlem Sertifikası ile İletiyi tekrar zarflar Muhatap a gönderir. Kullanıcı ileti yazar Mobil İmza

PTTKEP Nasıl Çalışır? Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP Göndericisi KEP Alıcısı 1- KEP gönderici tarafından e-imza ile imzalanır ve web servis ya da web-mail üzerinde PTTKEP sunucusuna gönderilir Posta kutusuna Kep iletisi geldiğine dair bilgi vermek amacıyla alıcının cep telefonuna kısa mesaj gönderilir. 3- e-imzalama zarflama, zaman damgalama ve gönderim 4- Alıcının KEP Hesabına teslimat SMS 2 – Gönderi Kabul Delili 5 – Teslimat Delili 6– e-imza doğrulama ve okuma 7 – Okundu Delili

Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Entegrasyon Nedir? Entegrasyon, kurum ile PTTKEP arasında, güvenli olarak kurulan bağlantı üzerinden, web servis kullanılarak, kurumdaki sistemler ile PTTKEP sistemlerinin, bir arada uyumlu olarak çalışmasını sağlayan sistemdir. Kurum ile yapılan bu entegrasyon ile kurum, PTTKEP altyapısı üzerinde çalışan e-tebligat ve e-yazışma ile birlikte tüm KEP hizmetlerini kullanabilmektedir. Entegrasyonda kullanılacak web servis için gerekli API ve teknik destek PTT tarafından ücretsiz olarak verilmektedir.

KEP Rehberi Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü KEP hesap sahiplerinin sorgulanabildiği rehber hizmetidir. Rehberde sorgulama yapabilmek için KEP hesabı sahibi olmak zorunludur. KEP hesabı sahibi gerçek kişilere, hesap sahibinin onayı alınarak KEP rehberinde yer verilir. KEP hesabı sahibi Kamu Tüzel kişiliklere zorunlu olarak KEP rehberinde yer verilir.

Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Ekran Görüntüleri

Örnek Web Arayüzü www.pttkep.gov.tr https://hs01.kep.tr Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Örnek Web Arayüzü www.pttkep.gov.tr https://hs01.kep.tr

Örnek Web Arayüzü Sisteme girişlerde güvenlik nedeniyle Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Örnek Web Arayüzü Sisteme girişlerde güvenlik nedeniyle T.C. Kimlik No + Parola + Şifre +SMS şifresi kullanılmaktadır.

Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Örnek Web Arayüzü Elektronik İmza ile giriş yapmak isteyen kullanıcı Elektronik İmza sekmesinin üzerine tıklar ve Java’nın çalışması ile giriş işlemi başlatılır. Gelen bilgilendirme ekranında bulanan ileri sekmesi seçilerek işleme devam edilir ve elektronik imzaya ait PIN kodu girilerek giriş tuşuna basılıp KEP sistemine giriş işlemini gerçekleşecektir.

e-Tebligat Gönderme Ekranı Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Örnek Web Arayüzü e-Tebligat Gönderme Ekranı

e-Tebligat Görüntüleme Ekranı Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Örnek Web Arayüzü e-Tebligat Görüntüleme Ekranı

e-Tebligat Adres Doğrulama Ekranı Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Örnek Web Arayüzü e-Tebligat Adres Doğrulama Ekranı

PTTKEP Hesabı Alan Kurum Ve Kuruluşlar Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü PTTKEP Hesabı Alan Kurum Ve Kuruluşlar

PTTKEP Hesabı Alan Kurum Ve Kuruluşlar Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü PTTKEP Hesabı Alan Kurum Ve Kuruluşlar

Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü Ücret Tarifesi

Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri Müdürlüğü PTTKEP Ücret Tarifesi