KATI-HAL POLİMERİZASYONU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kendine özgü fiziksel ve kimyasal özellikleri olan, ayırt edici özellikleri bulunan ve bu ayırt edici özellikleri sabit olan maddelere saf madde denir.
Advertisements

EMÜLSİYON POLİMERİZASYONU
POLİPROPİLEN Hazırlayan: NİHAN KAŞMER
Tüm maddeler atom ya da moleküllerden oluşur ve bu taneciklerin durumuna göre madde katı sıvı ve gaz halde bulunabilir.Bu hallere ise FİZİKSEL HALLER denir.
Bölüm 13: Sıvılar, Katılar ve Moleküller Arası Kuvvetler
POLİMERLERİN STEREOKİMYASI
Elementlerin atomlardan oluştuğunu öğrenmiştik.
Maddenin Yapisi ve Özellikleri
KOPOLİMERİZASYON.
ALİ DAĞDEVİREN/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ
MADDENİN YAPISI VE ATOM
CANİP AYDIN/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ
Atom ve Yapısı.
3. KOVALENT BİLEŞİKLER.
KOPOLİMERİZASYON.
GAZ FAZI POLİMERİZASYONU
ONUNCU HAFTA Plastik torbalar, PVC su boruları ve penler.
Polimer Morfolojisi. Polimer Morfolojisi Kristallenme ve Kristallik Derecesini Artıran Parametreler Kristallenmenin doğası tam olarak anlaşılamamasına.
KİM 314 POLİMER KİMYASI-I 1.1 KAVRAMIN DOĞUŞU: POLİMER NEDİR?
ALİFATİK YAPILI ORGANİK BİLEŞİKLER I
ÇÖKELTİ POLİMERİZASYONU
Elektrik-Elektronik Mühendisliği için Malzeme Bilgisi
Kristallik Derecesinin Mekanik Özellikler Üzerine Etkisi
2. İYONİK BİLEŞİKLER.
Kimyasal bağlar Aynı ya da farklı cins atomları bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağlar denir. Pek çok madde farklı element atomlarının birleşmesiyle.
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞLAR KOVALENT BAĞ İYONİK BAĞ
ORTAÖĞRETİM 9. SINIF KİMYA 3. ÜNİTE: KİMYASAL DEĞİŞİMLER
KİMYASAL BAĞLAR İyonik Bağlı Bileşiklerde Kristal Yapı İyonik bağlı bileşiklerde iyonlar birbirini en kuvvetli şekilde çekecek bir düzen içinde.
ÇÖZELTİ POLİMERİZASYONU
SÜSPANSİYON (BONCUK) POLİMERİZASYONU
Kimyasal Bağ.
DEMİR – KARBON ALAŞIMLARI Allotropik (polimorf) Dönüşüm : Bir malzemenin farklı sıcaklılarda farklı kristal yapıya dönüşmesine denir. (YMK) a.
KİMYASAL BAĞLAR
Farklı elementlere ait atomların belirli oranlarda bir araya gelerek bağ yapmasıyla oluşan yeni ve saf maddeye bileşik denir.
KİMYASAL BAĞLAR.
Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK ADÜTF Biyokimya AD 2007
ALTINCI HAFTA Şampuanlar ve sabunlar. Diş beyazlatıcılar. Ciklet. 1.
Bileşikler ve Formülleri
KATILMA POLİMERİZASYONU.
SU: YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
MADDE Madde kütlesi hacmi  ve eylemsizliği olan her şeydir.
MADDE Madde kütlesi hacmi  ve eylemsizliği olan her şeydir.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
KİMYASAL BAĞLAR.
Esen yayınları kimya konu anlatımlı
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
MÜHENDİSLİK MALZEMELERİ
NANOTEKNOLOJİ. Nedir Nanoteknoloji? Yunancada 'cüce' anlamına gelen nano, fizikte bir metrenin milyarda biri anlamına gelen ölçü birimidir. Bu tanıma.
POLİMER KİMYASI -17. Zincirsel Adım Polimerizasyonunda Molekül Ağırlığı Kontrolü  Adım polimerizasyonunda DP sürenin bir fonksiyonu olduğundan istenilen.
BAKIR ESASLI ATOM TRANSFER RADİKAL POLİMERİZASYONDA 2,6- BİS(N-METİL-BENZİMİDAZOL-2-İL)PİRİDİN LİGANDININ ETKİNLİĞİNİN İNCELENMESİ Çiğdem Avcı, Abdurrahman.
ÇÖZÜNÜRLÜK ve ÇÖZÜNÜRLÜK HESAPLARI.
Karmaşık Tepkimelerin Kinetiği
1 Kimyasal Bağlar Aynı ya da farklı cins atomları bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağlar denir. Pek çok madde farklı element atomlarının birleşmesiyle.
POLİMER KİMYASI -15.
3. KİMYASAL BAĞ VE KİMYASAL BAĞ KAVRAMININ GELİŞİMİ
Madde ve Özellikleri.
Bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin.
Yağlarda oksidatif acılaşma reaksiyonları
SU: YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
MALZEMELERİN SINIFLANDIRILMASI
KİMYASAL BAĞLAR.
METALİK BAĞLAR   Metallerin iyonlaşma enerjileri ile elektronegatiflikleri oldukça düşüktür. Bunun sonucu olarak metal atomlarının en dış elektronları.
KİMYASAL BAĞLAR Kimyasal bağ, moleküllerde atomları birarada tutan kuvvettir. Bir bağın oluşabilmesi için atomlar tek başına bulundukları zamankinden daha.
CANİP AYDIN/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ
İYONİK BAĞ KİMYASAL BAĞ KOVALENT BAĞ
POLİMERLERİN ANALİZİ VE KAREKTERİZASYONU
KİMYASAL BAĞLAR KOVALENT BAĞ İYONİK BAĞ
ATOM VE YAPISI.
ATOMUN YAPISI Nötronlar Atom küre şeklindedir.
Sunum transkripti:

