PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1 ? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eş sesli sözcük yoktur? ? ? ? ? ?
Advertisements

KESİRLER.
FAKTÖRİYEL VE PERMÜTASYON
Bu 10 arkadaş en güzel fikrin Eğitim Fakültesinin ön kapısında fotoğraf çekinmek olduğunu düşünürler ve okul bitmek üzere olduğundan bu işi her hafta yapmaya.
16 Kasım Çarşamba Mustafa Kemal Paşa Amfisi
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
00132: Ayrık Matematik Ayrık Matematik,
10.Hafta istatistik ders notlari
Öğrenme Menüleri ÖĞRENME HEDEFLERİ AÇISINDAN bir yandan öğrencilerin konuya bağlılığını sağlarken bir yandan da SEÇİM yapmalarına olanak tanımak önemlidir.
~~MATEMATİK DÖNEM ÖDEVİ~~
Öğrenci Temsilcilikleri Seçimi Mühendislik Fakültesi.
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
YYyY. ayeyıyiyoy uyyayeyıyi yoyukotime ayıyeriyioyayay yılyakyityutyat yetuyuyıktayyan.
ÖNERMELER KÜMELER Matematik Programınd​a 9. sınıftaki değişiklik​ler
SPSS İlk Açılışı.
SUNUMLARLA MATEMATİK SAYESİNDE MATEMATİK BİR KABUS OLMAKTAN ÇIKACAK.
RABİYE UZUN HARMANTEPE İLKÖĞRETİM OKULU
Özel Üçgenler Dik Üçgen.
Örnek Bİr VerİtabanI TasarImI
Bir eşitliğin her iki yanına aynı sayıyı eklersek eşitlik bozulmaz.
EBOB EKOK.
SAATLER Zamanı ölçmek için kullanılan ölçme aracı SAATTİR.
1/20 BÖLME İŞLEMİ A B C D : 4 işleminde, bölüm kaçtır?
PERMÜTASYON.
Karenin Çevre Uzunluğu
PERMÜTASYON.
Faktoriyel Kavram Genel Çarpma Kuralları Permütason Test.
KOMBİNASYON SBS 8.SINIF Aşağı Yön Tuşları ile ilerleyiniz.
PERMÜTASYON & KOMBİNASYON
Matematik Ödevi.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 5 Ekim 2009 Pazartesi Aşağıdaki şemalarda kaç onluk var? Onluk sayısını altlarına yazalım. Örnekteki gibi.
TEST – 1.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 17 Aralık 2009 Perşembe Arıları dörderli gruplara.
1/20 GRAFİKLER Yandaki grafik, hangi çeşit grafiktir? Şekil Sütun Çizgi Daire KIZ ERKEK   Her resim 4 öğrenciyi gösteriyor A B C D.
TOPLAMA İŞLEMİNDE VERİLMEYEN TOPLANANI BULMA.
2 ve 1’in toplamı 3 eder..
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
KOMBİNASYON SBS 8.SINIF Aşağı Yön Tuşları ile ilerleyiniz.
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
Akış Kontrol Mekanizmaları
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
1/20 ÖLÇÜLER (Zaman) A B C D Bir saat kaç dakikadır?
MURAT ŞEN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Üçgenler.
OLASILIK.
HAZIRLAYANLAR Dilek KÖKER Saadet BAKKALOĞLU
TRIGONOMETRI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER.
5. BÖLÜM 0-18 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ve ÖZELLİKLERİ
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
TAM SAYILARLA İŞLEMLER
6, 7 ve 8 BASAMAKLI DOĞAL SAYILAR
Mitat Zorlu 1 Matematik Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 26 Mayıs 2009 Salı = = = = = =16 7 +
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 25 Eylül 2009 Cuma Matematik Aynı türden 10 nesnenin sayısına ………… denir. Aynı türden …. nesnenin sayısına.
PERMÜTASYON.
Study Turkish Sayılar... Study Turkish
OLASI DURUMLARI BELİRLEME
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
1/22 GEOMETRİ (Dikdörtgen) Aşağıdaki şekillerden hangisi dikdörtgendir? AB C D.
30 Mart Mahalli İdareler Seçim Sonuçları İncelemesi.
Matematik kümeler vedat çelik mesut kılınç.
Problem: Ali 5 arkadaşına 3’er tane şeker dağıtmış. Acaba Ali kaç şeker dağıtmış?
OLASILIK İstatistik Doç. Dr. Şakir GÖRMÜŞ SAÜ.
Neyi Öğreneceğiz? Çarpma işleminin,toplama işleminin daha kolay ve daha hızlı bir yolu olduğunu öğreneceğiz.
OLASILIK İstatistik Doç. Dr. Şakir GÖRMÜŞ SAÜ.
ÇARPMA İŞLEMİ.
ÖZNEL YARGI – NESNEL YARGI
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Sunum transkripti:

PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK

ÖRNEK : PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK Bir dondurmacıda beş farklı dondurma çeşidi bulunmaktadır. Aylin üç çeşit dondurma almak istiyor. a) Aylin kaç farklı seçim yapabilir? b) Dondurmaların seçiminde sıranın önemli olması durumunda kaç farklı seçim yapılabilir?

ÖRNEK : PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK Bir dondurmacıda beş farklı dondurma çeşidi bulunmaktadır. Aylin üç çeşit dondurma almak istiyor. a) Aylin kaç farklı seçim yapabilir? b) Dondurmaların seçiminde sıranın önemli olması durumunda kaç farklı seçim yapılabilir? a)

ÖRNEK : PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK Bir dondurmacıda beş farklı dondurma çeşidi bulunmaktadır. Aylin üç çeşit dondurma almak istiyor. a) Aylin kaç farklı seçim yapabilir? b) Dondurmaların seçiminde sıranın önemli olması durumunda kaç farklı seçim yapılabilir? a) b) 5.4.3 = 60

PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK Permütasyonda sıralama veya diziliş söz konusudur. Seçilmiş olunan nesnelerin sıralanışı veya dizilişi önemlidir. Kombinasyonda ise, seçim veya seçme söz konusudur. Sıralama ve diziliş yoktur, nesneleri seçmiş olmak yeterlidir.  