KATI-HAL POLİMERİZASYONU

Kristal halde ya da camsı katı halde olan bir çok monomer polimerleşebilmektedir. Katı haldeki polimerizasyon reaksiyonları genelde iyonlaştırıcı ışınlarla başlatılır. (X ışınları, γ ışınları, hızlandırılmış elektronlar, çekirdek reaktörü ışınları) Bu tür polimerizasyon reaksiyonları serbest radikal ya da iyonik bir mekanizma izleyebilir.

Katı halde E.N. üzerindekinden daha hızlı polimerleşenler: Stiren, akrilonitril Sıvı halde hiç polimerleşmeyip yalnız katı halde polimerleşenler: Trioksan, hekzametilsiklotrisiloksan Katı halde polimerleşmeyenler: MMA, vinil asetat, vinil klorür Sıvı ve katı halde kolayca polimerleşenler: Vinil stearat, vinil karbazol, vinil pirrolidin

Co(60) ışınlandırma kaynağı içinde akrilamid ve akrilamid-propionamid katı çözeltilerinin çeşitli ışınlandırma koşullarında katı hal polimerizasyonları Dallanmış yapı oluşur.

Akrilamidin katı-hal polimerizasyonunda elektron spin rezonans spektrometresi ile yapılan ölçümler serbest radikallerin sonlanma reaksiyonuna uğramadığını göstermektedir. Radikal uca sahip aktif zincir, polimer matrisi içinde tutsak kalır. f: kristale bağlı bir etkinlik faktörü

Monomerde kristal örgünün yapısı, kristaldeki düzensizlikler ve bozukluklar elde edilen polimerin sınır değerini etkiler. Polimerizasyon kristalde bozuk noktalarda oluşan çekirdeklerin dolaylarında ilerler.

Kopolimer sentezi Işınlandırılmış akrilamid kristallerinde poliakrilamid oluşurken büyümekte olan zincirlerin ucundaki serbest radikaller sonlanma reaksiyonuna uğramaksızın aktifliğini korur. Işınlandırılmış akrilamid kristalleri S, MMA gibi vinil monomerleri ile kopolimerizasyona uğratılarak blok kopolimer hazırlanmıştır.