ÖRNEK : PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK Aşağıdaki durumların permütasyon ve kombinasyondan hangisine örnek olabileceğini ifadelerin yanlarındaki noktalı yerlere yazınız. a) 20 kişilik sınıftan herhangi iki kişinin seçilmesi…………….. b) 30 kişilik bir sınıftan başkan ve başkan yardımcısı seçilmesi……………… c) 16 kişilik bir takımdan 11 kişi seçilmesi……………… d) Dört arkadaşın birlikte yan yana kaç farklı biçimde fotoğraf çektirebileceğinin bulunması……………… e) 6 farklı tatlı çeşidinin bulunduğu bir menüden 2 tatlının seçilmesi……………..

ÖRNEK : PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK Aşağıdaki durumların permütasyon ve kombinasyondan hangisine örnek olabileceğini ifadelerin yanlarındaki noktalı yerlere yazınız. a) 20 kişilik sınıftan herhangi iki kişinin seçilmesi kombinasyon b) 30 kişilik bir sınıftan başkan ve başkan yardımcısı seçilmesi……………… c) 16 kişilik bir takımdan 11 kişi seçilmesi……………… d) Dört arkadaşın birlikte yan yana kaç farklı biçimde fotoğraf çektirebileceğinin bulunması……………… e) 6 farklı tatlı çeşidinin bulunduğu bir menüden 2 tatlının seçilmesi……………..

ÖRNEK : PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK Aşağıdaki durumların permütasyon ve kombinasyondan hangisine örnek olabileceğini ifadelerin yanlarındaki noktalı yerlere yazınız. a) 20 kişilik sınıftan herhangi iki kişinin seçilmesi kombinasyon b) 30 kişilik bir sınıftan başkan ve başkan yardımcısı seçilmesi permütasyon c) 16 kişilik bir takımdan 11 kişi seçilmesi……………… d) Dört arkadaşın birlikte yan yana kaç farklı biçimde fotoğraf çektirebileceğinin bulunması……………… e) 6 farklı tatlı çeşidinin bulunduğu bir menüden 2 tatlının seçilmesi……………..

ÖRNEK : PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK Aşağıdaki durumların permütasyon ve kombinasyondan hangisine örnek olabileceğini ifadelerin yanlarındaki noktalı yerlere yazınız. a) 20 kişilik sınıftan herhangi iki kişinin seçilmesi kombinasyon b) 30 kişilik bir sınıftan başkan ve başkan yardımcısı seçilmesi permütasyon c) 16 kişilik bir takımdan 11 kişi seçilmesi kombinasyon d) Dört arkadaşın birlikte yan yana kaç farklı biçimde fotoğraf çektirebileceğinin bulunması……………… e) 6 farklı tatlı çeşidinin bulunduğu bir menüden 2 tatlının seçilmesi……………..

ÖRNEK : PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK Aşağıdaki durumların permütasyon ve kombinasyondan hangisine örnek olabileceğini ifadelerin yanlarındaki noktalı yerlere yazınız. a) 20 kişilik sınıftan herhangi iki kişinin seçilmesi kombinasyon b) 30 kişilik bir sınıftan başkan ve başkan yardımcısı seçilmesi permütasyon c) 16 kişilik bir takımdan 11 kişi seçilmesi kombinasyon d) Dört arkadaşın birlikte yan yana kaç farklı biçimde fotoğraf çektirebileceğinin bulunması permütasyon e) 6 farklı tatlı çeşidinin bulunduğu bir menüden 2 tatlının seçilmesi……………..

ÖRNEK : PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK Aşağıdaki durumların permütasyon ve kombinasyondan hangisine örnek olabileceğini ifadelerin yanlarındaki noktalı yerlere yazınız. a) 20 kişilik sınıftan herhangi iki kişinin seçilmesi kombinasyon b) 30 kişilik bir sınıftan başkan ve başkan yardımcısı seçilmesi permütasyon c) 16 kişilik bir takımdan 11 kişi seçilmesi kombinasyon d) Dört arkadaşın birlikte yan yana kaç farklı biçimde fotoğraf çektirebileceğinin bulunması permütasyon e) 6 farklı tatlı çeşidinin bulunduğu bir menüden 2 tatlının seçilmesi kombinasyon

ÖRNEK : PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK Aşağıdaki verilen iki sorunun çözümleri arasındaki farkları açıklayınız. a) Emel Hanım, yeni bir kazak örmek için 10 farklı desenden 4’ünü kullanmak istiyor. Bu seçimi kaç farklı biçimde yapabilir? b) Burcu misafirleri için masa hazırlıyor. 8 farklı tabağı kaç farklı şekilde dizebilir?

PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK a) Emel Hanım, yeni bir kazak örmek için 10 farklı desenden 4’ünü kullanmak istiyor. Bu seçimi kaç farklı biçimde yapabilir?

PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK b) Burcu misafirleri için masa hazırlıyor. 8 farklı tabağı kaç farklı şekilde dizebilir? 8!

birbiriyle tokalaşmıştır. Toplam kaç tokalaşma olmuştur? PERMÜTASYON VE KOMBİNASYON ARASINDAKİ FARK   Bayram ziyaretinde buluşan 15 kişilik grupta herkes birbiriyle tokalaşmıştır. Toplam kaç tokalaşma olmuştur?